K-Pax - A belső bolygó
Egy ideje már szemeztem a filmmel, így megnéztem végre.Sok helyen olvastam, hogy jó film és érdeme megnézni, így természetesen felkeltette az érdeklődésem.
Több, mint tíz éves filmről van szó, de simán megfelel a mai kor ízlésvilágának. Az általam eddig ismeretlen rendező egy valószínűleg remek regényt vitt vászonra, méghozzá tökéletesen. Ha majd időm engedi, valószínűleg elolvasom a regényt, hiszen nagyon érdekesnek tűnik a film alapján.
A történetet most nem ecsetelném, de talán még most sem jöttem rá. Tegnap este kezdtem nézni, és már vártam a reggelt, hogy be tudjam fejezni.
A film egyfajta boldogságdozísként indul, Kevin Spacey hatalmas a napszemüvegben mosolyogva, és előadja hihetetlennek tűnő történetét. Jeff Bridgesre rá sem ismertem, a szememben mindig az idétlen Lebowski szerepében marad meg... Semmi életszerű nincs ebben a filmben, de sci-fi műfaj szerintem, és pont ez a lényege. Gondolkoztam és ámultam a film alatt, de lassan beleuntam, nem vált pörgősebbé egy fokkal, de a vége aztán kárpótolt, lezártult vagy mégsem. Annyi biztos, hogy utána kell olvasnom majd, mert nem igazán tiszta eddig.
8/10
Holnapi menü asszem a Cosmopolis