Offtopic
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Pontosításért kedvéértMihu írta:Volt ez korábban vitatéma, még én indítottam el, hogy miért nem kapnak nagyobb nyílvánosságot a sportsikerek, feltalálók, mérnökök, stb. Asszem Bob volt az egyik vitapartner. Tessék:
http://www.origo.hu/teve/20121020-hirad ... z-rtl.html
Nem csak nekem nem tetszik a dolog, úgy látom

TE anno elírtad, hogy ültél vacsoránál és mik mentek a Híradóban, gyilkosság, rablás stb, de miért nem rally hír ment?
Amire én írtam, hogy rally hírnek is meg van a helye a sporthíradóban.Illetve azt írtad, hogy "öröm hírek" legyenek.Egy kereskedelmi TV célja a profit termelés, amit teljesen helyén is van, mi érdekli az embereket a megdöbbentő hír.Én úgy emlékszem nem foglaltam állást, csak kanty meg én is pontosítottunk és ok-okozati dolgokat írtunk.Illetve valami volt a rallyval, amiben lehet vitapartner voltam, de az Olimpián is felületesen olvastad anno a hszm-et.

Focit azért védtem akkor is, mert rohadtul nem úgy működik kiveszem a pénzt beteszem máshova stb, illetve fociban sok a szponzori pénz, amiről lehet vitázni miért oda megy, s most kapcsolok vissza a rallyra, hogy rendben tízezrek kimennek egy rallyversenyre stb, egy NB1-re meg összes pályán talán annyian, de TV közvetítés, legnépszerűbb játék stb.S eladhatóság szempontból is nem lehet összemérni a kettőt mondjuk hogy rally meg foci.
Én értem a csalódottságodat, s jogos is valahol, én így vagyok pl az NBA közvetítéssel, adnak pár meccset de van amikor megy a meccs és elkapcsolnak, mert Harmadik félidő van

Kicsit elkanyarodtam, de szerettem volna tisztázni

-
- Entrenador del Barça
Valószínűleg onnan jön a csírás elnevezés, hogy ha a krumplit hagyod egy kicsit akk az elkezd csírázni, azok a kis indák azok a csírák.Tim írta:Lecsekkoltam,létezik a csírás galuska. De még mindig nem értem mitől csírás..Mihu írta: Egyébként a hitetlenkedőket nem értemAz internet korát éljük
Írjátok be a csírás galuskát és a lábtót is google-ba, és akkor rá fogtok jönni, hogy nem kitaláltam, és nem csak szívatlak titeket itt nem létező kajanevekkel
![]()
Egyébként el fanatico csak rossz szabolcsiakkal találkoztál akik nem tudnak főzni

Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
GO Colts GO!!!
- Mihu
- Director del Fútbol
Volt ez korábban vitatéma, még én indítottam el, hogy miért nem kapnak nagyobb nyílvánosságot a sportsikerek, feltalálók, mérnökök, stb. Asszem Bob volt az egyik vitapartner. Tessék:

- Gerard3Piqué
- Jugador del Barça
PampuskaEl fanático írta:Nah, te a salgótarjániakra ne hallgassál, ha Nógrád megyéről van szó, azok nem palócok. Ott, ha kimész az utcára, akkor az első 10 emberből aki szembe jön, 9 tutira "hiperpigmentált". Ők meg - mint tudjuk - külön nyelvet beszélnek. Akárhogy is: a tarjániak nem tudnak semmit a palóc szokásokról.Mihu írta: Gerard3Piqué
Nekem van egy csomó salgótajáni ismerősöm, és ők mondták nekem ezt. Addig nem is hallottam rólaSőt, egri és gyöngyösiek is használták már.
Az volt jó, amikor a Szabolcs megyei ismerőseimnek kellett elmagyaráznom, hogy mi az a herőkeTényleg activity volt
Később megbántam, mert betámadtak a szabolcsi tejfölös lecsóval meg azzal a gyöngybabból főzött fehér színű híg bablevessel, hogy majd akkor ők nemcsak dumálnak, meg is főzik...
Amúgy a tótok esznek sztapacskát - mi Nógrádban haluskát eszünk, meg krumplibabát és pampuskát is meg gömbölykét is. Jah, és szuszogót is szoktunk, másnéven szuszko-t

- El fanático
- Entrenador del Barça
Nah, te a salgótarjániakra ne hallgassál, ha Nógrád megyéről van szó, azok nem palócok. Ott, ha kimész az utcára, akkor az első 10 emberből aki szembe jön, 9 tutira "hiperpigmentált". Ők meg - mint tudjuk - külön nyelvet beszélnek. Akárhogy is: a tarjániak nem tudnak semmit a palóc szokásokról.Mihu írta: Gerard3Piqué
Nekem van egy csomó salgótajáni ismerősöm, és ők mondták nekem ezt. Addig nem is hallottam rólaSőt, egri és gyöngyösiek is használták már.
Az volt jó, amikor a Szabolcs megyei ismerőseimnek kellett elmagyaráznom, hogy mi az a herőke

Később megbántam, mert betámadtak a szabolcsi tejfölös lecsóval meg azzal a gyöngybabból főzött fehér színű híg bablevessel, hogy majd akkor ők nemcsak dumálnak, meg is főzik...
Amúgy a tótok esznek sztapacskát - mi Nógrádban haluskát eszünk, meg krumplibabát és pampuskát is meg gömbölykét is. Jah, és szuszogót is szoktunk, másnéven szuszko-t

-
- Director del Fútbol
Szeretném bemutatni nektek a barátaim által közösen rendezett filmünket. Találhatóak benne hibák, de próbáltunk minél hitelesebben megformázni a szereplőket, és persze törekedtünk a vicces jelenetekre is. A párbeszédek kicsit halkra sikerültek, így ott ajánlatos egy kicsit feltekerni a hangerőt.
Itt a film: http://www.youtube.com/watch?v=pI126NY3zbA
Sajnos ketté kellett vágni, így a folytatást megtekinthetitek a leírásban.
Itt a film: http://www.youtube.com/watch?v=pI126NY3zbA
Sajnos ketté kellett vágni, így a folytatást megtekinthetitek a leírásban.
- Gerard3Piqué
- Jugador del Barça
Köszi !FtcSikiHun írta:ha még aktuális, talán ez segít:Gerard3Piqué írta:Szép estét !
Felvetődött bennem a kérdés, hogy hogy lehet valakiből pl.: kézilabdaedző ?
Milyen iskolát kell elvégezni, az edzői licenszet mi úton lehet megszerezni stb.
Jó szurkolást!
Visca el Barca , Visca Catalunya !!
http://www.sportedzokepzes.hu/okjs-kepzesek/kezilabda
Még nem aktuális , ez a jövő zenéje.Eddig is szerettem a kézit de most a osztálytársaim ( 8 kézis csaj

Elég egy tanfolyam ahhoz hogy pl.: NB1 B-s ( nem bízom el magam annyira

Diploma gondolom a minimum .

- miihii
- KHAL
Menő vagyok, mi?Bob_Marley írta:Jól van miihii te halandóismered a kukoricasalátát
![]()
Írhatnál te is olyan kis listát mint mihu hogy felétek hogy mondják xy szónak.

Nem igazán tudok semmi extra kifejezést, h nálunk mit mondanak máshogy, mint máshol. Nálunk a bab az bab, a sztrapacska sztrapacska, a kukoricasali pedig az egyik kedvenc köret. Meghaladjuk a korunkat

Talán annyi érdekességet tudok így most séróból, h egyes részeken úgy mondják a -nák, -nék szavakat, h -náék

Pl mondanáék. (Ők mondanák.)
Ez mondjuk tök jó, mert van egy barátnőm, aki sosem tudja, h mit hogyan kell mondani, böki is a fülemet a sok -nák, ezzel meg abszolút kompatibilisen ki lehet fejezni mindent

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Jól van miihii te halandó
ismered a kukoricasalátát

- miihii
- KHAL
Jó, mondjuk ezen nem csodálkozom, tudjuk jól, h te nem vagy emberBob_Marley írta:Mondjuk halkan megjegyzem, én sem hallottam még soha életemben olyanról hogy kukoricasaláta![]()

De a nem evilágiaknak, h mégis megtudják miről van szó, kb ilyen a majonézes kukoricasali:
Bár többnyire karikázott a hagyma benne, de ez csak apróság.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Belegondolva val. tulajdonnevek előtt annyira nem helytelen a névelő, bár valamiért nekem továbbra is az emlékeimben az szerepel, hogy azok elé sem illik rakni.De ez csak az agyamban lévő urban legend
Mert nem jön ki.
Na akkor daffyéknál (hozzáteszem újabb érdekes nyelvi kérdés ezt hogy írod
kötőjellel vagy nem) is van kukoricasaláta, biz Isten én ilyenről nem hallottam még 

Na akkor daffyéknál (hozzáteszem újabb érdekes nyelvi kérdés ezt hogy írod

kukoricasaláta mifelénk mosonmagyaróváron is divatBob_Marley írta:Mondjuk halkan megjegyzem, én sem hallottam még soha életemben olyanról hogy kukoricasalátaMondjuk nem is vagyok nagy zöldséges, köretnek jó öreg krumpli (a.k.a pityóka) oszt csókolom
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Mondjuk halkan megjegyzem, én sem hallottam még soha életemben olyanról hogy kukoricasaláta
Mondjuk nem is vagyok nagy zöldséges, köretnek jó öreg krumpli (a.k.a pityóka) oszt csókolom

Lecsekkoltam,létezik a csírás galuska. De még mindig nem értem mitől csírás..Mihu írta: Egyébként a hitetlenkedőket nem értemAz internet korát éljük
Írjátok be a csírás galuskát és a lábtót is google-ba, és akkor rá fogtok jönni, hogy nem kitaláltam, és nem csak szívatlak titeket itt nem létező kajanevekkel

Polenta/puliszka témához annyit fűznék hozzá,hogy polentának csak az olaszok hívják. Ugyanúgy készül mint a puliszka de ők vajat is tesznek hozzá
és náluk nem főétel mint például a juhtúrós-szalonnás verzió(ezt nem is ismerik),hanem köretként fogyasztják. Utóbbi időben itthon is egyre felkapottabb az olasz verzió.

- miihii
- KHAL
És azóta van már a Jones-ban kukorisali? Mert akkor azt nekünk köszönheti a jónépL.Messi 10 írta:Kicsi a Világ... Én mérői vagyok, de tudom mi az a kukoricasalátamiihii írta:És ha már ilyen ételes téma.
Amit az életben nem gondoltam volna, de néhány éve sikerült egy pincérnőt megfogni azzal, h kukoricasalátát kértünk köretként. A csajszi azt sem tudta miről beszélünk, erre elmagyaráztuk ezt a roppant bonyolult ételt és továbbra is Özil tekintettel mondta, h tőle ilyet még soha nem kértek, ezért nem tudjaKaposmérőn volt ez a Dr Jones-ban.
Sőt, mérői ismerős felesége a Jonesba volt szintén pár éve pincér

Először azt hittük vmi helyi specialitás, h vicceskislány trollkodik az új vendégekkel, de mivel az étlapon sem szerepelt, így már meggyőző volt, h arrafele valóban nem tudják mi az. Nem most volt, de elég élénken megmaradt bennem a dolog

- L.Messi 10
- Entrenador del Barça
Kicsi a Világ... Én mérői vagyok, de tudom mi az a kukoricasalátamiihii írta:És ha már ilyen ételes téma.
Amit az életben nem gondoltam volna, de néhány éve sikerült egy pincérnőt megfogni azzal, h kukoricasalátát kértünk köretként. A csajszi azt sem tudta miről beszélünk, erre elmagyaráztuk ezt a roppant bonyolult ételt és továbbra is Özil tekintettel mondta, h tőle ilyet még soha nem kértek, ezért nem tudjaKaposmérőn volt ez a Dr Jones-ban.

- FtcSikiHun
- Director del Fútbol
ha még aktuális, talán ez segít:Gerard3Piqué írta:Szép estét !
Felvetődött bennem a kérdés, hogy hogy lehet valakiből pl.: kézilabdaedző ?
Milyen iskolát kell elvégezni, az edzői licenszet mi úton lehet megszerezni stb.
Jó szurkolást!
Visca el Barca , Visca Catalunya !!
http://www.sportedzokepzes.hu/okjs-kepzesek/kezilabda

'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
- Mihu
- Director del Fútbol
Nyílván mi sem minden nap használjuk a pulya szót a gyerek helyettmiihii írta:
Azaz, tényleg van olyan is
Bár ismereteim a nevezett közösségről szerencsére elég hiányosak, így csak kb tippelni tudok, h úgy sejtem a pulya a csecsemőre való kifejezés, a purdé meg a kisgyerek talán. De végül is tökmindegy...
Am a dikk is elterjedt és ismert mindenfelé
És ha már ilyen ételes téma.

Nem gondoltam, hogy létezik olyan ember a földön, aki nem ismeri a kukoricasalátát

Egyébként a hitetlenkedőket nem értem

- miihii
- KHAL
Azaz, tényleg van olyan isTim írta:A szó amit keresel az a "purdé". A pulya elég elterjedt és ismert mindenfelé.miihii írta: A pulya szó pedig úgy tudom nem térségtől függő megnevezése a gyereknek...

Bár ismereteim a nevezett közösségről szerencsére elég hiányosak, így csak kb tippelni tudok, h úgy sejtem a pulya a csecsemőre való kifejezés, a purdé meg a kisgyerek talán. De végül is tökmindegy...
Am a dikk is elterjedt és ismert mindenfelé

És ha már ilyen ételes téma.
Amit az életben nem gondoltam volna, de néhány éve sikerült egy pincérnőt megfogni azzal, h kukoricasalátát kértünk köretként. A csajszi azt sem tudta miről beszélünk, erre elmagyaráztuk ezt a roppant bonyolult ételt és továbbra is Özil tekintettel mondta, h tőle ilyet még soha nem kértek, ezért nem tudja

- FtcSikiHun
- Director del Fútbol
A Balatonon nyaralva egy étteremben akartunk sztrapacskát rendelni, erre a 20 perces 'veszekedés' közepette, elmondtuk, hogy mi az alapanyag, és megígérték, hogy ha legközelebb megyünk addigra lesz az étlaponTim írta:
A sztrapacska egy szlovák eredetű étel,valószinüleg mindenhol ismerik

halvány lila gőzük sem volt, hogy miről beszélünk

a makuka tényleg borsodi-most nézem, hogy a helyesírási segítő aláhúzza, érdekes

a 'jöttök' nálunk parasztos

viszont a lábtóról még én sem hallottam.

'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
Borsod lesz az, nem Nógrád.Gerard3Piqué írta:Itt lakok Nógrádban és életemben nem hallottam még ezt pedig falun lakok ahol aztán hallani dolgokat, olyat is hogy a néma mondta a süketnek , hogy a vak látta a bénát szaladniMihu írta: Meg egyébként ezek ugyan olyanok, hogy Nógrádban a szotyi az makuka![]()

Személynevek előtti határozott névelőről: baromira tudja idegesíteni a fülemet.

Polenta/puliszka: soha az életben nem hallottam még polentának, mindig puliszkának ismertem.

A pityóka, földialma, stb. pedig Erdélyben használatosak és bár szerintem a többség által ismertek, de mégis megmarad mindenki a jó öreg krumpli kifejezésnél.

A csírás galuskát és a lábtót bevallom őszintén még én sem hallottam.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
A szó amit keresel az a "purdé". A pulya elég elterjedt és ismert mindenfelé.miihii írta: A pulya szó pedig úgy tudom nem térségtől függő megnevezése a gyereknek...
Viszont ez a csírás galuska szerintem valami családi tréfa lehet..
A sztrapacska egy szlovák eredetű étel,valószinüleg mindenhol ismerik,ez egy rövid egyszerű szó,nehéz elhinnem hogy valaki direkt egy bonyolultabb nevet találjon ki. Ráadásul ha megnézzük a hozzávalókat:krumpli,liszt,tojás,szalonna,tejföl,ezek közül melyik lenne a "csíra"?

- Mihu
- Director del Fútbol
Érdeekes módon hsz-ekben nem nagyon találkozok ezzel az a-zással. De például múlt héten voltam fent Pesten, hivatalos ügyben, és ott mind a három fickó állandóan azt mondta, hogy a Misi, a Robi, a SándorBob_Marley írta:Szoktam tenni? Mert nem figyeltem megMondjuk igazad van, mert pl ha megkérdezed mondjuk hol találkozzunk akkor azt mondom A Ferenciek terén, pedig helyesen szerintem Ferenciek terénél lenne.Vagy láttam az utcán a Sanyit
És tényleg nem annyira szép
Grétsy professzor úr segítene (De szerettem az Álljunk meg egy szóra műsort), s akkor olyanokba nem is mentünk bele, mint a viccben is van, hogy Hol az alma Józsi bácsi?Mögöttem, Fiam.

Miihii, a nem a napon barnultak errefelé a pulya helyett a purgyét használják

Gerard3Piqué
Nekem van egy csomó salgótajáni ismerősöm, és ők mondták nekem ezt. Addig nem is hallottam róla

- Gerard3Piqué
- Jugador del Barça
Itt lakok Nógrádban és életemben nem hallottam még ezt pedig falun lakok ahol aztán hallani dolgokat, olyat is hogy a néma mondta a süketnek , hogy a vak látta a bénát szaladniMihu írta: Meg egyébként ezek ugyan olyanok, hogy Nógrádban a szotyi az makuka![]()