Tito Vilanova

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
miihii
KHAL

2012.10.28. 12:05:19

Maxi írta: egyre nagyobb a hiszti ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja.

Ez miben nyilvánul meg? Esküszöm nézem a meccseket és idényenként két-három alkalomnál többször nem tapasztalom, h összeakadna a társaival, ennyiszer meg összemorrannak a többiek is (még ha esetleg azt nem is lassítják vissza 12szer utána). Mikor is hisztizett ha, nem úgy volt vmi? Vagy ez meg csak ilyen csordaeffekt, h Ibra benyomta a köztudatba és amikor előfordul az az ominózus két-három precedens , akkor lehet hangoztatni, h hisztis? Megjegyzem általában olyan meccseken akad össze a többiekkel, amikor nagyon nem megy se neki, se a csapatnak, így adja magát, h nem túl sokszor, vmint az, h olyankor látható, ahogy ingerültebbek egymással a srácok. (A bíróknál való reklamációt meg annyira nem venném ide, mert az általános jelenség. És nem csodálom nála, miután annyit kap a meccseken...)

Idén játszottunk cirka 20 meccset, ebből ki lehet venni a Villa ügyet, az egyetlen jelenet. Ettől már hisztis?
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Maxi
Entrenador del Barça

2012.10.28. 11:20:44

miihii írta:
Maxi írta:Itt már réges rég nem Messi van a csapatért, hanem a csapat Messiért.Ezt el kell fogadnunk.
Azért ezt finomítanám annyival, h a csapatjáték jobban ki van hegyezve Messire (valahol jogosan) és Leo is többet tud tenni a csapatért a jelenlegi pozíciójában. Ha nem a csapatért dolgozna, akkor nem hiszem, h ennyi gólpasszt adna pl, hanem amolyan Céronisan mindent az égvilágon ellőne.
Persze, kicsit csúnyán fogalmaztam...És igaz amit írsz.
Sztem így is mindent Ő akar megoldani, és egyre nagyobb a hiszti ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja.Az, hogy több gólpasszt ad, számomra egyértelmű, hogy abból fakad, hogy zseni a srác, de attól amit írtam, sztem megállja a helyét.
Ne érts félre, persze Messi az Messi, de inkább lőne kevesebb gólt és játszaná azt amit 3-4 éve.De ez egyéni vélemény és tudom, ha mondjuk én lennék a Barcelona aktuális edzője, pont ilyen sérthetetlen lenne mint most.
De attól ezek így vannak.Legalábbis sztem.
Forca Barca
miihii
KHAL

2012.10.28. 11:12:41

Maxi írta:Itt már réges rég nem Messi van a csapatért, hanem a csapat Messiért.Ezt el kell fogadnunk.
Azért ezt finomítanám annyival, h a csapatjáték jobban ki van hegyezve Messire (valahol jogosan) és Leo is többet tud tenni a csapatért a jelenlegi pozíciójában. Ha nem a csapatért dolgozna, akkor nem hiszem, h ennyi gólpasszt adna pl, hanem amolyan Céronisan mindent az égvilágon ellőne.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Maxi
Entrenador del Barça

2012.10.28. 10:38:21

Mihu írta:
Viszont Pep első évében egészen a 2-6-os Clasico-ig úgy játszottunk, hogy két szélső, egy középcsatár. Nem erőltettünk mindent középen. Miután Messi bekerült középre hamis 9esnek, utána kezdtünk el mindent ott erőltetni. Mivel minden támadás Messi képességeire van felépítve, így ott erőltetjük a dolgot, ahol Messi van...
Sok mindenben igazad van, teljesen.Viszont azt, hogy Messi a szélen játszon, szerintem maga Messi akadályozza meg.Ő már rég nem az az ember aki annak idején berobbant.Ő nem tudná azokat a dolgokat megtenni a CSAPATÉRT(legfőképp védekezésbe, de támadásban sem(elmozgások és a többi) amit mondjuk Pedro,Tello,Alexis de még idevehetném Villat is megtesz.Itt már réges rég nem Messi van a csapatért, hanem a csapat Messiért.Ezt el kell fogadnunk.Lehet, hogy egy arrogáns p.cs Ibrahimovic, de igaza volt, hogy Messirol szól minden, még ha eléggé le is sarkította a dolgot.
Forca Barca
remontada
Barça B

2012.10.28. 09:57:18

14 meccs 12 gy 1 d 1v:)
Az idény előtt 4 db cím elérése volt lehetséges. Számomra a következő súlyokkal (természetesen mindenkinek más lehet a súlyozása):
spanyol szuperkupa 10
bajnokság 100
bl 90
spanyol kupa 60
A spanyol szuperkupa 1 gy 1 v idegenben lőtt gólon, minimális különbséggel, de elment.
A bajnokságban 9 meccs 8 gy 1 d, ez a statisztikák szerint a klub legjobb idénykezdetének beállítása! A bajnoki cím visszaszerzése tehát reálisnak tűnik.
Bl: 3 meccs 3 győzelem, a tavaszi egyenes kieséses kör gyakorlatilag megvan.
A spanyol kupa most kezdődik.
Vamos Tito!:)
remontada
Barça B

2012.10.27. 14:49:40

13 meccs 11 gy 1 d 1v. Az idei fő célkitűzést, az eredményességet tekintve tehát továbbra is szenzációs a csapat. A kimutatást, miszerint a gólok szűk felét az utolsó 20 percben szerezte a csapat, lehet úgy is értelmezni, hogy az idény előrehaladtával ezek a gólok korábban fognak érkezni, egyértelműbb győzelmek jönnek. Én is így gondolom.
A bajnokságban az ATM méltó vetélytársnak mutatkozik eddig, a Bl-ben sosem lehet biztosra menni. De bízzunk a Tito team-ben! (Egyre nyilvánvalóbb, hogy a Pep-team is felerészben Titoé volt, mintha ezt akarná bizonyítani a csapat is.)
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.24. 19:01:06

Gyurinho írta:
Alapvetően igazad van de azt azér hozzá kell tenni ,hogy a 08-09-es csapatot még messze nem ismerték úgy az ellenfelek mint a mostanit ami évek óta a csúcson vagy annak közelében van, régen minden "újszerűnek" hatott, kiismertek,ennyi.
Viszont Pep első évében egészen a 2-6-os Clasico-ig úgy játszottunk, hogy két szélső, egy középcsatár. Nem erőltettünk mindent középen. Miután Messi bekerült középre hamis 9esnek, utána kezdtünk el mindent ott erőltetni. Mivel minden támadás Messi képességeire van felépítve, így ott erőltetjük a dolgot, ahol Messi van. A 2-6 után változott a játékunk. Annak is az volt az előnye, hogy azt a rendszert nem ismerték az ellenfelek, így simán megnyertük az összes döntőnket, és döntőnek számító meccsünket. De azóta ebben a szisztémában játszunk. Kivétel akkor, amikor 3-4-3-ban toltuk. Láthattuk, hogy annak is mi volt az eredménye...totális erődemonstráció. De annak is az az előnye, hogy

1: a középpályát jobban uraljuk
2: sokszor 5 emberrel támadtunk, amiből 2 ember szélső volt, tehát széthúztuk vele a védősort, így hiába volt több ember a 16-os előterében, a Barca játékának ez nem gond, mivel apró passzokkal, kényszerítőkkel simán megoldjuk. Viszont ez csak akkor működik, ha szét van húzva a pálya, és nem középen akarjuk betolni a labdát a kapuba.

Úgyhogy megint váltanunk kéne, mert a 2009-2010 (Pep 2. szezonja, Ibra) óta ezt játszuk. Középen, középen, középen. Messi ki szélre, Villa be középre, és vagy Pedro a másik szélre, ami igazából nem az Ő oldala, de mivel Messi jobb oldalon jöhet csak szóba, így csak a bal szél üres, vagy pedig venni valakit. Tello egyszerűen nem az a szint, akire egy FC Barcelona-t lehet építeni. Utolsó pár percekre jó, amikor már a védője fáradt.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.24. 18:48:50

Én is a Tocy Mihu vonallal értek egyet.Az erősebb széljátéknak ára, hogy a középpályán és a szélső támadóknak több védekezési feladat jut, s mivel rendre elcsúszások vannak jönnek a kontrák.Ezért pl Alexis meg Pedro lehet előrefele nem olyan mint egyesek elképzelik (bár én nem látom hogy előrefele is gond lenne ) de visszafelé fontos az ő játékuk s nagyjából tudják is ezt abszolválni.Busquets jelenléte most derül ki mennyire fontos, gyakorlatilag ő az alappillér és nem csak a szedett-vedett védelem a gond sokszor hanem ha ő gyengébben játszik, akkor jön a gond.
Úgy látom a kicsit más szisztéma még nem rögzült teljesen, s ezért van az hogy nem olyan a letámadás is mint régen 1-1 ütemmel elkésnek emberek s így nem tudjuk a kis 3szögeket összehozni amiből az ellenfél nem tud kipasszolni.
Fontos lenne, hogy felépüljenek az emberek, mert csak tologatjuk magunk előtt a problémát, s egyenlőre az eredmények valóban jönnek, s a küzdés mindig sokat ér, de már nagyon a tűzzel játszunk.Ami a legfurcsább hogy a koncentrációt érzem sokszor meccsen belül is nagyon hullámzónak, Pep érában is volt ilyen, de ennyire nem volt szembetűnő, s nem csak a megszokott belvás az elején de utánna is periódusokra harapunk, odalépünk rendesen vannak labdaszerzések majd tessék lássék módon megy minden, majd megint "apátia".S itt nem csak az előrejátékra értem, ott azért a csapat minősége adott s addig keressük a lukat, míg csak bepattan, de hátrafele életveszély ha nincs meg koncentráltság és ennek tudom be a Benny Hill gólokat is

Nagy baj azért talán nincs, mert javítható dolgok vannak, csak régóta ezt írom s továbbra is hol megy hol nem, s egy stabil játék meg elengedhetetlen lenne egy hosszú szezonban.
Kép
Kép
Kép
Gyurinho
Capitá del Barça

2012.10.24. 18:46:11

Mihu írta:
Alcantara írta:Az eredmények minősítik őt! Lehet hibát találni mindenben, de az eredményessége eddig nem vitatéma. Az elődnek mennyi szerepe van, esetleg a játékoskeret motiváltságának, ezek csak találgatások.
Övé a siker és a kudarc kizárólagosan a kinevezése napjától.

Két dolog biztosan pozitív nála: a cserék bevetése és a szélek jobb kihasználása.
A védelmet kell rendbe tennie, ami rajta kívülálló okok miatt zilált.
Nekem tetszik ez a harcos Barca, aki az utolsó utáni pillanatokban is képes a sikert elérni. A szerencse ("mák") olyan csapat mellé pártol, aki tesz is érte.
Vegyük a legjobb esetet. Játszunk egy szezonban 38 meccsen a bajnokságban, 13at a BL-ben, 9et a Kupában, ez összesen kerek 60 meccs egy szezonban. Ezt azért remélem Te is belátod, hogy nem lehet 60 meccset megnyerni az utolsó 15 percben rúgott gólokkal... :wink: Ha azt mondanánk, hogy úgy nyerjük a nyögvenyelős meccseket, hogy nem játszunk jól, de begyötrünk 1 vagy 2 gólt a 30. és 70 perc között, az rendben van. Az kitarthat hosszú ideig. De ez, hogy folyamatosan az utolsó támadásból rúgunk gólt, ez nem.

Úgy érzem, hogy vissza kéne térni arra a rendszerre, amikor Messi szélen játszott, volt egy klasszikus középcsatárunk, a másik szélen meg egy jó szélsőnk. Ezzel, hogy Messi középen van, minden csapat oda koncentrál, így összetömörül a tömeg a 16-os előterében. Meg lehet nézni, hogy amikor Messi volt szélen, és Eto'o középen, vagy Ronaldinho szélen, akkor mennyi hely volt a 16-oson belül. Nézzetek vissza pár meccset, akár 2009-ből, egészen a tavaszi 2-6-ig. Rengeteg gólt rúgtunk a szélső és középcsatár összjátékából. Emiatt is volt az, hogy a második hullámban érkező játékosok több gólt szereztek, mint most. Akkoriban az egész támadó szekciónk úgy működött, mint egy hókotró. Volt lendület, volt dinamika, volt sebesség a játékunkban. A mostani játékunk meg leginkább egy alagútfúróra emlékeztet. Szépen lassan, középen fúrjuk a lyukat. Csak van amikor olyan kemény az anyag, hogy nem elég rá 90 perc, hogy átfúrjuk. Meg néha a fogak is elkopnak a gépen.

Persze teljesen más lenne a helyzet, ha Alexis vagy Pedro csúcsformában lenne. Akkor könnyebben bontanánk meg a védelmeket. De erről sajnos szó sincs. Messi egyedül kevés.
Alapvetően igazad van de azt azér hozzá kell tenni ,hogy a 08-09-es csapatot még messze nem ismerték úgy az ellenfelek mint a mostanit ami évek óta a csúcson vagy annak közelében van, régen minden "újszerűnek" hatott, kiismertek,ennyi.
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.24. 18:39:54

Alcantara írta:Az eredmények minősítik őt! Lehet hibát találni mindenben, de az eredményessége eddig nem vitatéma. Az elődnek mennyi szerepe van, esetleg a játékoskeret motiváltságának, ezek csak találgatások.

Két dolog biztosan pozitív nála: a cserék bevetése és a szélek jobb kihasználása.
Nekem tetszik ez a harcos Barca, aki az utolsó utáni pillanatokban is képes a sikert elérni. A szerencse ("mák") olyan csapat mellé pártol, aki tesz is érte.
Vegyük a legjobb esetet. Játszunk egy szezonban 38 meccsen a bajnokságban, 13at a BL-ben, 9et a Kupában, ez összesen kerek 60 meccs egy szezonban. Ezt azért remélem Te is belátod, hogy nem lehet 60 meccset megnyerni az utolsó 15 percben rúgott gólokkal... :wink: Ha azt mondanánk, hogy úgy nyerjük a nyögvenyelős meccseket, hogy nem játszunk jól, de begyötrünk 1 vagy 2 gólt a 30. és 70 perc között, az rendben van. Az kitarthat hosszú ideig. De ez, hogy folyamatosan az utolsó támadásból rúgunk gólt, ez nem.

Úgy érzem, hogy vissza kéne térni arra a rendszerre, amikor Messi szélen játszott, volt egy klasszikus középcsatárunk, a másik szélen meg egy jó szélsőnk. Ezzel, hogy Messi középen van, minden csapat oda koncentrál, így összetömörül a tömeg a 16-os előterében. Meg lehet nézni, hogy amikor Messi volt szélen, és Eto'o középen, vagy Ronaldinho szélen, akkor mennyi hely volt a 16-oson belül. Nézzetek vissza pár meccset, akár 2009-ből, egészen a tavaszi 2-6-ig. Rengeteg gólt rúgtunk a szélső és középcsatár összjátékából. Emiatt is volt az, hogy a második hullámban érkező játékosok több gólt szereztek, mint most. Akkoriban az egész támadó szekciónk úgy működött, mint egy hókotró. Volt lendület, volt dinamika, volt sebesség a játékunkban. A mostani játékunk meg leginkább egy alagútfúróra emlékeztet. Szépen lassan, középen fúrjuk a lyukat. Csak van amikor olyan kemény az anyag, hogy nem elég rá 90 perc, hogy átfúrjuk. Meg néha a fogak is elkopnak a gépen.

Persze teljesen más lenne a helyzet, ha Alexis vagy Pedro csúcsformában lenne. Akkor könnyebben bontanánk meg a védelmeket. De erről sajnos szó sincs. Messi egyedül kevés.
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2012.10.24. 18:24:18

Az eredmények minősítik őt! Lehet hibát találni mindenben, de az eredményessége eddig nem vitatéma. Az elődnek mennyi szerepe van, esetleg a játékoskeret motiváltságának, ezek csak találgatások.

Tocy
Director del Fútbol

2012.10.24. 18:22:26

Capon írta:
Mihu írta: Azt látom, hogy valamiért pikkel Villára. Lehet valami nézeteltérés köztük, vagy valami ilyesmi, mert már hetek óta felépült, és visszanyerte az erőnlétét, mégis csak olyan meccseken teszi be a kezdőbe, amikor valakit pihentetni akar, vagy nem nagy a tét. Szívesen látnám mondjuk Alexis helyett, aki meccsek óta akkora nulla, hogy 10 km-ről se látszik a körvonala a 0-nak...Örömmel venném, ha újra összeállna az MVP, mert ez 2011ben zseniálisan működött. Nemtudom, miért jegeli...
Szerintem nincsen szüksége Villára ilyen egyszerű. Nem pikkelés, nézeteltérés és más egyéb dolgok vannak a háttérben, csak egyszerűen nincsen szüksége rá. Idővel ez változhat ha másért nem esetleg kényszerből sérülés miatt, de szerintem csak csereként számít rá vagy ha pihentetni kell valakit.
Én is így látom, neki két szélsőre van szüksége, Villa nem az. Villa csak középen hatékony, ott meg Messi van, marad a joker szerepkör.

Viszont a többiben egyetértek Mihuval. A játékunk sokkal kevésbé veszélyes, néhány ösztönös kényszerítő ( pl tegnap az első gól ), sok széljáték, de sokkal kevesebb átütőerő. Emellett még a védelmünk is csőd, de ez betudható a rengeteg sérültnek is. A mentalitással nincs gond, harcosabb lett a csapat, pont amennyivel ő harcosabb az interjúiban, mint Pep. Ezek megmutatkoznak a végjátékban szerzett gólokban, ami persze mindennél fontosabb...de erre nem lehet alapozni hosszú távon. Egyelőre nem nagyon lehet belekötni, mindössze két tétmeccset nem sikerült megnyernünk, mindkettő a Real ellen volt. De a BL-ben simán állhatnánk 4 ponttal 9 helyett, a bajnokságban a Sevilla ellen óriásit hajtottunk a végén, a Granada ellen is a végén találtunk be, az Osasuna ellen is fordítanunk kellett, most a Depor ellen saját magunkat szivattuk, és a Valencia ellen is az egy gólunk mellett nem nagyon volt helyzetünk. Eddig mindig kijött a lépés, de ez nem fog így sokáig menni, jobbá kell válnunk, pontosabb és főleg kreatívabb támadásokat vezetni, mert az eredmények ellenére a játékerőnk jelenleg nem olyan, mint volt. Kérdés persze, hogy kell-e ennél erősebb Barcelona, Spanyolországban a Real nem erősebb még így sem, mint mi, az Atma eddig viszont simán, csak hát kérdés, hogy ők bírják-e az iramot végig...a BL-ben olasz csapattól nem kell félni, a City lehet, hogy már most kiesik, a Chelsea ritka gyenge, a MU meg hasonló cipőben jár, mint mi. Ott is marad a Real.

Egy szó, mint száz, Tito eredményei eddig nagyszerűek, a játék problémás, legfőbb erénye, hogy nagyon jól meccsel, szinte nem cserélt még rosszul. De most már ott tartunk, hogy minden meccs után azt kell mondanunk, hogy "az ilyen meccseket kell megnyerni, ezek jelentik a bajnokságot, tavaly ezek nem mentek", csak éppen lassan másmilyen mérkőzést nem is játszunk...
Capon
Llegenda del Barça

2012.10.24. 18:00:31

Mihu írta: Azt látom, hogy valamiért pikkel Villára. Lehet valami nézeteltérés köztük, vagy valami ilyesmi, mert már hetek óta felépült, és visszanyerte az erőnlétét, mégis csak olyan meccseken teszi be a kezdőbe, amikor valakit pihentetni akar, vagy nem nagy a tét. Szívesen látnám mondjuk Alexis helyett, aki meccsek óta akkora nulla, hogy 10 km-ről se látszik a körvonala a 0-nak...Örömmel venném, ha újra összeállna az MVP, mert ez 2011ben zseniálisan működött. Nemtudom, miért jegeli...
Szerintem nincsen szüksége Villára ilyen egyszerű. Nem pikkelés, nézeteltérés és más egyéb dolgok vannak a háttérben, csak egyszerűen nincsen szüksége rá. Idővel ez változhat ha másért nem esetleg kényszerből sérülés miatt, de szerintem csak csereként számít rá vagy ha pihentetni kell valakit.

Most olvastam a cikket. Már 4 öngólnál járunk?? Jézusom.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.24. 17:40:22

Én meg nem vagyok annyira elájulva tőle. Rendben van, az eredmények őt igazolják, mert eddig még csak 1x kaptunk ki, azt is Madridban, ahol sose szégyen kikapni. Viszont a játék már hagy némi kívánnivalót maga után. Ez az eredménysor szerintem nagyon csalóka. Sokszor mákunk volt, sokszor csak a játékosok harci kedve, a győzni akarás miatt sikerült győznünk. Ha megnézitek, akkor sok meccsen a 70. perc környékéig semmi átütő erő, alig pár szépen, tudatosan felépített támadás. Valahol a 70. per környékén jönnek rá a srácok, hogy meleg lehet a pite, és mivel már tökmindegy hogy 1 vagy 2 góllal kapunk ki, így elkezdenek támadni mint az őrült. De ezt inkább a tavalyi szezonnak tudom be...annak, hogy hosszú idő után nem nyertünk se BL-t, se bajnokságot, és újra visszatért beléjük a motíváció, a gyilkos ösztön.

Azt látom, hogy valamiért pikkel Villára. Lehet valami nézeteltérés köztük, vagy valami ilyesmi, mert már hetek óta felépült, és visszanyerte az erőnlétét, mégis csak olyan meccseken teszi be a kezdőbe, amikor valakit pihentetni akar, vagy nem nagy a tét. Szívesen látnám mondjuk Alexis helyett, aki meccsek óta akkora nulla, hogy 10 km-ről se látszik a körvonala a 0-nak...Örömmel venném, ha újra összeállna az MVP, mert ez 2011ben zseniálisan működött. Nemtudom, miért jegeli...

Amit eddig mutatunk, az még Guardiola hagyatéka, és a srácok mérhetetlen győzni akarása. De ez a lufi 5-6 meccs és kipukkan. Előbb utóbb úgyis ki fogunk kapni, és ez lehet, hogy az AtMa ellen lesz hazai pályán, ami nagyon nem lenne jó. A BL-ben ha kikapunk az nem gáz, mert ígyis meglesz a csoportelsőség. De a bajnokság más...
Kép
neobarca
Director del Fútbol

2012.10.24. 16:12:06

Idáig én meg vagyok elégedve a munkáival. Ennyi sérült és gyengepont mellett sem veszítettünk még meccset. Talán egy picit jobban nyomathatná a hosszú íves paszzokat amit már 1-2 meccsen észrevehettünk és szerintem jól is alkalmaztunk... 8)
Továbbá az ellenfeleink is berendezkedtek a taktikánkra. Kell a változatosság... :wink:
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
MatyiG
Adminisztrátor

2012.10.24. 15:46:32

Nekem így két hónap után elég szimpatikusnak látszik.
Hozott kis újítást a játékba, többet használjuk a széleket és többet lövünk messziről. Nyilatkozatai is jók, néha odaszurkál valamit, nem tűnik beszarinak. :) Védelemmel valamit kezdjen és oké. :)
Nem tudom miért, de olyan érzésem van, hogy ebben az évben triplázunk. :P
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.10.24. 00:00:23

Megvan a 11. győzelem is. Nekem a kisugárzása olyan, mint a Forma 1-be Ron Dennisé. Egyszerűen fájdalmai vannak ha nem nyer a csapat. A Madrid elleni döntetlen után is kesergett rendesen. :)

Az pedig, hogy végig ott áll a pálya szélén, és méricskél az nagyon tetszik. Olvassa a játékot.
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
remontada
Barça B

2012.10.21. 12:08:27

12 meccs 10 gy 1 d 1v. Mivel ez az idény az eredményességről kell szóljon (elsősorban a bajnokság vagy a Bl visszaszerzéséről), Tito fantasztikus munkát végez a fő célkitűzést tekintve. Bajnokságban első, Bl-ben gyakorlatilag továbbjut tavaszra már most, ha kedden legyőzi a Celtic-et.
Ami különleges benne, hogy 12-13 mezőnyjátékosra tervez, de kényszerhelyzetben is kiválóan cserél. Folyékonyan "olvassa" a játékot.
Konkrét posztok
Középhátvédet akart ő, de nem kapott. Bartrát nyilvánvalóan óvja az eredménykényszeres helyzet miatt, de biztos, hogy "tétnélküli" meccseken be fogja dobni (Bl csoportmeccs, király kupa). Puyol, Piqué azért még van olyan "lobbista" pozícióban, hogy fenntartsák nekik a helyeket.
Messi. El kell fogadni az új Messit, akinek a játéka leegyszerűsödött: nem védekezik, sokszor csak sétálgat, többször eladja a labdát, viszont termeli a gólokat és gólpasszokat, ahogy senki más. Ezért Tito mellé rak sokat melózó szélsőket (Tello, Pedro, Alexis, és részben Adriano, Alba, Montoya), akik futnak helyette is.
Villa. Sajnos ő "tisztáldozat" az új rendszerben, nagyon drukkolok neki, hogy a spanyol válogatottban 2014ben ott legyen a vb-n.
Capon
Llegenda del Barça

2012.10.21. 02:30:11

kristop szerintem nem csak a mai meccsről van szó. Alap emberekkel sem muzsikált úgy a védelmünk ahogy kellett volna. Az egész csapatvédekezésünk nem olyan amit megszokhattunk az elmúlt 4 évben. Persze ez azért is van így mert kicsit mást játszik a csapat, a sok sérült is rátesz egy lapáttal és ma még a bíró is rátett nem eggyel, de ettől a probléma még valós szerintem és meg kell minél hamarább oldani.
kristop
Entrenador del Barça

2012.10.21. 02:17:22

én mondjuk a mai meccs után pont hogy elégedett vagyok a védelemmel. kicsit hülyén hangzik, hogyha csak az eredményt nézzük, de a gólokról szinte nem is tehettek, azon kívül pedig még egy ilyen összeállításban is elég jól állták a sarat. szerintem sokan csak a négy bekapott gól miatt mondjátok, hogy rossz volt a védelmünk, nem a teljesítményük miatt. tudjátok melyik védelem teljesített rosszul? a chelseaé a két elődöntőben. de ahogy a közhely szól, ilyen a foci. akkor egy rosszul teljesítő védelmet nem tudtunk elégszer mattolni, most meg egy jól teljesítő kapott négyet.

első gól a bíró hibája, nem a védelemé. második a kapusunké. harmadiknál alapból szabálytalanság se történt, de ez most nem lényeg, ez egy szabadrúgás gól volt. szintén nem tehetett a védelem róla. valdes ha nem indul el a másik irányba, akkor védhette volna, de ne varrjuk ezt most a nyakába. a negyedik már lehet a védelemé, egy hulla fáradt alba beemelte a saját kapujába. szóval kaptunk négy gólt, de azon kívül jól védekeztünk és csak egyikért lehet felelős a védelem egyik tagja.

ezen kívül montoya jól védekezett, előre most nem mutatott. song még mindig lassú, de hibát nem vétett, az alap dolgokat megoldotta. alba hihetetlen mit művelt a meccsen, kilencven percen keresztül elől és hátul is ott volt. az utolsó húsz percben teljesen erőtlenül, de tette a dolgát, egy hibával.

szóval szerintem ahhoz képest, hogy hogy állunk sérülésekkel, remekül megoldja tito a védelmünket. montoya, song, adriano, alba védősor? egy ifi, egy védekező középpályás, egy balhátvéd középen és egy előző szezonban sokat még balszélsőként játszó játékos? szerintem ehhez képest marha jó.
Capon
Llegenda del Barça

2012.10.21. 02:02:51

ozsimiki írta:Semmi bajom Titoval, "csak" a védelem tagjaival kellene elbeszélgetnie, mert itt koncentrációs gondok vannak, elég sok embernél. Helyezkedési hibák már kevesebbek, sérülésekről az edző nem tehet, szóval fejben tegyen rendet, mert ez hatalmas vicc...

ma is: potya, és egy öngól, másik két kapott gólunk egy kamu 11es, és egy szabi...úgy,h lemoshattuk volna az ellenfelet...

Pedig ha a védelem kb úgy muzsikálna (összeállításban is) mint a Pep érában, akkor ez a Barca még jobban is szólna szerintem.
Vannak gondok. 0-3-ról nem illik 4-5-re hozni egy meccset. Sorolhatnám, hogy a bíró mit tett hozzá a meccshez, hogy ne így alakuljon, de igazad van elég nagy zűr van a fejekben.
Szerintem Tito is hozzá járulhat a sérülésekhez. PL. Pep mielőtt ide jött rengeteg térdsérülésünk volt. Az egész csapat átesett valamiféle térdsérülésen. Aztán változtatott az edzésen, több figyelmet fordított erre a problémára és utána vége lett a térdsérüléseknek. Nem véletlen ez a rengeteg sérülés mikor új edző van. Akármennyire is majdnem ugyan azt a munkát végzi mint Pep ez a sok sérülés akkor sem lehet véletlen.

Védelmünket csak azért nem bolygatom mert így is már a ZS terv/összeállítás van hátul (az is igaz, hogy az alap kezdőkkel is elég rendesen vérzett a hátsó alakzat). De annyiban mégis csak köze van hozzá Tito-nak, hogy 2 KH-el indultunk neki egy szezonnak. És ha valami biztos az az, hogy ott lesznek a legnagyobb problémák ahol a legkevésbé van rá szüksége az embernek. Ha 2 csatárunk/támadónk lenne és így vágnánk neki a szezonnak akkor tuti hogy mindkettő lesérülne az első hónapban. Erre szerintem egy edzőnek számítania kell. Ez szinte kézenfekvő mert ilyen az élet.

Úgy tűnhet nem vagyok Tito-val elégedett, de ez nem így van. Marha jól tud belenyúlni a meccsekbe és az is tetszik amit a csapattal játszatni akar. Ez egy Rijkaard-Pep egyveleg amit csinál csak még nem érett be a munkája.
Remélem minél hamarább megtalálják a helyes utat mert ahogy Te is mondod ez a Barca akár még jobban is szólhatna mint az előtte lévő.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.10.20. 23:51:26

Semmi bajom Titoval, "csak" a védelem tagjaival kellene elbeszélgetnie, mert itt koncentrációs gondok vannak, elég sok embernél. Helyezkedési hibák már kevesebbek, sérülésekről az edző nem tehet, szóval fejben tegyen rendet, mert ez hatalmas vicc...

ma is: potya, és egy öngól, másik két kapott gólunk egy kamu 11es, és egy szabi...úgy,h lemoshattuk volna az ellenfelet...

Pedig ha a védelem kb úgy muzsikálna (összeállításban is) mint a Pep érában, akkor ez a Barca még jobban is szólna szerintem.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
remontada
Barça B

2012.10.15. 09:42:57

Sevillában Villa gólja után a távolságtartó Tito és a kispad egymás nyakában, Jordi Albával megfejelve...ennyit az aggodalmakról.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2012.10.15. 09:36:24

Mihu írta:Nemtudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de nekem nem sok jót sejtet ez, hogy majdnem minden játékosunk megjegyzi, hogy hiányzik neki Guardiola. Xavi nyilatkozatából kiderül, hogy Tito távolságtartóbb, mint Pep.
szerintem nem feltétlenül gond ez, csak a távolságtartáshoz kapcsolt negatív asszociációink miatt csapódik le első körben aggodalomkeltően.
szvsz az teljesen rendben van, hogy hiányzik nekik pep, köztudott, a játékosokkal barátok is voltak. kinek nem hiányozna a barátja? az furcsább lenne szerintem, ha szót sem ejtenének róla.

az, hogy tito állítólag nem kerül hozzájuk annyira közel szintén nem para. ha nem ilyen személyiség akkor inkább ne erőlködjön, mert meghasonlik. önmaga legyen, ne guardiola utánzat, mert a játékosok előtt nem lesz hiteles. többféle vezetési stílus van és ezek szerint tito úgy tűnik inkább a saját maguk iránti küzdésre buzdítja őket. a tavalyi szezon után váltás kellett. egyértelmű volt, hogy a hagyományok, na meg a jelenlegi keret mellett, amivel nem igazán lehet mást előadni, a játék képében gyökeres változás nem lesz. viszont a lélektani részén lehet alakítani egy más személyiséggel, s talán a tavalyi beszürkülésre egy úgymond ridegebb, de határozott karakter jó válasz lehet.

szerk:
Sevillában Villa gólja után a távolságtartó Tito és a kispad egymás nyakában, Jordi Albával megfejelve...ennyit az aggodalmakról.
ebből azért komoly következtetést a társas kapcsolatokra nézve nem kell levonni, egy sevilla elleni, idegenbeli, 2-0ról való fordítás után jóformán csak akkor nincs egymás nyakába egyetlen csapat sem, ha utálják egymást.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2012.10.15. 09:51:12-kor.
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.15. 00:30:14

Nemtudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de nekem nem sok jót sejtet ez, hogy majdnem minden játékosunk megjegyzi, hogy hiányzik neki Guardiola. Xavi nyilatkozatából kiderül, hogy Tito távolságtartóbb, mint Pep. Ez is sokat jelenthet (negatív irányba) a csapatmorálban. Azokban a helyzetekben, mikor nagyon nem megy, és nagyon nehéz a szitu (pl 2009 EU szuperkupa), akkor szerintem a játékosok egy távolságtartó edzővel kicsit úgy érezhetik, hogy "egyedül" vannak a pályán. Ha az edző közelebbi viszonyban van a játékosaival, az szerintem olyan hatással van rájuk, mintha 12 fős lenne a csapat, annyi különbséggel, hogy ebből egy játékos nincs a pályán, hanem a kispadnál adja az utasításokat. Nem hiába mondták sokszor, hogy Pep-ért is küzdenek. Ez egy távolságtartó edzővel szerintem nem úgy jön át nekik. És ez nem feltétlenül jó. Na meg persze kicsit rám cáfol a sok, hajrában megnyert meccs, de ezek még a szezon elején vannak. A nagy dolgok tavasszal történnek. Ott kell igazán az összetartás, az összetartozás érzése.
Kép
Lezárt