Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
akk thriller istenemDeus írta:shawn írta:I saw the devilREMY írta: De aki tud minőségi horror filmeket az elmúlt 10 évből az írhatna
Istenem... Az "I saw the devil" az nem horror film![]()
![]()
Ami jó kis horror film volt, az a The Woman in Black, legalábbis nálam bejött a film.
shawn írta:I saw the devilREMY írta: De aki tud minőségi horror filmeket az elmúlt 10 évből az írhatna
I saw the devilREMY írta:8 ??? ok csá......lui1698 írta:Alien (1979)
8/10
Kiiijjazakiszerintnemjóarégihorror?
miért, manapság van HORROR???? szerintem kihalt a 2000-es évek elején ez a műfaj![]()
De aki tud minőségi horror filmeket az elmúlt 10 évből az írhatna
Nem, a Zombieland az horror-vígjáték kategória, mert van ilyen vállfaja issjd írta:Ennek semmi értelmét nem látom, pl. akkor a Zombieland is horror?miihii írta: Amik ilyen zombi jellegű (mert ez csak jellegű) filmek, azok automatice horror kategória
Mert alapvetően az első rész egy tipikus posztapokaliptikus film, annyi különbséggel, hogy a zombik a problémák (ld. még Walking Dead)
A második meg inkább akciófilm.
De akkor meg mitől jó horror valami? Ha nem fosol be, de amúgy jó film? Mert soadroli pont azzal kezdte a hsz-ét, h "ez nem jó horror, hanem csak egy jó film"
Ez azért így nem igaz, mert ennyi erővel a Dark Knight is horror, vagy a Leon, a profi is.REMY írta:Amiben az ijesztgetés, vér (trancsír), a főszerep, akkor horrorról beszélünk.
De amiben olyan lények vannak, akik öldökölni akarnak akkor szintén horrorról beszélünk.
Zombik, sorozatgyilkosok, egyéb gyilkos lények stb...
Akkor nálam lehet valami fogalmi zavar.REMY írta:Amiben az ijesztgetés, vér (trancsír), a főszerep, akkor horrorról beszélünk.
De amiben olyan lények vannak, akik öldökölni akarnak akkor szintén horrorról beszélünk.
Zombik, sorozatgyilkosok, egyéb gyilkos lények stb...
A Horrort így kell érteni. Egyáltalán nem csak az a horror amiben halálra ijesztik az embert.
Ráadásul manapság a horror és a thriller nagyjából egyesült....
Ennek semmi értelmét nem látom, pl. akkor a Zombieland is horror?miihii írta: Amik ilyen zombi jellegű (mert ez csak jellegű) filmek, azok automatice horror kategória
sjd írta:hát mert aztán a két kiemelt az horrorsoadroli írta:28 Days Later, 28 Weeks Later![]()
Mindkettő remek film, de messze nem az ijesztegetésről szólnak.
hát mert aztán a két kiemelt az horrorsoadroli írta:Mondjuk az Eden Lake nem tudom mióta horror
10 évből minőségi horrort? Amik nekem nagyon tetszettek, az a Martyrs, Á l'intérieur, I Spit on Your Grave, The Hills Have Eyes, 28 Days Later, 28 Weeks Later, Motel.
Horror/ thriller sok embernél ugyan az és végül is aki horrort keres azoknak jó egy minőségi thriller is. Érzésre ugyan azt tudja nyújtani. Sok esetben ez a 2 műfaj már keveredik. Nem mindig lehet különbséget tenni.soadroli írta:Mondjuk az Eden Lake nem tudom mióta horrorDe jó film.
10 évből minőségi horrort? Amik nekem nagyon tetszettek, az a Martyrs, Á l'intérieur, I Spit on Your Grave, The Hills Have Eyes, 28 Days Later, 28 Weeks Later, Motel.
Nekem ezek nagyon bejöttek, ajánlós az összes![]()
Meg van ez az új V/H/S, azt mondják fosatós.
Akkor majd várom az értékeléstlui1698 írta:Jó, így helyrajzi szám szerint nem ismerem őket sajnos.REMY írta:Prometheus: LV-233
Alien: LV-426![]()
Azt esetleg lehet tudni, hogy az űrhajó hány köbcentis volt, és, hogy dízeles vagy benzines?![]()
Két nővért meg estére lehet bepöccintem.
Jó, így helyrajzi szám szerint nem ismerem őket sajnos.REMY írta:Prometheus: LV-233
Alien: LV-426
Valószínűleg már láttad, de azért bedobom, nekem ez ugrott be ami tetszett az utóbbi évekből (persze voltak benne logikai hibák, de hát melyik horrorban nincsenekREMY írta:Hidd el sokat keresgéltemlui1698 írta: Ott van pl. Roli ajánlása a madridista klubból (Engedj be!), vagy a Pandorum, REC.
Gépen van még a Két nővér, ez dél-koreai, én nem láttam még, de erről is jókat hallottam.Amiket írtál, csak a két nővért nem láttam, de én is jókat hallottam róla, úgyhogy majd vizsgák után meg is nézem.
A bolygók
Prometheus: LV-233
Alien: LV-426
Hidd el sokat keresgéltemlui1698 írta: Ott van pl. Roli ajánlása a madridista klubból (Engedj be!), vagy a Pandorum, REC.
Gépen van még a Két nővér, ez dél-koreai, én nem láttam még, de erről is jókat hallottam.
Én az elsőt láttam, de sírva röhögtem végig a filmet. Leginkább azoknak való akik valamennyire hisznek az ilyen Casper-es cuccokban.REMY írta:Mostanában mindenki erre a Paranormal semmire veri... hát nem tudom, de vagy én nekem vannak túl nagy elvárásaim vagy a többi embernek van ennyire rossz ízlése...
Hát nem tudom, nekem ruha ide vagy oda sokkal nagyobbnak tűnt, mindegy. A másikat meg nem tudtam, csak láttam, hogy ugyan olyan a hajó ebből gondoltam, hogy ugyan oda mentek vissza.REMY írta: Spoilerhez: Hát a nagyság.... ott rajta van a ruha is ami + nagyobbíthatja, talán ez lehet a magyarázat.
A másik kérdésre meg... nem tudom mire gondolsz, de nem ugyan azon a bolygón játszódik a 2 film, így semmi köze nincs annak az űrhajónak a Prometheusoshoz.
Hát nem sok van, de azért ha keresgél az ember lehet találni.REMY írta:A minőségi horror filmeket meg azért kérdeztem, mert a horror az egyik kedvenc műfajom, de az új filmek közül semmi nem ütötte meg a szintet, pedig néztem már minden félét.... Uruguayi horrortól kezdve a Kínai horrorig mindent...
Jó .. mondjuk ne olyat, ami a csapból is folytS.Agüero írta:De aki tud minőségi horror filmeket az elmúlt 10 évből az írhatna
Pl rec 1-2
Mondjuk a Fűrész tényleg horror és az első 2 rész még minőséget is képvisel, de elvétve vannak olyan horror filmek (itt slasher, pszicho stb témájúakra gondolok) az utóbbi időben amikre azt mondaná az ember, hogy NA ez [auto_cenzúra] volt.lui1698 írta: .....
Scott-nak mániája, hogy le kell fejezni egy droidot?
És én láttam rosszul vagy az idegen űrhajón az a jószág tényleg bitang nagy volt a 0. részhez képest? Meg, hogy is került oda?
Majd Roli segít, de én amúgy soha nem tudtam, hogy amit épp nézek az thriller horror vagy sebészi vizsgafilm.REMY írta:De aki tud minőségi horror filmeket az elmúlt 10 évből az írhatna