Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Faust
Madridista

2012.10.19. 17:03:56

Akit esetleg érdekel: elkészült az Ajtó c. láncfűrészespapírszellemesgyilkososreklámos kisfilmem bakikat tartalmazó videója. :smile:
Kép
shawn
Jugador del Barça

2012.10.19. 16:54:06

Deus írta:
shawn írta:
REMY írta: De aki tud minőségi horror filmeket az elmúlt 10 évből az írhatna :wink:
I saw the devil

Istenem... Az "I saw the devil" az nem horror film #-o #-o #-o

Ami jó kis horror film volt, az a The Woman in Black, legalábbis nálam bejött a film.
akk thriller istenem #-o #-o kezdjétek megin a vitát..
Deus
Boixos Nois

2012.10.19. 16:44:01

shawn írta:
REMY írta: De aki tud minőségi horror filmeket az elmúlt 10 évből az írhatna :wink:
I saw the devil

Istenem... Az "I saw the devil" az nem horror film #-o #-o #-o

Ami jó kis horror film volt, az a The Woman in Black, legalábbis nálam bejött a film.
KépKép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.19. 15:46:59

aki szereti jeff dunhamet és esetleg még nem látta a minding the monster nevű legujabb, kb két hete megjelenő showját, azonnal pótolja, hatalmas :D

walter for president :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
shawn
Jugador del Barça

2012.10.19. 00:14:52

REMY írta:
lui1698 írta:Alien (1979)

8/10

Kiiijjazakiszerintnemjóarégihorror? :lol:
8 ??? ok csá...... :D

miért, manapság van HORROR???? szerintem kihalt a 2000-es évek elején ez a műfaj :?

De aki tud minőségi horror filmeket az elmúlt 10 évből az írhatna :wink:
I saw the devil
REMY
Madridista

2012.10.18. 23:27:07

hát igen... a horror műfajt nagyon nehéz behatárolni, mert lelehet vezetni az összes többi műfajra (kis túlzással)

De pl. azért mondtam, hogy kezdenek összemosódni a műfajok, mert régen simán megtudtad mondani, hogy mit nézel.

Bárányok hallgatnak -> thriller
Rémálom az Elm utcában - Horror

manapság meg az összes "horror/thriller" filmben eljátsszák, hogy hirtelen hang és szívroham.... + kibeleznek valakit minden 10. percben.....
kivételek természetesen vannak de a többség már nem egyértelmű.

Amúgy a horrort a legegyszerűbben úgy lehet értelmezni, hogy visszatekintünk az időben.
Frankenstein, Drakula, Nosferatu, Múmia (Karloffos) stb...

az összesben megtalálhatóak a RÉMszörnyek, amikről már beszéltem, hogy a horror alapvető kellékei. Ezek után bejöttek a szellemek meg démonok meg egyéb ökörségek. Ezekhez vegyítették a feszültséget és a sokkolást és így megkapjuk azt amit manapság horrornak nevezünk.

Ez persze magánvélemény. Én így látom a helyzetet, nagyvonalakban :wink:
miihii
KHAL

2012.10.18. 23:20:10

sjd írta:
miihii írta: Amik ilyen zombi jellegű (mert ez csak jellegű) filmek, azok automatice horror kategória ;)
Ennek semmi értelmét nem látom, pl. akkor a Zombieland is horror?

Mert alapvetően az első rész egy tipikus posztapokaliptikus film, annyi különbséggel, hogy a zombik a problémák (ld. még Walking Dead)
A második meg inkább akciófilm.

De akkor meg mitől jó horror valami? Ha nem fosol be, de amúgy jó film? Mert soadroli pont azzal kezdte a hsz-ét, h "ez nem jó horror, hanem csak egy jó film"
Nem, a Zombieland az horror-vígjáték kategória, mert van ilyen vállfaja is ;)

A horrornak is több alfaja létezik. Vannak pölö a klasszikus slasher filmek, amik többnyire egy pszichopata gyilkos ámokfutásáról szólnak és az igazából fosatós lehet, mert ebben gyakoriak az ilyen hirtelen előugró gyilkos/macska/akármi jelenetek, amiktől megugrik az ember.

De amit írtam példa, a Fűrész, az megint másmilyen. Ott elvétve van ilyen kakiltatós jelent, viszont helyette a játékok megvalósításai brutálisak és a szereplők rettegésbe hajszolása együtt teszik horrorrá.

De pölö itt vannak a horror-vígjátékok, amik ezeknek a kifigurázásai. Alapvetően bizonyos szinten megjelennek bennük horrorisztikus elemek (lásd zombik vagy akár népszerű horrorok jellegzetes részei), viszont ezeknek az élét elveszik a komolytalansággal.

Aztán mondjuk a Paranormal Activity-re is rá van nyomva, h horror és sokak szerint fosatós, uh akkor tuti az is :lol: Viszont én ezt a szellemes cuccot nem nagyon tudom ebbe a kategóriába sorolni, de ez csak magánvélemény.

Aztán vannak a komolyra tervezett horrorok, amik viszont a botrányosan gáz megvalósítás miatt a fájdalmasan rossz horror-tragédia (ez nem létező stílus, csak most találtam ki érzékeltetésképp :P ) skatulyába kerülnek.

Szal tágabb dolog ez a horror téma és nem nagyon lehet állandó, elengedhetetlen típusjegyekkel behatárolni. Nem kell zombi, h az legyen, de nem is kell lefosatni a bokát sem feltétlenül.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.18. 23:15:19

REMY írta:Amiben az ijesztgetés, vér (trancsír), a főszerep, akkor horrorról beszélünk.
De amiben olyan lények vannak, akik öldökölni akarnak akkor szintén horrorról beszélünk.
Zombik, sorozatgyilkosok, egyéb gyilkos lények stb...
Ez azért így nem igaz, mert ennyi erővel a Dark Knight is horror, vagy a Leon, a profi is.

Amúgy ezt találtam:

HORROR

Latin eredetű szó, jelentése: iszonyat, félelem, rémület, undor, utálat (7) (a legrosszabbak). Ha tehát mindezek megtalálhatók egy filmben, - külön-külön, vagy egyszerre is - azt horrorfilmnek tekintjük. Ilyenformán ide kéne sorolni a krimik, a gengszterfilmek, a háborús filmek egy részét is. Hiszen ezek alatt is lehet félni, egyes jeleneteik válthatnak ki undort is. Le kell szűkíteni a horrorfilmek fogalmát az olyan filmekre, melyeknek készítési funkciója az, hogy felébresztik a bennünk lévő rejtett félelmeket, de egyben szórakoztatnak is minket, sokkoló végkifejlettel és katartikus élményt okozva zárulnak.

http://mrger.freeweb.hu/Filmes/HorrorStory/2Hb.htm
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.18. 23:12:39

REMY írta:Amiben az ijesztgetés, vér (trancsír), a főszerep, akkor horrorról beszélünk.
De amiben olyan lények vannak, akik öldökölni akarnak akkor szintén horrorról beszélünk.

A Horrort így kell érteni. Egyáltalán nem csak az a horror amiben halálra ijesztik az embert.

Ráadásul manapság a horror és a thriller nagyjából egyesült.... :roll:
Akkor nálam lehet valami fogalmi zavar.
Mert én a Paranormal Activity-t meg a Bárányok hallgatnak-ot egyáltalán nem tudom egy műfajba sorolni.
A névből kiindulva a horror sokkolni akar (ahogy írod, vagy félelemkeltéssel, vagy a brutális kegyetlenséggel), a thriller pedig az izgalmakat fokozni, vagy különböző fordulatokkal (a suspense-t nem igazán tudom jól lefordítani) vagy feszültségkeltéssel. (Persze nem ellhanyagolható az sem, hogy ezeknek legtöbbször valamilyen öldökléshez van közük, de igazán izgalmas filmet azt hiszem nem lehet abból forgatni, hogy hova tűnt már megint a kulcscsomóm?)
pl. a Viharsziget egy kőkemény thriller, de semmiféle brutalitás vagy ijesztgetés nincs benne
Ebből kiindulva pedig a 28 nappal később is inkább thriller, mint horror.

És valóban kezd összemosódni, de sztem inkább összemossák, mert szvsz azért elég éles határok vannak
REMY
Madridista

2012.10.18. 23:00:40

A Zombileland alapból vígjátéknak készült, ellenben a 28 héttel/nappal később.

Amiben az ijesztgetés, vér (trancsír), a főszerep, akkor horrorról beszélünk.

A Horrort így kell érteni. Egyáltalán nem csak az a horror amiben halálra ijesztik az embert.

Ráadásul manapság a horror és a thriller nagyjából egyesült.... :roll:
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.18. 22:44:12

miihii írta: Amik ilyen zombi jellegű (mert ez csak jellegű) filmek, azok automatice horror kategória ;)
Ennek semmi értelmét nem látom, pl. akkor a Zombieland is horror?

Mert alapvetően az első rész egy tipikus posztapokaliptikus film, annyi különbséggel, hogy a zombik a problémák (ld. még Walking Dead)
A második meg inkább akciófilm.

De akkor meg mitől jó horror valami? Ha nem fosol be, de amúgy jó film? Mert soadroli pont azzal kezdte a hsz-ét, h "ez nem jó horror, hanem csak egy jó film"
miihii
KHAL

2012.10.18. 22:27:00

sjd írta:
soadroli írta:28 Days Later, 28 Weeks Later
hát mert aztán a két kiemelt az horror :D
Mindkettő remek film, de messze nem az ijesztegetésről szólnak.

Amik ilyen zombi jellegű (mert ez csak jellegű) filmek, azok automatice horror kategória ;)

És egy horrornak nem feltétlenül kell ijesztegetnie a közönséget, elég ha a szereplőket paráztatják benne :D Lásd Fűrész. Ott sincs túl sok nézőmegugrasztó jelenet, viszont a játékok kellően horrorisztikusak 8)
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.18. 21:36:47

soadroli írta:Mondjuk az Eden Lake nem tudom mióta horror
10 évből minőségi horrort? Amik nekem nagyon tetszettek, az a Martyrs, Á l'intérieur, I Spit on Your Grave, The Hills Have Eyes, 28 Days Later, 28 Weeks Later, Motel.
hát mert aztán a két kiemelt az horror :D
Mindkettő remek film, de messze nem az ijesztegetésről szólnak.

Én mondjuk még nagyon kezdő vagyok ilyen szempontból, alig néztem horrort életemben, úgyhogy én gyakorlatilag bármit végigfosok :D
Irigyelhettek ebből a szempontból :D
miihii
KHAL

2012.10.18. 19:49:05

Mondjuk ezeket a horroros köröket lefutottuk már nem egyszer és aktív megfigyelőként, résztvevőként részt is vettem bennük, mint szintén a téma nagy rajongója, hátha lesznek nyerő javaslatok. De sajna mindig oda lyukadtunk ki, h vagy már láttuk vagy nem annyira volt jó :)

Vhogy kifele megy a divatból a műfaj, vagy nem tudom, de tény, h elég kevés szóra érdemes film kerül ki a műhelyekből. Próbálkozások vannak persze, de nagy részének a költségvetését inkább vmi másra kellett volna fordítani, akkora ultragáz. Amik igazán jók lettek, azok ugye elég közismertek, aztán vannak amik egy rétegnek tetszenek, másoknak meg nem igazán.

Vmilyen szinten meghatározza ezeket a filmeket az is, h az ember ahogy idősödik, már talán erősödik a gyomra és nem annyira parázik közben, meg az is, h lényegében nem túl sok új van a nap alatt. A lerágott csontokat [auto_cenzúra] minimális változtatásokkal, illetve ugye az újragondolások, mint a Láncfűrészes meg a Véres valentin meg a stb, így meg azért nehéz meghatni a nézőt, mivel nincs meg az újdonság varázsa. Persze enélkül is lehetne talán normális, minőségi cuccot nyomatni, de tényleg piszkosul kell gondolkodni rajta, h sikerüljön egy bővebb listát felsorolni.

A Paranormal témához meg annyit, h még csak eszemben sem volt belenézni, mert erre a szellemes témára nem vagyok fogékony, legyen akármekkora hype-ja. De az ilyesmivel vhogy nem lehet odaültetni a képernyő elé.

Az utóbbi időkben még az Insidious, amiről jókat hallottam, de még nem láttam. Esetleg nektek vmi vélemény?
REMY
Madridista

2012.10.18. 19:27:06

soadroli írta:Mondjuk az Eden Lake nem tudom mióta horror :mrgreen: De jó film.
10 évből minőségi horrort? Amik nekem nagyon tetszettek, az a Martyrs, Á l'intérieur, I Spit on Your Grave, The Hills Have Eyes, 28 Days Later, 28 Weeks Later, Motel.
Nekem ezek nagyon bejöttek, ajánlós az összes :wink:
Meg van ez az új V/H/S, azt mondják fosatós.
Horror/ thriller sok embernél ugyan az és végül is aki horrort keres azoknak jó egy minőségi thriller is. Érzésre ugyan azt tudja nyújtani. Sok esetben ez a 2 műfaj már keveredik. Nem mindig lehet különbséget tenni.

A felsorolt filmjeid jó, de nagy részük vígjáték :D :D persze élvezhető és szórakoztató, ezért szeretem is őket. De a Halálos kitérőket is ide venném, bár ezeket soha nem tudtam komolyan venni.

Köpök a sírodra című filmet elég ha csak a csajért nézzük meg :D már az megéri :D:D:D
soadroli
Llegenda del Barça

2012.10.18. 19:13:12

Mondjuk az Eden Lake nem tudom mióta horror :mrgreen: De jó film.
Nekem ezek nagyon bejöttek, ajánlós az összes :wink:
Meg van ez az új V/H/S, azt mondják fosatós.
Kép
REMY
Madridista

2012.10.18. 19:05:29

lui1698 írta:
REMY írta:Prometheus: LV-233
Alien: LV-426
Jó, így helyrajzi szám szerint nem ismerem őket sajnos. :cry:
Azt esetleg lehet tudni, hogy az űrhajó hány köbcentis volt, és, hogy dízeles vagy benzines? :lol:

Két nővért meg estére lehet bepöccintem.
Akkor majd várom az értékelést :wink:

amúgy persze: 500 000 köbcentis BMW motor, Dízeles, képes volt a 3x-os fénysebességre és 0,0002 alatt volt 100-on.

űrtechnikával készült és hatalmas a népszerűsége az UFO-k körében :wink:

:mrgreen:
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.18. 19:00:46

REMY írta:Prometheus: LV-233
Jó, így helyrajzi szám szerint nem ismerem őket sajnos. :cry:
Azt esetleg lehet tudni, hogy az űrhajó hány köbcentis volt, és, hogy dízeles vagy benzines? :lol:

Két nővért meg estére lehet bepöccintem.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Zaen
Jugador del Barça

2012.10.18. 18:55:18

REMY írta:
lui1698 írta: Ott van pl. Roli ajánlása a madridista klubból (Engedj be!), vagy a Pandorum, REC.
Gépen van még a Két nővér, ez dél-koreai, én nem láttam még, de erről is jókat hallottam.
Hidd el sokat keresgéltem :D Amiket írtál, csak a két nővért nem láttam, de én is jókat hallottam róla, úgyhogy majd vizsgák után meg is nézem.

A bolygók
Prometheus: LV-233

:wink:
Valószínűleg már láttad, de azért bedobom, nekem ez ugrott be ami tetszett az utóbbi évekből (persze voltak benne logikai hibák, de hát melyik horrorban nincsenek :)).

Eden Lake
REMY
Madridista

2012.10.18. 18:33:20

lui1698 írta: Ott van pl. Roli ajánlása a madridista klubból (Engedj be!), vagy a Pandorum, REC.
Gépen van még a Két nővér, ez dél-koreai, én nem láttam még, de erről is jókat hallottam.
Hidd el sokat keresgéltem :D Amiket írtál, csak a két nővért nem láttam, de én is jókat hallottam róla, úgyhogy majd vizsgák után meg is nézem.

A bolygók
Prometheus: LV-233

:wink:
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.18. 18:29:16

REMY írta:Mostanában mindenki erre a Paranormal semmire veri... hát nem tudom, de vagy én nekem vannak túl nagy elvárásaim vagy a többi embernek van ennyire rossz ízlése...
Én az elsőt láttam, de sírva röhögtem végig a filmet. Leginkább azoknak való akik valamennyire hisznek az ilyen Casper-es cuccokban.
REMY írta: Spoilerhez: Hát a nagyság.... ott rajta van a ruha is ami + nagyobbíthatja, talán ez lehet a magyarázat.
A másik kérdésre meg... nem tudom mire gondolsz, de nem ugyan azon a bolygón játszódik a 2 film, így semmi köze nincs annak az űrhajónak a Prometheusoshoz.
Hát nem tudom, nekem ruha ide vagy oda sokkal nagyobbnak tűnt, mindegy. A másikat meg nem tudtam, csak láttam, hogy ugyan olyan a hajó ebből gondoltam, hogy ugyan oda mentek vissza.
REMY írta:A minőségi horror filmeket meg azért kérdeztem, mert a horror az egyik kedvenc műfajom, de az új filmek közül semmi nem ütötte meg a szintet, pedig néztem már minden félét.... Uruguayi horrortól kezdve a Kínai horrorig mindent...
Hát nem sok van, de azért ha keresgél az ember lehet találni.
Ott van pl. Roli ajánlása a madridista klubból (Engedj be!), vagy a Pandorum, REC.
Kép
REMY
Madridista

2012.10.18. 18:25:54

S.Agüero írta:De aki tud minőségi horror filmeket az elmúlt 10 évből az írhatna

Pl rec 1-2
Jó .. mondjuk ne olyat, ami a csapból is folyt :D ezt valszeg ismeri mindenki, köztük én is és láttam is. És igen jó is volt az Első rész.

amúgy thx. :wink:
MatyiG
Adminisztrátor

2012.10.18. 18:21:43

De aki tud minőségi horror filmeket az elmúlt 10 évből az írhatna

Pl rec 1-2
REMY
Madridista

2012.10.18. 18:17:06

lui1698 írta: .....

Scott-nak mániája, hogy le kell fejezni egy droidot?
És én láttam rosszul vagy az idegen űrhajón az a jószág tényleg bitang nagy volt a 0. részhez képest? Meg, hogy is került oda?
Mondjuk a Fűrész tényleg horror és az első 2 rész még minőséget is képvisel, de elvétve vannak olyan horror filmek (itt slasher, pszicho stb témájúakra gondolok) az utóbbi időben amikre azt mondaná az ember, hogy NA ez [auto_cenzúra] volt.

Mostanában mindenki erre a Paranormal semmire veri... hát nem tudom, de vagy én nekem vannak túl nagy elvárásaim vagy a többi embernek van ennyire rossz ízlése...

Spoilerhez: Hát a nagyság.... ott rajta van a ruha is ami + nagyobbíthatja, talán ez lehet a magyarázat.
A másik kérdésre meg... nem tudom mire gondolsz, de nem ugyan azon a bolygón játszódik a 2 film, így semmi köze nincs annak az űrhajónak a Prometheusoshoz.

A minőségi horror filmeket meg azért kérdeztem, mert a horror az egyik kedvenc műfajom, de az új filmek közül semmi nem ütötte meg a szintet, pedig néztem már minden félét.... Uruguayi horrortól kezdve a Kínai horrorig mindent...
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.18. 18:10:24

REMY írta:De aki tud minőségi horror filmeket az elmúlt 10 évből az írhatna :wink:
Majd Roli segít, de én amúgy soha nem tudtam, hogy amit épp nézek az thriller horror vagy sebészi vizsgafilm. :lol:
Fűrész az mi? Mert pl. az ha horrornak számít akkor 1, ha nem akkor mellé lőttem.

Amúgy ami írtam inkább annak szólt, hogy többször olvastam olyat, hogy így ingerküszöb, meg úgy megváltozott igények.
Hát én ettől vagy pl. a Ragyogástól 100-szor előbb rakom tele a gatyám, mint az újaktól.

Ja, és leszedtem az Aliens-t is, de olyan verzióban, hogy a kimaradt jeleneteket is bevagdosták másik szinkronnal. Phejj. Elkezd a szereplő beszélni egyik hangon és egy másikon fejezi be. Csudajó.

Ja, és még Alien ill. Prometheus témában:

Scott-nak mániája, hogy le kell fejezni egy droidot?
És én láttam rosszul vagy az idegen űrhajón az a jószág tényleg bitang nagy volt a 0. részhez képest? Meg, hogy is került oda?
Kép
Válasz küldése