Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
gergo9
Director del Fútbol

2012.10.15. 10:46:46

Cali írta:
Ilyen nekem is van egy filmmel kapcsolatban. Valami olyasmiről szólt, hogy egy aszteroida lezuhant a földre, amihez egy tag hozzáért és elkapott vmi fertőzést, és azt érintkezéssel tovább adta, így kb az ?egész föld? megfertőződött, kivéve egy két embert. Plusz a végéről van még egy jelent, ami halványan dereng. Az a pasas, aki először megfogta a kőzetet, az lett a mutánsok vezére és levetette a bőrét... :D Ha jól emlékszem két részben adták le, és nagyon egyszerű címe volt, de nem jut eszembe sehogy. Valakinek ötlet? :D
Invázió lesz ez :D
http://www.filmkatalogus.hu/Invazio--f1203
Ezt még könyvbe is elovastam anno annyira érdekelt :)
Rinku
Director del Fútbol

2012.10.15. 09:44:39

Nekem a Támad a Mars! ilyen, esetleg emlékszik rá valaki? :D Fertelmesen nagy hülyeség, a marslakók feje szétrobban a zenére, meg minden... :lol: A másik ilyen nekem is a Tremors volt, emlékszem tisztán még mindig arra a részre, amikor a seriff irodájában vagy nem tudom már hova, de a falon keresztül bement az egyik ilyen szörny és rommá lőtték mindenféle karabéllyal, magnummal, mindennel... :D

Amiért éltem-haltam, az a Mortal Kombat volt, ill. nagyon bírtam még a Pusztító című filmet is. :)

Nekem is van valahol az emlékeimben egy film, aminek nem tudom a címét, de emlékszem egy jelenetre. Valahol X. emeleten lehetett talán valami gyilkosság, nem tudom mi volt az előzmény, de volt benne egy hosszú hajú pali, aki levette a cipőjét és berakta a lábát a piszoárba, és arra ráhúzta a vizet, aztán meggyújtott egy cigit... Csak ez maradt meg bennem, ez a kb. 10 mp, de ez igen élesen. Azt tudom, hogy féltem, amikor kis koromban néztem, meg valahogy annyira sötét és abszurd volt az egész, hogy beleégett a memóriámba. Tippek? :D
Football, bloody hell. /SAF/
Deus
Boixos Nois

2012.10.15. 06:34:17

Cali írta: Szerintem hatalmas hülyeség lesz ez a tipp, de azért beírom hátha... Dredd bíró? :D Abban volt nagy barna vagy fekete robot. Plusz volt egy jelenet egy csatornában, mikor Stalone és Rob Schneider fut a tűz elől. :D
Kösz a próbálkozást, de nem :D Nekem megvan a Dredd itt a gépemen, igazi sci-fi - akció klasszikus darab. Féléve néztem meg. Az a robotféleség amiről beszéltél, az az ABC War robot. ^^

Kép

Az a csőszerű létesítmény amire emlékszem, az jóóóval nagyobb amit a Dreddben láttunk :)

Várom a lehetséges megoldásokat skacok! Eddig jól haladunk! :)
KépKép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.15. 02:36:49

lui1698 írta:
Bob_Marley írta:Ezzel egyet értek, s amikor hatásvadász valami, akkor ilyenekre értem, s ehhez hozzáveszem hogy érebben a színész az arcjátékával, verbális játékával volt hatással a nézőre, s az hozzám sokkal közelebb áll élmény szempontjából mintsem hangulat fokozásra meg feszültség fokozásra 1-1 felrobbanó bomba, meg 40 kocsi ütközés :?
Látom előre, hogy ez megint olyan lesz, mint a sci-fi-s buli volt, de muszáj. :D

A színész most is az arcjátékával van hatással a nézőre, és egy filmben még mindig a színész aki jó filmmé teszi azt, de ha van lehetőség emelni a szinten egyet azzal, hogy cgi-t alkalmaznak akkor miért ne tegyék?

Nem úgy értem, hogy minden sarokra tegyenek egy ET-vel hógolyózó autobotot, mert az se jó (bár, mondjuk én még mindig azt mondom, hogy érthetetlen okból a TF3-at szívesen megnézem, mert kikapcsol 2 órára, szétszednek egy várost, szőkenő és kész) de pl. Nolan filmjeinél, vagy a Gyűrűk Uránál azért jó, hogy volt és a segítségével vászonra tudtak vinni olyan dolgokat, mint a Helm szurdok.

Ja, és bónuszba csak neked kedves Bob ajánlok egy filmet, hurkaezerszázalék, hogy csípni fogod:

Dealer
http://www.imdb.com/title/tt0398013/
Én nem is tagadom, hogy azért ma is egy jó színész bearanyoz minden filmet, ez szerencsére nem változik :D
Amit felhoztál példát az meg pont olyan hogy mit kezdjek vele :D
Én olyanokra gondoltam, hogy míg régebben mondjuk kameratechnikával ráközelítéssel a színész éppen aktuális lelkiállapota jelent meg, s gondolkoztál vele együtt s akár percekig ott volt egy tekintet, vagy 2-3 mondat, addig ezek a részek persze ugyanúgy megvannak, csak lecsökkenek.
S inkább mondjuk egy adott szituáció fizikai látványra épülő mivoltát mutatják be, mintsem az ebből következő (vagy megelőző) érzelemváltozást.
Ez általánosítás meg nem is teljesen igaz, meg gondolom eladhatóbb egy fantasy meg scifi ha látványos, csak annak nem sok köze van egy filmművészethez.De ha rendes filmet nézek szerencsére nem jellemző teljesen, de azért én pl idegbajt kapok, mikor 3 percig borul jobbra balra az autó, meg 8an belemennek akár csak egy drámában is, ami szerintem szentségtörés.
Pl Taking of Phelham 1-2-3 ezért tetszett régebbi verzióban, mert nem volt robbantgatás stb, hanem a morózus "gengszter arcok" (abba ne menjünk bele ez kinek tetszett kinek nem)
Evvan régimódi vagyok :D

Abban igazad van ha van lehetőség még több érzelmet kiváltani miért ne tennénk, én ez ellen nem is vagyok, egy aranyközépút mindenben jó.
S számítógéppel olyat reprodukálni amit a kamera esetleg nem tudna felvenni az teljesen rendben is van, vagy 1-2 lassítás stb, de lehet érezni adott jeleneten mi túlzó és mi nem, ami nálam túlzott "látvány orientált" az hatásvadász.
Kép
Kép
Kép
Cali
Entrenador del Barça

2012.10.14. 23:32:22

Deus írta:
Cali írta:Valakinek ötlet? :D
Az enyémet tuti lehetetlen lesz kitalálni, de aki kitalálja, az kapni fog sört tőlem...

Ha jól emlékszem, valamilyen full fekete robot/emberféle (??? az se biztos hogy robot volt... de hasonlított a darth vaderre amennyire jól emlékszem) izé volt a rácsos átjárón egy hatalmas cső belsejében, ami valami felrobbant távolban a csőben és éppen a tűz halad felé lassítva...

nehéz lesz beazonosítani a jelenetet, mert az se biztos hogy jól emlékezem vissza...
Szerintem hatalmas hülyeség lesz ez a tipp, de azért beírom hátha... Dredd bíró? :D Abban volt nagy barna vagy fekete robot. Plusz volt egy jelenet egy csatornában, mikor Stalone és Rob Schneider fut a tűz elől. :D

Szerk.: Lui, fogalmam sincs...
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.14. 23:31:13

Cali írta:Ilyen nekem is van egy filmmel kapcsolatban. Valami olyasmiről szólt, hogy egy aszteroida lezuhant a földre, amihez egy tag hozzáért és elkapott vmi fertőzést, és azt érintkezéssel tovább adta, így kb az ?egész föld? megfertőződött, kivéve egy két embert. Plusz a végéről van még egy jelent, ami halványan dereng. Az a pasas, aki először megfogta a kőzetet, az lett a mutánsok vezére és levetette a bőrét... Ha jól emlékszem két részben adták le, és nagyon egyszerű címe volt, de nem jut eszembe sehogy. Valakinek ötlet?
Ez nem valamelyik Stephen King adaptáció?
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Deus
Boixos Nois

2012.10.14. 23:25:24

sjd írta:szerk2.: Deus, esetleg Aliens? :D (ott van vmi ilyesmi, hogy a szellőzőben kicsit megpörkölik az idegeneket)
Köszi, de nem :D amúgy 1 éve láttam az Aliens -t szóval nem az ;)

sjd írta:De amúgy az ilyenekkel az a helyzet, hogy ennyi idő távlatából teljesen máshogy emlékszel, szóval már jó eséllyel rá sem ismernél, ha látnád
Pontosan ezen agyaltam én is... Eltorzul a kép az idő során.
KépKép
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.14. 23:20:35

lui1698 írta: Dani, amúgy mi volt a másik jelölted a filmklubba?
Következő körben megtudod :wink: (ha addig nem lövöd le ezt is :D )

szerk.: még egy film eszembe jutott, vmi TV-film szintű történelmietlen borzalom volt Attiláról, Gerald Butler főszereplésével. Talán 2x láttam, de hogy miért.. :D
szerk2.: Deus, esetleg Aliens? :D (ott van vmi ilyesmi, hogy a szellőzőben kicsit megpörkölik az idegeneket) De amúgy az ilyenekkel az a helyzet, hogy ennyi idő távlatából teljesen máshogy emlékszel, szóval már jó eséllyel rá sem ismernél, ha látnád
Deus
Boixos Nois

2012.10.14. 23:19:47

Cali írta:Valakinek ötlet? :D
Az enyémet tuti lehetetlen lesz kitalálni, de aki kitalálja, az kapni fog sört tőlem...

Ha jól emlékszem, valamilyen full fekete robot/emberféle (??? az se biztos hogy robot volt... de hasonlított a darth vaderre amennyire jól emlékszem) izé volt a rácsos átjárón egy hatalmas cső belsejében, ami valami felrobbant távolban a csőben és éppen a tűz halad felé lassítva...

nehéz lesz beazonosítani a jelenetet, mert az se biztos hogy jól emlékezem vissza...
KépKép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.14. 23:15:57

Nálam az Elm utca ilyen, meg az Alien filmek (ezen változtatok nem sokára), illetve régen csomót néztük az X-aktákat, takaró alá bújtunk úgy fostunk tőle. :D Főleg attól a gumis csávótól. :lol:

Dani, amúgy mi volt a másik jelölted a filmklubba?
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Cali
Entrenador del Barça

2012.10.14. 23:12:43

Deus írta: Illetve van egy bizonyos pár másodperces jelenet a fejemben ami az egész életemben kísérni fog... de nem tudom beazonosítani hogy melyik filmből van, ami megőrjít...
Ilyen nekem is van egy filmmel kapcsolatban. Valami olyasmiről szólt, hogy egy aszteroida lezuhant a földre, amihez egy tag hozzáért és elkapott vmi fertőzést, és azt érintkezéssel tovább adta, így kb az ?egész föld? megfertőződött, kivéve egy két embert. Plusz a végéről van még egy jelent, ami halványan dereng. Az a pasas, aki először megfogta a kőzetet, az lett a mutánsok vezére és levetette a bőrét... :D Ha jól emlékszem két részben adták le, és nagyon egyszerű címe volt, de nem jut eszembe sehogy. Valakinek ötlet? :D

Szerk.:
Sjd: Mikor kicsi voltam egyszobás lakásunk volt. Nem akarták anyámék, hogy ilyeneket nézzek, le kellett feküdnöm aludni, de sunyiban mindig lestem a tv-t a takaró alól... :D A szüleim imádták ezeket a filmeket... :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cali 2012.10.14. 23:16:17-kor.
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.14. 23:10:46

Cali írta:Srácok, mi lenne ha egy páran, beírnátok egy listát, azokról a filmekről, amiket kiskorotokban láttatok és amikből egy pár jelenet a mai napig nagyon megmaradt bennetek, de azóta se láttátok?! :)

Nálam egy pár ilyen film: Tremors - Ahová lépek szörny terem, Szörnyecskék, Arachnophobia - Pókiszony, Gyerekjáték, Total Recall - Az emlékmás, Péntek 13
Azért neked is volt egy gyerekkorod, nem mondom :D :D
Nem csoda, hogy a mai napig megmaradtak, gondoltam éveken keresztül visszatértek a rémálmaidban :D

Amúgy most, hogy így mondod, Forrest Gumpot baromi régen láttam. De pl. Vissza a jövőbe trilógia is ilyen.
Deus
Boixos Nois

2012.10.14. 23:06:29

Cali írta:Srácok, mi lenne ha egy páran, beírnátok egy listát, azokról a filmekről, amiket kiskorotokban láttatok és amikből egy pár jelenet a mai napig nagyon megmaradt bennetek, de azóta se láttátok?! :)

Nálam egy pár ilyen film: Tremors - Ahová lépek szörny terem, Szörnyecskék, Arachnophobia - Pókiszony, Gyerekjáték, Total Recall - Az emlékmás, Péntek 13, Drágám, a kölykök összementek, vagy a Drágám, a gyerek bazi nagy lett (ezt még autós moziban láttam anyuékkal) :D, Mortal Kombat stb...
Dobjatok már be pár ilyet még, lehet nekem is eszembe jut még egy-kettő és kicsit olyan nosztalgiázós kedvemben vagyok. :D
Végtelen történet
Rémálom az elm utcában
Mortal Kombat
Alice a csodaországban
Krull (vagy nem is tudom mi is volt a címe a filmnek, de valamilyen háromirányú spéci kés volt benne küklopsszal... ) [ szerk: aztarohadt, telibetaláltam a film címet :shock: Most néztem utána... és nem 3 irányú kés, hanem 5 ]
Tron
Amerikai Shaolin
+ valamilyen sárkányos medálos karate (?) film... halvány fogalmam sincs hogy mi a címe... Ha jól emlékszem 2 kölyök van benne.

Illetve van egy bizonyos pár másodperces jelenet a fejemben ami az egész életemben kísérni fog... de nem tudom beazonosítani hogy melyik filmből van, ami megőrjít...
KépKép
Cali
Entrenador del Barça

2012.10.14. 22:58:11

Srácok, mi lenne ha egy páran, beírnátok egy listát, azokról a filmekről, amiket kiskorotokban láttatok és amikből egy pár jelenet a mai napig nagyon megmaradt bennetek, de azóta se láttátok?! :)

Nálam egy pár ilyen film: Tremors - Ahová lépek szörny terem, Szörnyecskék, Arachnophobia - Pókiszony, Gyerekjáték, Total Recall - Az emlékmás, Péntek 13, Drágám, a kölykök összementek, vagy a Drágám, a gyerek bazi nagy lett (ezt még autós moziban láttam anyuékkal) :D, Mortal Kombat stb...
Dobjatok már be pár ilyet még, lehet nekem is eszembe jut még egy-kettő és kicsit olyan nosztalgiázós kedvemben vagyok. :D
tarich
Barça B

2012.10.14. 21:16:18

Nézzétek meg a Safe című flmet, Jason Stathammel. Neki a szállító 1 (szigorúan az 1 !!) óta gyakorlatilag csak minden 2. vagy 3. filmjére lehet azt mondani, hogy jó. Na ez most tetszett és nem éreztem elvesztegetett időnek .
7,5 \ 10
Faust
Madridista

2012.10.14. 20:37:14

Nálam az élijen filmek sorrendje 2-3-1-4, jó az a harmadik rész nagyon, főleg a rendezői változat, bár ott az eredetiben lévő két legpompásabb jelenetet toszták tönkre/vágták át. :(
Kép
REMY
Madridista

2012.10.14. 19:24:14

sjd írta: Éppen, hogy ellenpéldát mondjak REMY szavaira, számomra elég sokat rontott az első Alien-film élményén, hogy ilyen kezdetleges effektek voltak. A chestbursternél kis híján a röhögés kerülgetett.

REMY, kalózöbölben van egy 9,2 gigás Prometheus fan cut, lehet h kéne vele tenni egy próbát? :D
Én nem vagyok a CGI ellen, csak azt mondom, hogy sokszor hátrányt tud jelenteni és rombolhatja az élményt. Amikor túl sokat akarnak, akkor abba nagyon könnyen belebukhatnak.
Alien 3. részénél egyenesen szánalmas volt a CGI :roll:

Arra meg ránézek :wink:
messideco
Presidente del Barça

2012.10.14. 18:23:38

A biztonság záloga
Haverokkal néztük, így minimális beleszólásom volt a filmválasztásba. Eleinte nem értettem a történetet, de ahogy összeállt a két szál, úgy már tudtam a végét. Sörözés, borozás közben elment :D :oops:

Ház az erdő mélyén
Ebben volt egy kis logika, nem csak kaszabolás, és fenttartotta a néző kíváncsiságát. Szintén haverokkal néztem, és mindenkinek meg volt az ötlete a következő mozzanatra és a film alapelvére, de csak részmegoldások születtek. A vége kissé bukta volt sok szempontból is, de jó film szerintem.

És értékelek, hogy rázódjak bele:
A biztonság záloga: 5.5
Ház az erdő mélyén: 7.5
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.14. 16:36:19

lui1698 írta: pl. Nolan filmjeinél, vagy a Gyűrűk Uránál azért jó, hogy volt
Azért itt jegyezném meg, hogy Nolan kifejezetten utálja a CGI-t, és azt hiszem az Inception volt az első film, ahol használta (talán a limbo leomló városait meg Párizs összehajtogatását nem tudták máshogy megcsinálni, de pl. a 3. szint felrobbantása már makett volt)

De ugyanakkor itt is van a lényeg, hogy tulajdonképpen az emberek fejében már nem technológiai különbségekről van szó, hanem elvek ütközéséről. Egyik részről ott van a májkülbéji "mindent a látványnak rendelünk alá" elv, másrészről pedig ennek az ellentéte. És mivel a technológia adott, az első már jobban tud érvényesülni.
De azért tegyük hozzá, hogy már az 50-es években is volt King Kong vs. Godzilla, csak akkor még nem CGI-vel, hanem emberekkel és mini épületekkel, mert akkoriban úgy tudták megcsinálni. Ugyanakkor pont ugyanolyan bitangpusztulatul fostos film volt. És ebből a szempontból nekem baromira mind1, hogy most beöltözött ember, robot, vagy CGI a dínó.
Éppen, hogy ellenpéldát mondjak REMY szavaira, számomra elég sokat rontott az első Alien-film élményén, hogy ilyen kezdetleges effektek voltak. A chestbursternél kis híján a röhögés kerülgetett. (bezzeg a Prometheus utolsó jelenete). Valamint azt is tartom, hogy ha már audiovizuális formátum, akkor egy film legyen vizuálisan is élmény, bár rengeteg dolgot tudnék mondani, amivel ezt el lehet érni.
Szóval (a hagyománytiszteleten kívül) megint csak arról van szó, hogy ki hogyan (és mennyire értelmesen) tudja használni a technológiát, nem magáról a technológiáról.

REMY, kalózöbölben van egy 9,2 gigás Prometheus fan cut, lehet h kéne vele tenni egy próbát? :D
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.14. 15:02:34

Bob_Marley írta:Ezzel egyet értek, s amikor hatásvadász valami, akkor ilyenekre értem, s ehhez hozzáveszem hogy érebben a színész az arcjátékával, verbális játékával volt hatással a nézőre, s az hozzám sokkal közelebb áll élmény szempontjából mintsem hangulat fokozásra meg feszültség fokozásra 1-1 felrobbanó bomba, meg 40 kocsi ütközés :?
Látom előre, hogy ez megint olyan lesz, mint a sci-fi-s buli volt, de muszáj. :D

A színész most is az arcjátékával van hatással a nézőre, és egy filmben még mindig a színész aki jó filmmé teszi azt, de ha van lehetőség emelni a szinten egyet azzal, hogy cgi-t alkalmaznak akkor miért ne tegyék?

Nem úgy értem, hogy minden sarokra tegyenek egy ET-vel hógolyózó autobotot, mert az se jó (bár, mondjuk én még mindig azt mondom, hogy érthetetlen okból a TF3-at szívesen megnézem, mert kikapcsol 2 órára, szétszednek egy várost, szőkenő és kész) de pl. Nolan filmjeinél, vagy a Gyűrűk Uránál azért jó, hogy volt és a segítségével vászonra tudtak vinni olyan dolgokat, mint a Helm szurdok.

Ja, és bónuszba csak neked kedves Bob ajánlok egy filmet, hurkaezerszázalék, hogy csípni fogod:

Dealer
http://www.imdb.com/title/tt0398013/
Kép
Cali
Entrenador del Barça

2012.10.14. 14:32:18

Nekem se tetszik minden esetben a CGI, például egy realista filmnél hülyét tudok kapni tőle, de egy fantasy vagy sci-finél szerintem elengedhetetlen, mert ez tudja igazán megadni a film atmoszféráját. Ma már olyan szinten van ez a technika, hogy szinte észrevehetetlen néhol az effektek használata.

Az meg szerintem már teljesen más dolog, hogy régen makettekkel dolgoztak, és megépítettek egy T-Rexet. Évekkel ezelőtt a CGI még annyira gyerekcipőben járt, hogy tényleg negatív hatással lett volna JP-ra a számítógépes animáció. De ha manapság csinálnák meg ezt a filmet, nem rebootra gondolok, hanem arra, hogy most jönne ki frissen ez a film széria, akkor ugyanolyan jó lenne mint a 90-es években.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.14. 14:06:40

REMY írta:
Cali írta: Nem feltétlenül fontos számomra, hogy egy film tele legyen számítógépes animációkkal, főleg nem várok el ilyet egy 20-30 éves filmtől. De manapság már igenis hozzá szokott a szemem, ahhoz, hogy egy sci-fit vagy egy fantasy filmet nézek, akkor a legtöbb esetben nem kell attól félnem, hogy nagyon feltűnőek lesznek az effektek vagy a látvány nem valódisága.
Nagyon sok esetben a számítógépes effectek csak rontanak a filmes élményen. Amennyire jó dolog, annyira ellehet rontani vele egy filmet.
Régen szinte mindent makettel csináltak --> Star Wars
De sokkal jobb, mint ha egy CGI-s dolog lenne. Vagy ott van a Jurassic Park példának, melyben az egész T-rex-et megépítették. Manapság az egész egy Szgépes trükk lenne.
Ezzel egyet értek, s amikor hatásvadász valami, akkor ilyenekre értem, s ehhez hozzáveszem hogy érebben a színész az arcjátékával, verbális játékával volt hatással a nézőre, s az hozzám sokkal közelebb áll élmény szempontjából mintsem hangulat fokozásra meg feszültség fokozásra 1-1 felrobbanó bomba, meg 40 kocsi ütközés :?
Kép
Kép
Kép
REMY
Madridista

2012.10.14. 13:34:23

Cali írta: Nem feltétlenül fontos számomra, hogy egy film tele legyen számítógépes animációkkal, főleg nem várok el ilyet egy 20-30 éves filmtől. De manapság már igenis hozzá szokott a szemem, ahhoz, hogy egy sci-fit vagy egy fantasy filmet nézek, akkor a legtöbb esetben nem kell attól félnem, hogy nagyon feltűnőek lesznek az effektek vagy a látvány nem valódisága.
Nagyon sok esetben a számítógépes effectek csak rontanak a filmes élményen. Amennyire jó dolog, annyira ellehet rontani vele egy filmet.
Régen szinte mindent makettel csináltak --> Star Wars
De sokkal jobb, mint ha egy CGI-s dolog lenne. Vagy ott van a Jurassic Park példának, melyben az egész T-rex-et megépítették. Manapság az egész egy Szgépes trükk lenne.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.14. 13:24:20

Cali írta:A többi része is ilyen jó?
a kettő sokak szerint uo. jo mint az egy, szerintem ritka rossz, mint valami szív tv-s akció film. a harmadik rész sokakkal ellentétben nekem nagyon bejött, igazi dark hangulatú az egész. a 4. rész már elég modern és felesleges, de hát ez van, egyszer nézhető.

nálam 1-3-2-4 a sorrend, a nagy többség szerint 1-2-3-4
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
miihii
KHAL

2012.10.14. 13:01:00

Cali írta:Még tegnap este megnéztem és tetszett! :)
A film hangulata nagyon el lett találva. Minden kellően sötét volt és nyomasztó, plusz nagyot dobott a rajta a zene is! Nem gondoltam, hogy egy ilyen régi filmtől még parázni fogok, de volt pár jelenet, mikor szabályosan borzongtam! :)

A többi része is ilyen jó?

Nem feltétlenül fontos számomra, hogy egy film tele legyen számítógépes animációkkal, főleg nem várok el ilyet egy 20-30 éves filmtől. De manapság már igenis hozzá szokott a szemem, ahhoz, hogy egy sci-fit vagy egy fantasy filmet nézek, akkor a legtöbb esetben nem kell attól félnem, hogy nagyon feltűnőek lesznek az effektek vagy a látvány nem valódisága.
Ezek a filmek meghazudtolják a korukat látványügyileg sztem. Persze, vannak jelenetek, amikor észrevehető,h csak makett, de többnyire hatalmasan meg vannak csinálva a jelenetek.

És igen, a többi része is igen jó lett, hozzák a szintet. Egyedül a 4. lóg ki nálam egy kicsit, abban vannak elég borult képsorok, ilyen művészibb (v mi lenne a jó szó) jelenetek. A sztorija annak sem rossz, csak néhány dolog miatt más, mint az előzőek.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Válasz küldése