Aki legyőzte Al Caponét
Haladtam pár nagy film bepótolásával, így sor került erre a darabra is. Brian de Palma és Robert de Niro valahogy garanciát jelent a jó gengszterfilmre, és nem is kellett csalódnom, hozzájuk társul már az akkor is öreg Sean Connery és Kevin Costner is, aki sokaknak nem tetszik, de nekem szimpatikus figura.
A történetről annyit, hogy a szesztilalom idején Cichagoban tevékenykedik minden idők talán leghíresebb gengsztere,
Al Capone. Az ellene folyó nyomozást és pert követhetjük nyomon a filmben.
Sajnos tökéletesen jelzi az időhiányomat, hogy két hét kellett majdnem mire befejeztem a filmet, de ugye közrejátszottak a filmklubos filmek, meg a sorozatok is.
No, de vissza a filmhez. Amit kiemelnék az a színészi játék, főleg de Niro részéről. Nem kapott érte Oscar-jelölést, de nagyon átváltoztatták a sminkesek, és hozta azt, amit kell. Sean Conerry érdemeit nem kell taglalni, nem nagyon tud hibázni az öreg, aki viszont megnyerte abban az évben a Legjobb epizódszereplőnek járó Oscar-díjat.
A sztori természetesen kiszámítható, ismervén a történetet, de a végén a fordulat a bíróságon az odapörköl. Nagyon bírtam a korrajzot, a régi autókat, fegyvereket stb.
Azonban a lépcsőn történő babakocsis jelenet több, mint hihetetlen volt számomra, de sebaj.
Összességében nem csalódtam a filmben, könnyű film és jó szórakozást nyújt a nézőnek.