2012.10.07. 23:26:25
Egyébként csak én látom úgy, hogy nagyon biztonsági taktikával mentek fel a pályára a srácok? Úgy vettem észre, hogy nagyon féltek attól, hogy egy labdavesztés után lekontrázzák az alkalmi védelmet. Nem voltunk annyira offenzívek, mint szoktunk lenni, nem mertünk annyira előre menni. Messi nagyon sokszor jött vissza labdáért a felezőig, ami szokatlan, és akkor szokott ez menni, ha nem tudjuk áthozni a középpályán, vagy ha nem megy a csapatnak. Kicsit úgy vettem észre, hogy arról indultak, hogy döntetlen...nem muszáj minden áron gólt szerezni, inkább az a lényeg, hogy ne kapjunk. Ami egyébként nem baj, mert én is nagyon féltem ettől a védelemtől. Csak egyszerűen szokatlan volt, hogy kicsit kibújtunk a stílusunkból, és nem akartunk mindenképpen gólt szerezni. A stabilitás, biztonság volt az első. Ez mondjuk 8 pont előny birtokában nem feltétlenül buta döntés.
Természetesen ha ott lett volna a két P közül az egyik, főleg Puyol, akkor a középpályán is máshogy viszonyulnak a dolgokhoz, mert tudják, hogy van kikre építeni, ha elveszítik hátul a labdát. Más meccset láttunk volna, ha felépül Piqué, vagy Puyol nem sérül le, de jó volt ez így.
Ha bele akarnék kötni, és negatívumokat említeni, akkor toronymagas első helyen Alves áll, illetve Valdes és Mascherano. A többiek szerintem egy hiba nélküli meccset hoztak le. Ezen a három játékoson kívül senki sem lógott ki lefelé a csapatból.
-Montoya zseniális volt, nálam MOM.
-Alba is tanári volt, szerintem jól megfogta Lakatost.
-Adriano ahhoz képest, hogy totál idegen poszton szerepelt, nem hibázott.
-Xavi jól osztogatott.
-Iniesta csak a szokásos...még mindig el tudok csodálkozni azon, hogy mikre képes a labdával 3 ember közt.
-Busquest...hááááááát itt bajban vagyok. Jobb lenne két MOM címet kiosztani, mert ha Montoya-ra azt mondom hogy zseniális volt, akkor Busira mit mondjak...megszámolni sem tudom, hogy hány kontrát akasztott meg a középpályán...ettől már csak a szerzett labdák száma volt több...ki nem állhatom, de ha Ő nincs, akkor holnap bújkálhattam volna az egyetemen...
-Messi: Messi...asszem ezzel el is mondtam mindent.
-Pedro: nem volt valami nagy megmozdulása támadásban, viszont védekezésben akkorát melózott, amit nem sok szélsőtől látunk a világon.
-Fabregas: kicsit áldozatul esett a csapat picit defenzívebb taktikájának, így nem voltak látványos, emlékezetes megmozdulásai, mint az előző 3 meccsen, de az összjátékokat így is jól érezte, és a helyezkedésével sem volt semmi probléma. Tőle sem emlékszem ordító hibára.