2012.09.30. 12:17:39
Lenyűgöző, hogy a csapat mennyire tud harapni! A Tito-vezette csapat mintha harcosabb lenne, legalábbis az eddigi mérkőzések alapján.
Mindkét gólunk eladott labda eredménye volt. Az első viszonylag egyértelmű helyzet volt, ráadásul Song későn tudott visszaérni, ami a védelem eltolódását okozta. Esetleg Dani kicsit jobban megijeszthette volna Trochowski-t.
A második bekapott gólunknál furcsa, mennyire ellentmondást nem tűrően csak Busquets-t hibáztatjátok (egy-két fórumozó szerint rosszul is játszott egész meccsen - WTF?!). Javaslom, nézzétek újra a felvételeket, és Messi mozgását a passz előtt! Ha Messi jobban csipkedi magát, és nem totyog (ellentétben a sevillai játékossal, aki rendesen futott, ráadásul 4-5 méter hátrányból indult Messi-hez képest!!!), akkor nincs eladott labda. Ez nem menti fel Busquets-t, de számomra nem olyan egyértelmű, hogy ki hibázott: Messi is vastagon benne volt.
Bíró:
Azt kell mondanom, hogy az egyik legjobb bírói teljesítmény volt, amit láttam Spanyolországban.
1. Hiába esett el Sanchez 100-szor, nagyon helyesen nem fújta le a bíró - hiába esett el Negredo 100-szor, nagyon helyesen nem fújta le a bíró. Oda-vissza érvényesült az "angolos" elv. Végre nem egy tipikus, szétfújt spanyolos meccset láttunk, hanem sokkal folyamatosabb játék volt.
2. A nem szándékos kezezést nem fújta le, egyik oldalon sem. Nálunk ez éppen egy gólt jelentett. Nehogy már elnézést kérjünk emiatt! Téma ejtve.
3. A fejelési szándékot büntette. Lehet, hogy szigorú volt, de a helyében én is ezt tettem volna. Nem focipályára való. Szerencse, hogy Fabregas arcához csak éppen ért hozzá, és nem nyomta telibe mondjuk az orrát. Rettentően utálom az ilyen suttyó fejelési manővereket, ez full piros lap. Nem kell ahhoz eltörni a másik orrát vagy arccsontját.
Bocsánat, de pozőrnek hívom azokat az embereket, akik előadják, hogy csak a bírónak köszönhetjük a győzelmet. Nem tudom, kinek akarnak megfelelni, de nem kell elnézést kérni azért, mert a tesiből felmentett kommentátor sosem focizott életében és ezért butaságokat beszél.
A Sevilla tegnap nem érdemelt pontot. Volt 3 kontratámadásuk 90 perc alatt. Akkor már a Madrid 30 jó perce a 180perces Szuperkupán is sokkal jogosabb.
Mi fociztunk, akartunk focizni, és ennek meg is lett az eredménye. Gratulálok a csapatnak!