Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.29. 13:13:47

kurdt írta:gondolkoztam, hogy azt ajánlom a klubba, mert tényleg bajban vagyok. De így felejtős.
Nah, szerintem akkor én itt befejeztem a filmekről való pofázást. Múltkor Bence ajánlását lőttem le, most meg a tiédet. :lol:

Nézem a Fantasztikus Róka urat, eddig rohadt jó. Régen láttam már ilyen egyedi animációs filmet. (az a szürreál cucc amit Faus-t benyomott a múltkor nem számít :lol: )
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kurdt
Megmentő :)

2012.09.29. 13:05:35

lui1698 írta:Illetve még hasonló:

http://www.imdb.com/title/tt0266425/

Ez is ajánlott "olvasmány".
Ezt láttam is, meg voltam is ott ahol lezajlott. Ami azt illeti, nem is lakok túl messze a helytől. Amúgy a film inkább közepes...
De ez mind mellékes, igazából a Sunset Limited miatt szólok hozzá. Nemrég láttam, eléggé bejött és el is gondolkoztam, hogy azt ajánlom a klubba, mert tényleg bajban vagyok. De így felejtős.
De most szerintem megvan az ajánlásom, bizonyos szempontból egy kicsit kockázatos, de meglépem, mert bátor vagyok... :mrgreen:
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Faust
Madridista

2012.09.29. 12:57:10

A BKF Kameraman szakának "Vágási alapismeretek" órájára készült munkám.

Feladat: maximum 1 perc hosszúságú, maximum 6 beállítást tartalmazó film leforgatása, melyben két helyszínt egy ajtó választ el, mely a szereplő(k) interakciójának középpontjában áll.

Nem lett rossz, pedig aznap lett gyorsan kitalálva, hogy mi legyen, mert az előző koncepció bukott az utolsó utáni pillanatban a forgatást lemondó sminkes miatt. :mrgreen:
Kép
REMY
Madridista

2012.09.29. 12:49:05

soadroli írta:Megéri moziban nézni a Loopert? :)
Hát ha azt nézzük, hogy akik eddig értékelték a filmet, mind 9+ pontot dobtak rá, akkor igen.
Nekem a trailer alapján semleges érzéseim voltak, úgyhogy nem is terveztem moziban, de az értékelések után érdekelni kezdett a film.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.09.29. 12:43:31

Megéri moziban nézni a Loopert? :)
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.29. 04:46:03

messideco írta:Hotel Mekong / Mekong Hotel - 2012
Állítólag van benne egy kb. 15 perces snitt amikor csak a Mekong folyót mutatják. Szóval...igen...Bob, ez a te filmed lesz. :D

Néztem amúgy a rendezőjétől (Apichatpong Weerasethakul) egy filmet ami érdekes lehet:

Boonmee bácsi, aki képes visszaemlékezni korábbi életeire
http://www.imdb.com/title/tt1588895/

Mondjuk a cím meg a rendező neve is megér egy misét. :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
REMY
Madridista

2012.09.29. 01:34:16

És hamarosan a sötétség

Úgy néz ki, mostanában horror filmek akadnak a kezeim közé. Ezt nem is bánom, mert oda vagyok a műfajért, ráadásul elég széles réteget tudok befogadni közölük. A mostani film egy 1970-es horror remake verziója, amit ha be kéne sorolnom akkor a B jelzővel illetném.
Ezt alátámasztja a sok sablon cselekedet, amik az utóbbi időkben készült horrorokat jellemzik. Ezért sem tud igazán kiemelkedni ez a film a tucat alkotások közül. Holott alapjáraton egy egész jónak mondható storyt kapott. Egyszerű, de mégis nagyszerű.

Két fiatal lány, Stephanie (Amber Heard) és Ellie (Odette Yustman), Argentína tájait járják be kerékpárral. A túrájuk utolsó napján egy eldugott kis faluban szállnak meg. A környékről tudni lehetett, hogy több fiatal is eltűnt az utóbbi években, de ők fittyet hánytak ezekre a hírekre és bulizni kezdtek éjszaka. Majd másnap lekésték a buszt, amivel tovább kellett volna menniük, ezáltal "nyertek" még egy plusz napot a térségben. Ezek után azt tervezték, hogy lazulnak egy kicsit, de összevesztek és szétváltak az útjaik. Majd amikor kiakartak volna békülni, Ellienek nyoma veszett, így Stephanienak új kalandba kellett vágnia....

A film eladhatóságát sokban segítette a 2 főszereplő csaj. Kettejük közül talán Amber Heard az ismertebb színésznő, akit már láthattunk például Nicolas Cage oldalán a Drive Angryben.
Viszont Odette Annable-t is láthattuk már 1-2 nevesebb filmben, gondolok itt a Transformersre vagy a Túlvilág szülötte című filmekre.
Mellettük Karl Urban kapott még kisebb nagyobb szerepeket a film során, aki szintén egy ismertebb név a szakmában, ráadásul ő lesz a következő Dredd bíró.

Ha összesíteni akarom a látottakat, akkor azt mondanám, hogy egy átlagon felüli horrort kaptam, ami kikapcsolódásnak remek volt. Könnyed, trancsírmentes mozit láthattam.
6/10

Végzetes túra

Azt hiszem tényleg rákaptam a B kategóriás horror filmekre, amit végül is nem bánok mert nem lehet mindig TOP filmeket nézni. A Végzetes túra egy tipikus vasárnap esti TV-movie egy 16-os karikával, ami kikapcsolódás gyanánt próbál hatni az emberre. Ezt többé kevésbé el is éri.
Magával a storyval nem volt bajom, mivel szeretem az ilyesmi féle filmeket, ahol egy baráti társaság túrázni indul, majd jönnek a kellemetlen meglepetések.
Jelen esetben a Horvát hegyvidék a helyszín, ahol az 5 fiatal egy sziklamászó kalandot tervezett be, de mint kiderül nincsenek egyedül....

A film nem egy korszakalkotó mű, de nem is ezt várná el az ember, úgyhogy aki egy kicsit is komolyan veszi ezt a filmet az inkább bele se kezdjen. A rendező nem sok újat talált ki, mivel ha ismerjük a Gyilkos túra, illetve a Halálos kitérő filmeket, akkor láthatjuk, hogy ez a film, azoknak a keveréke. Tehát sablont, sablon hátán látunk.
A filmben néhol rendkívül idegesítő cselekedeteket hajtanak végre a szereplők, amiktől a falra tudtam volna mászni, ráadásul ehhez hozzájárul 1-2 idegesítő karakter is. Viszont ezek után mégis azt tudom mondani, hogy élveztem a filmet a maga módján, úgyhogy egynek jó volt.

A következő zárójeles rész SPOILER-t is tartalmazhat!

(Miután megnézek egy ilyesféle filmet, mindig felvetődik 1-2 kérdés. Mégpedig az, hogy miért tud kezelni bármiféle vadászfegyvert egy olyan erdőlakó, aki már a gyerekkora óta távol a civilizációtól él?! De ez még a kisebb gond, hisz a "főhősünknek" mindig szuper ereje van, aki egyszerűen nem lehet megölni. Majd ezek után megpróbálják, úgy beállítani a filmet, mintha valós eseményeken alapulna. Hát nem tudom, végtére bármi lehetséges.)

Mindent egybevéve a film egyszer elment, de a nagyon gyenge és idegtépő finálé miatt kénytelen vagyok lepontozni a filmet, így csak 4/10
messideco
Presidente del Barça

2012.09.29. 01:25:53

Filmek bemutatói

Berberian Sound Studio - 2012 - talán soadrolinak
Miről szól? Gilderoy neves brit hangmérnök, akit leszerződtetnek egy olasz horrorfilmre. A hangstúdióban minden egyre furcsábbnak tűnik Gilderoy számára.

Hotel Mekong / Mekong Hotel - 2012-Bobnak kizárólag
Miről szól? A thaiföldi rendező egyórás filmjének hagyományos sztorija ugyan nincs, viszont van benne lélekvándorlás, meg egy vámpíranya is.

Looper - A jövő gyilkosa-mindenkinek

Párizs - Manhattan / Paris-Manhattan - 2012-NEKEM
Miről szól? Egy Woody Allen-mániás gyógyszerészlány talán pont egy egyáltalán nem woodyallenes, racionális férfiban talál rá az igazira.
Kép
"And my heart will leave you never."
REMY
Madridista

2012.09.28. 16:29:33

A texasi láncfűrészes mészárlás (1974)

Tobe Hoopernek sikerült létrehoznia egy korszakalkotó filmes műfajt, amit leggyakrabban csak "Slasher horror"-nak nevezünk. Sorozatgyilkosokról szól, ahol a vér és a trancsír főszerepet kap.
A történetet sok helyen úgy állítják be, mintha igaz történet lenne, holott maga a rendező mondta, hogy ő találta ki az egészet. Viszont volt egy inspiráló alanya a sorozatgyilkosra, nevezetesen Ed Gein, aki az 50-es években követett el brutális gyilkosságokat, bár inkább sírrablóként volt ismert. Erre karakterre ráakasztott egy láncfűrészt és már kész is volt a nagy sikerű horror film.
A Bőrpofa történetéhez hozzácsaptak 5 fiatalt, akik a régi otthonukat szerették volna ismét megtekinteni, de a kis kalandjuk érdekes fordulatot vesz, miután ketten eltévednek....

Sokáig tévhitben éltem a filmmel kapcsolatban, mert pár évvel ezelőtt elkezdtem nézni, de 20-30 perc után kikapcsoltam, mondván ez gagyi. Viszont a napokban újra előjött a téma és ismét belevágtam, aztán kiderült, hogy ez egy teljesen más film, mint amit elkezdtem nézni néhány éve. (valószínűleg a 2. részt nézhettem anno)
Hát mit ne mondjak, nekem nagyon tetszett ez a film. És így, miután láttam, bátran merem állítani, hogy ez egy időtálló alkotás. Mind a jelmezek, mind a díszletek fantasztikusak voltak. Megállják a helyüket a mai világban is, ahol sokkal többet akar egy néző látni a filmvásznon. Már a bevezető képsorokkal felállítanak egy mércét, amit a későbbiek során még jobban fokoznak. A képi világa sokkal bizarrabb, mint a remake verzióké, pedig azokat nagyon szeretem, de így utólag már túl giccsesnek tűnnek. Ez sokkal jobban átadja az akkori kort és valósághűbb az egész.

Bőrpofa szerintem nagyon jól meg lett alkotva. Érzelem mentes és könyörtelen volt, de mégis irányíthatóvá vált, amikor az apja szólt hozzá.
A cselekménysorozat folyamán megismerhetjük a családjának a többi tagját is, azaz a testvérét, az apját és a nagyapját is.

Véleményem szerint nagyon jól fel lett építve a történet és végig élvezhető volt. Biztos vagyok benne, hogy a 70-es években a film több nézőt is sokkolhatott, mivel akkoriban nem voltak felkészülve az ilyen filmekre.
Tehát összességében kellemesen csalódtam, így adok rá 8/10-et
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.28. 14:25:54

REMY írta:
lui1698 írta:REMY, ilyen egy helyben party-zóz cucc a The Sunset Limited is, elég jó az is szerintem. Lesd meg azt is valamikor, ha még nem láttad volna.
Láttam a Sunset-et és tetszett. Szeretem az 1 helyszínen játszódó filmeket.
pl. Pánikszoba, Fülke, Kocka, Fűrész 1-2, Őslakó, Sunset, 12 dühös ember stb stb
mesterdetektív? nah az egy beteg film :D nem mondom h jó, de egy megnézést megér... vagy éppen a visszajátszás umavál meg ethan hawkkal...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.28. 14:20:33

Illetve még hasonló:

http://www.imdb.com/title/tt0266425/

Ez is ajánlott "olvasmány".
Kép
REMY
Madridista

2012.09.28. 13:59:45

lui1698 írta:REMY, ilyen egy helyben party-zóz cucc a The Sunset Limited is, elég jó az is szerintem. Lesd meg azt is valamikor, ha még nem láttad volna.
Láttam a Sunset-et és tetszett. Szeretem az 1 helyszínen játszódó filmeket.
pl. Pánikszoba, Fülke, Kocka, Fűrész 1-2, Őslakó, Sunset, 12 dühös ember stb stb
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.28. 13:53:10

Az Őslakó tényleg tipikusan az a film, amiről sokáig lehet beszélni, az emberek véleménye pedig általában nem egyezik.
Az alapötlet nem rossz szerintem, de a megvalósítás, a színészi játékok már nem annyira erősek. A végén aztán nagyon elmentek egy olyan irányba, ami számomra már-már vicces volt.
Emlékszem, hogy valami logikai hiba is feltűnt anno, de sajnos az most nem ugrik be.

Sunset Limited tényleg hasonló, bár az szerintem jóval komolyabb alkotás. Az sokkal nagyobb összpontosítást igényel. Nem szabad bambulni, amíg nézed, akárcsak a jelenlegi filmklubos filmnél. Samuel L. Jackson nagyon oda teszi magát.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.28. 13:31:38

REMY, ilyen egy helyben party-zóz cucc a The Sunset Limited is, elég jó az is szerintem. Lesd meg azt is valamikor, ha még nem láttad volna.

Spíler

Guy Ritchie-t bírom, és ez se volt rossz, de a végét szerintem nagyon összecsapták és úgy összességében se lett olyan erős, mint mondjuk a Blöff.
Egyszer azért elment.

6/10
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.09.28. 13:06:20

REMY írta:Az őslakó
Ezek után, mindent összevetve egy hatalmas filmet kaptam, amiről órákat lehetne beszélni és fantáziálni. Ajánlom mindenkinek. Nálam ez most 9/10
Az evidens, hogy órákat lehetne róla beszélni, de sztem éppen ennyi volt csak, egy gondolatébresztő és ennek megfelelően, mint film nem kiemelkedő. Mintha egy előadást, egy néző felé intézett "gondolkodtál már azon, hogy...?" kérdések sorozatát hallottam volna, ahelyett, hogy jó történetként jó karakterekkel működött volna. A vége meg szinte már gáz volt, nem is annyira maga az ötlet, hanem a kivitelezés.
De mivel szeretem az ilyen intelligens filmeket, utálni nem tudom, de attól még annyira nagyra nem tartom (7,5-8 kb.)
REMY
Madridista

2012.09.28. 12:46:38

Az őslakó

Tudomány, fantasztikum esetleg némi realitást tartalmazó történet?! Miért ne? Az egyik fél sem tudja megcáfolni a másik igazát. Erre a legjobb példa, miszerint a világegyetem végtelen, avagy nem? Az emberi képzelet határtalan, ezáltal bármibe, bármit belelehet beszélni.
Kellemes meglepetés volt a film számomra, mert mindig is szerettem az olyan filmeket, amik több témát is érintenek többé kevésbe. Gondolok itt a történelemre, vallásra, biológiára, pszichológiára. A felvetett kérdések mindig elgondolkodtatják a nézőt és ilyenkor gyakran beindul a fantázia világ is.
A történet most egy egyetemi professzorról szól, aki ott hagyja az egyetemet. A kollégáit meglepi a váratlan döntés, így még az indulás előtt meglátogatják és kikérdezik, hogy miért döntött így. A továbbállásának oka viszont megdöbbenti az egyetemi tanárokat, akik nem is akarnak hinni neki, miszerint John egy halhatatlan ember aki 10 évnél tovább nem tartózkodik egy helyen, hogy nehogy kiderüljön a titka. A legfontosabb, hogy sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudják a hallottakat...

A rendkívül erős storyt Jerome Bixby írta, aki a film bemutatását nem élhette meg, mivel 1998-ban elhunyt. Mint mondtam már az egész film legnagyobb erőssége maga a történet, bár meghallgatnék néhány szakmabeli ember véleményét a filmmel kapcsolatban, mert az rendben van, hogy rendkívül sok mindent megcáfolnak a filmben, de érdekelne 1-2 olyan vélemény is.
De tegyük fel megtörténne egy ilyen eset, akkor azt ki hinné el? Mondjuk a Messiás eljövetele újra létrejönne és a mai világban valaki Krisztusnak tenné ki magát. Ki hinne neki? Senki. Még akkor sem hinnének neki, ha nagyon fel lenne készülve, mint a filmben Oldman professzor (milyen találó név ). Sok szakember úgy reagálna, mint Will, tehát egyből be akarnák vinni egy elmegyogyóba. Magyarul nem sok esélye lenne a XXI. században.
A színészekről nem mondanék sokat, mert Tony Todd-on kívül az összes ismeretlen volt. A színészi játékot felesleges értékelni, mert se jó, se rossz nem volt. De maga a film nem követelte meg az Oscar díjas alkotásokat.

Ezek után, mindent összevetve egy hatalmas filmet kaptam, amiről órákat lehetne beszélni és fantáziálni. Ajánlom mindenkinek. Nálam ez most 9/10
messideco
Presidente del Barça

2012.09.26. 18:50:10

Rinku:

azt én ajánlottam albicelesteX kollégának :D De sebaj! :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.26. 16:56:10

kanty írta:Miért hatásvadász?
Egy apró részletre utal, de fontos részletre. Többek között a címet megmagyarázó sztori is szükséges, hogy összeálljon a kép az egyik főszereplőről.
persze szükséges a magyarázat, de sztem akkor is hatásvadász a cím. sokkal inkább felkelti egy néző érdeklődését, mintha az lenne a címe, hogy bánat, megaláva, vagy elveszve vagy valami hasonló
:D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.26. 16:43:46

visca el barca írta:
szerintem meg teljesen értelmetlen cím, bár a filmben megmagyaázzák a miértet, de történet szempontjából egy huszadrangú dolog. szerintem inkább egy hatásvadász cím.

de a film értékéből semmit nem von le.
Miért hatásvadász?
Egy apró részletre utal, de fontos részletre. Többek között a címet megmagyarázó sztori is szükséges, hogy összeálljon a kép az egyik főszereplőről.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.26. 16:38:34

kanty írta:
Rinku írta:
Tirannoszaurusz LOL! Ilyen hülye nevet hogy lehet adni egy filmnek? :o :D De már töltöm is a Schmidt történetével együtt, köszi az ajánlást! :wink:
Nekem is ez volt az első gondolatom. Aztán a filmbe választ kapsz, hogy miért ez a cím. Szerintem nagyon ötletes.
szerintem meg teljesen értelmetlen cím, bár a filmben megmagyaázzák a miértet, de történet szempontjából egy huszadrangú dolog. szerintem inkább egy hatásvadász cím.

de a film értékéből semmit nem von le.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.26. 16:15:15

Rinku írta:
Tirannoszaurusz LOL! Ilyen hülye nevet hogy lehet adni egy filmnek? :o :D De már töltöm is a Schmidt történetével együtt, köszi az ajánlást! :wink:
Nekem is ez volt az első gondolatom. Aztán a filmbe választ kapsz, hogy miért ez a cím. Szerintem nagyon ötletes.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.09.26. 16:13:52

Rinku írta: Tirannoszaurusz LOL! Ilyen hülye nevet hogy lehet adni egy filmnek? :o :D De már töltöm is a Schmidt történetével együtt, köszi az ajánlást! :wink:
Attól hogy "hülye" neve van, nagyon jó film :wink:
Kép
Rinku
Director del Fútbol

2012.09.26. 16:11:15

visca el barca írta:oh yeah, örülök h csatlakoztál a táborhoz :D

tirannoszaurusz
. madridista filmklubban néztük, ez is abszolut 10 pontos film. igaz h sokkal drámaibb, zordabb, sivárabb, de hasonlóan fantasztikus.

schmidt története. egy végtelenül egyszerű, de nagyszerű film jack nicgholsonnal.

nem modom h hasonlitanak a sofia coppola filmjéhez, de mindhárom filmet elviszi a végetelenül egyszerű történetvezetés.

nem hiába van mind3 film benne a top10-ben :wink:
Football, bloody hell. /SAF/
REMY
Madridista

2012.09.26. 14:44:11

Éjsötét árnyék

Kérem szépen, ez nem Tim Burton volt! Esetleg olyan verziót tudok elképzelni, hogy beszedett valamit, vagy egy ember az ő nevével megrendezte ezt a filmet. Hatalmas csalódás, annak ellenére, hogy szinte csak rosszat hallottam a filmről. Pedig én nagyon szeretem a Burton által rendezett alkotásokat, mégpedig az egyedi stílusa miatt, de itt még azt sem lehetett észrevenni. Emellett olyan sztárokkal szokott együtt dolgozni, akik azért nagy részben garanciát jelentenek a sikerre, feltéve, ha a filmet nem Éjsötét árnyéknak nevezik.

Szerepelt a filmben többek között Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Christopher Lee is. Egy ilyen nevekből álló színészi gárdától elvárná az ember, hogy valamit mutassanak a vásznon, de itt a színészi teljesítmény majdnem a nullával volt egyenlő. Persze lehetne azt mondani, hogy maga a film nem követel nagy alakításokat, de azért mégis...
Bevallom őszintén ez volt a leggyengébb Tim Burton film amit valaha láttam és ez Johnny Depp filmográfiájára is igaz.

És, hogy miről szól a film? Lényegében arról, hogy 200 évvel ezelőtt egy szerelmi csalódás miatt, Angelique (Eva Green) megátkozza a Collins famíliát. Majd az átok során Barnabas (Depp) vámpírrá változik és ezáltal halhatatlan lesz. Az élve eltemetés után eltelik bő 200 év és a konfliktus helyzet ugyan ott folytatódik, ahol abbamaradt....

Egy giccsparádé, ami egy gyerekes bosszúvággyal van megfűszerezve. Unalmas és izzadtságszagú az egész. Néhol ellőnek 1-2 értelmes poént, de ez nem elég, hogy megmentse a filmet.

Ezek után nagyon remélem, hogy Tim Burton a Frankenweenie-vel ismét megmutatja, hogy mit is tud igazán.
De az Éjsőtét csak 3,5/10
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.26. 14:06:47

Rinku írta:Ha valaki tud az Elveszett jelentéshez hasonló filmet, légyszi írjon néhányat! Nagyon tetszett, pont egy ilyen jellegű filmre vágytam már egy ideje. Nem tudom már, hogy ki ajánlotta, de nagyon köszi utólag is, így látatlanban is!
oh yeah, örülök h csatlakoztál a táborhoz :D

tirannoszaurusz
. madridista filmklubban néztük, ez is abszolut 10 pontos film. igaz h sokkal drámaibb, zordabb, sivárabb, de hasonlóan fantasztikus.

schmidt története. egy végtelenül egyszerű, de nagyszerű film jack nicgholsonnal.

nem modom h hasonlitanak a sofia coppola filmjéhez, de mindhárom filmet elviszi a végetelenül egyszerű történetvezetés.

nem hiába van mind3 film benne a top10-ben :wink:
Kép
Válasz küldése