szszabolcs19 írta:Helló Mindenkinek:)
Nektek mi a véleményetek az olyan csapatokról, akik a hatod osztályban olyan játékosokkal rendelkeznek, hogy az össz TSI 1.800.000? (Ja, és a fizetés meg heti 90milla:D)
Nekiem ezzel kapcoslatban olyan érzésem van, mintha vki a csapatát telenyomta volna szteroiddal, és egy darabig fut a szekér, aztán meg kipukkanhat, ha nem áll le róla, vagy ha nem választ egy jó edzést.
Amúgy észrevettem, hogy azért van elég sok olyan csapat, aki azt csinálja, hogy edz sokáig pénzért, aztán meg vesz egy durva csapatot, amivel elér vmeddig (kb első másod, harmad osztály), és amikro kipukkan a lufija, nem érti.
Vagy a másik, hogy ami talán még rosszabb szerintem, hogy az edzett posztokon csinál multiskilles játékosokat és amikro kiöregednek, megint kezdheti előröl.
Szerintetek melyik lehet az a módszer, amivel oda lehet kerülni a húsos fazékhoz, és ott is lehet maradni?
Az én véleményem az az, hogy inkább lassabb, de folyamatos fejlődés, mint a nagyobb megugrások, aztán a visszaesés:S
Üdv: Szab
Érdekes felvetés. Bár nem tudom mennyire jogos, hogy én beszélek ebben a témában, aki most mindent megél csak nem a virágzását, de a saját tapasztalatomat leírom. Az én stratégiám amikor kezdtem és utána jópár szezonon át, hogy kiválasztottam, hogy milyen posztot edzek. Igazából ez mindegy, talán a kapus poszt annyira nem hatásos, de az meg rengeteg lét hoz, na mindegy. Szóval vettem fiatalokat a posztra, a többi poszton pedig 30-35 éves erősebb játékosokkal feltuningoltam. Olcsón vettem őket 1-2 szezon után adtam is tovább őket. Aztán a következő szezonokban ugyanezt ismét eljátszottam csak természetesebben jobb játékosokkal, miközben az edzett fiataljaim egyre jobbak lettek. Így mind a meccsértékelésekben, mind a bevételekben, mind az eredményekben szemmel látható volt a javulás. A kupában egyre messzebb jutottam, a bajnokságban egyre előrébb végeztem. Azt viszont hozzá kell fűznöm, hogy ez alsó osztályokban volt. Nem ugyanolyan a VII. ligából 5-ig eljutni, mint V. ligától a II. ligáig.
Ezt a teóriát annyira még nem ismerem, hogy új csapatot veszek és addig megyek ameddig tudok, majd kipukkadok. Én ugye vmi hasonlót csináltam, de nem jutottam el addig, hogy konkrétan generációt kellett váltanom, mert tudjuk, hogy mi történt... Ami a probléma megoldását illeti elég érdekes téma. Nekem az tűnik kivitelezhetőnek, hogy a játékosok, akik a csapatot alkotják, azok különböző korúak. Mondjuk 20, 24, 28, 32 példaként. Így pl. 4 szezononként jön el a váltás ideje, ami sztem simán kivitelezhető. Persze az is igaz, hogy egy 24 éves fullos szélső sokkal drágább, mint egy 32 éves. De lehet, hogy MichaBee-nek kéne elmondani, végtére is ő játszik a II. ligában.