Bob_Marley írta:...
Második részhez. Reménykedjünk abban, erre nem véletlencáfoltak rá. Hiába vagyok diák és utálok dogákat írni, megértem őket.
Elsőhöz viszont:
Magyart, matekot tényleg keveselném heti egy órában, de tegyük hozzá, középsikolai szinten, amikor már gyökvonást meg másodfokú egyenleteket meg egyre bonyolultabb dolgokat fognak tanulni, na azokra soha nem lesz szükségük. Aki szeretne ezekkel vmit kezdeni, az nem szakiskolába megy. A term. tud meg még egy órában is soknak tűnhet, ha olyan dolgokkal tömik a fejüket, amikert meg se tanulnak, mert nem is hasznosítják. Ha ezek helyébe
színvonalas szakképzést raknának akkor még vmilyen szinten érthető lenne. Persze, durván hagnzik, h ne legyen term tudományuk vagy épp heti 1 matek/ magyar, de hát az ő helyzetükbe belegondolva ez teljesen felesleges. Egyáltalán nem lenézően mondom ezt, de nekik nem az eszükkel kell majd megélni és egy átlagos szintű oktatást azért így is kapnának.
Én gimnáziumi szinten nem értem, miért kell 3 évig engem kémiával szivatni... vagy akár fizikával. Akinek ez kell, annak legyen lehetősége tanulni fakultációban. Földrajzot még megértem, hisz gazdasággal azért nem árt képben lenni. Biosz igazából nekem tökmind1. Azt sem fogom hasznosítani, h vmi éppen kétszikű v szivacsos. Lehet ez csak amolyan diákos felfogás, de szerintem azért van benne igazság is a "lázadáson" kívül. Ha egyszerűen nincs hozzá érzékem meg kedvem se, minek kínoznak kémiával? Semmi értelme és én akkor még hozok egy közepes szintet, mert azért ha nem is fontos, próbálok jó átlagot elérni. De a a többségnél egyáltalán nem így van és most tényleg egy kémiával meg egy fizikával kell szívatni? Soha nem kell majd neki. Ismétlem, akinek erre szüksége van legyen mindenképpen lehetősége tanulni, de ne mindnkinek mindent.