Bob_Marley írta:Olvastam, ledöbbentem, szerintem ez itt még belefér
Akkor mi lesz, ha megtudod, mit terveznek a kéttannyelvű sulikkal? Attól fogsz csak igazán ledöbbenni
Egyébként érdekes, hogy az alapvetően idáig konzervatív elvek mentén folytatott oktatáspolitikába most pont egy ilyen liberális intézkedést akarnak beleszuszakolni, ha nem tudnám, hogy friss hír, simán azt mondanám, hogy még Magyar Bálinték találták ki 6-8 éve. (Mondjuk már a -2 év tankötelezettség is ilyen volt)
Hozzáteszem, nem ez az első alkalom, amikor a jelenlegi kormányzatnak nem sikerült már elvi szinten sem következetes döntéseket hoznia.
Egyébként az a vicc, hogy ugye a lecsökkentett tárgyak létjogosultságát mindig azzal indokolják, h ezek alapműveltségi tárgyak, tehát soha életben nem fogod hasznukat venni, de kellenek ahhoz, hogy ne legyél olyan hülye, mit pl. egyes szakpolitikusok. Na most akkor pl. akkor a humán gimnáziumban ilyen alapon miért legyen matek, a reálban meg irodalom?
Ilyen osztályközösség tárgyak helyett meg lenne egy-két tippem, pl. valamiféle pénzügy/gazdaságismeret, ami arra szolgálna, hogy lehetőleg több devizahitelest ne termeljen ki magából az oktatási rendszer. Ráférne ez a népre pont annyira, mint a heti 5 tesi (ami jelenlegi formájában szintén ökörség, mert 1 edzésen többet és szívesebben mozogtam, mint egy hónapban tesiórán összesen)