Erre így reagálok, mert MichaeBee legalább sok mindenben érti a problémáimat
MichaaBee írta:
Benchből tényleg sok az 5, s elég 3, a többi az szerintem tökéletes, ahogy van.
Ez jogos hogy létszám függő is, s ezt Slither is írta ezzel egyetértek.
MichaaBee írta:
Olvastad a példát, amit felhoztam?

Szerintem a játék arra megy ki, hogy az adott héten igyekezzen mindenki a lehető legtöbbet kihozni a csapatából, magyarán a lehető legnagyobb különbséggel nyerni. Fennállhat olyan lehetőség, hogy ha padoztatok, akkor nagyobb különbséggel nyerek? Igen. Akkor mi a gond a padoztatással?

Azt hiszem ca. 8 éve vagyok fantasyn, soha semmi kivetnivalót nem talált senki abban, hogy egy százalékos mutatón alapuló kategóriában szerzett előny védelmében valaki padoztasson egy gyenge formában lévő játékost. Tehát ilyen formában abszolút elfogadható a padoztatás, sőt, a stratégia szerves része.
Olvastam a példádat

Ez is valahol jogos, de pl én azért szajkóztam a pontozás, s a felállás egyidejű változtatását, mert úgy gondolom dominó elv lenne az egész.Mivel a felállással leszűkítve, illetve jobban elosztva magas-hátvéd posztokat, a százalék szórás is lecsökkenhet.Ebből következően az efajta stikli, hogy beteszem nem teszem be a játékost mozgás is háttérbe szorulhat.Nyilván fent áll a lehetőség továbbra is , de én úgy számoltam hogy jóval kevesebb lenne.
MichaaBee írta:
Aztán hogy playoff seedekkel való ügyeskedés kinél milyen megítélés alá esik, az már más tészta. Alapvetően azt akartam megvilágítani, hogy egy szimpla padoztatás még nem bűn, és akár okos húzás is lehet. Egyéb esetekben, mint amilyenre szerintem Te gondolsz, már nem foglalnék inkább állást, mert elég kényes. De javaslom, hogy ezt a két fajta dolgot vegyük külön.
Ebben igazad van, vegyük külön, s az adott esetben egy padoztatás még talán nem is akkora bűn, bár én azt is ellenzem, viszont amit itt írtál az meg totál inkorrekt.Csak az a baj az egésszel, hogy 1; ki dönti el mi a bűn? 2; ha már volt mit tudsz tenni??
Mondok én is egy példát, számomra valaki szimpatikusabb direkt nem játszatom a játékosaimat hogy kikapjak, tudsz ellene valamit tenni?Nem Inkorrekt??Igen, Befolyásolja a liga sorrendjét bőven, s ugyanolyan cselekedet mint bármilyen nem padoztatás, csak maximum erősebb, de károsítás a többiekkel szemben, innentől kezdve lopásnál is van fokozat, de a bolti lopás is lopás, meg ha lenyúlsz 400 milliót az is lopás.
MichaaBee írta:
Ezt az érvet pedig abszolút nem látom át.
Minden csapatnak ugyanannyi mecse van. 
Tavaly sűrített menetrend volt, ezért a vége felé igyekeztek többen is úgy alakítani a rostert, hogy minél több meccs legyen egy héten. Egyrészt abszolút nem értem mi a baj ezzel az eljárással, hogy erősebb játékosról mondok le olyanért, aki gyengébb, de több meccset játszik. Ha van egy trade és azt mindkét fél elfogadja, s nincs szó szándékos csapatrombolásról, akkor az úgy van jól.
Ami meg a többi hetet illeti, egyszerűen nem látom azt, hogy hogy tud valaki hosszútávú előnyt kovácsolni magának. Minden csapat ugyanannyi meccset játszik az egész szezonban, akkor mit számít az, hogy az adott héten ezt a játékost elcserélem? Jövőhéten jön vissza, vagy hogy gondoltad?

Ahogy mondtuk többen is, ez a több meccs van egy héten dolog csak a playoffnál fontos, egyébként pedig a szezon során teljesen kiegyenlítődik. Továbbra sem látom a különbséget egy 65 és egy 66 meccses player között.
Nyilván mindenki ugyanannyit játszik

A kulcsot leírtad esetlegesen erősebbet, gyengébbre cserélsz mert többet vagy kevesebbet játszik, ennek mi a köze egy játékos valódi értékéhez????Ezt megint valahol inkorrektnek érzem, hogy nem a játékos valódi tudása a döntő.
Valamire rávilágítottál amire viszont nem gondoltam

A csere ötletem annak szólt, hogy adott heti csatában csakis a hétfőn este megadott keretek játszanak (+FA lehet azt most nem lényeges) mert így pl nem fordulhat elő olyan, hogy cserélek és kapok egy olyan játékost aki mondjuk szerdán hozzám jön de több meccset fog még játszani mint aki odaadtam érte.Fenn állhat a meccsek számából adódó jogosulatlan előnyszerzés.
Viszont arra nem gondoltam, hogy lehet átjön hétfőn de akkor is több meccset játszik, viszont úgy gondolom ez elenyésző szám, meg az egész hét mivel új lappal indul így talán ez jobban elnézhető, viszont a másik variációval megint lehet olyat sakkozni amit inkorrektnek érzek.Tegyük fel szoros az állás (s tavaly pl 15ös kategóriában volt akár 7-7 is nem egyszer 8-7 szintén) bőven befolyásoló lehet akár egy csere után megszerzett + vagy adott esetben - 1 meccs.És megint ugyanazt tudom írni, nem a csapat/játékosok erőssége miatt vesztesz nyersz, hanem mert többet vagy kevesebbet játszott???Ez nem korrekt.
MichaaBee írta:
Ezzel egyetértek, szerintem heti 4 vagy 5 csere elegendő. 3 az kevés, de 7 az tényleg sok, nem kell minden nap forgatni a keretet. Szerintem 5-be mindenki bele tudna törődni.
Ez tiszta
Amúgy meg az szép és jó, hogy pl Cumbee azt írja 6 pont 6 nem pont, csak mivel ha valaki pontot dob több kategóriába is felíródik alapból FGM/FG%/PTS ha meg hárompontos, akkor ehhez hozzájön még 2 kategória, ezzel szemben egy assist vagy pattanó egyhez.
Ennél szemléletesebben nem tudom elírni.Ezzel van nekem bajom, s én nem a pontokat akarnám eltörölni, csak az igazi játékban sem 5 pontot ér egy dobás, hanem 2 pontot vagy 3at, ergo dupla annyit mint egy assist amivel nincs is baj, mert pontra játsszák.
Ezért javasoltam az FG%/FT%/3PTM/PTS/REB/AST/ST/BLK/TO variációt, mivel így a hátsók ugyanúgy "1 pontot érnek" (mint a valóságban) egy dobás meg 2őt ha hármas akkor 3at (mint a valóságban)
Így remélem érthetőbb miért voltak ezek a törekvéseim.
Nem hiába alap fantasy beállítás
Slither írta:
Nem akarom elüldözni Bobot, csak megírtam, hogy ha nem hajlandó olyan beállításokkal játszani, mint amilyet a többség szeretne, akkor nem muszáj. Sztem nyugodtan köthetne kompromisszumokat, de ha abszolút nem akar alkalmazkodni, és fontosabb neki az hogy az õ beállitásaival nyomjuk, mint hogy maradjon a ligában játszani, akkor nincs mit tenni...

Abszolút nem elüldözésről van szó, most még egyszer leírtam a dolgokat, én Cumbee szavaival élve több tükröt használok, s számomra a pontozás mint írtam is miért óriási veszélyforrás, meg a csapatfelállítás, meg a többi dolog (de azok kevésbé prioritás) nem térek ki újra és újra.S mivel a többség ezt nem így gondolja, én nem futok olyan hajó után ami nem vesz fel.
Van ezer másik liga, tavaly is voltam máshol, ahol amiket pl felvázoltam olyan pontozás volt, meg felállítás vagy hasonló, számomra ez igazságosabb, játékos érték szempontjából is.Meg tényleg lehet csak egész évben panaszkodnék

Ami nektek se jó, meg én se vagyok papagáj, hogy mindig leírjam ugyanazt

Mostani liga továbbra is túlzottan pont orientált, ez meg az én kosárfelfogásomba nem fér bele, jobban szerettem tavaly is egy kiegyensúlyozott csapatot, ahol számított minden, ahogy egy igazi csapat is felépül, kell aki pattanót szed, meg kell aki blokkol is.
De mindenkinek jó szórakozást, majd jövőre lehet többen látják úgy a dolgokat mint én, aztán megpróbálom megint leírni mi a baj, miért nem jó ez így
Kompromisszum kötésben valahol igazad van Slither, sőt nagy részben igazad van, csak előre próbálom megkímélni magamat, meg mást is az én zsörtölődésemtől.Tavaly egész évben hüledeztem ki mit ér, idén megint ott tartunk fogalmam sem lenne mi a jó csere, mi a jó csapatfelépítés, vagyis nyilván lenne, csak totál ellentétes a felfogásommal.Nem titok Rondo az egyik kedvencem, s adott esetben egy Lowry többet ér mint ő az azért mókás (attól függetlenül, hogy Lowryt nagyon szeretem s szerintem a Raptorsban nagyon jó lesz, de két külön dimenzió a kettő s direkt nem Westbrookot írtam aki még lehet közelebb is van Rondohoz)
Szóval az hogy bosszantsam magam egész évben, annak nincs sok értelme, ha már Cumbee is mindig írja ez egy játék

Én is játszani szeretném, úgyhogy élvezzem is