Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Vakmacska
Llegenda del Barça

2012.08.30. 18:26:49

S.Agüero írta: Ezek a góljaik is... Szöglet, kapusbaki és kétszer picsán rúgták a labdát és a két védőnk luftot rúgott, így ziccerbe kerültek...
Ráadásul ahogy Roncika elé került a labda....
Rápattant a sarkára. aztán a tizin belül töketlenkedett, mert alig bírta lekezelni a labdát.
Szerintem ha Valdes nem áll meg, hanem ráront, akkor simán leszedi a lábáról. De ezen fölösleges filózni.
Deus
Boixos Nois

2012.08.30. 18:02:07

Respect Casillas!

casillas

Remelem nem lesz aldozata a Mou-amokfutasanak...
KépKép
MatyiG
Adminisztrátor

2012.08.30. 16:21:51

Először is: GRT a Realnak!
Mondjuk ki, megérdemelték.
Igaz, mi 3 félidőben domináltunk, ők 1-ben, mégis megnyerték. Ilyen a foci.
Leginkább az a vicces ebben, hogy abban az egy félidőben rúghattak volna ötöt is. Ezek a góljaik is... Szöglet, kapusbaki és kétszer picsán rúgták a labdát és a két védőnk luftot rúgott, így ziccerbe kerültek...
Szerencse sem volt velünk sajnos. Még 10 emberrel is megnyerhettük volna a kupát, meg is voltak a lehetőségek. Pedronak volt 2, Albának, Messinek és Montoyának pedig 1-1 gólhelyzete. Istenem, mi lett volna, ha Montoya helyett ott Alves van a helyzetnél. :)
Mondjuk a 30. percben 0-2nél és emberhátrányban nem gondoltam volna, hogy még itt partiban lehetünk.
Ez olyan meccs volt, ahol akármelyik csapat nyer, megérdemelte volna, ez van. :)
bzozo
Jugador d'estrella

2012.08.30. 14:25:49

reméljük a legjobbakat :)
VISCA EL BARCA
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2012.08.30. 13:51:36

a motivációhoz meg még annyit: ennél a párharcnál nem kell nagyobb motiváció...Vesztett bajnoki cím után vagyunk, ilyenkor nem az van, hogy eddig mit nyertek, hanem hogy mit vesztettek el. Nem aggódom emiatt.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Capon
Llegenda del Barça

2012.08.30. 13:27:27

Abszolút nem vagyok borúlátó.
Mindig lassan kezdünk a Real ellen, most sem volt ez másképp.
Ha nem játszunk emberhátrányba szerintem simán döntetlennel vagy győzelemmel zártuk volna a találkozót.
A csapatvédekezésben van még mint fejlődni, de akárhogy is még csak most kezdődött a szezon és lesz rá alkalmuk. Remélem ez így is lesz.
Sajnos VV elég gyengén szuperált a két meccsen, de ez is benne van a pakliban. A csapat sem volt kimondottan jó formában, de még így is ég és föld a két csapat közti különbség. A Real az első félidő első felét meg tudja nyomni, utána csak vannak a pályán. Jó lenne nem gólt kapni rendszeresen ebben az időszakban.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
K900
Jugador d'estrella

2012.08.30. 13:23:37

MessiFan írta:nem a nyakába varrni semmit, mert ahhoz hogy az ellenfél ilyen komoly ziccerekhez jusson, ahhoz először a védelmen kell átjutnia, és hát elég sokszor sikerült nekik...
Tegnap sztem egyértelműen ő volt a csapat legjobbja (+ Leo). :) Kár hogy Masch és Piqúé elszórakozták az egész kupát, mert sajnos a pofonok után már elég későn tértünk észhez.Egyébként én remélem hogy Tito beveti majd Songot a védelemben is. :wink:
Horthy Gabi:"Madridban akkor szokták a legtöbb kávét főzni, hogyha a barcelona ott jár."
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.08.30. 13:17:11

Aminek nagyon örülök a szuperkupával kapcsolatban, hogy egyik meccsen sem volt nagyobb balhé.
Én úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy ez volt az első igazi megmérettetése a csapatnak Tito keze alatt, és jól teljesítettek az első félidőt leszámítva.
Semleges szemmel remek párharc lett volna, így viszont végig idegeskedtem, mert évek óta nem volt ennyi helyzete a Realnak mint most, és nekünk is akadtak egyenlítési lehetőségek, de sajnos nekik nem Valdés áll a kapuban :mrgreen: vicc, nem kell komolyan venni, nem a nyakába varrni semmit, mert ahhoz hogy az ellenfél ilyen komoly ziccerekhez jusson, ahhoz először a védelmen kell átjutnia, és hát elég sokszor sikerült nekik...
Még van 3 trófea amit megnyerhetünk, szóval csak előre, és sosem szabad feladni!
barcami
Jugador del Barça

2012.08.30. 13:08:48

Valóban nem hoztak ilyen szabályt. ::
Bár ha jól emlékszem mi is voltunk néhányszor emberelőnyben ellenük, tök lényegtelen ki milyen ok miatt.
Végül is elmondtad a lényeget: nem az első meccs, hogy nem tudtuk győzelemre váltani a játéktudásbeli előnyünket és a helyzeteket berúgni. Erre elment 3 kupa, egy csapatot mégiscsak az eredményesség tart össze.
Hiába nyersz meccseket, ha azok nem vezetnek végül címekhez.

Azt azért megjegyzem, hogy No 1. játékosállományunk van, zsenikkel, de hogy össze tud-e állni újra az a lendület, jó széria mint előtte, ez kacifántos kérdés.
A másik meg, hogy tényleg sok mindent megnyertek, és nem tudom milyen elvárásaink lehetnek.

Remélem a Barca átlendül tavaszig a problémákon és címekért mehet.
Ha nem, akkor lehet nagyobb változások is lesznek 1 év múlva 1-2 érkezőnél és távozónál.

Rivaldo11 írta:
barcami írta:Egy valami biztos: eredményesség terén kezd átbilleni a mérleg a Real felé.
Attól tartok, hogy nagyon rögös út fog vezetni a következő címünkhöz, kupánkhoz. Bármelyik, bármikor legyen is az és nem feltétlenül a Real miatt.
:D
Ne felejtsd el, hogy nem hoztak új szabályt. Legközelebb mi is teljes létszámban leszünk. Meg merem kockáztatni, hogy ha Ronaldo beveri, és 3:0, de maradunk létszámnál, simán szórhattunk volna mi is annyit. Ez a madrid semmit nem mutatott jó erős 20 -25 percük volt, de két oltári egyéni hiba kellett így is nekik. Kidolgozott akcióból nem kaptunk gólt. 45 perc után 10 ember ellen kapkodták a levegőt. Ezeket is vegyük észre.
Ha össze kéne hasonlítanom a játékminőséget, akkor nem egy kategória...csak használjuk is ki. Ja, és csináljunk valamit a védelemmel, mert mi nem állunk be 10 ember ellen bekkelni.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2012.08.30. 13:01:05

Egyértelmű, hogy még mindig félnek tőlünk mint a tűztől...ez a teljes első meccsen, meg most a 2. félidőben is egyértelmű volt, mikor már csak 1 gól hiányzott nekünk. Erre rá kell menni a bajnokin!
Rivaldo-A Legnagyobb.
Kintaro
Barça B

2012.08.30. 12:59:37

Rivaldo11 írta: Ne felejtsd el, hogy nem hoztak új szabályt. Legközelebb mi is teljes létszámban leszünk. Meg merem kockáztatni, hogy ha Ronaldo beveri, és 3:0, de maradunk létszámnál, simán szórhattunk volna mi is annyit. Ez a madrid semmit nem mutatott jó erős 20 -25 percük volt, de két oltári egyéni hiba kellett így is nekik. Kidolgozott akcióból nem kaptunk gólt. 45 perc után 10 ember ellen kapkodták a levegőt. Ezeket is vegyük észre.
Ha össze kéne hasonlítanom a játékminőséget, akkor nem egy kategória...csak használjuk is ki. Ja, és csináljunk valamit a védelemmel, mert mi nem állunk be 10 ember ellen bekkelni.
Lehet jobban is jártunk volna, ha Adriano elengedni, aztán rámegyünk a 3:2-re 11-en. Játékban a fasorban sincsenek, 3 amatőr mozzanat kellett a kupájukhoz. Valdesé no komment, mehet a Watts-ba, Masch luftja is helyeske, Higu így is majdnem elszabta, CR meg már minden mindegy alapon bikázott a labdába, meg lehet nézni hogy pattant be. Második félidőben csokis volt a gatyájuk.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2012.08.30. 12:47:34

barcami írta:Egy valami biztos: eredményesség terén kezd átbilleni a mérleg a Real felé.
Attól tartok, hogy nagyon rögös út fog vezetni a következő címünkhöz, kupánkhoz. Bármelyik, bármikor legyen is az és nem feltétlenül a Real miatt.
:D
Ne felejtsd el, hogy nem hoztak új szabályt. Legközelebb mi is teljes létszámban leszünk. Meg merem kockáztatni, hogy ha Ronaldo beveri, és 3:0, de maradunk létszámnál, simán szórhattunk volna mi is annyit. Ez a madrid semmit nem mutatott jó erős 20 -25 percük volt, de két oltári egyéni hiba kellett így is nekik. Kidolgozott akcióból nem kaptunk gólt. 45 perc után 10 ember ellen kapkodták a levegőt. Ezeket is vegyük észre.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Kintaro
Barça B

2012.08.30. 12:35:28

barcami írta:Azért, mert képes volt a 3 hazai kupát elnyerni bő 1 éven belül.
'Újra el kell kezdeni dolgozni az eredményekért', hogy mert a 14 cím után a nulla kicsit erős visszaesés lenne.
Ez a 3 párharc, ami a levesbe megy (Chel-cl, RM-laliga, RM-sc), szóval az elemzésen túl jönnek a száraz tények.
Azért ez messze van a "kezd átbillenni a mérleg nyelve" szitutól.
barcami
Jugador del Barça

2012.08.30. 12:33:33

Azért, mert képes volt a 3 hazai kupát elnyerni bő 1 éven belül.
'Újra el kell kezdeni dolgozni az eredményekért', hogy mert a 14 cím után a nulla kicsit erős visszaesés lenne.
Ez a 3 párharc, ami a levesbe megy (Chel-cl, RM-laliga, RM-sc), szóval az elemzésen túl jönnek a száraz tények.

Kintaro írta:
Miért is?
splinter
Jugador del Barça

2012.08.30. 12:26:31

Utálom, az olyan hozzászólásokat, amikben arról van szó, hogy mit kellene tenni, változtatni a taktikán, játékstíluson, de most sajna én is egy ilyet írnék:
Mind az Osa, mind az RM elleni mérkőzésen( de ha jobban belegondolok, az előző szezonra is jellemző volt), hogy a védőink mögé belőtt hosszú indításokkal rendre problémák vannak, (ezek 90 % bol kapunk is gólt). Ez részben az elől ragadt, támadó-hátvédjeink miatt, részben pedig a egyik-másik védő dekoncentráltságából adódó hibás les-technika, taktika... Ezen (is) van mit fejleszteni még....
Kintaro
Barça B

2012.08.30. 12:23:58

Miért is?
barcami
Jugador del Barça

2012.08.30. 12:19:25

Egy valami biztos: eredményesség terén kezd átbilleni a mérleg a Real felé.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.30. 11:52:34

miihiivel sok mindenben egyet értek, meg Barcaman1993 is írt okos dolgokat.
S itt megjegyezném, hogy klasszikusokon szerepelt Keita-Busi egyszerre a pályán, nem véletlenül :wink:

A RM visszaállásáról meg az a véleményem, hogy 1; val az edző látja milyen fizikai állapotban van a csapata
2;Mourinho is tudta hogy benne van a kontra lehetőség a mi játékunkban, pl Tello érkeztével
Lassan jársz tovább érsz gondolat volt Mourinhotól és bejött neki, logikus is volt, gyorsan tudnak támadáshoz felfejlődni még ha 10 emberrel is van az ellenfél meg lehet ezt húzni.

Na de rólunk meg az a véleményem, pont amiket Mourinho alkalmaz meccsszituk, azok nem működtek nálunk, s nem volt egy jól felépített meccsstratégia.Írtátok elejét megnyomják, nem tudtuk???De tudnunk kellett volna, de iszonyat kényelmesen kezdtünk.S pont emiatt nem lehet azt mondani mi adtuk oda, meg nem érdemelték meg stb...Tudtuk hogy 1 gólos előnyben vagyunk, ehhez mérten kellett volna felépíteni a meccset, nem sikerült ráadásul már az elején elmehetett volna nagyon a hajó szerencsénkre Messi visszahozott minket a meccsbe.

Sajnos ami sokáig jellemezte a csapatot hogy tökéletes védekezik, s már az ellenfél térfelén megszerzi a labdát, mert pörög mindenkis nincsenek elcsúszások, az már tavaly is döcögött, s ez nem belső védő probléma.Puyol persze jó lenne, mert az a nyugodtság, s egyéniség ami őt jellemzi nagyon kell az éles szitukban, de egyszerűen a csapatvédekezésünk haldoklik.Szélső védők holttérben, Busquets gyengén kezdte az idényt.Pedro-Alexis védekezés munkáját ezért szoktam kiemelni, mert az nagyon kell, miután a többiek kevésbé teszik doa magukat.

Tito szerintem is amit lehetett meghúzott a cserékkel, de úgy érzem vannak továbbra is olyan dolgok amiket "áthoztunk" a tavalyi szezonból, s a védekezés kevés.

Hétvégén megint jó erőpróba, Valencia egyik erőssége szintén a széljáték, hiába mondjuk azt hogy tartottuk a labdát a Real ellen is 10 emberrel, sőt helyzetünk is volt, ez mindenki ellen meglesz, arra meg nem lehet alapozni hogy majd többet rúgunk mint kapunk, azok az idők már rég elmúltak, védekezés kell a sikerhez.
Kép
Kép
Kép
jenooo
Madridista

2012.08.30. 11:47:15

Lehet, hogy csak én látom így, de a lövésén kívül 1-2 passzra emlékszem, de nekem a játéka semmi extrát nem mutatott. Lehet, hogy én nem figyeltem eléggé, de nekem így tűnt.
Mondjuk én sem gondoltam semmi extrára, de szerintem azalatt a 10 perc alatt amit lehetett, azt megtette. Agilisen mozgott, volt 1 nagy ziccere is, illetve 1-2 nagyon szép lefordulása (2 ember között), illetve egyszer szépen betette talán Benzemának a labdát a 16-oson belülre, csak abból végül nem lett semmi. Labdát csak 1-et szórt el, ha jól emlékszem, viszont volt egy szép becsúszó szerelése (azt hiszem Xavi-tól vette el a labdát). Persze ebből messzemenő következtetést nem szabad levonni, hiszen 10 perc az 10 perc, de mindenesetre biztató kezdés, tekintve, hogy hétfőn érkezett és gyakorlatilag még csak 2 edzésen vett részt a csapattal.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.08.30. 11:38:55

jenooo írta:...
A mondandód nagy részével egyetértek. Úgy gondolom a 2 meccs alapján nekünk kellett volna behúzni a trófeát, de ha tegnap 5-6 gólt kapunk, akkor se szólhatnánk semmit. Valdes szidásáról nem is mondok semmit. Akkor is nevetséges volt, ez a meccs után meg pláne. Azt hiszem bizonyított eleget a kétkedőknek ezen a meccsen. Az, hogy Modric jól mutatkozott-e be, azzal már nem igazán értek egyet. Lehet, hogy csak én látom így, de a lövésén kívül 1-2 passzra emlékszem, de nekem a játéka semmi extrát nem mutatott. Lehet, hogy én nem figyeltem eléggé, de nekem így tűnt.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
miihii
KHAL

2012.08.30. 11:34:57

Fájt nagyon ez a tegnapi meccs. A mérkőzés közben mérges voltam,utána annyira nem voltam elkeseredve,de ma vhogy igen rosszkedvűen ébredtem.Felidéztem a dolgokat és nagyon bosszant ez az egész.

A meccs kezdése még oké,megszoktuk,h nem a kezdő sípszótól pörgünk,ami ugyan nem tetszik és kezdeni kellene végre ezzel vmit,de általában belefért.Csakhogy most a 36. percig kellett várnunk,amíg jelét adtuk,h ott vagyunk a pályán.Teljes blokk alatt volt az egész csapat addig.Kevés mozgás,egy hónapra való eladott labda,se a körömpasszok,se a kiugratások nem értek célt.Kifejezett támadójátékunk nem volt,mivel el sem jutott rendszerint odáig a zsuga.A kp árnyéka volt önmagának,így nem tudtuk megrázni magunkat,hátul meg egyenesen bohózat,amit csináltunk.Bár inkább tragikomédia.Ahányszor előrevágták a labdát,nyomták a kiugratásokat,menetrend szerint hibáztunk és mind potenciális gólszerzési lehetőség volt.Botrányos helyezkedések,amatőr hibák jellemezték a hátsó alakzatot,így megköszönhettük,h nem döngöltek a földbe minket fél óra alatt.Aztán még a kiállítás is tetézte a bajokat,így felkerült a hab is a tortára.

Aztán lassan elkezdtünk éledezni,ez volt az ominózus 36. perc eseménye,egy épkézlábnak tűnő,végigvitt támadás.Majd jött Messi,aki némi reménysugarat gyújtott a komor éjszakában.Kis túlzással rosszkor jött a szünet nekünk.A másodikban meg ráült az eredményre a reál,mi meg próbáltunk előre menekülni,így kezdett hasonlítani a játék képe a megszokott Klasszikusokéra.Ami még mindig nem azt jelentette,h jól toltuk,mert továbbra is szenvedtünk,de már azért alakult a molekula,jóval nagyobb önbizalommal játszottunk (igen,ez már emlékeztetett a játékra).Helyzetekben igaz kevésbé mutatkozott meg,de az a 3-4,ami megvolt,az elég is lehetett volna még így is a kupagyőzelemhez.De sajna ez egy ilyen meccs volt,ahol nem sikerült semmi.

Nem túl sok pozitív teljesítményt lehet megemlíteni.Nekem Alba játéka tetszett,agilis volt az első félidőben is.Aztán Masc az őrületes hibája után egészen biztosan állt a lábán.A beszálló Montoya is a jobbak közé tartozott sztem (pláne ha a végén nem izgulja el a ziccerét).És még ide sorolnám VV-t is,mert ahhoz mérten,ahányszor teljesen kiszolgáltatottá tettük,rendben tette a dolgát.A gólokról pedig nem tehetett.

Titonak fel volt adva a lecke,mert kábé negyed óra után egy komplett szoftverfrissítést kellett volna csinálnia a teljes csapaton,annyira kergebirkák voltunk.Majd ugye kettő mínuszban,emberhátrányban okosan kellett belenyúlnia a meccsbe és sztem nem döntött rosszul.Behozott két védekezőbb srácot,de ha gólt akarsz lőni,ahhoz kell a labda,így teljesen érthető.Tello a végén még jó ötletnek tűnt,csak sajnos addigra annyira visszahúzódott a reál,h nem igazán tudtunk élni a gyorsaságával ennyi idő alatt.Song cseréje bátor húzás volt,én nem biztos,h pont most dobtam volna be a mélyvízbe,amikor égetően fontos volt az összeszokottság,h a létszámhátrány ellenére tartsuk a lasztit.De nagyon kellemes meglepetés volt,őt is a pozitívumok közé teszem,nagyon jó benyomást tett rám.

Egy rohadt nagy pofont kaptunk,adtunk magunknak,de bízom benne,h még időben ahhoz,h észbe kapjunk és fenntartsa a motivációt,figyelmet.És nem mellékesen ezzel a keserű ízzel a szánkban ismét emlékeztetjük magunkat,h mennyire savanyú lesz a szőlő,ha nem adunk bele apait-anyait,h lenyomjuk a blankókat.És h a játék a kezdő sípszóval indul,nem fogják megtenni azt a szívességet,h az ellenfél seggbe dugott lábbal megvárja,amíg kegyeskedünk megérkezni a meccsbe...

A reálnak meg gratula,mert parádésan tolták az első félidőben,megérezve a lehetőséget,amivel éltek is és élvezték a játékot.Igaz,h kicsit betoji dolog volt ennyire átadni a terültet és visszazárni a másodikban,aminek köszönhetően kicsi híja volt,h ne égjenek meg,de ezen az estén ez nem akart bekövetkezni.Hozzáteszem nem is szolgáltunk rá...

És ilyenkor kicsit felderengenek a mi lett volna ha kezdetű mondatok,h HA Messi beüti a negyediket az ajtóablak ziccerében,amiből fordulva jött az ő másodikjuk és HA VV elvágja a francba a zsugát vajon mennyiben másképp alakult volna... De ezeknek nincs értelme utólag,mivel ez így történt meg és sajnos vmilyen szinten öngyilok lett a Szuperkupából.Pedig milyen szépen indult...

De mától előre nézni és a Valencián ki kell köszörülni a csorbát,mert a bajnokság fontosabb és tartani kell az 5 pont fórt.

VAMOS BARCA! (De azért egy nagy koki mindenkinek a tegnapiért!)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2012.08.30. 11:41:06-kor.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
jenooo
Madridista

2012.08.30. 11:33:20

Elnézést, hogy ide írok, de a másik topik zárva van.
Szóval a meccsről:
Valóban szerencsétlenül kezdtetek azzal, hogy Alves megsérült a bemelegítésen (lehet tudni, mi a baja?), viszont nem értem, hogy miért Adriano kezdett Montoya helyett. Sokan mondják, hogy "odaadta a Barca a Realnak a kupát", meg "köszi Valdes", de nem igazán értem. Oké, hogy volt egy Valdes baki az odavágón, meg Mascherano elég nagy luftot rúgott, de azért az érem másik oldalát is érdemes alaposan szemügyre venni. Ha Higuain a 4 helyzetéből nem csak egyet vált gólra (ami azért Valdesnek is köszönhető), akkor szerintem minden elvakultság nélkül kijelenthető, hogy 3-0-al, 4-0-al is fordulhattak volna a felek. Az már egy más kérdés, hogy a 100%-os ziccerek kimaradtak, a felívelt labdából történő megindulások meg bementek. Mindenesetre a Barca még ígyis a lehető legjobban jött ki az első félidőből, hiszen 2-1 lett, 3-0 helyett (akárcsak a Madrid az odavágón 4-1 helyett 3-2). Ezért nem nagyon értem ezt az ironikus "köszi Valdest". Igenis sokat köszönhetett neki a Barca, az odavágón produkált hibájától függetlenül. Messi gólja parádés volt, lehet hogy a sorfal rosszul lett felállítva, de azért jó nagy kifli volt benne. A 2. félidőben érthetetlenül visszaállt a Real, pedig nagy lehetőség volt arra, hogy egy nagyobb pofonnal válaszoljanak az elmúlt évek sérelmeiért. (Illetve nem érthetetlen, csak a szokásos José hülyeség, hogy előnynél visszaállunk kontrákra, ami ugyanúgy vissza is üthet). Ettől függetlenül jól tartották magukat a katalánok, volt 2-3 veszélyes ziccerük Pedro két elfutása, Alba ziccere, Messi lövése), de a túloldalt is (Higuain kapufája, Khedira Maradonát megszégyenítő megindulása :twisted:, Modric lövése). Összességében igen, a 4-1 igazságosabb eredmény lett volna az odavágón, mint ahogy a 2-1 sem volt reális ezen a meccsen. Éppen ezért a 4-4-es összesítés teljesen igazságosságosnak érzem (a két meccs alapján), az a kisebb differencia, amivel a Real lett a kupagyőztes pedig betudható annak, hogy a 2. (mindent eldöntő) meccsen ők nyújtották a jobb teljesítményt.
Ja illetve Song valóban jól mutatkozott be, akárcsak Modric, kíváncsi leszek, mennyire viszi a két srác.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.08.30. 11:20:21

Boixos írta:az a gáz, h ennyire nincs senki, aki összeránthatná a brigádot, ha a karesz hiányzik a pályáról. igazán felnőhetne már vki ehhez a feladathoz, mert mégsem játszhat nyolcvanéves koráig puyol....
Így van. Xavival például az a gond, hogy nem ilyen mentalitású játékos. Talán még Valdés lehetne az, de neki olyan nagy tekintélye nincs, mint Puyolnak.
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.30. 11:14:47

Akkor még azt is megköszönhetjük Valdesnek, h nem 6 gólt lőttek. De ezt már nem veszik észre annyian... :roll:
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.08.30. 11:14:44

Balinho írta: A formával nincs baj, csak a tartalommal amivel megtöltjük. Normál körülmények között az egész csapat védekezik, viszont mivel ennyire megpróbáltuk széthúzni a pályát a saját labda köré koncentráló játékunkat heréljük ki. Én ezt a nagyon intenzív széljátékot, amit Tito újra felfedezett azt védekezős meccseken háttérbe szorítanám. A 2 vkp szerintem nem hozna megoldást, illetve hozhatna megoldást, de hosszútávon 10 emberrel is átvettük a játék irányítását, akkor meg sok a 2 vkp. Fegyelmezett játékkal, a saját korlátainkat felismerve védekezőbb, visszahúzódottabb játékot kellett volna nyújtanunk. Tegnap az a paradox helyzet állt elő, hogy ha a saját térfelünkön veszítettünk volna labdát úgy, hogy közben rendezett a védelem két sora, akkor kisebb a baj, mintha az ellenfél térfelén történő labdajáratás után tudnak pillanatok alatt átrohanni rajtunk.
Nem azt mondom, hogy a felálláson kell változtatni, hanem annak összetételen és taktikáján és ez is csak a nagy csapatok, különösen a Real ellen. Egyértelműen kell Song Sergio mellé. Song mikor egyedül játszott most Busi helyén, már akkor is óriásit javultunk. Sok labdát szerzett és jól is játszotta meg azokat. Ha ők ketten kezdenének sokkal több labdát szereznénk és nem lenne a pálya közepe egy átjáróház. És ez mellé kéne a már említett csatár védekezés, hogy ők is visszahúzódnak. Így szépen össze lehet tömörülni és akkor ember legyen a talpán, aki ott átviszi. A másik meg a totális futball lenne, de azt pocsékul játsszuk és nem csak ezen a meccsen... A totális foci alapja, hogy letámadnak a csatárok, a középpályások pedig odaállnak az emberük mellé. Így nincs kinek adni és elveszti az ellenfél a labdát. A mi csatárjaink viszont nem támadnak le (nem is értem miért), a középpályások pedig nem állnak oda. Így az említett 2 védekezés fajta közül egyiket sem használjuk. Úgy meg ne lepődjünk meg azon, hogy csak az ellenfélen múlik, hogy hány gólt kapunk...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Válasz küldése