Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A tegnapi meccsre, ha Pep lett volna, akkor borítékolhatóan a 70. percben érkezett volna Keita, ha itt lenne! Alig volt meccs, amikor nem ez a koreográfia zajlott!!!Subinho írta:jól nyúl bele???tegnap mit nyúlt bele??? Cesc, Villa a padon ült végig, pedig Xavi nem játszotta élete meccsét és elől senki nem volt, aki gólt tudott volna lőni. Messi sokszor saját térfélre jött vissza labdáért!!! 2 védekező játékos jött be, meg Tello... Villa? Cesc? nem értem...
Egyetértünk, Xavi cseréje is indokolt lehetett volna, viszont makacs szabályai vannak a focinak.Barcaman1993 írta:
Először is leszögezném, hogy sztem is jól cserélt Tito. Viszont egyértelmű Subinho indoka. Xavi rendkívül elfáradt. A 70. perc környékén gondolkoztam azon, hogy Xavi tulajdonképpen mit is csinál? Védekezésnél nem szerez labdát, támadásnál meg nagyon ritkán volt nála a labda. Egyértelműen elfáradt, ezért Fabregas behozatala logikus lett volna. Cesc mellett szól az is, hogy Xavi inkább irányító, míg Fabregas kicsit olyan Iniestas, aki megcsinálja a cseleket, bemozdul mélységben, megcsinál 1-2 kényszerítőt. Egyszóval veszélyesebb a kapura. Villa meg egyszerű: klasszis. Ennél több nem kell, a gól mindig benne van, ha jól játszik, ha rosszul. Ismétlem magam, nekünk itt minimum 4 cserére lett volna szükségünk.
Először is leszögezném, hogy sztem is jól cserélt Tito. Viszont egyértelmű Subinho indoka. Xavi rendkívül elfáradt. A 70. perc környékén gondolkoztam azon, hogy Xavi tulajdonképpen mit is csinál? Védekezésnél nem szerez labdát, támadásnál meg nagyon ritkán volt nála a labda. Egyértelműen elfáradt, ezért Fabregas behozatala logikus lett volna. Cesc mellett szól az is, hogy Xavi inkább irányító, míg Fabregas kicsit olyan Iniestas, aki megcsinálja a cseleket, bemozdul mélységben, megcsinál 1-2 kényszerítőt. Egyszóval veszélyesebb a kapura. Villa meg egyszerű: klasszis. Ennél több nem kell, a gól mindig benne van, ha jól játszik, ha rosszul. Ismétlem magam, nekünk itt minimum 4 cserére lett volna szükségünk.Erxy írta:Subinho, miért Villa és miért Cesc?
Nem védekezünk rendesen. Az Osasuna és a tegnapi meccsen is szemmel láthatóan rendkívül sok helyzete volt az ellenfélnek, labdát meg alig szereztünk. Ezen mindenképpen változtatni kell. Ha javul a védekezésünk és több labdát szerzünk, akkor a támadásunk is jobb lesz. A következő 2 fordulóban sok minden eldőlhet. 2 kemény ellenfél jön, ha azon a 2 meccsen sikerül végre úgy játszanunk, ahogy tudunk, akkor nem lesz gond. Viszont azt látni kell, hogy amilyen 2 meccset produkáltunk, ilyen teljesítménnyel nem lehet kupát nyerni. A hibákat ki kell javítani!visca el barca írta:- az, hogy a játékunk több mint biztató képet mutat sztem erős. nem mondom h szörnyen játszunk, de semmi motiváltság, csak megy a lézengés a pályán, mindegyik csapat ugy rohan át rajtunk ahogy akarnak. évek óta a legnagyobb probléánk, ha valaki elkezd ellenünk focizni akkor megvagyunk lőve.
két dolog:Andris írta:Szerintem tegnap jó cserékhez nyúlt. Majd pont Villa lett volna aki plusz lendületet ad? Még egy átlag meccsen sem volt sose képes rá. Fabregas meg minden volt már eddigi barcelonai pályafutása alatt, csak harcos nem.
Telloval, Songgal, Montoyával szerintem pont azt kaptuk amire szükség volt. Tökéletesen vert helyzetből meg is volt jóformán minden esélyünk mégis megnyerni a kupát.
Csak azt sajnálom hogy nem eleve Montoya kezdett Adriano helyett. Nagyon jól játszott a srác.
Maradjunk annyiban hogy ennél sokkal borzasztóbb égésen is mentünk már keresztül például Pep Guardiolával a padon is.![]()
Ráadásul 5 ponttal vezetjük a bajnokságot, és a játékunk több mint bíztató képet mutat.
Így van, ahogy mondod. Az a baj, hogy 4-et kellett volna cserélnünk, ami ugye nem lehetséges. Montoyanak jönnie kellett, Song behozatala már a félidőben is nagyon aktuális volt. Subinho egyébként jól láttad, de Tito nem tudott mást tenni. Fabregast is be kellett volna hozni, mert Xavi szemmel láthatóan elfáradt. Azt meg én sem értem, hogy miért Tello jött be Villa helyett? Ez az 1 kifogásolható volt, de sztem ezt a meccset a taktika miatt és a már-már állandósulni látszó "fejben bent maradok az öltözőben" hozzáállásnak, amivel a meccseinket kezdjük a Real ellen.Tocy írta:Mivel ugye 10-en voltunk 11 ellen, azért valamelyest érthető...Subinho írta:jól nyúl bele???tegnap mit nyúlt bele??? Cesc, Villa a padon ült végig, pedig Xavi nem játszotta élete meccsét és elől senki nem volt, aki gólt tudott volna lőni. Messi sokszor saját térfélre jött vissza labdáért!!! 2 védekező játékos jött be, meg Tello... Villa? Cesc? nem értem...
Mivel ugye 10-en voltunk 11 ellen, azért valamelyest érthető...Subinho írta:jól nyúl bele???tegnap mit nyúlt bele??? Cesc, Villa a padon ült végig, pedig Xavi nem játszotta élete meccsét és elől senki nem volt, aki gólt tudott volna lőni. Messi sokszor saját térfélre jött vissza labdáért!!! 2 védekező játékos jött be, meg Tello... Villa? Cesc? nem értem...
Mondjuk ennyi ökörséget szerintem még nem olvastam ebben a topicban.Alonso0190 írta:Titoról annyit ,hogy kezdek csalódni benne. Amikor Pep vezette a csapatot nem volt ennyi szabálytalanság és hiba se ( lehetne a szezon elejére fogni de tavaly amikor még Pep vezette a csapatot nem voltak ilyen hibák az év elején,közepén és végén se).A labda elszedése se megy úgy mint tavaly. Szögletnél minek rúgjuk be amikor a Reálosok 3-szor nagyobbak nálunk? , Pepnél inkább kis szöglet volt Titonál nem. A passz játék se meggyőző , és a tűz se volt meg ,hogy lőni kell egy gólt...Tito miért rakta kezdőbe Sánchezt amikor rosszul játszik? , bajnokságba adni kell neki lehetőséget és majd bele jön azután jöhet majd a Clásico.Miért Songot rakja be amikor neki van még mint tanulni , ott volt Villa , Fábregas miért nem rakta be őket? A stáb meg minek küldi el Afellayt amikor sérült volt és gyakorlatilag semmit nem játszott és erre elküldik , remek.Tito ráadásul kezd unszimpatikus lenni, hogy az egyik edzésen bemutatott a kamerába (amit Pep nem nagyon csinált), Afellaynak, Santosnak, és Fontásnak beszól, és a padon csak csöndbe ül vagy esetleg áll a pálya szélén amikor Pep mondta volna mit kell csinálni.
Ez az én véleményem és nem tudjátok megváltoztatni ezért nem akarok senkivel veszekedni.
+1!shutterisland írta:itt is bevédeném...
szóval kezdjük ott, hogy 4 meccsből nem kell mérleget vonni, mint ahogy a guardiola érából sem az első 4 meccs alapján vontunk.
a szuperkupa odavágón semmi gond nem volt, a sociedad ellen sem, az osasuna ellen rosszul játszottak, de ott szinte minden évben megszenvedünk.
a mai első félóra volt olyan, ami azért kilóg a sorból (bár a pep érában is voltak félidők, amíg a madrid tűz alatt tartotta a kapunkat, mi meg csak pislogtunk, mint hal a szatyorban.), ettől függetlenül emberhátrányban aztán azért úgy ahogy rendeződött a csapat.
szerintem várni kell még egy picit, titonak is kell idő, az új igazolásoknak is kell idő. kb 10-15 meccs után lehet szerintem mérleget vonni, én eddig viszont nem látok visszaesést.
én egyelőre inkább az egyéni hibákat látom jelenleg.
abból van sok pár meccs alatt, valdes ugye, vagy az osasunától kapott gól is bohóc, busquets mikor elcselezte, iniesta 3 méterről fölévágja félüres kapura, ma is voltak egyéni hibák, kb belebotlott iniesta meg xavi is a labdába.
azt még azért megjegyezném, hogy a meccsekbe jól nyúlt bele.
Nekem motiválatlannak tűnt az egész csapat, lélektelen játék volt,amit egyáltalán nem szoktunk meg. Itt viszont érdemes megjegyezni valamit: Pep azért ment el,mert már nem tudott úgy hatni a játékosokra,mint ahogy azt az első három évben tette. Most Titonak olyan problémával kell szembesülnie,hogy adott egy kivételes képességű csapat,ahonnan a csapat tengelye már mindent megnyert,oda-vissza kétszer. Őket hogy motiválod? Ilyen szempontból sokkal nehezebb helyzetben van jelenlegi mesterünk,mint annó Guardiola volt. Másik nagy probléma, hogy most már nem reformálhatjuk újra a futballt,a játékunk nagyjából adott,csak csiszolni lehet rajta és ez nem túl kedvező a számunkra. Raádásul neki itt van még egy nagy teher: mindenben Pephez hasonlítja mindenki.Akárcsak én...visca el barca írta:nekem egyelőre nagyon nem tetszik amit látok, sem támadásban, sem védekezésben nem hozzuk a tavalyi szintet. sok játékos csak lézeng a pályán, továbbra is tartom, mintha semmi taktika nem lenne... jó persze két egyéni hiba is kellett ahhoz h ne a margité legyen a kupa...
Nem vagyok benne egészen biztos, de Tito is a Valencia ellen debütált először, mikor Pepet eltiltották, nem? Ez az eltiltás dolog meg undorító. Titot és Coentraot meccsekre azért tiltják, mert vmit szóltak a bírónak... Míg Pablo szándékosan rálép Messi kezére, az meg nem von semmit maga után. Úgy látszik a szövetségben ugyanolyan barmok ülnek, mint korábban. Kicsit fenntartásaim vannak ezzel a Rouraval kapcsolatban. Néhány hónapja van csak edzői megbízásban, másodedzőként is alig ült a padon, majd 2 bitang kemény meccsen neki kell vezényelni... Abban bízom, hogy a Valenciát elkenjük, mégis csak hazai pályán játszunk, de a Getafe ellen mocskosul nehéz lesz. Tito mindenképpen kéne.Erxy írta:Hivatalos, 2 meccsre szóló eltiltást kapott Vilanova.. HA tényleg csak annyi történt amennyit ő állít, akkor ez elég erős döntésnek érzem. Jordi Roura a másodedző, ő fogja irányítani majd a csapatot azon a két bajnoki meccsen.