Barcaman1993 írta:Higgadt fejjel, 1 estével a meccs után kifejteném a véleményemet, ami vélhetően nagyon hosszú lesz, de érdemes elolvasni, mert úgy gondolom nagyon tanulságos....
- jó gondolatok, én csalódott vagyok, amúgy is pocsék időszakomat tovább mélyítik a srácok, jó lett volna győztesen lefeküdni
- a real tegnap jobban játszott, több helyzetet dolgozott ki, jobban akarták a sikert, az, h nálunk volt a labda többet, sokszor mi irányítottunk, még nem jelenti azt, h jobban játszottunk, vidáman lezárhattuk volna az összecsapást az első meccsen
- némely (egyre több) idegenbeli meccsünk kritikán aluli, teljes dekoncentráció látszik, egyszerű megoldásokat hibázunk el, hogy ne említsek mást, 5 méteres passzokat, keveset mozgunk
- ha le vagyunk egész pályán támadva, nagyon meg vagyunk fogva, legyen szó a realról, osasunáról vagy granadáról:
egyrészt nem tudjuk kihozni a labdát, márpedig ilyen játékosokkal illene, ergo nincs erre egy taktikánk, 3-4 begyakorolt figurák, amivel ki lehetne hozni szorult helyzetből, itt látom csak, h rögtönözünk, ösztönből próbáljuk megoldani
másrészt ha ekkor elveszítjük a labdát és gyorsan visszatámadnak, nézünk, mint hal a szatyorban, helyzetet csinálnak belőle és ehhez sem kell a real; itt szóba jöhet az amit barcaman is ír, h talán túl sokan vagyunk fent, márh a támadó harmadban, még egy védekező típusú játékossal többek lennénk, azt meg senki nem tiltja meg, h cseréljünk szünetben, de akár előbb
- kontrák ellen továbbra sincs ellenszerünk, ha lendületből hozzák ránk, elszállunk, eltolódunk, rosszul váltunk, fent ragadunk: erről csak annyit, amelyik támadást 5 játékos nem fejezi be, azt 8 sem fogja, megoldást igazából nem tudok rá
- nem mindig ragaszkodnék ehhez a taktikához, a tiki-takához, a 80 passzhoz és a 9 támadóhoz, sokszor ez teljesen impotens a betömörülő védelemmel szemben; persze én is nyugodtabb vagyok, ha náluk van a labda, de hagyhatnánk egyszer az ellenfelet játszani, higgyék el, h ma lefocizhatnak minket, mi meg mérjük rájuk pár csapást kontrából
- aki 4 éve néz Barca meccseket, azt gondolja, h mindig ezt játszottuk...ugyan, sokszor nyomoztuk mi anno a labdát, mégis nyertük az adott meccsen, toltuk a kontrákat, pattogott ide-oda a labda ; ez a mostani játék köszönhető 3-4 embernek, Messi, Busi, Ini, Xavi, igen csak össze kell szednem magam, h említsek olyan hármast, négyest, mit ők
- Alexisnek, Fabrenak sincs meg a helye, ill. én nem érzem, h mit vár tőlük a mester fent a pályán, mi a feladatok, kicsit luxus 80 misiért
- kell tapasztalt középső védő, 1 db rutinos játékos, ill. várom vissza Abidalt, de ne ilyen David Ruizt, mert nagyon labilisnak gondolom a srácot, szét lehetne nézni olaszban, portugálban meg a szigeten
- VV jól védett, mindkét gólnál belebikázott ez a két vak, pont ott ment el a labda, ahol nem ő állt