Szkafander és pillangó =
EZ
Szívhez szóló, zseniális kivitelezés. Sikerült könyvben is elolvasnom, hihetetlen hogy képes volt a főhős véghezvinni mindezt. A rendező nagyon kitett magáért, sajnálom, hogy csak
ilyen későn jutott el hozzám. A színészek is nagyon jók, minden egyes betűben ott a szeretet, a remény, annyira szép volt, majdnem a sírás kerülgetett.
ilyen későn jutott el hozzám ami nem teljesen az én hibám. Ilyen értéket képviselő, és mindenképp az emberi léleknek valamit is adó filmet alig lát a közönség. Szuperhősökre meg csatahajókra van a kereslet. De ez lerágott csont már...
Hét év Tibetben
Tegnap csak jó filmeket néztem, ez is egy önéletrajzi regény hiteles feldolgozása. Azt hittem, hogy a világháború központi téma lesz, de mégsem. Jól felépített film, logikai buktatók nélkül, átéreztem a hegymászó életét, főleg a feleségével kapcsolatos dolgok miatt. Kundun meg egész jó kis kölök lehetett. Meg is lepett az IMDB-n aránylag alacsony (6,8) pontszám, én olyan sok kivetnivalót nem tapasztaltam. Az azért nem semmi, hogy a Kínai Népköztársaság nem engedélyezte három film, a Kundun, ez és a Vörös sarok c. filmek bemutatását,
mert torz képet festenek az országról. Nem akarok politizálni, de ha tegyük fel Scorsese készít egy filmet Erdélyről, vagy feldolgozza Trianont, akkor a szőrösnyelvű (román) barátaink hogyan vélekednének

, rossz belegondolni...
Ajánlom mindenkinek a filmeket, filmklubbokban nem lehetne mellélőni egyik ajánlásával sem