Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Többet között Guardiola egyik hibájának ezt tartottam. Mármint, hogy a végér túl Messi központú lett a csapat. Persze lehetett védeni azzal, hogy, ha az argentin ennyi gólt lő, akkor ostobaság változtatni. Ez egészen tavalyig így is volt, csak az elmúlt évben a legfontosabb meccseken Messi nem hozta a góljait. Volt, amikor nem volt szerencséje, volt amikor nem ment neki a játék, de a lényeg, hogy a gólok nem jöttek.lui1698 írta: Az én véleményem, hogy a támadósor úgy lenne a leghatékonyabb, ha Alexis lenne baloson, Villa középen Messi pedig kikerülne a szélre, mint anno. (ennek esélye egy hatlábú rózsaszín tollas kandalló születéséhez stagnál, amíg a Bolha ilyen gólmutatót hoz középen).
És, mondjuk akkor talán nem az lenne, hogy Messi 70 gól, mögötte meg a második legeredményesebb játékosunk tizenX góllal kullog, és rámondjuk, hogy de hát védekezik, meg brusztol, csak mondjuk egy támadótól jó lenne, ha kapura is veszélyes lenne néha.
Ezt inkább ide áthozom;kanty írta:De, amúgy ez nem csak nála figyelhető meg. Az igazolt támadó felfogású játékosok egyike sem tudta azt hozni, amit előzetesen elvártam volna tőle. Ibrahimovic, Villa, Sanchez, mind több volt bennük. Persze oké, hogy itt nem ők az első számú játékosai a csapatnak, az is rendben van, hogy Messi miatt mindenkinek jobban ki kell vennie a részét a piszkos munkából, de ezzel talán kicsit le is eresztenek.
Igaz! Mindent belelőttek a srácok a Tono-ba. Talán Cesc lövésénél kellett nagyot nyúlania h kiüsse. Persze az érdemeit elvitatni nem lehet!Léfe írta:Elsétálták a meccset a fiuk. Néha a totál képeken látszott az álldogálás. Lötyögve nem lehet eredményes a stilusunk. Nem volt elől tempos mozgás, beindulás. A Granada kapusát agyon dicsérik, oké, de látni lehetett-van ilyen- hogy mindent a kapusba rugtak, ennyit a golhelyzetek kihasználásáról.
Alexis, Faregas elkeseritő, nemcsak tegnap, Song totál bizonytalan hátul. Kész életveszély. Messi sem hajtott. Igy lehet elusztatni az elönyt és fehozni a Madridot. Egy minőségi középső védő és egy golerős támadó kell, már télen.
Ha Messi nem rug golt akkor senki. A mentalitással is gond lehet, nem értem mit veszekedett Messi, amikor nagyon gyenge volt Ő is.
A sorozatos sérüléseket sem értem, mert az elmult években annyi sérülés volt nálunk ami megöbbentő. Tavaj is-idén is de az elötte lévő években is. Nem is tudom a Reálnál mikor sérült meg valaki - ráadásul hosszu időre. Valami nem okés.
Szerintem teljesen fölösleges a két vkp. Tegnap valóban átrohantak a középpályánkon, mert Busquets önmagához képest gyengébben játszott(ahogy az Osasuna ellen is, remélem összekapja magát minél hamarabb) de ez ritkán fordul elő. Busi jó formájában világklasszis háttérmunkát végez, képes kontrollálni a középpályát.bali 15 írta: Csak mert tegnap az jött nekem le, hogy ha 2 vkp lenne a pályán akkor jobban meg tudnánk akasztani az ellenfél kontráit.
Tudom, hogy akkor a Xavi-Iniesta nem lehet együtt a pályán....de Xavi már eléggé fék a csapatnak.
Ezek közül egyik sem epic fail. Busquets az utánpótlás csapatoknál sokáig csatár volt. A középső védő poszt részére pedig Pep találmánya.Gareth Tello írta:A "Technical profile" rovatban egyébként ódákat zengenek mindenkiről.A nagy része mondjuk igaz.
Busquetsnél epic fail: "he can also play at centre back or centre forward."
![]()
![]()
Pedrónál szintúgy: "Although he usually plays the ball with his left foot, Pedro is actually right handed."
Songnál meg sok az achievement, mondjuk nem meglepő, mivel az Arsenalból jött.
A nagy csapatok ellen, főleg a Real ellen már leírtam a másik Topicban, hogy ideje lenne váltani a 2 vkp-s rendszerre. Egyszerűen csak átrohannak rajtunk. Fabregasos részt is adom, de Xavi fék lenne...bali 15 írta:Nem tudom, hogy ti, hogy vagytok vele, de most, hogy Song itt van ki lehetne próbálni nálunk is a 4-2-3-1-et.
Igaz, hogy Song-ot Busi alternatívájának hoztuk, de szerintem totál jó lenne együtt játszatni őket. És lehetne Fabregassal rotálni, az Arsenal-ban játszott ő afféle vkp-mélységi irányító posztot.
Csak mert tegnap az jött nekem le, hogy ha 2 vkp lenne a pályán akkor jobban meg tudnánk akasztani az ellenfél kontráit.
Tudom, hogy akkor a Xavi-Iniesta nem lehet együtt a pályán....de Xavi már eléggé fék a csapatnak.
Sanama írta:Hogy micsoda?messideco írta:Ha szimpátián alakulna, ilyen kezdőt kreálnék:
Valdés
Alves-Piqué-Mascherano-Alba
Iniesta-Song-Fabregas
Alexis-Messi-AfellayXavi és Puyol nem ér fel a szimpátia mércén Songhoz vagy Fabregashoz vagy Afellayhoz, vagy Mascheranohoz?
Érdekes.
Hogy micsoda?messideco írta:Ha szimpátián alakulna, ilyen kezdőt kreálnék:
Valdés
Alves-Piqué-Mascherano-Alba
Iniesta-Song-Fabregas
Alexis-Messi-Afellay