HAnonymus írta:Én meg pont azon gondolkoztam kb a záróünnepség alatt, hogy akkora monstre dologgá vált az olimpia, hogy a világon 10-15 országnál nem nagyon van több, amelyik reálisan képes lenne megrendezni. Persze, valamilyen nézőpontból alkalmasabbak vagyunk rá mint Szudán, Bolívia vagy Albánia, de szerintem az aktuális világgazdasági helyzettől függetlenül belerokkanna az ország egy rendezésbe. Az, hogy éppen válság van, vagy nincs válság, csak azon változtatna, hogy kicsit rokkanunk bele, vagy nagyon.
Az egész nekem egyébként onnan jutott eszembe, hogy találgattam, vajon hol lesz az olimpia Rió után, és arra jöttem rá, hogy egyre inkább ismétlődni fognak a helyszínek, pont a fenti okok miatt. (Aztán lehet hogy baromira nem így lesz...)
Hát én azért még simán belevenném Katart, Abu Dhabit, Dubai-t is. És akkor még ott vannak azok az országok, ahol már régen volt olimpia, de rendelkeznek más várossal, ahol meg lehetne rendezni. De ott van pl. Svédország, ahol eddig először és utoljára '12-ben rendeztek Olimpiát. Vagy Helsinki, ahol meg '52-ben. De egyébként ugye bevett szokás, hogy a kontinensek közt megosztják a rendezés jogát. Általában 2 Európán kívüli után jön vissza ide az Olimpia. Úgyhogy valószinű Rió után vagy ázsiai, vagy amerikai lesz. Az afrikaiakat kizárt dolognak tartom, hogy meg tudnának rendezni egy ilyen sporteseményt. Ugye '10-ben volt ott a vb, és ott egyébként is csak Dél-Afrikát tudom elképzelni, mint rendező ország. Úgyhogy én vagy egy amerikai várost, vagy pedig egy arab országot tudok elképzelni következő helyszínként. Katar érdekes, mert egyébként rájuk adnám a legkisebb odds-ot, de nem tudom hogy egymás után kétszer megcsinálják-e, hogy odaadják egy országban 2 éven belül a foci vb-t, és az Olimpiát...Úgyhogy marad Dubai, vagy Abu Dhabi.