Mezner2 írta:Nem tudom,ki haLlgatta Kökény Roland nyilatkozatát,elmesélte,hogy anyagilag a BARÁTAINAK kellett támogatniuk az olimpia előtt mert másképp nem tudta volna végigcsinálni a felkészülést,ez milyen dolog már????
A sok ingyenélő megélhetési focista kapja a súlyos milliókat,ezekre a sportolókra meg nincsen pénz....
HÁNYAN ÜVÖLTÖTTÜNK FEL AMIKOR KIDERÜLT,HOGY ŐK NYERTEK??
HÁNYAN ÉRZÉKENYÜLTEK EL AMIKOR A DOBOGÓ TETEJÉN ÁLLTAK?
és hányszor okoztak ezzel szemben örömet nekünk a magyar "labdarúgók" ilyenkor nagyon mérges tudok lenni rájuk.....
HAJRÁ MAGYAROK!!!!
Azért ezen pontosítanék.
A fociban rengeteg a szponzori pénz, abból keresnek jóval többet a focisták, illetve jóval nagyobb a reklámja.
Az állami pénz elosztása meg mindig vitatéma lesz, de pl gazdasági szempontból is jobban megéri befektetni a fociba, mint mondjuk teszem azt birkózás
Lsd egy Debrecen bejut a BL-be annyi pénzt kap, amennyit szerintem 20 év alatt nem keres az össz-birkózó a világon.
Lehetne jóval többet ölni a sportba, de se a focira se más sportágra (más szférákról meg nem is beszélve) nincs pénz, viszont erős túlzásnak, illetve alap rögeszmének tartom a magyar emberekben, hogy de bezzeg a falábú focisták kapják a milliókat.Sportok közül a legnagyobb népszerűséggel bíró játék, a legnagyobb reklámfelület a sportok közül, persze hogy ha magáncég tulajdonos vagyok hova fektetek be???Cselgáncsba, vagy fociba???Szomorú, de egy jóval gyengébb eredmény is jóval jobb befektetés (arról meg nem beszélek, hogy a fociban lehet a legjobban mosni a pénzt...de ez egy másik téma)
Állami pénzekből szintén ez van.Gondolj bele, egy sima EU bajnokság mekkora bevételt jelent az államnak ha fociról van szó, míg mondjuk egy úszó EB mekkora bevétel.
És pl hiába a nagy tervek stadion sem épül jó ideje, de úgy un bloc tényleg siralmas a magyar sport helyzete, s aki benne van csak az tudja igazán.
S a sport ma az egyik legnagyobb "iparág", politikailag, üzletileg minden tekintetben nagyon fontos, nem hiába a jelentős sportágakban a világ vezető országok vannak a mézes bödön körül.Nagyon csúnyát fogok mondani, de rajtunk kívül pl a lőtéri kutyát nem érdekli egy kajak-kenu (pedig ugyanazt az aranyérmet adják oda) gondolj bele, egy 3ik számú amerikai atléta keres annyit, mint szerintem az egész kajak csapatunk, nézettségben is összehasonlíthatatlan a kettő, világ reklámban is.
Így ahogy Eazzy is írta felértékelődik, hogy hol tartunk eredményességben, ezért pl egy Vajda 6ik helynek is ugyanúgy kell örülni, mert a kajakosok ugyanúgy szenvednek, se pénz, se öltöző, se edző, de azért a közvélemény elvár 4 aranyat.... (attól függetlenül, hogy Vajda tényleg tud nyilatkozni

a 6ik hely egy ilyen erős mezőnyben így is szép eredmény)
Szerk: viszont szerintem ez az Olimpia megint jót tehet, mert talán megint több gyerek kezd el vívni (én még mindig iszonyat le vagyok döbbenve, hogy egy ilyen sikersportágban 4 azaz 4 embert tudunk kijuttatni az Olimpiára...) birkózni, cselgáncsozni, asztaliteniszezni, stb....
Mert pl reklámra visszatérve, hány gyerek akar ma inkább Dzsudzsák Balázs lenni mint mondjuk Lőrincz Tamás????Jó példa 1-2 sport népszerűségére hazánkban, hogy a saját sportolónk Hedvigre azt hittük férfi

És remélhetőleg azért a sok kis lurkó azt mondja apa, vigyél le birkózni olyan tepsifület akarok mint ami nekik van

Vagy én akarok lenni az új Szilágyi Áron, régi klasszikust idézzek elől megy a harcsa középen a keszeg a REMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA