Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én is ázsiait fogok ajánlani jövőhét vasárnapBob_Marley írta:Ki az, aki szereti az ázsiai filmeket? Kis közvélemény kutatás, meg érdekelne, hogy egy "elfeledett" régió mennyire jut el általánosságban az emberekhez, mert azért vannak remek ázsiai filmek.
Mivel filmklubba lenne egy újabb pályázóm akit ajánljak, s kíváncsi vagyok mennyire vagytok nyitottak az ázsiai filmek felé
Pl én. Annyi ázsiai filmet láttam már... Szeretem is az ázsiai filmeket. De csak szigorúan normális, komoly, történelmi, dráma filmekről van szó.Bob_Marley írta:Ki az, aki szereti az ázsiai filmeket? Kis közvélemény kutatás, meg érdekelne, hogy egy "elfeledett" régió mennyire jut el általánosságban az emberekhez, mert azért vannak remek ázsiai filmek.
Most nem feltétlen rád, és a hasonló gondolkodású emberekre próbáltam ezzel célozni, sokkal inkább az olyanokra, akik kikiáltják minden idők legjobb filmjének a TDKR-t, és hazug tények mögé támaszkodva próbálják a saját maguk igazát bizonyítani.sjd írta:...
(Írtam az elmúlt tíz év szted meghatározó rendezőiről, csak szerintem kicsit nem idevaló, meg sok embernek a lelkébe gázoltam volna)sjay írta:Egy kicsit visszatérve a Batman témához, találtam egy igencsak nagyszerű, átfogó és magyarázó kritikát az egész Sötét lovag mizériáról. Szerintem elképesztően jó.Íme
Hát igen. Számomra utóbbival van baj, sokaknál olvastam olyan írásokat, hogy ez a világ legjobb filmje,köröket ver minden nagy klasszikusra, meg stb.Stalkyard írta:A Sötét lovag trilógia témában viszont valamennyire én is egyetértek, bár szerintem itt is sikerült annyival érettebb, és több mondanivalóval készült filmet alkotni, ami azért kiemeli az agyatlan popcorn mozi kategóriából. De persze ezek az alkotások is főként a szórakoztatás jegyében készültek, de szerintem ezt senki sem tagadja, vagy nem állította, hogy többről lenne szó. Esetleg egy-két mezei, nethuszár filmkritikust eltekintve.sjay írta:
Persze, ezzel számomra nincs is gond. Szeretem Nolant, ne essen efelől kétség, mégis inkább a cikkíró véleménye áll hozzám közelebb, bár inkább csak a Sötét lovag - trilógiára reflektálva. A Memento és (főleg) a Tökéletes trükk hatalmas kedvencem. Spielberg meg nem mindig volt ilyen, rendezett Schindler listáját, E.T.-t, A.I.-t.. szóval ezt sem illik elfelejteni.
A Sötét lovag trilógia témában viszont valamennyire én is egyetértek, bár szerintem itt is sikerült annyival érettebb, és több mondanivalóval készült filmet alkotni, ami azért kiemeli az agyatlan popcorn mozi kategóriából. De persze ezek az alkotások is főként a szórakoztatás jegyében készültek, de szerintem ezt senki sem tagadja, vagy nem állította, hogy többről lenne szó. Esetleg egy-két mezei, nethuszár filmkritikust eltekintve.sjay írta:
Persze, ezzel számomra nincs is gond. Szeretem Nolant, ne essen efelől kétség, mégis inkább a cikkíró véleménye áll hozzám közelebb, bár inkább csak a Sötét lovag - trilógiára reflektálva. A Memento és (főleg) a Tökéletes trükk hatalmas kedvencem. Spielberg meg nem mindig volt ilyen, rendezett Schindler listáját, E.T.-t, A.I.-t.. szóval ezt sem illik elfelejteni.
Egyeértek, bár azért a popcornmozi kifejezés Nolannél nem feltétlenül a Csatahajó, és efféle alkotásokat takar. Nolan remekül keveri a műfajokat, drámákat, thrillereket készít blockbusterekre hajazó látványvilággal. Mert azért sem a Sötét Lovag, sem pedig a Memento nem az a könnyed kis délutáni filmecske szerintem. Annál azért többről van szó. ahogy te is írtad, remekül egyensúlyozik a két véglet között.Nolan pont megtalálta a két pólus között az egyensúlyt, és ez szakmai és rajongói sikereinek titka szerintem. Filmjei tényleg javarészt popcornmozik, de rengeteg újítást eszközölt bennük.
Paul Thomas mivel?? Vérző olajjal ? xDsjay írta: Darren Aronofsky, David Fincher, Tarantino, Paul Thomas Anderson , Refn, Steven McQueen, Gaspar Noé.
Persze, ezzel számomra nincs is gond. Szeretem Nolant, ne essen efelől kétség, mégis inkább a cikkíró véleménye áll hozzám közelebb, bár inkább csak a Sötét lovag - trilógiára reflektálva. A Memento és (főleg) a Tökéletes trükk hatalmas kedvencem. Spielberg meg nem mindig volt ilyen, rendezett Schindler listáját, E.T.-t, A.I.-t.. szóval ezt sem illik elfelejteni.Stalkyard írta:sjay írta:Egy kicsit visszatérve a Batman témához, találtam egy igencsak nagyszerű, átfogó és magyarázó kritikát az egész Sötét lovag mizériáról. Szerintem elképesztően jó.Íme
Még egyszer mondom, elismerem, hogy Nolan Popcorn mozikat készít, és azért nem a mindfuck kategóriában mozognak a művei ( bár a Memento közel járt ehhez, igaz, kicsit más okból kifolyólag). De mégis csempész a filmjeibe annyi észt, mondanivalót és értelmet, hogy magasan kiemelkedjen Hollywood zsáneréből.
Igen, többek között a Vérző olajjal, de ott van még a Magnólia, a Kótyagos szerelem , és a Boogenights is a filmjei között.REMY írta:
Abban egyetértek, hogy Nolan rengeteg filmje kissé túl van magyarázva, és hogy nyilvánvalóan szándékosan tesz bele filmjeibe olyan jeleneteket, amik nem teljesen egyértelműek, ezzel is a totális komplexitás látszatát keltve.sjay írta:Egy kicsit visszatérve a Batman témához, találtam egy igencsak nagyszerű, átfogó és magyarázó kritikát az egész Sötét lovag mizériáról. Szerintem elképesztően jó.Íme
Darren Aronofsky, David Fincher, Tarantino, Paul Thomas Anderson , Refn, Steven McQueen, Gaspar Noé.REMY írta:Első mondat után abba is hagytam..... Nem akarom isteníteni Nolant, mert vannak olyan rendezők akiket jobban bírok, meg többre tartok, de el kell ismerni, hogy Nolan az elmúlt 10 év legnagyobb rendezője. A filmjei szinte egytől egyig elnyeri a közönséget. Ráadásul nem is a tipikus popcorn mozival. Minőségi filmeket csinál. Nem elismerni....sjay írta:Egy kicsit visszatérve a Batman témához, találtam egy igencsak nagyszerű, átfogó és magyarázó kritikát az egész Sötét lovag mizériáról. Szerintem elképesztően jó.Íme
Mondjon valaki az elmúlt 10 évből olyan rendezőt aki többet tett le az asztalra mint Nolan.
Várom a neveket.
Első mondat után abba is hagytam..... Nem akarom isteníteni Nolant, mert vannak olyan rendezők akiket jobban bírok, meg többre tartok, de el kell ismerni, hogy Nolan az elmúlt 10 év legnagyobb rendezője. A filmjei szinte egytől egyig elnyeri a közönséget. Ráadásul nem is a tipikus popcorn mozival. Minőségi filmeket csinál. Nem elismerni....sjay írta:Egy kicsit visszatérve a Batman témához, találtam egy igencsak nagyszerű, átfogó és magyarázó kritikát az egész Sötét lovag mizériáról. Szerintem elképesztően jó.Íme
Hol?miihii írta:
Van az már szinkronosan isÉs jó kis film,lehet rajta rötyögni,uh csajszival is kompatibilis
Van az már szinkronosan isbowlinggolyo írta:MQuC írta:Sziasztok!
Egy kis segítségért irok. Egy kis laza DVd-zésre keresek filmet. vigjáték, romantikus vigjáték kategoriában. Barátnőmmel nézném. Miket ajánlotok. 5-6 filmet feldobhatnátok. Én már kifogytam az ötletekbőlElég sok mindent láttunk már.
Igaz feliratos, de érdemes megnézni a 21 jump street-et
MQuC írta:Sziasztok!
Egy kis segítségért irok. Egy kis laza DVd-zésre keresek filmet. vigjáték, romantikus vigjáték kategoriában. Barátnőmmel nézném. Miket ajánlotok. 5-6 filmet feldobhatnátok. Én már kifogytam az ötletekbőlElég sok mindent láttunk már.
Ha még mindig játszik akk a Blitz egy egész nézhető Statham film de ott van a Safe House ami elég új film Denzel Washingtonnal és Ryan Reynoldssalvisca el barca írta:estére kérnék vmi könnyed lövöldözős-ufós-zombis-bármitcsakgondolkodninekelljen filmet. lehetőleg vmi kevésbé ismertet.
köszi
Majd megnézem köszönöm, de én speciel nem vagyok híve ezeknek a hatásvadász dokumentum filmeknek.Nyilván rengeteg igazságtart6alma is van, csak helyén kell kezelni a dolgokat, mert szeretnek nagy túlzásokba esni, s az egyik véglet elé túlságosan elhajlani, miközben egy dokumentum film lényege éppen az lenne, hogy egy külső szemszögből mutasson meg objektíven egy problémát.REMY írta:
Pszichiátria: A halálipar
http://hungarian.imdb.com/title/tt1197332/
A pontszámot ne nézzétek... 157 szavazat alapján nem lehet normál képet kapni.
nagyon nagyon jó dokumentum film és hihetetlen dolgokat, adatokat tudhatunk meg a bent lévő dolgokról. Magyar dolgot is említenek benne. Érdemes megnézni. De tényleg
(tudjuk honnan lelehet kapni)