EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.06. 20:56:44

messideco írta:Amúgy veb:
rajta volt az Észvesztő a watchlistemen?
nem. vagy legalabb is nem tudom.

viszont AZ ÓRÁK című film rajta volt még anno, és azt szeretettem volna ajánlani.

aztán mivel talán az egyik legnehezebben emeszthető film amit valaha láttam, továbbá kell egy "speciális egyéni helyzet" ahhoz h ezt filmet megértse / értékelje vki inkább letette rólam. nem akartam terhelni vele a népet.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.06. 20:47:09

Summa, summarum, megigértem, hogy Woody lesz, és egyik legbefogadhatóbb filmjét ajánlottam. Van akinek tetszik, másoknak nem.
Haters gonna hate :D

Amúgy veb:
rajta volt az Észvesztő a watchlistemen?
Kép
"And my heart will leave you never."
REMY
Madridista

2012.08.06. 20:27:18

Bob_Marley írta: Amúgy meg nekem ismerősöm pszichiáter, s pl voltam már bent pszichiátrián, s eléggé téveszme, hogy attól hogy valaki beteg, érzelmileg sérült stb gondjai van, attól még nem "zárják el" a külvilágtól.Vannak súlyosabb esetek, komoly skizofréniával küzdők, mély depresszióban szenvedők stb ők nem mehetnek nagyon ki, sőt külön osztályon vannak, de pl mint a filmben is Susanna "csak" személyiségileg zavarodott volt, de attól még simán lehet mászkálni jobbra-balra a klinikán ahogy a való életben is így működik, ezt arra írom, hogy nem éreztem komolytalannak ezt a filmben, mert a valóságban is így működik, egyedül Lisa volt súlyosan beteg, rá figyeltek is (amennyire tudtak :D)
Pszichiátria: A halálipar
http://hungarian.imdb.com/title/tt1197332/
A pontszámot ne nézzétek... 157 szavazat alapján nem lehet normál képet kapni.
nagyon nagyon jó dokumentum film és hihetetlen dolgokat, adatokat tudhatunk meg a bent lévő dolgokról. Magyar dolgot is említenek benne. Érdemes megnézni. De tényleg :wink:
(tudjuk honnan lelehet kapni)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.06. 20:23:51

REMY írta:
Bob_Marley írta:Viszont a filmklub létét, értelmét tekintve meg nagyon jól választott szerintem mert a látókör szélesítése a cél, s megtalálni a művészetet a szépséget, egy adott alkotásban.
kövi körben Terminatort ajánlok :D :D vagy valami ufósat :D csak, hogy a te látókörödet is szélesítsük egy kicsit :D :D
Ne kezdjük el :D A valós dolgokkal de szélsőségesen bemutatva mindig is segítették az ember gondolatvilágának bővítését.
A valótlan baromságokkal ezt nem tudod ám elérni, max fantáziálni tudsz dolgokról, amikről foszlányokban van sejtésed hogy ilyen lesz, de komoly erkölcsileg, társadalmilag fontos témát nem tudsz megfogni vele.
Terminátorban kb annyi a művészet mint az amerikai kosárcsapatban a fehér ember...
Na de ne kezdjük el :D

Amúgy meg nekem ismerősöm pszichiáter, s pl voltam már bent pszichiátrián (csak találkoztam vele :D) , s eléggé téveszme, hogy attól hogy valaki beteg, érzelmileg sérült stb gondjai van, attól még nem "zárják el" a külvilágtól.Vannak súlyosabb esetek, komoly skizofréniával küzdők, mély depresszióban szenvedők stb ők nem mehetnek nagyon ki, sőt külön osztályon vannak, de pl mint a filmben is Susanna "csak" személyiségileg zavarodott volt, de attól még simán lehet mászkálni jobbra-balra a klinikán meg pl ki is lehet menni az utcára, mert valahol ez is a cél, hogy sikerüljön újra "visszarendeződni" a társadalomba.Ezt arra írom, hogy nem éreztem komolytalannak ezt a filmben, mert a valóságban is így működik, egyedül Lisa volt súlyosan beteg, rá figyeltek is (amennyire tudtak :D)
Kép
Kép
Kép
miihii
KHAL

2012.08.06. 20:23:37

REMY írta:
Bob_Marley írta:Viszont a filmklub létét, értelmét tekintve meg nagyon jól választott szerintem mert a látókör szélesítése a cél, s megtalálni a művészetet a szépséget, egy adott alkotásban.
kövi körben Terminatort ajánlok :D :D vagy valami ufósat :D csak, hogy a te látókörödet is szélesítsük egy kicsit :D :D
Cowboyok és űrlények? :twisted:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
REMY
Madridista

2012.08.06. 20:12:08

Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.06. 19:54:18

Észvesztő

Így egyben látva azért jobb volt :D Mindentől elhatárolódok, nem próbáltam más filmmel kapcsolatba hozni ahogy v.e.b kérte is! Maga filmről a véleményem.
Ambivalens (:D) érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Tetszett, alapból a pszichológia a honnan hova jut (hat) az emberi elme, az egyik legizgalmasabb téma. De mégis többet éreztem a filmben hatásilag, illetve az elején szóba is kerül meg a filmben többször van utalás 60as évek, Vietnám stb, s mint tudjuk abban az időszakban a háború miatt, könnyű drogok elterjedése, társadalmi feszültségek stb-stb miatt sok volt a deviáns fiatal, az önmagát a társadalomba elhelyezni megpróbáló fiatal, az önmagát megérteni próbáló fiatal. Így erre úgy éreztem jobban rálehetett volna feküdni. Még jobban ezt kihangsúlyozni.
Az eleje nagyon tetszett, vágások is jók voltak, illetve az érzelmi hullámzás kitűnő volt, éreztem Susanna körül a feszültséget, a bármikor „kiakadhat” valami meghökkentő dolog történik, s mégis közben andalító zene szólt kórház bemutatása stb, s ezek az ellentétek jók voltak, hatásosak még hittem is neki nincs semmi baja, aztán mégis aztán mégse….Folyamat hullámzott, remek volt. S közben megismerhettük Lisát is (A. Jolie jól játszott, kellően idegesítő őrült volt, aki mellette eszes, inkább rögeszmés, elvadult elmével).
Jó volt, ahogy bennem nézőben is kialakult a megzavarodott személyiség :D És megértettem, hogy Susanna valójában biztonságban van egy olyan helyen, ahol igazából nincs biztonságban épp elmével.
Történetre nem térnék ki, mert nem is az volt a lényeg, voltak benne izgalmas részek Daisy öngyilkossága pl, de igazán maga az érzelemvilágon volt a hangsúly, a mi vagyunk bolondok vagy a körülöttünk lévő élet, környezet az??? Történet másodlagos volt, s szeretem is azt mikor az érzéseken van a hangsúly nem a sztorin, így ez plusz nagyon tetszett a filmben

Jó volt, jók voltak a színészi játékok, ismételni tudom magam még talán maradt a filmben, hatásban de tetszett, s igazából nézem a pontokat és ez a 4ik film, amiből 3 tetszett de szigorú vagyok :D Eddig nekem is ez jött be a legjobban, de 9est csak számomra tökéletes filmre fogok adni, 10es meg semmire :D nehogy megelégedjünk egy szinttel. Szóval a film:

Értékelés 8,5/10

Köszönöm az ajánlást

WA témához meg, messideco egyik oldalról rosszul másik oldalról meg tökéletesen választott. Vígjáték humor talán az a kategória ami a „legszélsőségesebb” én pl imádom a szóvicceket, az angol humort, valaki meg mondjuk falra mászik a Gyalog Galopptól így a 2 véglet hamar kialakul, s köztes nincsen. Viszont a filmklub létét, értelmét tekintve meg nagyon jól választott szerintem mert a látókör szélesítése a cél, s megtalálni a művészetet a szépséget, egy adott alkotásban.
Kíváncsi vagyok rá, én bírom Woody Allent, s a helyzetkomikum pl nagyon összetett dolog, s humor egyik legjobb fajtája a legtöbbet ebből lehet kihozni. Owen Wilsont én se szeretem, de meglátjuk majd.
Kép
Kép
Kép
REMY
Madridista

2012.08.06. 19:38:27

Észvesztő

Szeretem azokat a filmeket amiket egy elmegyógyintézetben játszanak. Száll a kakukk ezen a téren egy tökéletes alkotás. Hát ez nem.
Érdekes story, de azért nem dobtam tőle hátast. Az intézet számomra komolytalan volt. Bégül is azt csináltak bent a betegek amit akartak. Érdekes volt.....
Örültem a főszereplő csajnak -> Winona Ryder. Egész jó színésznőnek tartom. Itt sem okozott csalódást. Angelina Jolie számomra nem volt nagy durranás, maximum annyi, hogy egy kis színt vitt az amúgy szürke filmbe.

Az égett arcú csajnak egy barna kalap és egy piros/zöld pulóver kellett volna már csak és kész is Mrs Krueger :D

Tehát egy 1x nézős film volt számomra. Erre jó volt, de ha kihagyom akkor sem vesztek sokat.

6/10
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.06. 17:10:24

kanty írta:Majd egy esős, hosszú, őszi hétvégén újra megpróbálom Neked elmagyarázni, hogy miért is annyira jó film. :D
oh, felesleges, én azon a 7végén uis épp nyaralok :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.06. 17:02:36

visca el barca írta:reméltem is h nem gondolod komolyan... nálad még a keresztapa is csak 6.5, de az is csak akkor ha nem épp nem vagy morcos hangulatba :D
Igen, ha jobb napom van, akkor 7-es.A Keresztapa szigorúan 10 pontos film.
Majd egy esős, hosszú, őszi hétvégén újra megpróbálom Neked elmagyarázni, hogy miért is annyira jó film. :D
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.06. 16:58:58

reméltem is h nem gondolod komolyan... nálad még a keresztapa is csak 6.5, de az is csak akkor ha nem épp nem vagy morcos hangulatba :D
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.06. 16:55:02

visca el barca írta:
kanty írta:VEB kolléga dicsérő szavait megkönnyeztem majdnem. Hogy lett ez mégis 4 pont? :P

Ha Owen Wilson nem lenne benne, akkor nálam úgy 6 pontos film lenne. Ezt csak Előd lelki békéje érdekében írom le. :D
6 pont? tőled? erre? mond h csak viccelsz és nem akarod h előd öngyilkos legyen...

jó, akkor tegyük fel, hogy nem owen wilson, hanem marlon brando, vagy kis pista játszik helyette, whatever, aki neked szimpatikus.

ez a film, leszámítva a főszereplőt, miben adna többet számodra mint a hosszú nagypéntek, az eastern promises, az észvesztő, vagy a napola? (ezek azok, amelyek szerintem "tartalommal" rendelkező filmek, és kevesebb mint 6 pontot adtál rá. chopper, engedj be és a többi nem is említve)
Végére tettem egy szmájlit, azzal azt próbáltam szemléltetni, hogy nem gondolom komolyan. :)

Baszzus jobban tudod, hogy én mit adtam az egyes filmekre, mint én magam. :lol:
Ha akarod, akkor az összes filmmel összehasonlítom ezt, s ha kell megindoklom a pontokat is.

Most esik le, hogy Woody Allentől a Vicky Cristina Barcelona-t láttam és az tetszett is. Vele tényleg az van, hogy vagy szereted vagy nem, köztes nem igazán lehet. Ennél a filmnél a hangulat magával ragadott, az Éjfélkor Párizsban-nál viszont nem. Éppen ezért előbbi lekötött, utóbbi előbb unalmas volt, majd a végére már irritáló lett.

Bár még sok idő, amíg én sorra kerülök, de megvan az ajánlásom.
sjd
Llegenda del Barça

2012.08.06. 16:44:37

REMY írta:
sjd írta:Owen Wilson engem is nagyon irritált ebben a filmben, a többiben talán annyira nem, de itt olyan gyökérre volt megírva, hogy az már fájt, és ráadásul hitelesen is adta elő.
tehát ha hiteles volt akkor egy nagyon jó színészi játékot láthatunk tőle.
Na ez pont a legkevésbé sem érdekel, egyszerűen idegesített a jelenléte a vásznon, pedig elég sok idegesítő karaktert elviselek, sőt, még élvezem is őket (Joffrey Baratheon), most pont az volt a baj, hogy itt egy elvileg pozitív szereplőt utáltam, azaz a megvalósítás teljesen szembement az írói szándékkal.
A hitelesség meg nálam nem egyenlő a színészi teljesítménnyel, Will Smith is csak egyetlen karaktert tud előadni, de azt nagyon hitelesen.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.06. 16:43:56

kanty írta:VEB kolléga dicsérő szavait megkönnyeztem majdnem. Hogy lett ez mégis 4 pont? :P

Ha Owen Wilson nem lenne benne, akkor nálam úgy 6 pontos film lenne. Ezt csak Előd lelki békéje érdekében írom le. :D
6 pont? tőled? erre? mond h csak viccelsz és nem akarod h előd öngyilkos legyen...

jó, akkor tegyük fel, hogy nem owen wilson, hanem marlon brando, vagy kis pista játszik helyette, whatever, aki neked szimpatikus.

ez a film, leszámítva a főszereplőt, miben adna többet számodra mint a hosszú nagypéntek, az eastern promises, az észvesztő, vagy a napola? (ezek azok, amelyek szerintem "tartalommal" rendelkező filmek, és kevesebb mint 6 pontot adtál rá. chopper, engedj be és a többi nem is említve)
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.06. 16:38:43

Pedig itt is jól alakít, meg a Tenenbaumsban is...

jah, és kérdezzétek meg a madridistán a Mulholland Drive fogadtatását :lol:
Kép
"And my heart will leave you never."
REMY
Madridista

2012.08.06. 16:37:42

sjd írta:Owen Wilson engem is nagyon irritált ebben a filmben, a többiben talán annyira nem, de itt olyan gyökérre volt megírva, hogy az már fájt, és ráadásul hitelesen is adta elő.
tehát ha hiteles volt akkor egy nagyon jó színészi játékot láthatunk tőle.
sjd
Llegenda del Barça

2012.08.06. 16:33:51

Owen Wilson engem is nagyon irritált ebben a filmben, a többiben talán annyira nem, de itt olyan gyökérre volt megírva, hogy az már fájt, és ráadásul hitelesen is adta elő.
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.06. 16:14:37

REMY írta:
Owen Wilsonnal mi a bajotok? :D én bírom :D
Az egész lénye. Olyan tenyérbemászó a csávó. Sok filmjét nem láttam(miért is nézzem meg, ha nem bírom), az alapján amiket láttam, egy középszerű színész.
Ha egy valamit kell kiemelni, akkor a beszéde. S ez Előd filmjénél még hatványozottabban igaz volt.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.06. 16:13:18

előbb írtam h sjay 8 pontot adott vudiellenre, viszont semmi írást nem találtam. forcabarca8 6 pontot adott a táblázat szerint az én ajánlásomra, viszont ő sem írt egy sor sem róla.

sumákolgatunk csókolom? :lol:

woody allenről meg az a véleményem h van aki imádja, van aki utálja. köztes állapot nincs.

én azért filmezés közben igyekszem elvonatkoztatni a rendezőtől és a műfajtól, tehát most sem ugy ultem neki, hogy nah ha vudiellen, akkor már max 5 pont lesz. ha egy jo filmet láttam volna azt írtam volna, de ez nem az.

inkább nézem egy hétig folyamatosan a magánbeszélgetéseket, mint ezt még 1x. :D
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.08.06. 16:07:34

REMY írta:

Biztosan a diszlokálódott orra.
REMY
Madridista

2012.08.06. 16:05:26

kanty
Llegenda del Barça

2012.08.06. 16:04:38

VEB kolléga dicsérő szavait megkönnyeztem majdnem. Hogy lett ez mégis 4 pont? :P

sjd
Llegenda del Barça

2012.08.06. 15:52:59

visca el barca írta: - utálom woody allent. egy beképzelt, arrogáns f.fej
- utálom woody allen filmjeit. ez nem feltétlenül kapcsolódik az első ponthoz
Nem tudom miért, de itt hangosan felnevettem :D

Szegény Előd, ismét közönségkedvenc lettél a filmeddel, inkább ajánlottál volna látatlanban megint :D
Egyébként én is gondolkozom, hogy dobjak-e be abszolút kedvenc filmet ajánlásnak, de most már egyre inkább azon vagyok, hogy csak mazochizmus lenne, amilyen égetések mennek itt :D

kurdt, Kash-t kiszedhetem a doc-ból?
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.06. 15:37:14

éjfélkor párizsban

- utálom woody allent. egy beképzelt, arrogáns f.fej
- utálom woody allen filmjeit. ez nem feltétlenül kapcsolódik az első ponthoz, de nekem abszolut nem jön be az a fajta humor amit ő próbál eladni.
- utálom owen wilsont
- utálom a helyzetkomikumon alapuló vígjátékokat.

itt mindez maradéktalanul megvolt.

90 perc rémunalmas, limonádés locsifecsi a semmiről. mindez körítve idegesítőbbnél idegesítőbb zenékkel. amugy biztos jo film, mert az imdb-n nagyon jol áll.

ez azonban engem nem hat meg. az eddigi legrosszabb filmklubos ajánlás volt.

előd, ilyet ne csinálj többet :D

4/10

(látom sjay 8ast adott a filmre, viszont itt a topicban semmit nem találok tőle, pedig szívesen elolvasnám)
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.06. 15:29:58

Észvesztő

Eddig számomra bőven a legjobb ajánlás! Nekem kifejezetten tetszetrt ez afilm és örülök, h eljutott hozzám. Elején valahogy nem volt kedvem rávenni magam a filmre, de aztán megjött a kedvem és nem is kellett csalódnom. A színészi játékok jók voltak, van akié jobb, van aki semmi különös. De több színésznő volt akit "felismertem" film közben. A zene nálam pluszt is adott, szeretem az ez időben keletkezett zenéket. Sokkal jobban mint a mai zenéket, de ez már másik topic. Tényleg a Száll a kakukk fészkére c. filmhez hasonlít több mindenben, de azért azzal nem szabad szerintem összehasonlítani. Főleg úgy, h ez igaz történeten alapul... Köszönöm szépen az ajánlást VEB, most gazdagítottad a filmes élményeimet! Mellesleg nekem kicsit alábecsültnek tűnik imdbn, de ez már csak az én személyes véleményem...

8/10

szerk.: szünetről meg az a véleményem, csak megkutyulja a dolgokat.
Válasz küldése