Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
szajko
Director del Fútbol

2012.08.05. 14:14:56

Van itt olyan aki tud spanyolul? Ha van,akkor legyen szíves és írjon pü-t,mert kéne egy kis segítség. Előre is köszi! :)
messideco
Presidente del Barça

2012.08.04. 23:47:05

Kép
"And my heart will leave you never."
Tim
Mezei fórumozó

2012.08.04. 17:52:21

Hogy is mondjam csak..Az MTI nem véletlenül tart ott ahol tart.
Sikerült olyan frankón átszervezni,hogy gyakorlatilag beleállt a földbe.
Ráadásul magunk közt szólva az összes állami tv csak innen vehet át híreket,
és ezért is van az (többek közt) hogy az M1 híradó pld. nézhetetlen. Az emberek többsége nem vevő a kincstári optimizmusra. Ezért van az hogy mindenki máshonnan próbálja megszerezni az infókat.
Azt pedig bátran kimerem jelenteni,hogy némely blogger felkészültsége simán veri a közszolgálatban dolgozó kezdő gyakornokokét(mert kb.csak ők maradtak az állami tv-nél). De ha már beszerzés,én is mondok egy érdekeset. Az egyik nagyobb kórház rendszeresen nálunk vásárol,év elejétől előírták nekik,ha valamire szükségük van tessék a BV(Büntetés Végrehajtás)által üzemeltetett kft-nél megrendelni(Vajon ki a tulajdonos? :roll: ),és ha náluk nem beszerezhető 14 napon belül akkor,meg lehet próbálni máshol.
Alapvetően mi zárakkal,lakatokkal,kulcsokkal foglalkozunk ami ugyebár nem igazán a rabok kezébe való,tehát nekik is meg kell rendelni. Természetesen tőlünk rendelik meg,majd miután rátették a hasznukat,tovább adják a kórháznak...Hát így megy ez errefelé.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.04. 16:19:38

Egyszer beszéltük, s nem akarom túlságosan felhozni a témát, inkább csak gyorsba "kidühöngöm" magam.

Ismerősöm MTI-nél dolgozik s mesélte, mekkora leépítések vannak náluk, köszönhetően a drasztikusan kevesebb megrendelésnek, mert a cégek is úgy vannak vele, beszerezzük a netről, blogról valahonnan a szükséges információkat.

Persze itt is lehet mondani nem lehet általánosítani, mert attól még hogy MTI-nél dolgozik valaki, lehet gyenge cikkje, meg lehet jó, ahogy a blogoknál is írtam ezt.Csak ekkor jön elő az, hogy azok az emberek, akik ebbe beletettek komoly tanulmányokat, tanultak dolgokat, ott voltak helyszíni riporton is, széleskörű a tudásuk, nem kapnak munkát, mert egy újságírónak ez a munkája hogy ír, s nem adott esetben "unaloműzésből" kiad egy cikket.

Míg olyan ember, aki nem tanulta ezt a szakmát, lehet a tudása meg van, de akkor sem olyan mint egy adott téma valódi szakértőjéé ugyanúgy cikkeket írhat csak a neten.....

Ezért is írtam múltkor, a suszter maradjon a kaptafánál.
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.04. 12:08:10

socio66 írta:
kanty írta:http://www.sport1tv.hu/Blogok/Toros_Bal ... ai-jatekok

Érdemes elolvasni.
Sajnos, hogy ez van. Sajnos nem tudunk normálisan büszkék lenni azokra, aki tényleg megérdemlik.
annyira fel van ez nagyítva, hogy hihetetlen.
a sportolók éppen elég megbecsülést kapnak, kit érdekel, hogy egy-két futottak még kategóriás újságíró mit ír, vagy hogy néhány fészbuk bejegyzéshez milyen kommentek kerülnek..
az interneten soha senkiről nem lesz osztatlan pozitív vélemény, mert mindig lesznek, akik az anonimitást kihasználva lefikázzák a másikat, de nem hiszem hogy ezt kellene alapnak venni valaki megítélésében.
ha mondjuk egy nemzeti sport-ban jelennének meg cinikus írások, akkor azt mondanám, tényleg nincs rendben valami, de amíg a mértékadó források korrektül írnak, addig ez csak egy felnagyított probléma.
az emberek szeretik az olimpikonokat, büszkék rájuk, az internet viszont más lapra tartozik, ott sosem lesz béke és egyetértés.
Itt nem feltétlenül az internetről van szó. Kutyát sem érdekli, hogy pár szájkaratés mit ír. Viszont, amikor egy elismert (?) rádiós így viselkedik az már nekem sem tetszik. Lehet azt mondani, hogy ilyen mindig is van/volt, hogy van egy valaki, aki egyszerűen feltűnési viszketegségből nem tud kussba maradni, de ez nem mindenütt van így. Vagy arról ne is beszéljünk, hogy egyeseknek a politikát is sikerül ebbe belevinni.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
socio66

2012.08.04. 10:56:00

kanty írta:http://www.sport1tv.hu/Blogok/Toros_Bal ... ai-jatekok

Érdemes elolvasni.
Sajnos, hogy ez van. Sajnos nem tudunk normálisan büszkék lenni azokra, aki tényleg megérdemlik.
annyira fel van ez nagyítva, hogy hihetetlen.
a sportolók éppen elég megbecsülést kapnak, kit érdekel, hogy egy-két futottak még kategóriás újságíró mit ír, vagy hogy néhány fészbuk bejegyzéshez milyen kommentek kerülnek..
az interneten soha senkiről nem lesz osztatlan pozitív vélemény, mert mindig lesznek, akik az anonimitást kihasználva lefikázzák a másikat, de nem hiszem hogy ezt kellene alapnak venni valaki megítélésében.
ha mondjuk egy nemzeti sport-ban jelennének meg cinikus írások, akkor azt mondanám, tényleg nincs rendben valami, de amíg a mértékadó források korrektül írnak, addig ez csak egy felnagyított probléma.
az emberek szeretik az olimpikonokat, büszkék rájuk, az internet viszont más lapra tartozik, ott sosem lesz béke és egyetértés.
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.04. 08:25:06

http://www.sport1tv.hu/Blogok/Toros_Bal ... ai-jatekok

Érdemes elolvasni.
Capon
Llegenda del Barça

2012.08.03. 17:04:59

:(
Én azt hittem vagy egy 10-essel fiatalabb.
Az biztos, hogy a közvetítések nem leszek a régiek. Jó összeszokott páros voltak. Ha valamelyikük néha hiányzott a stúdióból, akkor sem tudták őket pótolni rendesen arra az 1-2 futamra se. Érződni fog a hiánya.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Drigo
Eurobarca Staff

2012.08.03. 11:23:27

Egészen elképesztő, nyugodjék békében.

Nem lesz többé vesztett fejsze nyele, nem kerül be többé a nagyok látóképébe, nem lesz veszteség nélkül ráfizetés.

Nem mondom, hogy unalmasabbak lesznek a kerékpár közvetítések, mert azt nem lehet tudni, de hogy más lesz, az egészen biztos.

De legalább megélte még Vino csodálatos győzelmét, vagy éppen Wiggo fantasztikus csúcsát.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.03. 11:17:29

Még a legunalmasabb szakaszt is élvezhetővé tudta tenni. Hatalmas sztorikat mesélt. Zizibe fogadtak Jenővel, vagy amikor egyik versenyén gyomorrontása volt, stb. :)
Tényleg felfoghatatlan, csak így egyik napról a másikra...
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.03. 11:14:22

Mihu írta:http://tv.eurosport.hu/eurosport/storyn ... 2816.shtml

Bocsi a dupláért, de az Olimpia topicban nem nagyon lehet róla beszélni. Csak azért raktam be oda is, mert most az pörög a legjobban és egy ilyen hírről asszem mindenkinek tudnia kell :cry:

Óriási veszteség ez a magyar sportközvetítés számára. Felfoghatatlan, hogy nincs többé. Szerintem rengetegen csak azért nézték Magyarországon a Tour-t, a Giro-t és a Vuelta-t, mert Sipinek olyan szövegei voltak, amik az egyébként dög unalmas szakaszokat élvezhetővé és viccessé tették. Egyszerűen elképzelhetetlen a 2013-as Tour nélküle...
a 100. tour... felfoghatatlan. én annyit röhögtem azon az emberen h hihetetlen, és egyszer csak eléri a vég...

(betettem én is az olimpiaiba, majd törlik ha nincs ott a helye) :cry:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2012.08.03. 10:40:45

http://tv.eurosport.hu/eurosport/storyn ... 2816.shtml

Bocsi a dupláért, de az Olimpia topicban nem nagyon lehet róla beszélni. Csak azért raktam be oda is, mert most az pörög a legjobban és egy ilyen hírről asszem mindenkinek tudnia kell :cry:

Óriási veszteség ez a magyar sportközvetítés számára. Felfoghatatlan, hogy nincs többé. Szerintem rengetegen csak azért nézték Magyarországon a Tour-t, a Giro-t és a Vuelta-t, mert Sipinek olyan szövegei voltak, amik az egyébként dög unalmas szakaszokat élvezhetővé és viccessé tették. Egyszerűen elképzelhetetlen a 2013-as Tour nélküle...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.02. 22:06:34

Régi téma, de engem egy-egy szurkoló tud felszabni...
Kezdik, hogy Catalunya is not Spain, Visca Catalunya stb, de a Vb-n vagy Eb-n akkora spanyol szurkolók, hogy Isten ments...
Kép
"And my heart will leave you never."
rszergej
Capitá del Barça

2012.08.02. 21:35:58

B. írta:Sziasztok!
egy olyan kérdéssel jövök, ami miatt mindenki le fog köpni...az érdekel, hogy a spanyol labdarúgó válogatott katalán tagjai (nevezetesen Puyol, mert ő rá emlékszem pontosan) miért lobogtatják, csókolgatják a katalán zászlót, holott spanyol címer van rajtuk?értem én, hogy nincs önálló válogatottjuk, de ha ekkora patrióták miért fogadják el a spanyolok felkérését?azért érdekel, mert máshol ilyet nem láttam még..
mégegyszer mondom nem akarom kelteni a feszkót csak nem értem és szúrja a szemem
üdv
Képzeld el magadat a helyükben. Ezek a játékosok, akiket említesz (itt csak Puyolt említed, de Xavi, Vitya, Busq...ugyan ez), SZERINTEM olyan közegben nőttek föl, ahol átadták nekik a régi sérelmeket. (volt ilyen, nem lehet tagadni) Ezt simán félre teszik.
Máshol a büdös életben nem fogsz ilyet látni, mert ez "egyedi" (foci). Viszont elfogadják a mai helyzetet, de nem feledkeznek meg arról, hogy honnan "jöttek". Jelenleg más lehetőség nincs számukra (szerintem nem is akarják). Annyira nincs ellentétben Katalónia és Spanyolország MOST (érdekes dolog, de ez most szerintem így van), hogy most a szurkolók ezen felháborodjanak, csak a szélsőséges emberkék. A szokásos zrika megvan, de nem komoly.

Egyébként most miért zavarja ez a tősgyökeres spanyolokat, hisz papíron Spanyolország része nem?
+ 7 sör :mrgreen:
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.02. 20:21:43

egy olyan kérdéssel jövök, ami miatt mindenki le fog köpni...az érdekel, hogy a spanyol labdarúgó válogatott katalán tagjai (nevezetesen Puyol, mert ő rá emlékszem pontosan) miért lobogtatják, csókolgatják a katalán zászlót, holott spanyol címer van rajtuk?értem én, hogy nincs önálló válogatottjuk, de ha ekkora patrióták miért fogadják el a spanyolok felkérését?azért érdekel, mert máshol ilyet nem láttam még..
mégegyszer mondom nem akarom kelteni a feszkót csak nem értem és szúrja a szemem
üdv
Elfogadják a spanyol felkérést, ha nem tennék, akkor nem játszanának a spanyol válogatottban. Egyszerűen ez egy gesztus a részükről, amellyel üzennek, hogy bár egy nemzetet képviselnek, de ők kisebbségben élnek.
Ezzel semmilyen feszültséget nem akarnak kelteni. Nem hiszem, hogy valamilyen gondjuk van a válogatottal, csak csak mégis érzik/tudják, hogy ők "mások".
Zsolti95
Jugador d'estrella

2012.08.02. 20:02:41

üdv
Mert csak így juthatnak ki EB-re, VB-re, Katalán válogatott meg csak bulimeccseket játszik.meg ezzel akarnak gondolom üzenni h eddig elnyomtatok minket (Franco korában, nézz utána ebbe nem nagyon akarok belemenni) most pedig mindent megnyerünk nektek spanyoloknak mi katalánok.
B.
Jugador del Barça

2012.08.02. 19:17:50

Sziasztok!
üdv
B.
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.02. 18:58:08

lui1698 írta:Úgy látom, hogy nem nagyon van ellenvetés.

Elkezdhetjük a témák összeszedését a másik topicban?

(ugye 10-en jelentkeztünk, ebből Forcabarca8 jelezte, hogy pár napig nem lesz, úgyhogy 9-en vagyunk, szóval szerintem 2-2 téma jöhetne, hogy legyen miből sorsolni aztán.)
Kultúrára gondolsz?
Sajnos a többiek nem igazán reagáltak. Vagy nem olvasták vagy egyetértenek vele.
Tőlem jöhetnek a témák, én is kezdek gondolkodni rajta.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.02. 18:54:06

Úgy látom, hogy nem nagyon van ellenvetés.

Elkezdhetjük a témák összeszedését a másik topicban?

(ugye 10-en jelentkeztünk, ebből Forcabarca8 jelezte, hogy pár napig nem lesz, úgyhogy 9-en vagyunk, szóval szerintem 2-2 téma jöhetne, hogy legyen miből sorsolni aztán.)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.02. 14:25:40

lui1698 írta: Ez is jó ötlet. És akkor azt, hogy ki ajánl témát mondjuk kisorsoljuk majd.
Mondjuk ezt úgy gondoltam én, hogy előtte bedobunk pár témát, mondjuk 10-15. Aztán minden kör előtt kisorsoljuk, hogy melyik téma lenne. Így nem lehetne azzal jönni, hogy Te ezt a témát ajánlottad, ezért Te előnyben voltál.
:)
Remélem majd a többiek is hozzászólnak és akkor tényleg mehetne egy próbakör. :)
Tocy
Director del Fútbol

2012.08.02. 14:24:30

Tetszenek az ötletek, a méret szerintem legyen 12-32 sor között mondjuk.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.02. 14:10:00

kanty írta:2. Konkrétan szerintem nem kell meghatározni, hogy pl. 5 szakasz legyen. Ez lehetne kicsit rugalmasabb, csak annyit kellene, hogy ne nagyon legyenek végletek. Ha túl hosszú az már unalmas, ha túl rövid, akkor pedig azért nem jó, mert azt könnyebb öszehozni.
Én is azért írtam, hogy ne legyenek 2 soros művek, se 2 oldalasak.
Akkor ezt bízzuk mindenkinek a saját megítélésre. Remélhetőleg be tudja mindenki lőni, hogy kb. mennyi az annyi.
kanty írta:.1. 10p
2. 8p
3. 5p
4. 3p
5. 1p
Én ezt a pontozási rendszert támogatnám.
kanty írta:5 nap lenne megírni és a maradék 2 nap alatt kellene egymás műveit lepontozni. Így pedig egy kör egy hétig tartana :arrow: 5 hét alatt az egész lejárna.
Ez is jó ötlet. És akkor azt, hogy ki ajánl témát mondjuk kisorsoljuk majd.

Többiek még jelezzetek, hogy mi-hogy merre szerintetek, aztán ha minden kialakul a mehet egy próbakör szerintem.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
socio66

2012.08.02. 13:53:51

sjd írta: Elvileg 30k a minimum, én is annyit kaptam egyszer, amikor tilosban álltam.
Nem arról van szó, hogy fizetős parkolóban álltál meg jegy nélkül? Mert akkor érthető az 5k, viszont a KRESZ megsértése esetén már 30k-t adnak.
hát ez egy lakóház övezet-szerűség, ahol elvileg csak a lakók állhatnak meg, gyakorlatilag viszont mindenki, volt már hogy egész nap ott tettem le a kocsit, most tíz percre, pechem volt.
nem tudom, hívtam őket, azt mondták, hogy ha az elmúlt fél évben nem volt semmi szabálytalanságom, akkor garantálja, hogy a minimum bírságot fizettetik ki.
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.02. 13:37:46

miihii írta:
kanty írta: Mindenki lepontozná, hogy ki hányadik szerinte(rendesen 1-től 10-ig) majd összesítenénk és utána kapna meg az első a 10 pontot, a második a 8-at és így tovább.
És mi lenne,ha a sajátunkat nem vennénk bele?Mindenki csak a többiekére állítana fel egy sorrendet.
Igen, ezt valahogy én is így gondoltam, csak teljesen másként írtam le. :P
Természetes, hogy saját magunkat nem kell pontozni. :)
miihii
KHAL

2012.08.02. 13:33:30

kanty írta: Mindenki lepontozná, hogy ki hányadik szerinte(rendesen 1-től 10-ig) majd összesítenénk és utána kapna meg az első a 10 pontot, a második a 8-at és így tovább.
És mi lenne,ha a sajátunkat nem vennénk bele?Mindenki csak a többiekére állítana fel egy sorrendet.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Válasz küldése