Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ne menj haza filmet forgatni, hanem keress egy olyan filmet, ami az ízlésednek megfelel. Most már nem probléma, hogy egy filmet valaki ne tudjon megszerezni/megnézni.sjd írta:
Itt nem is beszélt arról senki szerintem, hogy olyan hű de rossz filmekről lenne szó, egyszerűen csak abszolút középszerű a felhozatal. És ez már az igénytelen embereknek megfelel. Ez a másik fele annak, hogy az emberek nem is nagyon küzdenek ellene.
(Amúgy meg nem volt lehetőségem hazamenni kajálni, de ezzel a párhuzammal már lassan ott tartunk, hogy ha nem tetszik, amit a moziban látok, menjek haza és forgassak én filmet)
Itt nem is beszélt arról senki szerintem, hogy olyan hű de rossz filmekről lenne szó, egyszerűen csak abszolút középszerű a felhozatal. És ez már az igénytelen embereknek megfelel. Ez a másik fele annak, hogy az emberek nem is nagyon küzdenek ellene.kanty írta: DE ha nem szereted a hamburgert, akkor hazamész és kajálsz otthon. Pont így van a filmekkel is. Senki sem kényszerít egy film megnézésére. Ha valami nagyon nem tetszik, akkor továbbállsz és megkeresed, azt ami számodra a legmegfelelőbb
DE ha nem szereted a hamburgert, akkor hazamész és kajálsz otthon. Pont így van a filmekkel is. Senki sem kényszerít egy film megnézésére. Ha valami nagyon nem tetszik, akkor továbbállsz és megkeresed, azt ami számodra a legmegfelelőbb.sjd írta:
A filmnézés nem egy alapvető létszükséglet, a Maslow-piramisban sem állhat annyira alul, ennek megfelelően aztán az emberek nem fognak a Kossuth téren rohamrendőrökkel verekedni csak azért, hogy legyenek jobb filmek. És meg kell, hogy mondjam, az emberek 95%-a meg van elégedve azzal, amit a mozikban lát. De ezt én még nem tenném egyenlővé azzal, hogy nem is vágynak jobbra.
Én pl. tegnap nagyon jó étvággyal megettem 3 hamburgert, de ha nem muszáj, messzire elkerülöm a McDonaldsot egyébként. Akkor viszont nem volt jobb alternatívám, és mivel alapvetően megfelelt a célnak a gyorskaja, azt választottam. A filmipar most úgy néz ki, mint egy hatalmas sétálóutca, tele McDonaldsokkal jó látványosan kitáblázva, és néhány sikátorban megbújik egy-egy jó étterem.
Sztem az emberek is így vannak, alternatívát nagyon a stúdiók, ill. elsősorban a marketingesek nem adnak, ami van, az még így is megfelelő szórakozást nyújt, úgyhogy beérik vele.
Alapvetően egyetértünk, csak ezt az egyet nem tudom elfogadni.kanty írta: Azt eszi, amit elé tesznek, de azt nagyon jó étvággyal eszi. Ha nem tetszene, akkor nem enné. Ebből következik, hogy erre van igény.
Azt eszi, amit elé tesznek, de azt nagyon jó étvággyal eszi. Ha nem tetszene, akkor nem enné. Ebből következik, hogy erre van igény. Maradjunk a Batmannél. Hatalmas felhajtás van körülötte, tényleg már unalmas, hogy akárhány fórumra felmegy az ember, csak a Batman a téma.sjd írta:Szerintem továbbra is csak divatos ráhúzni ezt napjainkra, régebben is volt rengeteg pocsék film, csak mivel nem akkor éltünk, mi már csak a klasszikusokról hallunk. Minden évtizednek megvolt a zsánere, amiből százszámra nyomták ki a bűnrossz fércmunkákat, csak nézőknek nem volt igénye. Most sem lehet azt mondani, hogy a képregényadaptációkra van igény, csak azért, mert ezeket nyomatják és nézik is. Gyakolatialg nincsen másik oldal, hogy mihez képest van igény rájuk. Ha évi 4-5 gengszterfilmbe, sci-fibe stb. fektetnének bele komolyabb, akkor reális lehetne az összehasonlítás. Így csak azt lehet mondani, hogy az átlagembere azt eszi, amit elé tesznek, attól függetlenül, hogy tetszik-e neki.kanty írta:Filmiparról van szó, a hangsúly az iparon van, olyan filmeket gyártanak többségben, amire most a legnagyobb a kereslet.
Szerintem továbbra is csak divatos ráhúzni ezt napjainkra, régebben is volt rengeteg pocsék film, csak mivel nem akkor éltünk, mi már csak a klasszikusokról hallunk. Minden évtizednek megvolt a zsánere, amiből százszámra nyomták ki a bűnrossz fércmunkákat, csak nézőknek nem volt igénye. Most sem lehet azt mondani, hogy a képregényadaptációkra van igény, csak azért, mert ezeket nyomatják és nézik is. Gyakolatialg nincsen másik oldal, hogy mihez képest van igény rájuk. Ha évi 4-5 gengszterfilmbe, sci-fibe stb. fektetnének bele komolyabb, akkor reális lehetne az összehasonlítás. Így csak azt lehet mondani, hogy az átlagembere azt eszi, amit elé tesznek, attól függetlenül, hogy tetszik-e neki.kanty írta:Filmiparról van szó, a hangsúly az iparon van, olyan filmeket gyártanak többségben, amire most a legnagyobb a kereslet.
Ha jól emlékszem Bob-al volt erről egy kisebbfajta eszmecserém. Én is így gondolom. Filmiparról van szó, a hangsúly az iparon van, olyan filmeket gyártanak többségben, amire most a legnagyobb a kereslet.REMY írta:
ez tény. Minden bizonnyal a mostani Batman trilógia is klasszikus lesz (csak, hogy a legújabbat írjuk). Viszont már így pár év távlatából a Gyűrűk ura már klasszikusnak nevezhető. Az a film nagyon össze lett rakva.
Szerintem nincs gödörbe. Csak most más kell a nézőknek. Régebben halom számra tolták ki a gengszter filmeket. Most a Képregény adoptációkon van a sor. Amikor elfogynak akkor úgy is jön más.
Remake-ekről nem kell beszélni. Azok mindig is voltak és mindig is lesznek. Hol jobb hol rosszabb fajta. Vannak olyan filmek amiket érdemes felújítani és vannak amiket nem. Nem fontos megnézni őket.
ez tény. Minden bizonnyal a mostani Batman trilógia is klasszikus lesz (csak, hogy a legújabbat írjuk). Viszont már így pár év távlatából a Gyűrűk ura már klasszikusnak nevezhető. Az a film nagyon össze lett rakva.kanty írta: Mostani filmek között is vannak páratlanok. Csak el kell teljen egy bizonyos időnek, hogy valamit klasszikusnak nevezzük. Nem hiszem, hogy 1973-ban azt mondták volna, hogy a Keresztapa klasszikus.
Lehet, hogy most egy kicsit gödörben van az amerikai filmipar(erről nem olyan rég volt szó), de napjainkban is vannak remek filmek, amik x idő eltelte után klasszikusnak lesznek titulálva.
Most már sikerült jó helyre írni.messideco írta:Szerintem még a 80-90-es filmekben is vannak páratlan alkotások.
Hogy érthetőbb legyen: a 20 éves generáció jelenleg az ezredforduló fociját tekinti mérvadónak. Akkor ismerték meg a játékot, játékosokat, érzik a különbséget az akkori kor és a jelenkor között.
Sokan nosztalgiával tekintenek vissza az akkori filmekre, életük meghatározó filmélményeit téve a lista elejére.
Ez mindig is így volt. Mindig is a régi filmek lesznek a lista élén. Persze sok jó régi film van én például szeretem őket, mert tényleg eredeti story volt akkoriban, meg szinte minden dolog új volt, DE azért az elmúlt 30-40 évben is készültek filmtörténeti remekművek. Amik szintén eredetiek.messideco írta:És ez a baj az amerikai filmakadémiával is. Rengeteg vén, aki még mindig a múltban él, és nem nyitottak az új dolgok felé...
Azért érdekes, hogy 1980tól kezdve a mai napig kb. 2 jó filmet csináltak szerintük. (Mondjuk akiknél az 1979es Apoklipszis most "contemporary"-nek számít....) Gondolom az 1982-es listájukon meg az Aranypolgár volt a legfrissebb film..messideco írta: A teljes lista:
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/ ... -20120801#
(Egyébként egyszer Scott meglebegtette, hogy az nem is biztos, hogy a Föld volt)REMY írta: Az a csóka egy teremtő volt és a Földre érkezett aztán megitta a fekete szmötyit és abból lettünk mi emberek. Feláldozta magát, hogy megteremtsen minket.
Pár hete megnéztem én is, néha olyan érzésem volt, mintha egy 18+os videóklippet néznék. Végén meg, amikor a csávó a faterral áll a ház előtt, fater azzal fenyegetőzik, hogy akkor házimunka meg a zsebpénznek annyi. Na mondom, jól vanBob_Marley írta: Project X-et én is láttam, egy esti kikapcsolódásnak egyszer jó, de valóban nem egy hű de nagy film.
Inkább egymás után kétszer a Sátántangó
Az a csóka egy teremtő volt és a Földre érkezett aztán megitta a fekete szmötyit és abból lettünk mi emberek. Feláldozta magát, hogy megteremtsen minket.miihii írta: A legelején mi volt az amit evett a csóka és egyáltalán mi volt a szerepe annak a jelenetnek,ahogy lezuhan a vízbe?Azt vágom,h mutálódott,de volt annak vmi jelentése,lényege is? Aztán akkor ha jól vágom,akkor jöttek ezek a Teremtők erre a bolygóra,h kifőzzék a vázákban azt az "anyagot",ami elpusztít minket,de ellenük fordult? És azok ellen a kis csúszómászó,kezdetleges Arctámadók elől menekültek a holo-képeken,amik megölték őket végül? Vagy esetleg azzal a bizonyos szerves anyaggal kísérletezni akartak rajtunk,mutálni minket,azért akarhatták a földre hozni? Lehet,h kérdezek hülyeséget is,mert igazából a most kapható legjobb HDcam verziót néztem,de még ezen is nehéz volt kivenni időnként a sötétebb részeket.
jó képek !!! illetve írás. Logok közül nekem még mindig az 1989es tetszik a legjobban. A legelső nagyon kész voltlui1698 írta:Ezt különösen veb-nek:
az összes batman logo
http://kep.index.hu/1/0/319/3191/31918/ ... 91f_wm.jpg
És egy kis elemzés a Batman karakterekről:
http://www.origo.hu/filmklub/blog/ossze ... arvey.html
de, de nekem a megapirnha a kedvencemREMY írta:azt ne mond, hogy te nem láttad a Gyilkos cápa vs. óriáspolip című fantasztikus filmet?visca el barca írta:ezek az asylum filmek amugy milyen célből készülnek? ezeket nézi valaki? ezeket komoly filmeknek szánják? vagy vígjátéknak? vagy valakinek annyi pénze volt, hogy kitalálta, hogy megcsinálja a világ 100 éegrosszabb filmjét?
vagy ezeket vajh mi motíválja?
azt ne mond, hogy te nem láttad a Gyilkos cápa vs. óriáspolip című fantasztikus filmet?visca el barca írta:ezek az asylum filmek amugy milyen célből készülnek? ezeket nézi valaki? ezeket komoly filmeknek szánják? vagy vígjátéknak? vagy valakinek annyi pénze volt, hogy kitalálta, hogy megcsinálja a világ 100 éegrosszabb filmjét?
vagy ezeket vajh mi motíválja?