No, itt volnék!
Bocsi a dupláért!
Itt az ajánlásom, ha nem tetszik,
vessenek a mókusok elé
Béláim!
Ezt az ajánlást már július elején megírtam, mert akkor már biztos voltam az ajánlásomban.
Ígéretem szerint egy általatok nem igazán kedvelt rendező,
WOODY ALLEN filmjét hoztam. A filmet 2011-ben a Cannes-i filmfesztiválon mutatták be, azonnal elnyerte a kritikusok és a nézők tetszését. Tarantino például 2011 legjobb filmjeként jellemezte.
A film a 2012-es Oscar-gálán megnyerte a Legjobb eredeti forgatókönyv díját, jelölt volt a Legjobb rendező, a Legjobb film és a Legjobb látványtervezés/díszlet díját is elnyerte, a Golden Gobe-n szintén megnyerte a forgatókönyvéért a díjat.
A film sikere abban rejlik, hogy a művészfilm-közönség mellett a nagyobb publikumnak is szól. Mindössze hat amerikai moziban kezdték vetíteni a filmet június 10-től, de rá pár hétre már több, mint ezer helyen vetítették a filmet.
A film a művészet, a szerelem és a város varázslatos világát tárja a néző elé rendkívül hatásos módon. Valóságos szellemi felüdülés a film, legalább is szerintem.
Nagy pontszámokra nem számítok, de úgy gondoltam, hogy ezzel újat nyújthatok a kedves klubtársaimnak. Én magam nem vagyok sem franciabarát, Párizst sem szeretem annyira de ez a film nagyon megfogott, a top10-es listámban ott van
Megéri utána olvasni a filmekben megjelenő karaktereknek is, hogy még átláthatóbb legyen a film
Midnight in Paris
IMDB
Port.hu
Díjak és jelölések:
Golden Globe-díj (2012) - Legjobb forgatókönyv: Woody Allen
Oscar-díj (2012) - Legjobb eredeti forgatókönyv: Woody Allen
BAFTA-díj (2012) - Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Woody Allen
Golden Globe-díj (2012) - Legjobb rendező jelölés: Woody Allen
Golden Globe-díj (2012) - Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Owen Wilson
Golden Globe-díj (2012) - Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés
Oscar-díj (2012) - Legjobb film jelölés: Letty Aronson, Stephen Tenenbaum
Oscar-díj (2012) - Legjobb rendező jelölés: Woody Allen
Oscar-díj (2012) - Legjobb látványtervezés jelölés
Érdekességek
*Woody Allen eddigi legnagyobb bevételt hozó filmje, 2011 végére 57 millió dollárt hozott (17 millió dolláros gyártási költsége volt)
* Woody Allen eredetileg 2006-ban akarta elkezdeni a film forgatását, de túl drágának tartotta akkor a projektet
*Carla Bruni, aki az idegenvezetőt játsza a Rodin-múzeumnál, a volt francia elnök, Nicholas Sarkozy felesége
*A castingnál W.A. mindenképp francia színésznőt keresett Adriana karakterének megformálására, az első választása pedig Marion Cothilard volt. Mellesleg szerintem a francia színésznő élete szerepét játszotta el.
*W.A. nem vette át a díjat (Oscar), mert folytatván a rég megszokott trendjét, mely szerint sohasem vesz részt a ceremónián

Forrás: IMDB
Felvezetőnek gondolom elég ennyi, jó szórakozást!