barca99 írta:
Most nem teljesen értünk egyet, szerintem Busquets cseréjének pont jó Dos Santos. Keita nem volt az, legalábbis az utóbbi időben nem.
Már leírtam korábban is, szóval ismétlem önmagam (bár tegnap nekem ismét bizonyított Jonathan). Van esze ahhoz a poszthoz, jól köti össze a védelmet és a középpályát, tegnap jó helyezkedéssel több labdát is visszaszerzett, a játéka közelebb van Busquets-hez mint Keita-hoz. Itt nyerünk Keitához képest. Fizikailag nyilván bukunk, írtam is anno, hogy Keita fizikai ereje jól jött a keretnek. Nyilván lesz olyan szituáció, amikor nagyon kellene egy fizikailag erős játékos, talán komoly meccs is megy el ezen. Összességében mégis úgy gondolom most, hogy JdS-szal előrébb vagyunk.
Amit írtál teljesen rendben van, ezt valóban tudja dos Santos, de pont amit említesz is, hogy fizikailag gyengébb, nekem ez "vesszőparipám" vele kapcsolatban.Keita tudta ezzel is szélesíteni a taktikai repertoárt, nem hiába akár fontos meccseken, akár veszélyes ellenfél ellen játszott, szükség volt az agilitására, pontrúgásoknál a fejelő készségére.Így se vagyunk egy égimeszelő csapat, s érzésem szerint egy jól fejelő, fizikailag erős emberre szükségünk lenne.
A játéka szerintem is jó, s fontos hogy rajta nem látszódnak a nagyképűség jelei mint a tesóján, de keret mélységet tekintve, taktikai repertoárt tekintve, nem jutunk vele előrébb szerintem.Ezért tartom Romeut a legjobb megoldásnak, rendszert ismeri lenne benne bizonyítási vágy bőven, lehet szervezőképességei gyengébbek mint Dos Santosnak, de jól fejel, erős, s azért a labdával sem ügyetlen s emlékeim szerint a B csapatban középhátvéd is volt, sőt emlékszem egyszer a Sevilla ellen játszottunk talán kupameccs volt, s akkor is hátvéd volt, s teljesen rendben lehozta.