Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
kristop írta:atyaég mekkora szabadrúgás gólt lőtt deulofeu
Félidőben 2-2, úgy, hogy mind a 4 gól az első 20 percben esett! Tőlünk Dongou és Deulofeu talált be.Erxy írta:A hivatalos kezdőcsapat: Oier, Balliu, SGómez, Lomban, Planas, Ilie, Espinosa, Rafinha, Lobato, Deulofeu, Dongou
Pad: Masip, Grimaldo, Patric, Agostinho, Gustavo, Araujo, Joan Angel Román
A hivatalos kezdőcsapat: Oier, Balliu, SGómez, Lomban, Planas, Ilie, Espinosa, Rafinha, Lobato, Deulofeu, DongouGareth Tello írta: Pénteken kezdődik a Segunda División:
2012. 08. 17., 19:00: Barça B - Almería.
Az az érzésem, hogy ezzel részben helyet is csinálnak Songnak...ab1daL írta:Muniesa a felépülése után, visszakerül a B csapathoz, hiszen játékpercekre, meccsekre lesz szüksége, ami a nagy csapatban nem biztos hogy elegendő lenne.
Rajta kívül leigazoltuk (ingyen) Sergi Justét is a Gimnástictól. Ő egy 20 éves jobbhátvéd, Balliuval ketten csak pótolni tudják majd Montoyát a B-ben.Erxy írta:Megszereztük a Sevilla B csapatának támadóját, Luis Alberto-t. Egy éves kölcsönszerződést írtak alá a felek, vásárlási opciónk is van rá.
Nagyrészt egyet értek,sajnos a tegnapi meccset nem láttam,Bartrával mi volt a helyzet? Hogy teljesített? Mert azért ő is ügyes gyerek , és azt mondták ha kiegyensúlyozott teljesítményt tud nyújtani a nagyobb csapatok (PSG MU) ellen,akkor felhozzák ,így Masch be tudna ugrani szűrőnék amikor kell,tehát már nem kéne igazolni.Amitől RETTEGEK az az,hogy Masch vagy Busi lesérül...Azért Busit szerencsére kerülgetik a sérülések,lehet a sikoly arcával elijeszti a sérülést?shutterisland írta:szerintem pedig ha utánpótlás,akkor a montoya,dos santos,rafinha,deulofeu vonalban kell gondolkodni.
montoya a mai szegényes jobbhátvéd piacon egyértelműen kincs, simán el tudnám képzelni, hogy megragadjon a csapatnál egy olyasmi szerepkörben, amiben most adriano van.
nem ő lenne a kezdő, de kisebb meccseken és csereként beállva játszhatna sokat, potenciális klasszist nem látok benne, de kiegészítő embernek tökéletes lenne.
még egyszer megismétlem, a piacon lévő gyenge jobbhátvéd felhozatal miatt mondom ezt, sokkal kisebb a választék, mint pl. támadóknál.
oda kapásból tudnánk mondani 15-20 olyan 18-21 éves játékost, akikből klasszis lehet, vagy már ennyi idősen meghatározóak, pozitív jövőkép áll előttük....de jobbhátvédet egy kezemen meg tudnám kb. számolni.
éppen ezért montoyát mindenképpen megtartanám, és játszatnám is.
dos santos játéka szerintem a B csapathoz viszonyítva egy kicsivel érettebb az átlagnál, egyrészt a kora miatt is....amúgy ő már többször volt tűzközelben, a nemzeti csapatainál is számításba lett véve (egyszer egy prostizással asszem elcseszték a renomét az edzőnél.)
valószínűleg potenciál már benne sok nincsen, viszont a középpálya mellett vész esetén lehozza a jobbhátvéd posztot is, illetve nekem pozitív benyomásaim vannak róla, esetlegesen keita pótlására felhoznám az A keretbe, annak ellenére, hogy ő nem igazán vkp.
rafinha...benne látom azt, mint a tesóban, hogy amellett, hogy bele van nevelve a barca foci, nem veszett ki a játékából, és stílusából az egyénisége.
sajnos a "barca foci" egyik jellemzője, hogy aki arra hajlamos, abból (részben) kiveszik az egyéniség. (alexis,afellay,stb.)
az alcantara tesókban szerintem a kellő brazilosság megmarad amellett, hogy tudják, mi kell taktikailag és fegyelem terén is a játékunkhoz.
érzem náluk azt az egyensúlyt az ösztönösség és taktikai fegyelem között, ami miatt erősségei lehetnek a csapatnak.
thiagoban többet látok, lehet, hogy csak azért, mert őt sokkal többször láttam élesben, viszont ha rá azt mondják (szerintem jogosan) hogy pár éven belül lehet az új xavi vagy iniesta, akkor nagy valószínűség szerint rafinha is nagy játékos lesz.
szóval én őt is mindenképp bedobnám 2-3 éven belül a mélyvízbe.
a legnagyobb kincsünket a végére hagytam, deulofeu.
megosztó, mert voltak "arc"-béli problémái, kicsit elszállt magától (bár azok után, hogy serdülőben szerződése volt a nike-vel...) és sok labdát elszór, szertelen, rutintalan.
DE....az összes utánpótlás játékosunk közül, akiket én láttam játszatni thiago alcantarán kívül benne látom azt a potenciális egyéniséget, aki klasszissá érhet, és talán eljutunk oda, hogy messihez hasonlóan minden mozdulatában, cselében benne lesz a váratlan, a veszély, a gól.
megjegyzem, már most is benne van, csak még a maga szintjén.
persze lehet belőle bojan vagy gio dos santos klón, akinek istenáldotta tehetsége van, és nem teljesíti be...de ha él vele, és kiteljesedik az az ösztönösség és nyers klasszis, ami őt jellemzi, akkor a posztja egyik legjobbja lehet majd a jövőben.
ugyanis vannak olyan dolgok, amiket deu nem tud, viszont tanulhatóak, elsajátíthatóak, a rutinnal és múlő idővel fejleszthetőek.
viszont az a faktor, ami benne van, az nem tanulható, arra születni kell.
szóval röviden összefoglalva én ezt a négyest emelném ki, akiket én szeretnék az első csapatban tudni az elkövetkezendő 1-2-3 évben.
viszont nem mehetünk el amellett, hogy van nekünk egy bartránk,fontásunk,planasunk,robertonk,espinosánk,cuencánk vagy éppen tellonk (a teljesség igénye nélkül) akik ettől függetlenül egytől egyig mind tehetségesek, és azért nagy százalékban a lehetőséget vagy most, vagy idővel megkapják, meg fogják kapni az A csapatnál is, de valahogy ÉN nem feltétlenül érzem bennük azt, hogy a "fixcsere" szerepkört maradéktalanul rájuk kellene majd bízni, és azt sem, hogy a jövő barcájában majd ők jelentik a különbséget egy real,mu vagy milan elleni mérkőzésen.
még annyit így ehhez, hogy muniesát szándékosan nem említettem, őt évek óta úgy emlegetik, hogy majd a jövő barcájában helye lesz, és engem is meggyőzőtt, amikor láttam (sajnos kevésszer) viszont most a sajnálatos sérülése miatt nem akarok róla véleményt nyilvánítani.
szóval......ez az én szubjektív véleményem.
Ennyi volt... Erre nem is érdemes több szót vesztegetni.ab1daL írta:Szép, győzelem nélkül, és ami még szebb; rúgott gól nélkül estek ki az olimpiáról a spanyolok...
Luis Milla az edzőjük, aki Barça-nevelés volt, játszott is az első csapatnál, de nem volt helye Cruyff Dream Teamjében, ezért a Realban csinált karriert...blupatrik írta:az edző nevét se tudom , de elég szerencsétlen lehet az az ember.