VictorValdes19 írta:Eazzy! Bocs, hogy csak most reagálok a hetekkel ezelőttire, de mindig kiment a fejemből.
Szóval. Tényleg vannak gyengébb draftok (bár én "nhl-es vagyok", így inkább onnan tudom alátámasztani a dolgokat), de ahol jók a megfigyelők, sikerül jó játékosokat draftolni, esetleg még franchise playereket is. S ehhez nem kell feltétlenül 1/1-esként választani. De zsenik nem születnek évente, ezt aláírom. NBA-ben nem tudom, milyenek a draft felhozatalok, de nhl-ben 2., 3. körben is vannak olyanok, akik később meghatározó játékosok lesznek a csapatunknál. 1 szó, mint 100, ha egy csapat áldoz a rebuildre 2-3, esetleg 4 szezont, annak meg kell lennie az eredményének. Persze van olyan is, akik több éve előkelő helyen draftolnak, még sincs eredmény, mert eszetlenül csinálják, vagy mire beérne az összes fiatal, már 1-2-t ki kell engedniük UFA-ra, mert nem férnek a sapka alá.
Kis érdekesség, hogy a világ egyik legjobb hokisa, Pavel Datsyuk 6/171(!!!)-esként lett draftolva!

Én nem Eazzy vagyok (szerencsére

), ha nem haragszol erre válaszolok.
Teljesen egyértelmű, hogy nem jelent automatikus FP játékost az 1/1 de akár egy 1/5sem sőt, az utóbbi években óriási mellélövések voltak a lotteryben, mondjuk ez annak is köszönhető, hogy valaki nem tudja, tudta felvenni a ritmust az NBA-ben vagy ugye pl Oden, akinek nincs térde.Persze a GM-k is benne vannak, mert tudnak nagyon nagy baromságot is húzni

És fordítva is lehetne hozni példát, mondjuk Spurs, akik Parkert és Ginobilit is a második kör legvégén szedték ki, s nem rossz playák lettek
És igen van arra példa, hogy a semmiből fellehet építeni egy csapatot lsd Thudner, de az NHL-el szemben nagy különbség, hogy ha jól tudom az NHL-ben fix sapka határ van, afelé nem lehet menni, míg az NBA-ben "flexibilis" a plafon, s a gazdagabb csapatok megtehetik, hogy fizessék a luxusadót.S hiába csinálsz mondjuk egy 3-4 éves tervet, s gondolsz arra, hogy draftról összeszedsz jó csapatot, nagyon nehéz főleg, mert az alapvető tendencia most az, hogy az FA piacon ugyanaz a 5-10 csapat mozog, s kicsikhez nem mennek a jó kiegészítő emberek, így a drafton folyamat jót kell húzz, ráadásul telik az idő, az újoncoknak kifut a szerződésük, meg kell adni nekik a max szerződéseket, különben elmennek.És akkor megint kilyukadunk pénz

Mert a kisebb piacú csapatok nem tudják megtenni, hogy 2-3 max szerződésű embert fent tudjanak tartani, 58 millió a sapka ha minden igaz s pl összehasonlításként egy Miami 3 játékosra kifizet 52 milliót, s a kicsi csapatok meg nem tudnak/akarnak luxusadót fizetni, s vegyük ezt a példát van 6 milliód, hogy elérd a sapkát és szerezz 9 embert, mindenkinek kb a minimum fizetést tudod ajánlani ami 500ezer dollár körül van.És akkor ebből csinálj bajnokcsapatot

Miközben körülötted ugyanúgy meg van 3 nagyon jó játékos egy rakáson, de mellett4e a kiegészítőkre is rengeteget tudnak áldozni.
Nyilván nem ilyen siralmas a helyzet, s okos GM munkával odalehet érni, lsd Thunder, de pl ők is ha idén nem nyernek bajnokságot, ott vannak Ibaka-Harden közül valakit el kell engedni, így nem hogy erősödnének hanem gyengülnek, vagy pl a Memphis aki szintén evickél.
Nagy piacú csapatok mindig előnyben lesznek, reklám pénz miatt inkább mennek a játékosok mondjuk NY-ba mintsem egy Minnessotához.Pénz azért sokat számít, s itt van az offseason is látható is, 1-2 ember iszonyat túlfizetve van, de valahogy meg kell tartanod a játékost, vagy ellenkező esetben valahogy el kell hozd.