ozsimiki írta:Értem én,h szurkolójaként más oldalról nézed, viszont attól,h rossz kocsikkal valaki nem lett VB, már kompenzálnia kell a sorsnak úgy, hogy a riválisoknak pechjük van egy JÓ (párszor jobb) kocsival?
Jelenleg átlagban (mivel a Meki elég hullámvasút) 3 közeli autó van egymáshoz, amiből csak Alonsonak nem volt nullázása, és még nagyobb pechje sem. Hamiltonnak kismillió pechje volt, és nem is 1 nullázása, Vettel is esett ki vezető helyről, és sok pontot vesztett egy lekörözés miatt is.
Amikor jómagam a sorsot belekeverem ebbe, akkor az IDEI évről beszélek, az meg vitathatatlan, hogy idén a spanyol még nem 0ázott, míg a másik kettő VÉTLENÜL már többször is.
Szóval nem értek azzal egyet, hogy azért bárkit is kellene kompenzálni a sorsnak, ha egy VB címre esélytelen kocsival nem lesz VB. 2 éve is azért volt közel vele, amiért.
Remélem azokat a sorokat is olvastad tőlem, amikor elismertem,hogy kiegyensúlyozott,és nagyon jó évet tud le eddig Alonso, és megérdemelten vezet, VISZONT azt is látni kellene,hogy pl Vettel is megérdemelten vezetné akár a pontversenyt is, csak neki közbejött pár dolog, ahogy Hamiltonnak is. (bár őt általában azért nem az 1-2. helyen érte a gond, de ettől függetlenül temérdek pontot vesztett azok miatt)
Maradjunk annyiban, hogy meglátjuk meddig lesz ilyen gondtalan az éve a spanyolnak, ami a külső "behatásokat" ( pl technikai reccs, Maldonado, Karthykajen:D) illeti.
Tocy! You returned

Én ezt a mondatot csak ilyen kis csipkelődésnek szántam, azért volt smiley is, de mivel komoly reakció jött, így én is adok egy komolyat:
Én mindig ezt mondom erre, hogy ez mind viszonyítás kérdése. Három dolog tesz ki egyetlen pontokban megnyilvánuló eredményt ebben a sportban. Az autó, a pilóta, és a taktika. Ezek többé kevésbé még azonos százalékkal súlyozódnak. Ezzel szerintem te is egyetértesz maximálisan.
Innentől jön az, hogy mi a pech. Sőt, mi számít jó kocsinak? Mert lehet konstans 5. helyet hozni egy megbízható, de átlagos sebességű kocsival, meg lehet ugyanennyi pontot elérni pár dobogóval/győzelemmel, és mellette jópár kieséssel is egy gyors, de kevésbé megbízható kocsival. Egyik esetben a pilóta peches, a másikban ellenben nem az? Végülis az is pech, ha a kocsit nem sikerült gyors megcsinálni, meg az is, ha nem sikerült megbízhatóra nem? Remélem érted mire célzok.
Ez nem olyan, mint a futás, hogy érted, ott te vagy egyedül, rajtad múlik, hogy milyen gyorsan futod le a 100m-t.
Az Alonso-Ferrari pakk most jobb, mint a Vettel - RB pakk. Az, hogy Vettel, vagy Alo jobb-e, az úgyis szubjektív.
Nem kért gondolom a RB sem bocsánatot a Ferraritól, hogy az év eddigi részének a 60-80%-ban gyorsabb kocsijuk volt, ugyanígy a Ferrari sem fog elnézést kérni, hogy az ő generátoruk nem fő fel.
Írod, hogy el kell ismerni, hogy jogosan vezethetné Vettel is idén a vb-t. Szerintem meg mondjuk 4 éve Alo is jogosan vezethette volna, mert brutálul tolta a hulladék Renaulttal, de sajnos lassú volt. Mondjuk azt írtad, hogy csak idei évet nézzük, szóval ezt csak úgy szemléltetésnek írtam.
Más:
Ugye a multkori futam után Perez leszólta Maldonádót, hogy idióta. Nemtom, hogy figyeltétek e Pastor milyet oltott vissza:
"Hát, mondhatja hogy idióta vagyok, de ez az idióta már nyert egy futamot...(várjatok, nem ez az oltás haneeem --->)...persze Perez is nagyon jó pilóta, megmutatta a GP2-ben is, amikor második lett MÖGÖTTEM"
Hát én majdnem sírva fakadtam a röhögéstől, amikor ez benyomta