Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.07.23. 16:17:37

Tavalyi évet megint csak szerencsés összehasonlítani az ideivel, okés Abidal :D

végülis a tavalyi is egy kiélezett, nüanszokon múló szezon volt :D

Idén fokozottan hátrányban van az, aki beszed pár 0át, ez tény.

Castiel! Van különbség aközött, hogy buksz 7 pontot (rossz stratégia miatt teszem hozzá), meg aközött, hogy ahelyett,hogy 7et rávernél az egyik fő riválisodra, kapsz tőle 25öt... de legyen akkor ugyanolyan mértékű pech mindkettő :D

Késztetést akkor érzek a bevédésre, ha valaki egyszerűen valótlan dolgokkal támadja a kedvenceimet, ha csak szimplán nem bírja őket, és 0ázást kíván esetleg, az a szíve joga.

Most viszont arról volt szó, a NEM Alo fanoktól, hogy reméljük, neki is megadatik az, ami a vetélytársainak idén. Persze ahogy ez az év kinéz, szerintem előbb fog 0ázni Vettel,Hamilton még1x, mint Alonso először.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Castiel
Capitá del Barça

2012.07.23. 16:08:33

ozsimiki írta:Castiel meg aki még ferdít itt keményen...

ki a fene írta,h CSAK a szerencsének köszönheti a győzelmeket? konkrétan 1dbot annak, de megérdemelten vezet.

CSUPÁN annyit írtam,hogy neki még nem volt nagy pechje, míg Vettelnek, Hamiltonnak TÖBB is. Ennyi. Francért kell itt ferdíteni, meg másról elkezdeni beszélni.

Aki bírja, reméli, hogy nem is lesz 0ázása, aki meg nem neki szurkol, azt reméli,hogy még kijut neki is a "jóból" idén, ahogy a vetélytársainak már kijutott. Ennél világosabban, hogy a fenébe írjam még le?

szerk: Maldonado visszaoltása nekem is tetszett, bár Perez-t sajnáltam.
és volt fordítva is... nem ferdítés ez, sajnálom h te annak látod... te mint Vettel, s Schumi szurkoló(azt hiszem így van) valaki ilyen kommit nyom velük kapcsolatban késztetést érzel hogy feltétlen megvédd őket... Alonsonak is volt idén pechje... Kanadában pl... de a silverstoneban futott versenyére sem mondanám hogy szerencse volt... inkább pech... egy futamot a végéig vezetni, s a leintés elött pár körrel elveszteni a futamgyőzelmet ... szval volt neki is pechje... nem 0-zott? ezzel kapcsolatban a pech vonal max annyiban van jelen, hogy a Maldonadoval nem ütközött... legösszeszedettebben versenyez idén...:D
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
ab1daL
Director del Fútbol

2012.07.23. 16:04:42

Maradjunk annyiban, hogy legyen meg Alonsonak is a nullázás, akkor, amikor tavaly Vettelnek az egyetlen nullázása; utolsó előtti nagydíjon, amikor már világbajnok volt.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.07.23. 15:55:42

Castiel meg aki még ferdít itt keményen...

ki a fene írta,h CSAK a szerencsének köszönheti a győzelmeket? konkrétan 1dbot annak, de megérdemelten vezet.

CSUPÁN annyit írtam,hogy neki még nem volt nagy pechje, míg Vettelnek, Hamiltonnak TÖBB is. Ennyi. Francért kell itt ferdíteni, meg másról elkezdeni beszélni.

Aki bírja, reméli, hogy nem is lesz 0ázása, aki meg nem neki szurkol, azt reméli,hogy még kijut neki is a "jóból" idén, ahogy a vetélytársainak már kijutott. Ennél világosabban, hogy a fenébe írjam még le?

szerk: Maldonado visszaoltása nekem is tetszett, bár Perez-t sajnáltam.
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2012.07.23. 15:46:03

Gyerekek, miket olvasok itt? :)
Alonso csak a szerencsének köszönheti, v nagyban a szerencsének köszönheti a győzelmeket?
Tavaly mikor ezt mondta valaki itt Vettelre akkor jött a válasz ez nem szerencse, kiegyensúlyozottság.... nos akkor ez esetben Alonsonál csak szerencse? véletlen sem kiegyensúlyozottság?.... most egyelőre ő van olyan periódusban amely versenyről versenyre magabiztosabbá teszi, mint tavaly Vettel csak nincs akkora különbség az autók között mint volt tavaly...... Tavaly, tavalyelött szegény szívott rendesen mármint Alonso... Hamiltonról meg amilyen nagyszerű pilóta, annyira (soxor) úgy viselkedik mint egy kezdő... nem 1x volt olyan hogy a saját hülyeségéből pottyant ki...(bár ez idén nem jellemző rá)
Ne legyen már ennyire 2s mérce! Lehet őt utálni, ellene szurloni, de csak a szerencse számlájára írni a sikereit, részsikereit? hát... :D
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.07.23. 15:41:45

Capon írta:
ab1daL írta:Nyilván valakinek rafkós, csibészes amit a RB csinált/csinál, állandó kiskapuk, de most azért a versenyfelügyelők is mondták, hogy nem fogadták el az érvelést, csak azért nincs bünti, mert sz*rul van megírva a szabály, amit azóta már módosítanak is. Tehát szabályos papíron, de amúgy nem. De érdekes, mindig náluk van bibi, nem a McLaren-nél, a Ferrarinál, a Mercinél.
Nem értem, hogy hirtelen miért került ez ennyire a figyelem középpontjába.
Mióta én F1-et nézek MINDIG IS EZ MENT. A kiskapuk keresése szabályok szabadabban értelmezése.
Nem csak én nézek itt hosszabb ideje F1-et. Azt ne mondjátok hogy ez új keletű "probléma". Ne csináljátok már, ennyire ne legyen szelektív a memóriátok.
Márpedig itt mindenki annyira meg tudja magyarázni a saját elfogult véleményét, hogy de, ennyire szelektív memóriák is léteznek. Amúgy meg egyetértek veled.
Capon
Llegenda del Barça

2012.07.23. 15:26:00

ab1daL írta:Nyilván valakinek rafkós, csibészes amit a RB csinált/csinál, állandó kiskapuk, de most azért a versenyfelügyelők is mondták, hogy nem fogadták el az érvelést, csak azért nincs bünti, mert sz*rul van megírva a szabály, amit azóta már módosítanak is. Tehát szabályos papíron, de amúgy nem. De érdekes, mindig náluk van bibi, nem a McLaren-nél, a Ferrarinál, a Mercinél.
Nem értem, hogy hirtelen miért került ez ennyire a figyelem középpontjába.
Mióta én F1-et nézek MINDIG IS EZ MENT. A kiskapuk keresése szabályok szabadabban értelmezése.
Nem csak én nézek itt hosszabb ideje F1-et. Azt ne mondjátok hogy ez új keletű "probléma". Ne csináljátok már, ennyire ne legyen szelektív a memóriátok.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
miihii
KHAL

2012.07.23. 14:52:45

Eazzy írta:
Más:

Ugye a multkori futam után Perez leszólta Maldonádót, hogy idióta. Nemtom, hogy figyeltétek e Pastor milyet oltott vissza:

"Hát, mondhatja hogy idióta vagyok, de ez az idióta már nyert egy futamot...(várjatok, nem ez az oltás haneeem --->)...persze Perez is nagyon jó pilóta, megmutatta a GP2-ben is, amikor második lett MÖGÖTTEM" :lol: :lol: :lol:

Hát én majdnem sírva fakadtam a röhögéstől, amikor ez benyomta :D
Jaja,a felvezető műsorban lenyomták ezt az interjút.Van vér a csávóban,azt meg kell hagyni :D Csak aztán ez nehogy kifakadjon belőle,amikor orrba koppintja vki előbb-utóbb :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.07.23. 14:47:44

ozsimiki írta:Értem én,h szurkolójaként más oldalról nézed, viszont attól,h rossz kocsikkal valaki nem lett VB, már kompenzálnia kell a sorsnak úgy, hogy a riválisoknak pechjük van egy JÓ (párszor jobb) kocsival?

Jelenleg átlagban (mivel a Meki elég hullámvasút) 3 közeli autó van egymáshoz, amiből csak Alonsonak nem volt nullázása, és még nagyobb pechje sem. Hamiltonnak kismillió pechje volt, és nem is 1 nullázása, Vettel is esett ki vezető helyről, és sok pontot vesztett egy lekörözés miatt is.

Amikor jómagam a sorsot belekeverem ebbe, akkor az IDEI évről beszélek, az meg vitathatatlan, hogy idén a spanyol még nem 0ázott, míg a másik kettő VÉTLENÜL már többször is.

Szóval nem értek azzal egyet, hogy azért bárkit is kellene kompenzálni a sorsnak, ha egy VB címre esélytelen kocsival nem lesz VB. 2 éve is azért volt közel vele, amiért.

Remélem azokat a sorokat is olvastad tőlem, amikor elismertem,hogy kiegyensúlyozott,és nagyon jó évet tud le eddig Alonso, és megérdemelten vezet, VISZONT azt is látni kellene,hogy pl Vettel is megérdemelten vezetné akár a pontversenyt is, csak neki közbejött pár dolog, ahogy Hamiltonnak is. (bár őt általában azért nem az 1-2. helyen érte a gond, de ettől függetlenül temérdek pontot vesztett azok miatt)

Maradjunk annyiban, hogy meglátjuk meddig lesz ilyen gondtalan az éve a spanyolnak, ami a külső "behatásokat" ( pl technikai reccs, Maldonado, Karthykajen:D) illeti.

Tocy! You returned :wink:
Én ezt a mondatot csak ilyen kis csipkelődésnek szántam, azért volt smiley is, de mivel komoly reakció jött, így én is adok egy komolyat:

Én mindig ezt mondom erre, hogy ez mind viszonyítás kérdése. Három dolog tesz ki egyetlen pontokban megnyilvánuló eredményt ebben a sportban. Az autó, a pilóta, és a taktika. Ezek többé kevésbé még azonos százalékkal súlyozódnak. Ezzel szerintem te is egyetértesz maximálisan.
Innentől jön az, hogy mi a pech. Sőt, mi számít jó kocsinak? Mert lehet konstans 5. helyet hozni egy megbízható, de átlagos sebességű kocsival, meg lehet ugyanennyi pontot elérni pár dobogóval/győzelemmel, és mellette jópár kieséssel is egy gyors, de kevésbé megbízható kocsival. Egyik esetben a pilóta peches, a másikban ellenben nem az? Végülis az is pech, ha a kocsit nem sikerült gyors megcsinálni, meg az is, ha nem sikerült megbízhatóra nem? Remélem érted mire célzok.

Ez nem olyan, mint a futás, hogy érted, ott te vagy egyedül, rajtad múlik, hogy milyen gyorsan futod le a 100m-t.

Az Alonso-Ferrari pakk most jobb, mint a Vettel - RB pakk. Az, hogy Vettel, vagy Alo jobb-e, az úgyis szubjektív.
Nem kért gondolom a RB sem bocsánatot a Ferraritól, hogy az év eddigi részének a 60-80%-ban gyorsabb kocsijuk volt, ugyanígy a Ferrari sem fog elnézést kérni, hogy az ő generátoruk nem fő fel.

Írod, hogy el kell ismerni, hogy jogosan vezethetné Vettel is idén a vb-t. Szerintem meg mondjuk 4 éve Alo is jogosan vezethette volna, mert brutálul tolta a hulladék Renaulttal, de sajnos lassú volt. Mondjuk azt írtad, hogy csak idei évet nézzük, szóval ezt csak úgy szemléltetésnek írtam.

Más:

Ugye a multkori futam után Perez leszólta Maldonádót, hogy idióta. Nemtom, hogy figyeltétek e Pastor milyet oltott vissza:

"Hát, mondhatja hogy idióta vagyok, de ez az idióta már nyert egy futamot...(várjatok, nem ez az oltás haneeem --->)...persze Perez is nagyon jó pilóta, megmutatta a GP2-ben is, amikor második lett MÖGÖTTEM" :lol: :lol: :lol:

Hát én majdnem sírva fakadtam a röhögéstől, amikor ez benyomta :D
ab1daL
Director del Fútbol

2012.07.23. 14:16:20

Nyilván valakinek rafkós, csibészes amit a RB csinált/csinál, állandó kiskapuk, de most azért a versenyfelügyelők is mondták, hogy nem fogadták el az érvelést, csak azért nincs bünti, mert sz*rul van megírva a szabály, amit azóta már módosítanak is. Tehát szabályos papíron, de amúgy nem. De érdekes, mindig náluk van bibi, nem a McLaren-nél, a Ferrarinál, a Mercinél.

Az meg, hogy Vettel alatt megáll a Renualt motor, benne van, Alonso alatt miért nem tud megállni a motor? Kétségtelen, hogy szerencséje is volt eddig Alonak, ő is mondta többször, hogy kellett a szerencse is, de ez is tényező. Hamilton a büdös életbe nem lett volna világbajnok, ha tömérdek esetben nincs szerencséje. Massa elviszi a tankolócsövet, Massa alatt megáll 3! körrel a vége előtt az autó a Hungaroringen, vagy Glock lecsúszik az UTOLSÓ kanyarban, és így Hamilton 1! ponttal megelőzi Massát az összetettben. Ez senkinek nem szúrta a szemét akkor, de Alonso meg menjen a *****ba mert "szerencséje" van. Ez a szerencse dolog, meg pech a gyenge pontom, attól, hogy Alonsonak nincs technikai gondja (ha jól tudom, ez egy technikai sport, és így elég komoly szerepe van a technikának), mert jó az autó, megbízható, attól nem lehet hibás, mert a csúcsredbull meg megáll. Akkor mégse olyan jó az az autó, vagy legalábbis nem megbízható. Nem mintha Alonso alatt az életben nem állt volna meg a nyüves Ferrari.. A lényeg: Alonsonak szerencséje van!, mert megbízható az autó, és van annyira jó versenyző, hogy elkerüli a veszélyes szitukat, és mindig behozza az autót.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Mikaos
Director del Fútbol

2012.07.23. 14:07:16

Szépen lassan mindenki ki fog esni a versenyekről, és Alonso 2 futam múlva megnyeri a VB-t. Persze, erről nem ő tehet. Csak egyszer már az ő kocsijával is lehetnének problémák :) Ennyivel nem jobb sem ő, sem az autója ez évben, amit a tabella mutat.

Ha valami csoda nem történik, akkor innentől kezdve Alonso-Vettel párharc lehet. Bár nagyon meggyőző volt most a McLaren tempója, csak jelen pillanatban nem látok olyan alonsos jellegű szerencsesorozatot, ami visszabillentené őket a normális kerékvágásba.

A Red Bull "szabálytalanságról": az FIA végre, talán életében először normálisan járt el, amikor egy kiskapu miatt nem büntetett. Az ilyen büntetések ugyanis mindig azt jelentik, hogy elismerik: "átkozott egy hülye banda vagyunk".
- Például, amikor Schumacher megelőzte Monaco-ban Alonso-t az emlékezetes safety car-os utolsó körben, az egy kiskapu volt - mégis büntetés lett a vége.
- Amikor Hamilton megelőzte Raikkonen-t Spa-ban, majd visszaengedte, és újra megelőzte, szintén egy kiskapu volt - büntetés lett a vége.
És még egy rakás ilyen eset volt, de úgy néz ki: a normalitás talajára léptek a vének tanácsában.
miihii
KHAL

2012.07.23. 13:42:46

Ez eddig egy elég jó kis szezon,változatos győztesek,(a bal/szerencsének is köszönhetően) hullámzó teljesítmények,izgalmas futamok. Most egy kicsit kezd elszakadni a mezőny,főleg Alo úszik meg kicsit.
Ezért én is csurizok,h vmi találja meg őt is a kövi futamok egyikén és talán Vettel 4-5. helyének,valamint h Hami,Button,Kimi,Webber előzze meg. Akkor aztán megint még inkább összerázódna az eleje és egy parádés végjáték lehet ebből.

Miután Vettel leidiótázta Hamit,jött a riposzt:
"Nem igazán érdekel, mit mond. Szerintem csak azt bizonyítja, hogy éretlen. Szerintem semmi hülyeséget nem csináltam a futamon. Nyerni is csak annyit nyerte az előzéssel, hogy nem akadályoztam a csapattársamat. Én sosem adom fel, úgyhogy nem fogok egyszerűen visszavenni és elengedni mindenkit, amikor megvan a tempóm ahhoz, hogy előzni is tudjak."
8)
barca99
Llegenda del Barça

2012.07.23. 13:17:27

Tocy írta:Matyika ne akassz már ki...ennyi ökörséget megint...
Na, legalább itt egyetértünk. :lol: (bár alapjaiban máshol is, csak a részletekben nem. :D )

Tegnap már én is írtam egy hosszabb hozzászólást, de végül csak nem küldtem el, annyira nem érdekel már ez a topik. Kb. ezt írtam én is.

Vettelnek ez egy ilyen év, első helyről nullázik, belemennek, megbüntetik, ráadásul a Ferrari is jó, Alonso meg hozza, amit tud. Jobb ez a szezon, mint vártam, bár Alonso nullázhatna hétvégén, hogy szorosabb legyen az eleje. :D
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.07.23. 13:04:54

Eazzy írta:
ozsimiki írta:Alonsosokon kívül pedig epedve várjuk a többiekkel,hogy egyenlítsen a sors még idén :D
Pont most egyenlít a sors, egyenlíti, hogy Alo mennyit szenvedett a Rönóban, meg a fostalicska Ferrarikban az elmúlt években :lol:
Értem én,h szurkolójaként más oldalról nézed, viszont attól,h rossz kocsikkal valaki nem lett VB, már kompenzálnia kell a sorsnak úgy, hogy a riválisoknak pechjük van egy JÓ (párszor jobb) kocsival?

Jelenleg átlagban (mivel a Meki elég hullámvasút) 3 közeli autó van egymáshoz, amiből csak Alonsonak nem volt nullázása, és még nagyobb pechje sem. Hamiltonnak kismillió pechje volt, és nem is 1 nullázása, Vettel is esett ki vezető helyről, és sok pontot vesztett egy lekörözés miatt is.

Amikor jómagam a sorsot belekeverem ebbe, akkor az IDEI évről beszélek, az meg vitathatatlan, hogy idén a spanyol még nem 0ázott, míg a másik kettő VÉTLENÜL már többször is.

Szóval nem értek azzal egyet, hogy azért bárkit is kellene kompenzálni a sorsnak, ha egy VB címre esélytelen kocsival nem lesz VB. 2 éve is azért volt közel vele, amiért.

Remélem azokat a sorokat is olvastad tőlem, amikor elismertem,hogy kiegyensúlyozott,és nagyon jó évet tud le eddig Alonso, és megérdemelten vezet, VISZONT azt is látni kellene,hogy pl Vettel is megérdemelten vezetné akár a pontversenyt is, csak neki közbejött pár dolog, ahogy Hamiltonnak is. (bár őt általában azért nem az 1-2. helyen érte a gond, de ettől függetlenül temérdek pontot vesztett azok miatt)

Maradjunk annyiban, hogy meglátjuk meddig lesz ilyen gondtalan az éve a spanyolnak, ami a külső "behatásokat" ( pl technikai reccs, Maldonado, Karthykajen:D) illeti.

Tocy! You returned :wink:
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.07.23. 10:43:44

Matyika ne akassz már ki...ennyi ökörséget megint...a gyártók pontversenye azt mutatja meg, hogy Massa egy sügér, míg Webber nem. Év elején a McLaren volt a nyerő, aztán a Red Bull is felzárkózott ( versenytempóban már az elején sem voltak messze, sőt ), az utóbbi futamokon viszont egyértelműen a Ferrari a nyerő. Nem sajnálom egyáltalán Alonsotól, a két Rönós bajnoki címe, és a vs Hamilton óta még épkézláb autóban nem ült, azért az nem ma volt már. Jelenleg a Ferrari a leggyorsabb autó, de legalábbis semmivel sem lassabb, mint a Red Bull. A szabálykönyvesdi is baromság, mivel ha szabálytalan lett volna, akkor nyilván megkapták volna a büntetést. De mivel a leírtak ezt megengedik, a RB kihasználta. Mi ezzel a baj? Nem értem. A többiek is megcsinálhatták volna, nem tették, a Red Bull igen, ennyi a történet. SZABÁLYOS VOLT. Mint ahogy Hami esete is. Semmi nem tiltja, hogy megelőzze a lassabb autót. Nem volt feltétlenül sportszerű, mivel ezzel beleszólt az első 3 versenyébe, de hát neki a sajátjával kell törődnie elsősorban, és azzal a tempóval bizony a pontszerzés sem lett volna elérhetetlen. Hogy mit kell ilyen dolgokon ennyit vitázni, ráadásul ekkora ökörségeket írni...
Castiel
Capitá del Barça

2012.07.23. 10:27:43

Értem... én így hallottam: Brawn a Ferrarinal is az egyik főszereplője volt a sikerszériának... az alappillére... Aztán a Brawn Gp-nél valóban a Honda utódjaként indultak, s volt egy( többi csapat álta)l szabálytalannak vélt megoldás az autójukon, amit végül elfogadott a fia, tehát nem kizárólag azt az autót használták amit a Honda fejlesztett.... hanem alakítottak jócskán...
a másik, hogy a Brawn legalább akkora agytröszt, mint Newey, tartom... nem is írtam azt sehol h azonos a munkaterületük vagy hogy a csapataiknál ugyanazt a szerepet töltik be... Newey most azt a szerepet tölti be rb-ál, amit annak idején Ross a Ferarrinál...(azzal a kiülönbéggel hogy Newey tervezi egyedül az autókat) ő is mérnök mármint a szemüveges úriember... az hogy most csapatfőnök szerepet tölt be egy dolog... attól még igen is nagyon hasznos információkkal és számításokkal, 5letekkel tud segíteni a csapat mérnökeinek... s volt egy olyan információ a f.1 világban, hogy valami szerződés volt a Mclaren, és a Merci között... s ebből adódóan ÁLLÍTÓLAG ne lehetett jobb a mclarennél a Merci. én így emléxem... de lehet rosszul... :)
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.07.23. 10:06:32

Castiel írta:Valaki azt mondja meg nekem, hogy a Mercédes, miért nem ad szabad kezet Ross-nak? sztem simán ott lennének már a Rb.Ferka-Meki 3-as mellett... Buttonbol simán világbajnokot csinált 2009-ben... Legnagyobb agytröszt a F1-ben... Newey mellett...
Hát ez közel-távol sem így van. Ross Brawn a Mercedes csapatfőnöke és ennyi. Neki az autóhoz szinte semmi köze nincsen, esetleg bele tud szólni a taktikába. Míg Adrian Newey a Red Bull főtervezője, akinek az egész autó köszönhető, meg természetesen a többi mérnöknek. Amihez ugyebár Ross Brawnnak semmi köze. Aztán reagálni a Button sztoryra: A Honda a katasztrofális szezonkezdet miatt 2008-ban az adott évi autóját egyáltalán nem fejlesztette, csak a jövő évi autóra koncentrált, míg a többiek természetesen nem ezt tették. Majd a Honda a téli tesztek előtt úgy döntött, hogy kiszáll a buliból és a Brawn GP konkrétan felvásárolt a kész autót, amit a Honda fejlesztett. Erről ennyit...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Castiel
Capitá del Barça

2012.07.23. 09:56:14

Valaki azt mondja meg nekem, hogy a Mercédes, miért nem ad szabad kezet Ross-nak? sztem simán ott lennének már a Rb.Ferka-Meki 3-as mellett... Buttonbol simán világbajnokot csinált 2009-ben... Legnagyobb agytröszt a F1-ben... Newey mellett...
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.07.23. 08:28:22

ozsimiki írta:Alonsosokon kívül pedig epedve várjuk a többiekkel,hogy egyenlítsen a sors még idén :D
Pont most egyenlít a sors, egyenlíti, hogy Alo mennyit szenvedett a Rönóban, meg a fostalicska Ferrarikban az elmúlt években :lol:
blupatrik
Jugador del Barça

2012.07.23. 08:03:08

Konstruktőri VB megmutatja, melyik a legjobb kocsi.
Igen,de azért az nem semmi hogy 53 pont előnye van a Red Bullnak a Ferrarival szemben,és a Ferrari 177 pontjából Alonso 154-et gyűjtött :D
Ekkora különbségre én nem is emlékszem hogy lett volna 2 pilóta között.
Alonso 1. helye pedig azt mutatja hogy messze a legjobb pilóta hiába van rosszabb autója,szerencsétlennek mindig falja a gumijait is a Ferrari.
gergo9
Director del Fútbol

2012.07.23. 01:40:53

MR. TROMORT777 írta: Én úgy vélem mind1 milyen gyors(főleg, hogy most milyen sűrű a mezőny és nem lehet olyat látni, hogy a verseny ezen szakaszában valaki több mint 10 helyet javít) ha a 17. akkor ne kavarjon bele a dobogóért folyó versenybe, mert ez nem etikus. Csomó dolog van a szabályzatban, ami végülis szabályosnak minősíthető, de a pilóták mégsem teszik meg. Ő igen. Pont.
Amit próbálnak veled megértettni több-kevesebb sikerrel (inkább kevesebb) hogy ilyen szituáció szökőévente fordul elő (lekörözött autó jóval gyorsabb, közvetlenül mögéjük jön vissza, segíthet a csapattársának) az meg már hab a tortán hogy huszadjára is Hamiltonra hegyezed ki mikor le lett írva az is hogy csapatutasítás volt.
miihii
KHAL

2012.07.23. 01:37:08

MR. TROMORT777 írta:Figyelmesen elolvastam, nincs azzal probléma. De te tényként állítod, hogy ez olyan hú de ritka eset. De közben meg szerintem egyáltalán nem, csak mások nem tesznek ilyet és csak ezt fejtettem ki, remélem ezt még szabad.

Bob!

Én úgy vélem mind1 milyen gyors(főleg, hogy most milyen sűrű a mezőny és nem lehet olyat látni, hogy a verseny ezen szakaszában valaki több mint 10 helyet javít) ha a 17. akkor ne kavarjon bele a dobogóért folyó versenybe, mert ez nem etikus. Csomó dolog van a szabályzatban, ami végülis szabályosnak minősíthető, de a pilóták mégsem teszik meg. Ő igen. Pont.
Azért állítom,h ritka,mert az ;)
-Nem túl gyakran fordul elő,h a 18. helyen autózó,körhátrányban lévő versenyző ennyivel gyorsabb (az adott periódusban),mint az első kettő.
-Azzal karöltve,h pont beékelődik a harmadik helyen előretörő csapattársa és az első kettő közé,így egy abszolút betli futamon még legalább ennyivel a csapat hasznára lehet.
Ez egy elég ritka "bolygóegyüttállás" sztem,de cáfolj meg nyugodtan :D

És ebben a helyzetben sztem tökéletesen érthető,ha így cselekedett és esetleg más is így tenne,ha ugyanezek a feltételek adottak.Mások nem teszik meg?Lehet,mert nincs sok ilyen szitu,mint ez a mostani.NEm ugyanaz,mint amikor egy HRT kerül oda a menők mögé.Meg nem ugyanaz,mint amikor a csapattárs a 10. helyen vakarózik.

Értsd meg,h ez egy olyan eset volt,amikor a boxból kifelé pont oda keveredett a társa elé és az élen haladók mögé,ráadásul friss gumikon gyorsabb volt.Miért kellett volna mögöttük maradnia,ha egyszer ennyivel gyorsabb?Simán megelőzte Vettelt és pillanatokon belül ott is hagyta vagy 2 mp-re.Ez nem udvariassági verseny,hanem autóverseny.Ráadásul ketten alkotnak egy csapatot és kötelességük segíteni egymást.Ebben a helyzetben ezzel,ezen a versenyen ennyivel.Ilyen ez a sport.
MR. TROMORT777

2012.07.23. 01:05:45

Figyelmesen elolvastam, nincs azzal probléma. De te tényként állítod, hogy ez olyan hú de ritka eset. De közben meg szerintem egyáltalán nem, csak mások nem tesznek ilyet és csak ezt fejtettem ki, remélem ezt még szabad.

Bob!

Én úgy vélem mind1 milyen gyors(főleg, hogy most milyen sűrű a mezőny és nem lehet olyat látni, hogy a verseny ezen szakaszában valaki több mint 10 helyet javít) ha a 17. akkor ne kavarjon bele a dobogóért folyó versenybe, mert ez nem etikus. Csomó dolog van a szabályzatban, ami végülis szabályosnak minősíthető, de a pilóták mégsem teszik meg. Ő igen. Pont.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.23. 00:42:47

ozsival egyet értek.

RB-os elemzésre meg Hami esetre is.Nálam amíg nem szabályellenes addig pont hogy az ilyen "rafkós" megoldások teszik széppé, érdekessé a dolgot.
És egyik eset sem volt szabályellenes innentől kezdve "nincs miről beszélni".

Hamilton esete meg pláne olyan amibe még belekötni sem lehet, csak ilyenekkel hogy mi sportszerű meg mi nem :D Verseny van, gyorsabb volt???Igen, onnantól kezdve teljesen mindegy hányadik helyen van, odabökte a McLarent megelőzte a németet, majd tapadt a spanyolra is, szokványos ???Nem, mivel általában a hátsó régió kapja meg azt a "megtiszteltetést" hogy lekörözik, s nem tudják visszavenni a kört.

Mellesleg az sem tudom elfogadni, hogy azt mondjuk esélye sincs mit szól bele a nagyok dolgába???Jön egy safety car vagy bármi és egyből ott a sansz, ráadásul kis szerencsével (ami mostanában rohadt sok van Lewisnak....) azért pontot lehetett volna csípni, főleg látva Button tempóját.
Kép
Kép
Kép
miihii
KHAL

2012.07.23. 00:34:22

MR. TROMORT777 írta:
miihii írta:
Félreállni,ha mögöttük volt? :lol:
Ritkán fordul elő,h a lekörözött autó ennyivel gyorsabb,mint az élen haladók,valamint,h éppen olyan ütemben jönnek össze,h egy ilyen manőverrel akár egy picit is tudjon segíteni a csapattársnak.Ez most ilyen volt és nyakamat rá,h ugyanilyen szituban fordított esetben a többiek is ugyanígy járnának el.
Te is tudod, hogy ez csak kötekedés. Arra akartam utalni, hogy mások elfogadják ha lekörözik őket, és tudják hol a helyük, nem próbálnak visszaelőzni.
Te így gondolod, én meg máshogy. Szerintem a legtöbb pilóta képes értelmesen versenyezni, és nem ilyen áron keresztbe tenni a másiknak.
Néha már már elfelejtettem, hogy miért is volt mindig ellenszenves pilóta nekem. De rendre emlékeztet az ilyen húzásaival.
Ha figyelmesen elolvasod,akkor az első mondat a kötekedés,illetve ugratásnak szántam,ott is a smiley.
Az idézet többi része pedig magyarázat a felvetésedre,h ebben a (halmozottan) ritkán előforduló szituban miért tett így (kellett így tennie) és ,h ezt ugyanígy meglépi bármelyik pilóta,aki a társának akar segíteni.
Talán gondolj bele abba is,amit írtam ahelyett,h hajtogatod,h ejj mekkora gusztustalan volt.
Válasz küldése