Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.07.22. 18:45:48

Most nem azért, én igazán rühellem Vettelt, de ezt most ne már, hogy megbüntetik...hát előrébb volt simán már a kanyarban, nem is veszélyeztetett amikor visszajött, szóval simán vállalható előzés volt....vagy akkor szóltak volna rá rögtön, hogy haver, engedd vissza Buttont, aztán próbálkozz újra...ez jó nagy szemétség, annak ellenére, hogy nem kicsit jól jön Alonak.
piton
Capitá del Barça

2012.07.22. 18:33:14

S.Agüero írta::lol: :lol: :lol:
Sztem 10 mp is elég lett volna, de így még jobb :D
Tehát Vettelnek így 44 pontos hátránya van Alonsoval szemben. 8)
Gratulálok, h ezen kárörvendesz... igazi sportbarát.... :? :roll:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.07.22. 18:30:55

S.Agüero írta:Amúgy Button is kapott büntetést, csak ő pénzben.
Szegény, biztosan a szájától kell elvonnia a falatot emiatt. :D

Végülis Vettel miatt második lett, úgyhogy biztos nagy az öröm. Már nagyon kellett egy dobogó. Csak így tovább (a hungaroringi győzelem felé), Jenson! 8)

„Boldog vagyok, hogy jó munkát végeztünk, és jó volt a tempónk is; jelenleg nincsenek nálunk gyorsabbak, és a következő versenyeken a győzelmekért harcolhatunk”
„Elhoztunk egy fejlesztést ide, és nagyon jó munkát végeztünk ezzel, és egy kicsit többre van szükségünk, ahogy az mindig is lenni szokott, de azt mondhatnánk, hogy benne vagyunk az egyvelegben, és ha sikerül megoldani az időmérőket, akkor nagyon jó esélyünk van arra, hogy a győzelemért menjünk a következő versenyeken.”
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.22. 18:26:48

Amúgy Button is kapott büntetést, csak ő pénzben.

http://f1-live.hu/hirek/hirajanlo/54567 ... ban_video/
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.07.22. 18:02:29

Vettel 20 másodperces időbüntetése picit túlzás, ha annyit kap, hogy 3. lesz azt mondom rendben, annyit én is adtam volna. Ha tisztábbak lennének a szabályok, akkor könnyebben el lehetne dönteni, védekezőnek sem szabadna elvileg leszorítani a pályáról (pedig mindenki ezt csinálja, minden kategóriában, így ez se túl jó szabály).
Hasonlított az eset a Hamilton-Maldonado afférhoz, csak Vettel nem ütötte ki Buttont.

Pont nemrég láttam egy WSR versenyt, ahol a teljes pályát elhagyva (nem is kicsit) előzött meg két autót egy pilóta és nyerte meg a versenyt, még csak nem is vizsgálták, pedig az nem kicsit volt szabálytalan, de az F1-ből is lehetne mondani hasonlókra példát, ami nem járt büntetéssel.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.22. 17:55:50

:lol: :lol: :lol:
Sztem 10 mp is elég lett volna, de így még jobb :D
Tehát Vettelnek így 44 pontos hátránya van Alonsoval szemben. 8)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.22. 17:51:04

Mondjuk ezt már az előzésnél is közvetlenül közölhették volna,mert így elég hülyén veszi ki magát,hogy feláll a dobogóra meg minden,aztán mégse. biztos volt már ilyen,de sosem értem ezeket a döntéseket. mármint hogy verseny után utólag döntenek ilyenről.

Bár nem baj legalább nőtt az előny Vettellel szemben. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2012.07.22. 17:56:37-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
piton
Capitá del Barça

2012.07.22. 17:48:26

Barcaman1993 írta:
piton írta:Hamilton külön akciója nekem sem tetszett, Vettel rengeteget vesztett vele, Hamilton viszont semmit nem nyert, szóval suttyóság volt tőle ez a manőver. Ha ez nincs, akkor Button sem előzte volna meg a kiállás után, és Vettel mehetett volna Alonso után. Most már persze mindegy, a 2. hely meg van legalább, csak ne hogy elvegyék azt is... :(

Itt az ideje, h Vettel behúzza a Magyar Nagydíjat! Kell a győzelem, meg az hogy Alonsoval is történjen már ez meg az.
Akármennyire gyorsnak tűnik Alonso és Vettel, vmiért nekem olyan érzésem van, hogy McLaren győzelem lesz a Hungaroringen. A Magyar Nagydíj már mondhatjuk, hogy évről évre McLaren pálya, itt mindig jól mennek. És ha azt is nézzük, hogy Button 8 mp-re volt Alotól a legelején és onnan felhozta 1 mp-en belülre, hát nem volt lassú egyáltalán a McLaren. Bár azért jó lenne még1 Alonso győzelem.

Érdekes ez a RB eset. Bevallom én az RB-ket gondolkodás nélkül megbüntettem volna, ugyanis áthágták a szabályokat. Arra nem kaptak semmit, míg Vettel előzése a pályán kívül volt, de nekem teljesen szabályosnak tűnik. Aztán az külön érdekesség, hogy Kimi már 4. helyen van a VB versenyben, ami azért nem kis teljesítmény.
Ne lehet örülni Vettel büntit kapott ráadásul nem is keveset, ezt most nem is kommentálom... :evil:

Az időjárástól is függ, h melyik kocsi fog menni a legjobban nálunk, ha meleg lesz, jöhet egy RB győzelem!
barcaloki
Jugador del Barça

2012.07.22. 17:47:19

Az FIA döntött: szabálytalannak nyilvánította Sebastian Vettel hajrában végrehajtott előzését, amiért 20 mp-es büntetéssel sújtotta a németet, aki így csak ötödik lett, míg Jenson Button a második, Kimi Raikkönen a harmadik, Kamuj Kobajasi pedig a negyedik.
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.07.22. 17:18:53

piton írta:Hamilton külön akciója nekem sem tetszett, Vettel rengeteget vesztett vele, Hamilton viszont semmit nem nyert, szóval suttyóság volt tőle ez a manőver. Ha ez nincs, akkor Button sem előzte volna meg a kiállás után, és Vettel mehetett volna Alonso után. Most már persze mindegy, a 2. hely meg van legalább, csak ne hogy elvegyék azt is... :(

Itt az ideje, h Vettel behúzza a Magyar Nagydíjat! Kell a győzelem, meg az hogy Alonsoval is történjen már ez meg az.
Akármennyire gyorsnak tűnik Alonso és Vettel, vmiért nekem olyan érzésem van, hogy McLaren győzelem lesz a Hungaroringen. A Magyar Nagydíj már mondhatjuk, hogy évről évre McLaren pálya, itt mindig jól mennek. És ha azt is nézzük, hogy Button 8 mp-re volt Alotól a legelején és onnan felhozta 1 mp-en belülre, hát nem volt lassú egyáltalán a McLaren. Bár azért jó lenne még1 Alonso győzelem.

Érdekes ez a RB eset. Bevallom én az RB-ket gondolkodás nélkül megbüntettem volna, ugyanis áthágták a szabályokat. Arra nem kaptak semmit, míg Vettel előzése a pályán kívül volt, de nekem teljesen szabályosnak tűnik. Aztán az külön érdekesség, hogy Kimi már 4. helyen van a VB versenyben, ami azért nem kis teljesítmény.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Capon
Llegenda del Barça

2012.07.22. 17:00:21

MessiFan91 írta:
Sokat vesztett vele, de Hamilton nem csinált semmi szabálytalant, erre Vettel elkezdett neki mutogatni
Ejjj, mutogatott? Még ilyet. Neked csak ez az egy dolog izgatta fel a fantáziádat az eset után?
Mutogatott neki, azt a kuma életbe. Ilyen pofátlanságot. Ennek a mutogatásnak tényleg döntő szerepe volt a versenyben.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
MessiFan91
Jugador d'estrella

2012.07.22. 16:55:17

piton írta:Hamilton külön akciója nekem sem tetszett, Vettel rengeteget vesztett vele, Hamilton viszont semmit nem nyert, szóval suttyóság volt tőle ez. Ha nincs ez, akkor Button sem előzte volna meg a kiállás után, és Vettel mehetett volna Alonso után. Most már persze mindegy, a 2. hely meg van legalább, csak ne hogy elvegyék azt is... :(

Itt az ideje, h Vettel behúzza a Magyar Nagydíjat! Kell a győzelem, meg az is hogy Alonsoval is történjen már ez meg az.
Sokat vesztett vele, de Hamilton nem csinált semmi szabálytalant, erre Vettel elkezdett neki mutogatni
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.07.22. 16:49:38

Alonso megérdemelten nyert, egész hétvégén nagyszerűen teljesített.

Vettel ritkán hibázgat ennyit, mint ezen a futamon, de így is hozta a 2. (?) helyet (amúgy a vicc kategória ezek az előzésekkel kapcsolatos szabályokkal történő huzavona).

Button hosszú idő után egy jó futamon van túl, de azért még van lemaradás, főleg gumikopás terén.

Hamilton meg... Futam előtt említettem, hogy mindig valami hátráltatja, ez a futam sem volt kivétel. Ebben a szezonban szinte nem is volt sima futama, tavaly is csak 4. Nem kicsi pechszéria, de nem lehet ellene mit tenni, pedig most nem volt rossz a gép. Rajtnál ismét nehezen indult a McLaren, ez sem először fordul elő, nem lehet véletlen.
Amikor Vettelt megelőzte, az meg benne van, ha az előtte lévő lassabb. Ő majdnem a vb-címet vesztette el ilyen miatt (Kubica).
De legalább az unszimpatikus ellendrukkerei is kaptak valamit, most csoroghat a nyáluk.

Remélem nálunk végre összejön a hétvége.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
piton
Capitá del Barça

2012.07.22. 16:44:03

Hamilton külön akciója nekem sem tetszett, Vettel rengeteget vesztett vele, Hamilton viszont semmit nem nyert, szóval suttyóság volt tőle ez a manőver. Ha ez nincs, akkor Button sem előzte volna meg a kiállás után, és Vettel mehetett volna Alonso után. Most már persze mindegy, a 2. hely meg van legalább, csak ne hogy elvegyék azt is... :(

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piton 2012.07.22. 17:10:33-kor.
Capon
Llegenda del Barça

2012.07.22. 16:23:29

Na szép volt Hami, ennél jobb ne is legyél.
Akkor kezd el versenyezni mikor a legjobban bele tud szólni a verseny végkimenetelébe amihez neki semmi köze.
Nyilván csapat "utasítás" volt, de ettől még nem lett szimpatikusabb a dolog.
De legalább ott végzett ahol kell.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
MessiFan91
Jugador d'estrella

2012.07.22. 16:12:58

A 3. győzelme Alonsonak. 8)

Azt figyeltem, hogy mikor Hamilton visszaelőzte Vettelt, Vettel elkezdett mutogatni. Valaki mondja már meg, hogy mit mutogatott??? Mert visszaelőzni lekörözöttként az szabályos
ab1daL
Director del Fútbol

2012.07.22. 16:08:58

Végén kezdtem félni, hogy megint az lesz, ami idén már párszor, hogy elfogy a gumi, és lesz egy harmadik hely, de most kijött a lépés. 36 pont Vetteltől, Webbert nem tudom kell e számolni, ma nem alkotott semmit, Hamilton meg lassan kiszáll. Hungaroringen mindig történik valami, félek most Alonsoval lesz valami galiba, de nagyon jó lenne a szünet előtt egy picit még növelni az előnyt, vagy legalább megtartani. Forza Ferrari!
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.22. 16:06:04

1. Alonso 154
2. Webber: 120
3. Vettel: 118
4. Räikkönen: 95
5. Hamilton: 92

Raikonnen azért jön felfelé... :P
Biztos vagyok benne, h ez a VB Alonso-Vettel között fog eldőlni.

1. Red Bull: 238
2. Ferrari: 177
3. McLaren: 157
4. Lotus: 156
5. Mercedes: 105

Nem gondoltam volna, h a Ferrari a 2. helyen lesz valamikor is. 8)

Lotusnak 2 ponttal van több, mint Alonsonak! :mrgreen:

Massa 23 pont...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.22. 16:00:48

ALONSOOO 8)
Nagyon jól megy idén,pedig nem a legerősebb autó most az övé,de eddig megoldja,nem gondoltam volna a szezon elején.
Ami még az eredménysoron szépen mutatott,hogy egy kieső volt,és az Hamilton :D Mindig külön öröm,ha nem végez jó helyen,de ha kiesik... :D
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.22. 15:57:07

Igennn!!!
Rajt-cél győzelem! 8)
Nem kis izgalmak voltak itt az utolsó 20 körben!
Szépet ment mind3 dobogós, főleg Button, de ő a végére elfogyott.
Nem semmi, h Alonso még tudott újítani az utolsó 5 körben, szép volt!
Vettel előzése elég necces volt, kíváncsi vagyok, h megbüntetik-e.
34 pont! 40 pontra jó lenne ezt emelni!
1 hét múlva Hungaroring!
Vamos! :wink: :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.22. 15:35:48

Mihu írta:
Bob_Marley írta: Kezd azért kicsit átmenni lekezelőbe a beszélgetés......De folytathatjuk így is mr belekötök mindenbe okos vagyok ronaldinho Mihu.
Mikor belement Suzukában, ott megmondta előre mert nem tették át a rajtrácsot a jó oldalra, ami "megillette" volna a polet, bele fog menni aki megelőzi :D Rendszer ellen lázadt!!!!!
Prost megelőzte kitette.Ráadásul akkor már a Ferrarinál volt Prost.Előtte Suzukában, Senna belül volt, Prost ráhúzta.És akkor Prost is lett a világbajnok!!!!Tévedés jogát fent tartom, de a Senna filmből is így rémlik

Na részemről tényleg befejeztem, mert tényleg kezd bosszantani, hogy nem lehet értelmes kommunikációt folytatni.Mr AHA
Ha valaki meg van fogva egy vitában, általában átmegy személyeskedésbe. Én nem személyeskedtem, és nem is voltam lekezelő. Te vagy az elfogultabbnál is elfogultabb, és még reklámozod is. Részemről bármennyire is sértegetsz, nem fogok lesüllyedni erre a szintre, és nem fogok személyeskedni, pedig aztán tudnék mit mondani...

A Ronaldinho-t meg nemtudom honnan szedted...keversz valakivel. Tudod én az vagyok aki állandóan Busquets-et szidja és Touré-t élteti :wink:

ON:
Nem érzem, hogy meg lennék fogva egy vitában!
Mivel indult az egész, Leírtam én Alonsot utálom leírtam miért, leírtam miért tartom iszonyat gerinctelennek a hozzáállását amit leművelt Hamiltonnal szemben.Erre te leírtad, hogy mivel nálam Senna a legjobb pilóta, így irreleváns ez a megjegyzésem, mert hogy Senna mit művelt Prosttal.Ami viszont írtam is én másként láttam, erre te leírtad Suzukát, ami óriási kapufa volt, mert ott is Prost húzta rá Sennára, majd igen a következő évben izomból belement, amiben nyilván benne volt hogy Prost volt előtte :D De igazságtalan volt, hogy valami levolt dumálva, majd megváltoztatták és Senna véletlenül pont a legrosszabbul jött ki belőle, miközben övé volt a pole.Ráadásul addigra már a pirosaknál volt a francia....
Nem tudom melyik esetre gondoltál, ezt nem írtad de arra azért volt energia, hogy összevesd az én álláspontomat, s egy korrekt aha befejezéssel zárj egy hsz-t.

Na akkor ki ütött először?? :D Nekem sem célom a személyeskedés, odaírtam engem nem érdekel ha Alonso 25szörös VB bajnok lenne, akkor is egy ahogy te fogalmazol oda...ok a saját csapatomba emberke lesz nálam, s ezzel jobban elássa magát, mint mikor esetleg mutogat másoknak.Lewis abban az évben jobb volt, ő tett érte legyen feszkó, s nem tudta elviselni, hogy jobb Lewis, ennyi.Ez szubjektív nem szubjektív döntsd el.

Button jól teljesített és a box is, erre azért lehet alapozni, csak kár hogy Lewis versenye kb a 3ik körben eldőlt.....
Kép
Kép
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2012.07.22. 15:10:20

Bob_Marley írta: Kezd azért kicsit átmenni lekezelőbe a beszélgetés......De folytathatjuk így is mr belekötök mindenbe okos vagyok ronaldinho Mihu.
Mikor belement Suzukában, ott megmondta előre mert nem tették át a rajtrácsot a jó oldalra, ami "megillette" volna a polet, bele fog menni aki megelőzi :D Rendszer ellen lázadt!!!!!
Prost megelőzte kitette.Ráadásul akkor már a Ferrarinál volt Prost.Előtte Suzukában, Senna belül volt, Prost ráhúzta.És akkor Prost is lett a világbajnok!!!!Tévedés jogát fent tartom, de a Senna filmből is így rémlik

Na részemről tényleg befejeztem, mert tényleg kezd bosszantani, hogy nem lehet értelmes kommunikációt folytatni.Mr AHA
Ha valaki meg van fogva egy vitában, általában átmegy személyeskedésbe. Én nem személyeskedtem, és nem is voltam lekezelő. Te vagy az elfogultabbnál is elfogultabb, és még reklámozod is. Részemről bármennyire is sértegetsz, nem fogok lesüllyedni erre a szintre, és nem fogok személyeskedni, pedig aztán tudnék mit mondani...

A Ronaldinho-t meg nemtudom honnan szedted...keversz valakivel. Tudod én az vagyok aki állandóan Busquets-et szidja és Touré-t élteti :wink:

ON:

Mikor a rajtnál megláttam, hogy süt a nap, és alig van felhő, tudtam egyből, hogy Schuminak körei vannak hátra az élmezőnyben :? Ekkora fostalicskát, mint ez a Merci...nem értem, komolyan. A Ferrari-nál viszont egyértelmű, hogy nem bánik jól a gumikkal. A versenytempójuk jó, Alonso-nak meg is van a tempója, viszont a gumik fosztják meg a futamgyőzelmektől. Ki kell erre találni valamit, mert a szezon 2. felében ez így nem lesz valami jó...

Button viszont WTF? :shock: :shock: :shock: Bár ebben a szezonban már meg se lepődök ilyeneken :D
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.07.22. 14:54:20

Misi, az egy másik ügy volt Sennával, előtte Suzukában Prost húzta rá Sennára, majd kióvta a versenyből lényegében és elvett tőle egy vb-címet. Amiről te beszélsz, ott már Prost a Ferrarinál volt...a rossz oldalon volt a pole, amit Senna szóvá tett, aztán úgy érezte, hogy direkt szivatják és megmondta, hogy ha Prost az miatt előzi meg a rajtnál, akkor ő bizony nem fogja hagyni magát, ennyi. Nem volt szép, sőt, csak az előző év után ennyi legalább visszajárt Prostnak...
miihii
KHAL

2012.07.22. 14:52:43

Hehe,azért csak odapakolt Vettelnek Lewis :P A német meg nem tudom mit integet már megint,az előzés után úgy otthagyta,mint a ... fene,ráadásul a leggyorsabb kört is tolta Hami :roll:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.22. 14:34:09

Mihu írta:]Akkor bizonyosan arra nem emlékszel, mikor Senna a Japán nagydíjon az első kanyarban szándékosan kiütötte Prostot. Mindkettőjük kiesése Senna világbajnoki címét jelentette. Ez akkor ezek szerint nem tartozik bele a csapaton belüli feszkó csinálásba, és a belesz....ok a saját fészkembe esetébe, viszont Alonso apró szívatása a szezon felénél örökké megbocsájthatatlan cselekedet...aha...
Kezd azért kicsit átmenni lekezelőbe a beszélgetés......De folytathatjuk így is mr belekötök mindenbe okos vagyok ronaldinho Mihu.

szerk: Lewis versenyt kreál körhátrányban zseniális :D
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése