Mihu írta:Ha jobb pilóta lenne, akkor már több világbajnoki címet nyert volna, mint 1. Alonso 2 sz.rból 2 várat épített. Renault, és idén a Ferrari. Alonso meggyőződésem, hogy Schumacher mellett a legjobb autófejlesztő az utóbbi 10-15 évben . Hamilton meg beleült a tutiba, és azóta is csak 1 vb cím jött össze neki, ráadásul nem úgy, hogy minden évben éppenhogy lemaradt volna a győzelemről. A vb cím óta az az 5-4-5 az elég karcsú egy McLaren szintű autóval.
Ezzel a ha jobb pilóta lenne többet nyert volna dologgal nagyon nem értek egyet. Ha Alonso jobb pilóta is, akkor sem azért, mert több vb-címe van.
Nagyon sok dolognak kell összeállni egy bajnokság megnyeréséhez.
És hiába Alonso meg Schumacher a legjobb fejlesztők, ha nincs megfelelő gárda mögöttük...
Hamilton pedig nem annyira tutiba ült, a McLaren '98-ban nyert utoljára vb-címet, egyénit '99-ben, ráadásul a bemutatkozása előtti évben egy futamot sem nyertek. Az autó pedig azóta sem annyira jó, hogy harcba tudjon szállni a vb-címért (sőt, amikor vb lett, akkor is a Ferrari jobb volt).
Egyedül tavaly teljesített nagyon rosszul, az autóhoz képest.
S.Agüero írta:Felteszek egy jó kérdést.
Ki hogy állítaná fel a TOP 10 pilótát?
Érdekes kérdés és nehéz is rá válaszolni, de megpróbálkozom.
Hamiltont kihagyom, hogy ne tűnjön elfogultnak a lista, amúgy is habár szerintem ő a legtehetségesebb a mezőnyből, sok dolgon kellene javítania, hogy a legjobb is legyen, túl sok tényező befolyásolja a futamait, nagyon hullámzó a teljesítménye nem úgy, mint pl. Alonso, akinek szinte alig van problémája.
Első helyen nem sokat gondolkodtam, habár szerintem pl. Alonso és Vettel is tudott volna hetet nyerni Schumacher autóival, de azért őt tenném az első helyre, habár mostani forma szerint már Alonso a legjobb, karriert tekintve Schumi és főleg ennyi idősen is remekül teljesít.
Top 5 jelenlegi (Hamilton nélkül):
1. Schumacher
2. Alonso
3. Vettel
4. Button
5. Kimi
Top 5 All-Time:
1. Senna
2. Fangio
3. Schumacher
4. Prost
5. Clark