Labdarúgó-Európa-bajnokság 2012

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki nyeri az idei EB-t?

Spanyolország
118
56%
Hollandia
12
6%
Németország
51
24%
Olaszország
8
4%
Anglia
3
1%
Portugália
3
1%
Franciaország
9
4%
Más
7
3%

Szavazatok száma: 211
Tocy
Director del Fútbol

2012.07.02. 12:11:25

Rewolution5 írta:
BritishKnight írta:Ha VdB lemond ki lesz a helyén?
Én szívesen látnám Guardiolát.A szövetségi kapitány poszt azért nem annyira megterhelő.
Guardiola pihenőre ment Amerikába, nem fog edzősködni sehol, le volt írva már párszor :), és én különben is abban hiszek, hogy pihenője után visszatér haza..
Mondjuk szerintem nem fog ő már itt edzősködni. Viszont a szöv. kap. poszt is megterhelő pontosan a hatalmas elvárás miatt, mennyit rombolna a nimbuszából, ha a zsinórban 3 tornát nyerő válogatott pont az ő keze alatt bukna el...márpedig benne van, a spanyoloknak is bukni kell.
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.07.02. 12:04:09

BritishKnight írta:Ha VdB lemond ki lesz a helyén?
Én szívesen látnám Guardiolát.A szövetségi kapitány poszt azért nem annyira megterhelő.
Guardiola pihenőre ment Amerikába, nem fog edzősködni sehol, le volt írva már párszor :), és én különben is abban hiszek, hogy pihenője után visszatér haza..
Kép
BritishKnight
Capitá del Barça

2012.07.02. 11:58:37

Ha VdB lemond ki lesz a helyén?
"Gloria Victis, dicsőség a legyőzötteknek, kik győzhetetlenek."
barca99
Llegenda del Barça

2012.07.02. 11:27:24

Del Bosque - a világ többi része 2-0. :) Bár gondolom így is elég sokan maradtak, akik már Mourinho-féle összeesküvés-elméleteket gyártanak, miszerint VdB csak azért szövetségi kapitány, hogy visszafogja a válogatottat. :D

Kb. leírtatok már mindent, én inkább a negatívomokat írnám. Silva például a statisztikája ellenére rendkívül kevés, a jó megoldásai közelítenek a nullához. És elég árulkodó, hogy a vb-n is hamar kegyvesztett lett, és most is, ha frissíteni kellett a támadójátékon, ő jött le először.

A statisztika meg már csak azért is vicces, mert a végig fújolt, csatár nélküli játékkal végül a statisztaként kiutazó Torres lett a gólkirály, már ha minden igaz. :D

Ezt meg Mikinek: http://www.youtube.com/watch?v=khIHycf9n3k

Spanyolország - BS; Olaszország - kalapos fickó; Németország - pultos (az olaszokkal kapcsolatban kaptam az elődöntő után, de egy kis szerepcsere, és máris minden tökéletes :lol: )
Varatrix
Director del Fútbol

2012.07.02. 11:00:21

Európa bajnoki döntő? Mennyire sótlan volt az egész. Én abszolút spanyol szurkoló vagyok, nem szinpatizáns. Na de ezt?! 4-0??? Én azt gondolom hogy ez a spanyol generáció mindenkinél jobb, de hogy minimális ellenállást nem tanusítottak az olaszok. Én tomboltam mindeggyik gólnál! Örültem mint majom a farkának a negyedik után is, aztán rádöbbentem hogy ez mégiscsak egy döntő. :shock:
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.02. 09:36:58

Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy gratulálok a Spanyoloknak.
Csak hogy én se maradjak ki a sorból. :D
Kép
fanbarca
Entrenador del Barça

2012.07.02. 09:21:01

Gyönyörű győzelem volt és nagyon örülök Alba játékának. :D Hogy ez a kis gyermek milyen jól játszott! Játszi könnyedséggel futkározott az olasz védők között a labdával s a gólnál is roppant higgadtan cselekedett. Kiváló igazolás.
Torres meg nagyon pozitív csalódást okozott mind tegnap s mind az EB-n. Voltak hibái (tegnap nem), de a helyzeteit nagyrészt kihasználta. És, hogy Matanak passzolt az említett esetben, az gyönyörű. Igazi BARCÁS MAGATARTÁS. :D

VDB szerintem megköszöni az együttműködést és befejezi. :)
Iniesta kell legyen az MVP.
més que un club
Boixos
Llegenda del Barça

2012.07.02. 09:00:26

én is gratulálok a spanyoloknak. kétség sem férhetett a győzelmük jogosságához, ők a legjobbak. az volt a legdurvább, h talán a döntő volt a legkönnyebb meccsük, az a kategória, amit seggbedugott jobbkézzel, hátrafelé szaladgálva nyertek meg.
de rettentően sajnálom az olaszokat, mert nagyon szurkoltam nekik... azok után, h a németeket lealázták, azt gondoltam, h legalább azt a szintet tudják hozni ezen a meccsen is, mint a csoportkörben. sajnos nem így történt, nulla ellenállást fejtettek ki a spanyolokkal szemben. lehet, h ebbe azért az is belejátszott, h a megnyert elődöntő után nem kicsi arcok kezdtek el növekedni náluk, talán csak gigi buffon maradt egyedül a földön a brigádból.
és úgy látszik, az sem tuti, h ha valami hiszti van otthon, akkor egyértelmű, h az olaszoké az aktuális bugi... :)
igaz, eddig ez csak a vb-knél működött..
PUYOL-XAVI-INIESTA
mess2009
Director del Fútbol

2012.07.02. 08:54:54

a lényeget már leírtam a meccs után "frissiben" most néhány saját észrevétel:
-nekem is vitán felül Iniesta az EB legjobbja.
-nekem is nagy öröm Jordi Alba csodás teljesítménye, méltó utódja lehet Abidalnak.
-nekem is szimpatikus volt a Realos különítmény is Ramos, Casillas, Xabi A, sorrendben, Arbeola felejthető.
-erényeik ellenére engem nem győztek meg igazán: Silva (fizikai adottságai miatt lassú és rengeteg labdát eladott és sok támadás akadt el rajta) Fabregas: nála még jobban kiütközik, hogy nem góllövő csatár, túl sok rossz döntést hoz a kapu közelében.
-akiket nem említettem hozták a jó átlagot-
edző: a győzelem őt igazolta, de ha a Portugál meccsig nézzük, bizony min. két góllövő csatár hiányát nem tudta megoldani (miért vitt ki olyanokat akiket egy percre sem méltatott?! akkor amikor nyilvánvalóan hiány mutatkozott ezen a poszton?) és itt nem csak arra gondolok, hogy a kiesés szélén állt a csapat, hanem a presztízs vesztességre amit a meddő (tiki-taka) játék okozott.
-végül egy teljesen szubjektív: én végig jól szórakoztam a meccseiken, ha nem az izgalom és az öröm, akkor a bosszankodás okán, de unalomról szó sem volt!
Pavel
Entrenador del Barça

2012.07.02. 08:37:02

Gerard3Piqué írta: Harmadszor pedig egy picikét hosszabb szöveg :
Mario Balotellinek sikerült 4-es számot látnia az eredményjelző táblán csak nem ott ahol szerette volna .A La Selección elsöprő már-már megalázó vereséget osztott ki az Olasz nemzeti 11-nek . Bár a torna elejétől mintha egy kicsit rozsdás szerkezet lett volna sikerült a döntőre belerázódni és ezzel történelmet írtak Del Bosque fiai .
És a végére pár rekord és statisztika :
- Az első gólt szerző David Silva a két találata mellett hármat készített elő, így a kanadai ranglistán az első helyen végzett 5 pontjával.
- A Spanyol az első válogatott akinek sikerült zsinórban EB- VB- EB hármas.
-Ez volt a harmadik válogatott aki 2 gólt szerzett a döntő első félidejében .
- Xavi az egyetlen aki 2 Eb döntőn is gólpasszt adott ( 2008 ; 2012 )
-Torres az első olyan játékos aki 2 EB döntőn gólt szerez (Xavi adta a gólpasszokat)
-Az EB döntők történetében ezen szerezte a legtöbb egy válogatott.
- A hispánok 12-gólt szereztek az EB-n mindet a 16-oson belűről.
- Iker Casillas 100. győzelmét aratta a válogatottban , ezzel ő az első aki eléri ezt a számot.
Akkor ezekhez egy kis adalék.
Xavi Hernández és András Iniesta pályafutása a 24. címét szerezte meg. A klubsikerek mellett beleszámítanak a korosztályos válogatottban szerzett aranyérmek is. Xavi-nak 115 válogatott meccse van. Iniesta-nak csak 71. :D
Gerard3Piqué
Jugador del Barça

2012.07.02. 08:21:13

Először : Gratulálok a Selecciónnak szépen játszottak , megérdemelten győztek.

Másodszor : ha valakit megbántottam vagy felhúztam az előző beszólogató hozzászólásommal attól bocsánatot kérek.

Harmadszor pedig egy picikét hosszabb szöveg :
Mario Balotellinek sikerült 4-es számot látnia az eredményjelző táblán csak nem ott ahol szerette volna .A La Selección elsöprő már-már megalázó vereséget osztott ki az Olasz nemzeti 11-nek . Bár a torna elejétől mintha egy kicsit rozsdás szerkezet lett volna sikerült a döntőre belerázódni és ezzel történelmet írtak Del Bosque fiai .
És a végére pár rekord és statisztika :
- Az első gólt szerző David Silva a két találata mellett hármat készített elő, így a kanadai ranglistán az első helyen végzett 5 pontjával.
- A Spanyol az első válogatott akinek sikerült zsinórban EB- VB- EB hármas.
-Ez volt a harmadik válogatott aki 2 gólt szerzett a döntő első félidejében .
- Xavi az egyetlen aki 2 Eb döntőn is gólpasszt adott ( 2008 ; 2012 )
-Torres az első olyan játékos aki 2 EB döntőn gólt szerez (Xavi adta a gólpasszokat)
-Az EB döntők történetében ezen szerezte a legtöbb egy válogatott.
- A hispánok 12-gólt szereztek az EB-n mindet a 16-oson belűről.
- Iker Casillas 100. győzelmét aratta a válogatottban , ezzel ő az első aki eléri ezt a számot.
Tocy
Director del Fútbol

2012.07.02. 08:19:50

Replay írta:Túl erős volt ennek az EB mezőnynek a Barcelona/Real M kombó.
Erre gondoltam én is. De mit várunk, a legjobb klubcsapat kiegészítve a 2. legjobb csapat játékosaival...mégis ki verhetné meg őket?

Nagy grat ennek a csapatnak, a Barcelona mellett a válogatott is történelmet ír közben. Egyszerűen hihetetlen. És tényleg, meg sem izzadtak szinte, az egy portugálok elleni meccset leszámítva rutinból, kocogva nyerték meg a tornát. Félelmetes...
Tdavid
Entrenador del Barça

2012.07.02. 08:15:23

Mivel végre újra net közelbe vagyok, így gratulálnék is a spanyol válogatottnak!
Nem hittem volna hogy ennyire sima lesz majd a döntő.Kicsit olyan érzésem is volt hogy talán az olaszok az esélyesebbek.De Xaviék tudták hogy mikor kell a legjobb játék nyújtani (persze az olasz bakik is kelletek).
Torres gólkirályi címe meg külön csoda számomra! Ahogy a csoportkörben az olaszok ellen játszott azt hittem hogy nem is játszik többet az EB-n.Viszont ez hatalmas plusz lökés lehet számára.
Jordi Alba pedig...
Az egész EB-n azon gondolkodtam hogy ki lesz majd az idei sorozat felfedezettje.És véleményem szerint Alba rászolgált erre a címre...szépen csendbe meccsről meccsre jobb és jobb lett, ami a döntőben ki is mutatkozott rendesen.Külön öröm hogy sikerült őt megszerezni időben!

Nagyon jó volt látni ahogy a Barcelona adta a válogatott magját (megint).Remélem hogy most már meg van a kellő löket a következő szezonra a srácokban! :)

Összességében viszonylag jó EB volt, kisebb nagyobb meglepetésekkel.A spanyolok pedig az "unalmas" játékuk ellenére történelmet írtak!
:)
Kép
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.07.02. 07:22:56

Ez alapján a meccs alapján már úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten húzták be a spanyolok ezt a döntőt. Talán a három közül ez volt eddig a legjobban megérdemelt. A szerencse nem állt az olaszok mellé, de ez akkor sem mentség, sokkal jobbak voltak a piros mezesek. Arra vagyok kíváncsi, hogy ki fogja tudni legyőzni ezt a csapatot? Mert nem úgy néz ki, hogy egyáltalán meg lehet őket állítani.
Capon
Llegenda del Barça

2012.07.02. 03:49:27

Forcabarca8 írta:
Capon írta: Motta sérülésén 1 másodpercig sem csodálkoztam. Mikor én ezt az embert pályán látom az 50%ban megsérül.
Utolsó emlékem vele kapcsolatban (Barca mezben), hogy lábtatvészit és fut az ellen után és ugyan így lesérül futás közben, talán még gól is kaptunk.
http://www.youtube.com/watch?v=8oMnUTIbcNQ

Itt az eset,amiről beszéltél. Nagyon sérülékeny volt mindig is a srác. Nem sokat lehetett a pályán,mert vagy sérült vagy eltiltott volt mindig :lol:
Nem pont úgy ahogy emlékeztem :oops: :) de erre gondoltam.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.02. 02:20:58

Nah,az egész EB-n nem nagyon írtam ide,spanyolokról főleg nem,de az egész döntő alatt az járt a fejemben,hogy dominálta e valaha valamelyik csapat/nemzet ennyire a nemzetközi futball. Brazilknak volt egy hatalmas korszakuk,meg még pár csapatnak. de egészen elképesztő volt,ahogy ezt az EB-t már-már rutinból,kisebb erőlködés nélkül (portugálok ellen necc volt) behúzták ezt a tornát. igazából azon az 1 tizi párbajon kívül nem is izgultam a spanyol meccseken,mert olyan profizmus, mentális és technikai(!!!) fölény jellemezte őket,amilyet tényleg csak barca meccseken szokás látni.
Mondjuk egyéni véleményem,amellett hogy spanyol szurker vagyok,hogy a németek ellen talán nem lett volna ennyire sima,de ott is kiütközött volna a fölény.
Olaszoknál Pirlot sajnáltam a legjobban,messze a legjobbjuk volt az egész tornán,senki nem ért fel hozzá olasz színekben. Buffon talán,őt is sajnáltam,de szerintem ez egy olyan torna/döntő volt,amin nincs okuk szégyenkezni,ez is nagy eredmény volt tőlük. és persze nehéz ezt elfogadni,annál könnyebb leírni,de szerintem majd utólag könnyebben emésztenek meg majd egy ilyen vereséget,mintha végig partiban lettek volna,és úgy kapnak ki.

2 év múlva VB,nehéz jósolni,de ha valami nagy drasztikus változás nem történik,akkor ez a spanyol csapat simán 4 között lehet ott is, mindenfajta erőlködés nélkül.

VISCA EL ESPANA,VISCA EL CATALUNYA!!!
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.07.02. 01:01:31

Capon írta: Motta sérülésén 1 másodpercig sem csodálkoztam. Mikor én ezt az embert pályán látom az 50%ban megsérül.
Utolsó emlékem vele kapcsolatban (Barca mezben), hogy lábtatvészit és fut az ellen után és ugyan így lesérül futás közben, talán még gól is kaptunk.
http://www.youtube.com/watch?v=8oMnUTIbcNQ

Itt az eset,amiről beszéltél. Nagyon sérülékeny volt mindig is a srác. Nem sokat lehetett a pályán,mert vagy sérült vagy eltiltott volt mindig :lol:
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2012.07.02. 00:54:39

ozsimiki írta:Pár durva rekord:

http://www.nemzetisport.hu/foci_eb_2012 ... ek-2145283

kiemelném a legkomolyabbakat:

"Iker Casillas a 100. győzelmét aratta a spanyol válogatottban, elsőként érte el a centenáriumot a világon."

Grt Ikernek!
Ez tényleg durva...főleg úgy, hogy nem egy agyonsztárolt brazil, vagy német válogatottban érte el ezt a számot, hanem egy spanyol válogatottban, akikről 2006-ig sokan azt mondták, hogy ez a csapat sose fog nyerni semmit. Jó a bajnokságuk, de sose tudnak odaérni, még az elődöntő közelébe se. Erre 2008 óta csak nyernek és nyernek...bevallom őszintén, hogy én is azok közé tartoztam, akik ezt a véleményt osztották. Más kérdés, hogy azt se gondolta senki, hogy valaha lesz olyan csapat, amelyik minden címet megnyer egy szezonon belül, majd rá 2 évre produkál egy 5 kupás évet. És ez a generáció adja a spanyol válogatott lényegét is. És meg merem kockáztatni, hogy ha ez a generáció visszavonul, ugyan úgy semmit se fognak nyerni a spanyolok, mint ezelőtt. Mert ilyen generáció 100 évenként egyszer jön össze.
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2012.07.02. 00:40:29

Balotelli négy gólt ígért a spanyoloknak...hát meg is kapták:D
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Andris
Adminisztrátor

2012.07.02. 00:00:45

gergo9 írta:Xavi két gólpassza ellenére Ini lett a MOM ez azért meglep. :)
EB legjobbja is szerintem ő lesz. Illetve ő kell hogy legyen.
Szerintem meg az a meglepő, hogy nem Alba lett a MOM. Neki volt a legtöbb kimagasló megmozdulása, hibátlanul védekezett, sok gólhelyzetben is aktív részt vállalt, és mellesleg azt a gólt lőtte a 4ből, ami már gyakorlatilag eldöntötte a meccset.

Iniesta meg nyilván a torna legjobbja, és a világ legjobbja is Messi után.

Xavi is remek meccset játszott, de neki most legyen elég annyi h visszakapja az arany-karmesteri pálcát. :D
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.07.01. 23:58:49

Pár durva rekord:

http://www.nemzetisport.hu/foci_eb_2012 ... ek-2145283

kiemelném a legkomolyabbakat:

"Iker Casillas a 100. győzelmét aratta a spanyol válogatottban, elsőként érte el a centenáriumot a világon."

Grt Ikernek!

"Vicente del Bosque Helmut Schön után a második szövetségi kapitány, aki Eb-t és vb-t is nyert, és az első, aki BL-t is, továbbá klubvilágbajnokságot."

folytassa kérem...:)

"A spanyol válogatott sorozatban 71. alkalommal győzött olyan meccsen, amikor előnybe került."

azért ez velős :)

"Fernando Torres az egyetlen, aki két különböző Eb-fináléban is betalált (2008: 1, 2012: 1) – mindkét gólpasszt Xavi adta."

és amit már mindenki tudott:

"Spanyolország az első európai csapat, amelyik sorozatban három világversenyt megnyer (2008 Eb, 2010 vb, 2012 Eb)."

u.i.: Xavi topikjába is írtam 2őt.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
gergo9
Director del Fútbol

2012.07.01. 23:55:20

Xavi két gólpassza ellenére Ini lett a MOM ez azért meglep. :)
EB legjobbja is szerintem ő lesz. Illetve ő kell hogy legyen.
Lego
Jugador del Barça

2012.07.01. 23:42:18

egyik, hogy senki, de senki nem adott volna egy lyukas garast se, hogy az Azzurra döntőben lesz
Én igen. :)

Gondolom felesleges leírni a VdB-t kritizálóknak a mai meccset. 8)

Még mindig Spanyolország a világ legjobbja...és az is marad.

Most meg jöhetnek a 4-0-s bari meccsek :lol:
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
Facsy
Jugador d'estrella

2012.07.01. 23:35:42

Ronaldinho&Barca írta:de így is sima ügy volt nekik ez a torna.
hát azért a portugálok ellen izzadtak/izzadtunk :D
Capon
Llegenda del Barça

2012.07.01. 23:29:58

Bob_Marley írta:Azért egy profi játékos meg ráadásul Motta aki azért több nagy csapatban is volt (pl nálunk :D) nem tudom elképzelni, hogy ne melegítsen be normálisan, de kb 3 perce van pályán s ez egyértelmű húzódás, pech.S azért gyanús, hogy ilyen hamar a csere után meghúzódjon valaki.
Motta sérülésén 1 másodpercig sem csodálkoztam. Mikor én ezt az embert pályán látom az 50%ban megsérül.
Lezárt