The Long Good Friday
--- SPOILER!!! ---
Érdekes kis film volt. Írtam ugye, hogy témájában abszolút passzol hozzám, bírom a gengszterfilmeket.
Ez is bejött, igaz a történet nem volt túlbonyolítva. Lehetett tudni végig, hogy a görény a saját bandájában van, nem is értettem, hogy miért nem gondolt rá egyáltalán. Valamikor a film kétharmada után említi csak meg a nője, hogy mi van ha tégla?
Bob Hoskins zseniálisan lehozta a szerepét. Az elején összeszedett, kimért, profi főnökből úgy ment át tébolyult, meggondolatlan marhába, hogy csak nézett az ember. Nagyon hiteles volt, és a végén az arc amit vág... tökéletes.
Itt-ott kicsit leült, de nem mondanám, hogy untam volna.
8/10
Elejétől megvolt a lendület a filmben, vitt magával a sztori lendületessége.
A film hangulata Guy Ritchie filmekre hajaz erősen, de ez nem gond egyáltalán.
Csavarok is a helyükön voltak, itt-ott néztem.
Valami még is hiányzott, hogy mi arra talán második nézés után jövök csak rá, addig is:
7/10
Na, így az első kör végére sikerült két elég frankó darabot bedobni, így téve teljesség a fordulót.
Összességében szerintem el lehet mondani, hogy jó kör volt, nyilván lesznek jobbak meg rosszabbak is.
Kösz mindenkinek, hogy minket nézett, találkozunk jövő tavasszal... akarom mondani minnyá'.
@Előd, te meg unatkozol, hogy ennyire játszol a bloggal?