Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.13. 13:11:25

csababarca írta: értem. de mégis minden egybevág. ugyanaz a hajó van ott lezuhanva,ugyanúgy néz ki az irányítófülke stb. azért elég véletlenszerű és valószínűtlen,hogy ugyanaz történjen meg kétszer. szerintem itt inkább egy bakiról van szó,amit utólag ezzel próbáltak javítani,hogy más elnevezést adtak a bolygónak,vagy szimplán újragondolták a történetet ezzel.
De pont ezt mondjuk, hogy nem ugyanaz a hajó. Miért kell ugyanannak a hajónak lennie, attól még, hogy ugyanolyan? Gondolod, h a SJ-k egy adott típusból csak egy darabot gyártottak? De egyelőre még fogalmunk sincs sok mindenről (pl. h mi történt a LV-223on, amiért a SJ-k kihaltak ott) Az meg azért elég vicces, hogy szted egy forgatókönyvben lehet bakizni, nyilván ha arra akarták volna kihozni, hogy összeérjenek a dolgok az LV-426on történetekkel, akkor megtették volna, de tudjuk, hogy nem ez volt a cél
messideco
Presidente del Barça

2012.06.13. 13:09:53

Az Alien2-őt nézve feldobták a kérdést, hogy ki rakja/rakta le a tojásokat... Akkor a Prometheusban választ találok rá, vagy már a film végére kiderül

Amúgy nagyon bejön eddig a saga :D
Kép
"And my heart will leave you never."
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.06.13. 13:07:05

REMY írta:

csababarca azért nem tudsz összefüggést találni a 2 űrhajóval meg SJ-val mert nem ugyan az a bolygó van a 2 filmben ;) Alien ben az LV-426 a Prometheusban meg LV-223 van.
értem. de mégis minden egybevág. ugyanaz a hajó van ott lezuhanva,ugyanúgy néz ki az irányítófülke stb. azért elég véletlenszerű és valószínűtlen,hogy ugyanaz történjen meg kétszer. szerintem itt inkább egy bakiról van szó,amit utólag ezzel próbáltak javítani,hogy más elnevezést adtak a bolygónak,vagy szimplán újragondolták a történetet ezzel.Plusz ott van a szintén robot Ash,akinek szinte ugyanaz a karaktere mint Davidnek volt,ugyanazzal a szerepkörrel.
Nekem ez a film inkább egy újragondolásnak tűnik,mintsem előzménynek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
REMY
Madridista

2012.06.13. 12:59:30

soadroli írta:
sjd írta: Miért, az elsőben nem? :D
Hát jó, de az az első. Az milyen lenne már hogy az első perctől nyomják az alien az arcodba, úgy hogy fingod nincs mik azok :lol:
Viszont a 2. részben már azt kellett volna :P Ejnye-bejnye Mr. Cameron.

messideco: miért lennék? :D
:D szerintem amúgy sokkal jobb egy olyan film ami szépen fel van építve és nem úgy kezdőik, hogy darálnak már az első 5 percben.
És akinek nem tetszett az az Alien adag ami a 2. részben volt az így járt :P :D

csababarca azért nem tudsz összefüggést találni a 2 űrhajóval meg SJ-val mert nem ugyan az a bolygó van a 2 filmben ;) Alien ben az LV-426 a Prometheusban meg LV-223 van.

amúgy sosem értettem azt, hogy miért képzelnek el egy "saját" filmet az emberek mielőtt megnéznék az adott filmet. Egyértelmű, hogy csalódáshoz vezet, ha valaki a fejében felépít egy saját magának szóló jó történetet.

A Prometheus kapcsán: Tényleg csak az tudja értékelni aki belemélyül a filmbe. Mert apró részleteket kell tudni. Akik nem ismerik az Alien univerzumot azoknak egyértelműen csalódás a film. Nem egy egyszerű film a Promethus. Nem is kell annak lenni, mert nagy tág térben kellett dolgozni és sok mindenre figyelni. 1 filmben nem lehetett összedobni, mert csak egy sz*rkupac lett volna belőle.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.06.13. 12:58:56

Alien 1 pipa. de itt fel is függesztettem a többi rész megnézését határozatlan ideig.
Unalmas,vontatott,bugyuta sztori. Nem a műfajjal van bajom,nem is a technikai részével a filmnek,mert az korrekt. hanem maga az egész nem tetszik,teljesen nem így képzeltem el ezt az Alien dolgot.
Így már értem,hogy a Prometheus miért nem jött át,de ott legalább a színészi játék dobott egyet a filmen.

Másik meg,hogy a Prometheus az most előzményfilm vagy újragondolása az egész sorozatnak?
Mert ugye ott a lezuhant űrhajó,és ott ül az irányítófülkében egy teremtő,akinek nem kéne ott lennie. legalábbis,ha a Prometheus előzményfilm akkor semmiképp.
majd lehet este folytatom,vagy holnap,mindenesetre nyárig mindenképp végzek vele.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
soadroli
Llegenda del Barça

2012.06.13. 12:00:32

Bob_Marley írta:Szerintem pótold :wink: mellett a másik olyan II vháborús film, amit 2546ik megnézés után is sokként állok fel, s erősen érzelmeket vált ki.S ezzel szerintem nem csak én vagyok így.

Mondjuk aki Alieneket néz helyette ....:mrgreen: (ez csak vicc, de azért nézd meg a Zongoristát is)
A Schidler listája se tetszett, nem csípem az ilyen témájú filmeket.
Inkább Alien. :) Te meg nemhogy megnéznéd a filmkubbos ajánlásomat. Még csak hárman értékelték.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.13. 11:06:27

soadroli írta:Én nem láttam, és nem is fogom :D
Szerintem pótold :wink: Schidler listája mellett a másik olyan II vháborús film, amit 2546ik megnézés után is sokként állok fel, s erősen érzelmeket vált ki.S ezzel szerintem nem csak én vagyok így.

Mondjuk aki Alieneket néz helyette ....:mrgreen: (ez csak vicc, de azért nézd meg a Zongoristát is)
Kép
Kép
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.06.13. 10:52:22

sjd írta: Miért, az elsőben nem? :D
Hát jó, de az az első. Az milyen lenne már hogy az első perctől nyomják az alien az arcodba, úgy hogy fingod nincs mik azok :lol:
Viszont a 2. részben már azt kellett volna :P Ejnye-bejnye Mr. Cameron.

messideco: miért lennék? :D
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.06.13. 10:40:06

Oké :D Akkor max egy elküldöm p.ü-ben a tippemet, úgy is gondoltam én is arra a filmre :wink:

soadroli: te meg ennyire elvetemült vagy ? :P
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.13. 10:39:00

soadroli írta: Amúgy csak 1 órát kell várni a 2-ben, hogy alient lássunk :lol:
Miért, az elsőben nem? :D
soadroli
Llegenda del Barça

2012.06.13. 10:37:28

Bob_Marley írta:Zongoristát szerintem (s remélem is :D) mindenki látta.
Én nem láttam, és nem is fogom :D

Tegnap megnéztem másfél Alient, ma is legalább ennyit akarok. Amúgy csak 1 órát kell várni a 2-ben, hogy alient lássunk :lol:
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.13. 10:27:34

messideco írta:Bob: Polanskitól a Zongorista?
Azért ez rosszul esett :D
Ilyen "szegényesnek" érzed a kreativitásomat, illetve "filmtudásomat" :D Filmklub lényege a kevésbé ismert, de remekmű alkotások ajánlása.Zongoristát szerintem (s remélem is :D) mindenki látta.

Nem fogom ellőni, mert akkor tényleg nem tudom mi maradna, s kérlek ne is tippelgess :D
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.06.13. 10:19:49

Bob: Polanskitól a Zongorista?

Én is elkezdtem ma az Alien2-őt :D
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.06.13. 08:19:32

Nah letöltöttem az Alien filmeket (4 van ugye? ami csak Alienről szól.), ma ledarálom őket,ezzel pótolva eme hiányosságomat.
Majd vélekedek este róluk.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.13. 08:13:15

A zongoratanárnő lett volna a következő körben az ajánlásom :D
Így Faust ellőtte :twisted: No sebaj úgyis sokára jövök szerintem majd a következő körben :D Bár van egy másik zongorás ötletem :P :D

De tényleg kivételes darab, s iszonyat jó alkotás.Én kb 1 hónapja láttam, abszolút megfogott.Mindenki nézze meg aki teheti.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.06.13. 08:22:26-kor.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.06.13. 06:12:23

Azt tudom, hogy pár díjat szokott nyerni Berlinben és Cannesban. A zongoratanárnőt néztem meg egyszer félig, talán újranézem egyszer.
Kép
Faust
Madridista

2012.06.13. 04:10:56

Pár hete (hónapja?) elkezdtem egy Amenabar maratont, mely abbamaradt egy igen egyszerű okból: pár filmjét egész egyszerűen nem találtam meg a netes piacokon.

Körübelül másfél hete új maratont kezdtem, mégpedig egy olyan rendezőét, akivel a túloldali Filmklubban találkoztunk, és a filmjei tartalmát olvasgatva kezdtem el egy filmjét, és tetszett annyira, hogy nekiüljek még egynek...és most már szeretném végignézni az összeset.

Michael Hanekéről van szó.

A pali stílusa érdekes. Nem teljesen egyedi (kinek az?), viszont minden filmjében szinte kézzel fogható,és kb. a második, tetszőleges sorrendben megtekintett alkotása alatt már rá lehet érezni, és hagyni, hogy vezesse az orrodat.

Javarészt különböző társadalmi problémákkal foglalkozik, egyénekre bontva, nagyon szeret a romlott lelkivilágban turkálni. Rettenetesen ráérős filmjei vannak, javarészt hosszú, kinyújtott jelenetekkel, kevés vágással, és nuku zenével. Utóbbi főleg szokatlan lehet bárki számára, de érdekes módon filmjeiben a muzsika komplett hiánya ugyanolyan feszültségforrás, mint másnál a zene. A hosszú, sokszor percekig vágás nélkül futó jelenetei miatt a színészei játéka külön csemege: nagyon jól irányítja szereplőit, nem nagyon találkoztam még kifogásolható alakítással a filmjeiben.

Szó mi szó, nem egyszerűek a filmjei, néhol megalvad a tej a szánkban, de eddig egyik filmjében sem csalódtam. A filmlezárásai külön pikánsak, az egyiknél hangosan felröhögtem, a másikon jól felszabtam magam, a harmadiknál meg már csak bólogattam, hogy "tipikus". :mrgreen:

A Madridista Filmklubban anno a Fehér szalag volt terítéken, nem igazán tetszett (6 ponttal jutalmaztam, ha jól emlékszem), de szerintem a közeljövőben újranézem.

Tehát, pontozási sorrendben:

Furcsa játék
(Funny games, 2007)

Ezt a filmet kétszer csinálta meg Haneke, egyszer német, egyszer amerikai kivitelben, én az utóbbit néztem meg - de ahogy sonictól megtudtam, kb. copypaste az egész film, csak más szereplőkkel, és azért egy Naomi Watts - Tim Roth duót szívesebben néz az ember, mint egy Susanne Lothar - Ulrich Müle kettőst...de lehet csak én vagyok a hülye. :lol:

A sztori szerint egy kedves pár a gyerkőcével elmennek a nyaralójukba, ahol két pszcihopata srác rájuk támad, harcképtelenné teszi, majd egy éjszakán át terrorizálja. Pofonegyszerű sztori, a megvalósítás már annyira nem, elég beteg film, bár megjegyzem, néhol elég unalmas. Viszont nyoma nincs amerikai vonásoknak.

A gyerek, és a két szülő is meghal a film végére a srácok keze által. Különösen Watts halála megdöbbentő: gúzsba kötve lökik be a tóba, méghozzá olyan természetes módon, mintha teljesen mindennapos lenne nőket vízbe fullasztani. Először csak néztem, hogy mi van. :O

A film legerősebb pontja a hangulaton kívül Naomi Watts, a legrosszabb pedig a már említett unalom. A sztori nem elég tartalmas egy 2 órás filmhez, sokszor érzésem szerint feleslegesen van húzva. De még így is egy pofás film.

7/10

Rejtély
(Caché, 2005)

Ez a film már francia színtéren forgott. Egy tévés személyiség (Daniel Auteuil) és író felesége (Juliette Binoche), valamint gyermekük postán folyamatosan különböző videókazettákat kapnak, melyekből megtudják, hogy valaki a nap minden percében figyeli őket. A család egyre kevésbé bírja a feszültséget (a rendőrség nem akar az üggyel foglalkozni, amíg valakinek baja nem esik), és Georges (Auteuil) az egyik kazetta felvétele nyomán nyomozni kezd, és rájön, hogy a feladónak köze lehet a már-már elfeledett gyermekkorához.

Lassú, de nagyon feszült film, ismét kiváló alakításokkal. Ezen alkotás közepe felé kezdtem ráérezni Haneke stílusára igazán. És ennek a filmnek a végén ment fel a vérnyomásom egy huszad másodperc alatt, hogy hogy lehet így egy filmet befejezni. Azóta már rájöttem, hogy okos kis befejezés az... :)

Ajánlom azoknak, akik szeretik a lassabb folyású, nem kifejezetten eseménydús, de mégis feszült thrillereket. Nekem nagyon tetszett.

7,5/10

A zongoratanárnő
(La pianiste, 2001)

Ezt kb egy órája fejeztem be, a legmorcosabb témájú filmje, amit eddig láttam. Egy 40 éves, édesanyjánál lakó - és általa egész életében lelki terrorban tartott - zongoratanárnő a főszereplő. Rideg érzelmi analfabéta, akinek belső vívódásai mazochista hajlamokban törnek fel. A saját maga köré épített falat úgy tűnik, senki nem tudja lerombolni, amíg egy diákja bele nem szeret, és el nem kezd felé közeledni.

Beteg egy film, annyi szent, csak úgy, mint a világ, amiben élünk. Kevésbé feszült film, mint a Caché, de van benne pár jelenet, amitől szó szerint kirázott a hideg. Lélekbúvár egy film, de élvezhető módon, pláne annak, aki szereti az olyan filmeket, ahol a társadalom által szőnyeg alá sepert problémákat boncolgatják. Nekem nagyon tetszett, kifinomult egy film. És egy kis zene is van benne, érdekes lett volna Hanekétől, ha egy zongoratanárnő főszereplésével, egy zeneiskolában játszódó filmet zene nélkül csinál meg. :lol: Kicsit hosszú ez is, néhol ezt is untam picit, de nagyon tetszett. Bátran ajánlom azoknak, akik szeretik az efféle nem mindennapi, és efféle témákkal foglalkozó, de nem polgárpukkasztó filmeket.

8/10

Ha jól számoltam, még 6 filmje van hátra az ipsének, nagyon kíváncsi vagyok a többire.

Ahogy arra is, hogy ismeri-e még valaki itt rajtam kívül. :mrgreen:
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.13. 00:15:59

Faust írta: Először a Predator 2-ben van egy alien cameo (egy koponya), aztán ezen felbuzdulva adták ki a képregényt 89-ben, és hatalmas sikert aratott, ezt követte rengeteg képregény, két ugyancsak zseniálisra sikeredett blockbuster PC játék, majd a trágya első film.

Szóval nem csak marketing ok volt az, elég szép közös története van a két fajnak. ;)
Értem, hát ezeket nem tudtam, de ugyanakkor ez számomra még mindig eléggé marketing jellegű, hogy "tetszett a népnek, úgyhogy megcsináltuk"

Mert gondolom történeti szempontból semmi nem indokolta, viszont így lehetett egy csomó képregényt/játékot/filmet még eladni
(Az Alien vs Predator meg egy-az-egyben követi az ilyen óriáispolip vs. megacápa típusú filmek ötletelő módszerét)

Amúgy ha már Alien:
http://www.youtube.com/watch?v=EfOOOAN9e9w
Nem film ugyan, de a hangulatot nagyon adja (ja és a zene meg a Moon-ból van :D )
Faust
Madridista

2012.06.13. 00:07:01

(És elvileg alapvetően az Alieneknek semmi közük nincs a Predatorokhoz, csak marketing okokból rakták őket össze 2004-ben)
Először a Predator 2-ben van egy alien cameo (egy koponya), aztán ezen felbuzdulva adták ki a képregényt 89-ben, és hatalmas sikert aratott, ezt követte rengeteg képregény, két ugyancsak zseniálisra sikeredett blockbuster PC játék, majd a trágya első film.

Szóval nem csak marketing ok volt az, elég szép közös története van a két fajnak. ;)
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.06.12. 23:38:33

miihii írta:
P.U.Y.O.L. írta: Valamelyik Nemzet Aranyában van ilyen szál, ha jól emlékszem....
Én is be akartam írni már,mert az első részben (asszem) van érintve a téma.De éppen csak szóba kerül emlékeim szerint,ennél meg gondolom kimerítőbben érdekelné a téma :)
Azért köszönöm! :)

Most letöltöttem én is az Alient, majd vmikor sorra kerül.

off: VEB: jó az új profilod! mind az ava, mind a sig!
Messi-Ini
Capitá del Barça

2012.06.12. 23:05:13

sjd írta:
Messi-Ini írta: na hát igen :D hány része is van ennek a sorozatnak?
Alien (1979)
Aliens (1986)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Alien3 (1992)
Alien: Resurrection (1997)
Alien vs Predator (2004)
AvP Requiem (2007)
Predators (2010)
Prometheus (2012)

Na most ezek közül az AvP-k messzi elkerülését tanácsolták, a Predatort és az Alien első kettő/három részét szokták ajánlani.
(És elvileg alapvetően az Alieneknek semmi közük nincs a Predatorokhoz, csak marketing okokból rakták őket össze 2004-ben)
Ha a Prometheust akarod érteni, akkor szvsz ahhoz elég az első Alien is
(bár így talán kevésbé lesz poén néhány momentum, mint annak, aki 33 évig várt rá)
közben még délután énis megtaláltam ezeket,pontosabban a Prometheus előző részeit,azaz az Alien 1-2-3-at. Az első kettő részt már ki is végeztem,(mindegyik volt vagy 2 órás,kicsit bele is fáradtam :D ), de nekem nagyon tetszettek.Engem egyszerűen lenyűgözött mind2 rész,és bele sem gondolok hogy mekkora siker lehetett ez annó úgy 33 évvel ezelött...Hihetetlenül megcsinálták a filmet,ha valaki megnézi és nemtudja hogy ez 33 éves,akkor benézi olyan 2000-es évekbéli filmnek. Egy szó mint száz,szerintem ezek a filmek zseniálisak.
Egyébként vicces,mert az általad leírt részek közül én eddig 5 részt nemláttam,és ezek pont az Alien sorozatok részei voltak... :lol: Szal lényegében pont azokat sikerült megnéznem,amiknek semmi közük az eredeti Alien filmekhez...
:lol:

ui:egyébként vasárnap moziból kifelé jövet megkérdeztem tesómat,hogy dehát hol voltak ebből a Predatorok? :D mostmár értem hogy ezután a kérdés után miért nézett madárnak... :lol: :D

Am köszi a segítséget :!: :)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.12. 22:14:57

Faust írta:
- a barátai miért nem veszik észre mikor még él? csak szívatják? és honnan tudják h szívatni kell? vagy mi?

amugy végső állomásbol jött az 5let?
Az alap elméletileg az, hogy ők csempészték bele a hirdetést, az újságos fiúval is lebeszélték a dolgot (azért tetteti ő is, hogy nem látja). A végén azért szakad ki belőlük a röhögés, mert sikerült elérni a célt, hogy jól átverjék. Két srác még fogadott is, azért adja oda a pénzt morcos fejjel.

Nem a Végső állomásból jött, hanem egy Örkény egypercesből. Sajnos a megadott időhossz miatt nem tudtam jobban kibontani a dolgot. :(
aha. nah ezt nem lehetett (nekem nem sikerult :D) kihámozni, h ők tették bele a hirdetést
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
miihii
KHAL

2012.06.12. 21:30:30

Faust írta:

Nem a Végső állomásból jött, hanem egy Örkény egypercesből. Sajnos a megadott időhossz miatt nem tudtam jobban kibontani a dolgot. :(
Nekem a Láthatatlan (The Invisible) ugrott be róla,ami egy nagyon jó film mellesleg.

A vége irónikus,h a Suzukinak GOD van a rendszámtábláján :D Isten útjai kifürkészhetetlenek... :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Faust
Madridista

2012.06.12. 21:17:41

- a barátai miért nem veszik észre mikor még él? csak szívatják? és honnan tudják h szívatni kell? vagy mi?

amugy végső állomásbol jött az 5let?
Az alap elméletileg az, hogy ők csempészték bele a hirdetést, az újságos fiúval is lebeszélték a dolgot (azért tetteti ő is, hogy nem látja). A végén azért szakad ki belőlük a röhögés, mert sikerült elérni a célt, hogy jól átverjék. Két srác még fogadott is, azért adja oda a pénzt morcos fejjel.

Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.06.12. 21:08:20

Válasz küldése