A Korlátok Nélkül című filmet én ajánlottam. És akik szeretik az életrajzi sport drámákat azoknak ajánlom.
De az értékelésemet is leírom.
Korlátok nélkül
Egy Amerikai legenda, akit megismerhetünk közelebbről. Steve Prefontaine. Amerikai hosszútáv futó atléta.
Sok emberről lehetne készíteni filmet és fognak is készíteni, mert az atlétikában a sportban mindig történik olyan amit nem lehet elfelejteni. Pre' története is egyedülálló. Ugye ezt a sportágat én is űztem és sok mindent átéltem a "karrierem" során. Sok jó dolgok említek a filmben amit átélhet egy sport ember.
A filmben is előjön, hogy nem csak a tehetség számít, mert az egy dolog a sok közül. Akarat és szív is kell a győzelemhez.
A kivételes sportembereknek mindig van egy kis "defektjük". Szinte egy saját világban élnek és sokszor önfejűek (egy kicsit én is az voltam

).
Nagy nyomás terheli ilyenkor az edzőket akik nagyon kedvelik az ilyen sportolókat és mindig kitartanak mellettük, mert tudják, hogy nagy kincs rejlik bennük. És egy jó sportember mögött mindig ott áll egy remek edző is. A filmben Donald Sutherland nagyon jól játszotta az edző szerepet és a szövege is ellett találva.
Külön szót érdemel a főszereplő, Billy Crudup akit a Sleepersből ismerhetünk és ebben a filmben engem meggyőzött és remekül játszotta Stevet. Át tudta adni azt a személyiséget amit Pre'-ben ismerhettek meg sokan. (és amiket olvasni lehet róla)
A futós jelenetek rendkívül jók voltak és sokszor előhozák belőlem a régi érzéseket. Honvágyam volt, vissza akartam térni a rekortánra!
A kamerázás is számomra nagyon átjött. A belassítások és a hirtelen visszaállás a normál tempóra igencsak jóra sikerültek.
A smink és a korhű ábrázolás rendkívül jó volt. Ha rákeresünk A film után a személyekre akkor mi is észrevehetjük majd a hasonlóságot Pre' és a filmbéli Pre' között.
A film egy életrajzot dolgoz fel. (a nagyobb élmény érdekében ne keressetek rá semmilyen személyre a filmből, csak a film után!!!)
Sok jelenetnél meglepődtem és szerintem nektek is legalább 1 jelenet ami érdekes lehet majd

-->
Bill Bowerman az egyik alapítója a Nike-nak
amikor bemondta, hogy legyen a neve Nike én azt hittem leesek a székről.
Voltak benne megrázó események amit nagyon durva lehetett akkoriban átélni.
(az 1972-es Olimpia)
Egyetlen negatívum amit észrevettem a filmben és szerintem nektek is felfog tűnni:
Én nem tettem volna bele a romantikus szálakat. Nem ebbe a filmbe való volt. Vagy legalábbis hamár a végén megemlítették Maryt akkor max 1-2 jelenetig kellett volna bele tenni. Én a romantikus jelenetek helyett inkább a sérüléseket tettem volna bele amik hátráltathatták a karrierjét, mert minden bizonnyal voltak neki. Akkora terhelésnél amit egy hosszútáv futó kap nap mint nap sajnos mindig vannak sérülések.
9,5/10
Van egy 1997-es film is Jared Letoval a főszerepben, de az nagyon gagyi. A kivitelezés és a színészi játék is gyenge. cím: Prefontaine