miihii írta:daffy írta:én azért is gondolom azt,hogy nem találják fel,mert minek? a múltba visszamenni hülyeség,a szerkezet létezése meg veszélyes. valaki elmegy a jövőbe és gáz van. tehát amilyen hasznos lenne,legalább olyan veszélyes is. időgép nem kell,teleport kéne,de legalább 2

Ezt én is így gondolom.Elég veszélyes találmány lenne,mivel rossz kezekbe kerülve úgy változhatna meg alapvetően az egész történelem meg földi lét,h nem is vesszük észre

Bár ez sanszos még "jó" kezekben is,mivel emberek vagyunk,hibázunk

Nagyon nagy játék lenne a tűzzel és igencsak sokan égethetnék meg magukat.Nem biztos,h kéne feszegetni... Ami történet,megtörtént és slussz.
Biztos nem akarnának érintetlenül hagyni mindent,ha már van a cucc,onnét kezdve meg,h belenyúlunk vmibe,beláthatatlan következményekkel járna a pillangó effektus miatt.
De ez ugyanígy igaz a jövővel kapcsolatban is.Odamegyünk,akkor már biztos hozunk "relikviát",amivel pölö fejlődhet a tudomány v akármi és máris megváltozik az,ami még nincs is

Bár olyan célokra,h a jelenleg gyógyíthatatlan betegségek ellenszereit esetleg visszahozni,ha már meglenne,az még talán oké.De pölö hadászati ötleteket meríteni már cinkesebb...És akkor nem is mélyültem el a témában.
A lényeg,h sztem nagyobb kockázattal járna,mint h érdemes legyen megcsinálni...
Igen, lenne egy ilyen oldala is. Az ország, amely előtudná állítani, brutális hatalmi előnyre tenne szert. De nem is kell elmenni az előállításáig. Ha már a technika olyan szinten lesz, h elkezdődnek a kísérletek az előállítására, már akkor nagyon komoly harcok lehetnek érte. Ráadásul ott van a kockázat, ami pl. a Vissza a jövőben filmekben vázolnak. Ha vki visszamegy a múltba, akkor megváltozik a jövő, és annak beláthatatlan követkézmenyei lehetnek, legrosszabb esetben mondjuk az emberiség pusztulása.
Ha viszont a párhuzamos univerzumok elmélete igaz, akkor az megoldaná ezeket a problémákat, hisz ha visszamenne vki a múltba, akkor nem a saját jelene jövőjét változtatná meg. Persze ennek meg megint más veszélyei lennének.
Szóval kockázatos dolog, örüljünk, h jelenleg nincs időgép, és mostanában nem is lesz.
Alapvetően az űrkutatásokban viszont óriási lehetőségek vannak. Ugye mint tudjuk, lassan de biztosan feléljük kicsiny Földünket, igy a jövő generációk egyik nagy feladata lesz új élhető bolygók/bolygó keresése. (ebben Kashnak is szerepe lesz, nem hiába küldjük a Marsra

). A másik dolog, h a tudósok rájöttek, h a világűrnek kimeríthetetlen ásványkincs tartalékai vannak... jelenleg persze nincs olyan technika, melyekkel ezeket ki lehetne bányászni, és hazaszállítani, de ez is csak idő kérdése lehet, h a III. VH-nak az egyik csatatere a világűr lesz.
Amúgy ha már érdekes témák, az AGY-ról, vmi embernek szánt (azaz nem orvosi szakzsargonnal teleszőtt) cuccost nem tudtok, ami érdekes, és ami kutatja,hogy mennyi lehetőség is rejlik egy emberi agy"ban", és hogy ezt hogy lehet minél jobban kiaknázni.
Azt hiszem egy átlag ember az agyának csak pár %át tudja kihasználni (igazolások topiknál ezt a számot osszuk el legalább 10el) de ez különböző módokkal fejleszthető. Mi a rekord? és ő mit tud?
Agykontrollal lehet fejleszteni állítólag, de én nem vagyok otthon a dologban.
De pl. itt egy érdekes eset az ún. tökéletes memóriáról:
http://forditasok.blog.de/2008/11/19/to ... a-5063768/
Hátborzongató, ha tényleg igaz!
Ami még érdekes: állítólag nemcsak az agynál van így, de pl. a testi erőknél is. Pl. valójában sokkal nagyon dolgokat megtudnánk emelni, mint amilyeneket képesek vagyunk. Vannak ilyenekről is történetek, mikor egyszerű, hétköznapi emberek komoly sokk alatt olyan súlyokat mozdítottak meg, melyeket sem előtte, sem utána nem tudtak. Pl. egy fiú autót szerelt az apjával, de eltöltött az emelő, és a több tonnás autó az apjára zuhant. A gyerek meg puszta kézzel leemelte róla, pedig nem volt különösebb erőművész. A tudományos magyarázat erre az, h ilyenkor az agy, az izmokban lévő összes erőt összpontosítja, és felhasználja.