Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.05. 23:22:54

daffy írta: az én olvasatomban az időutazás során ha a te szemszögeddel nézve 1 évig utazol,akkor te 1 évvel leszel idősebb,míg a többiek nem feltétlen. ha az időutazás pillanatnyi,mint a teleport,egyik kapun be,a másikon ki,akkor nem gondolom,hogy a korodnak változnia kell,hisz a két kapu között meg is halhatnál és akkor se itt,se ott. de az időutazást nehéz felfogni,ezért kell a teleporttal edzeni az elmét :)
De jelenleg a teleportok is azon az elven működne, hogy az anyagot lebontják információra (kvázi beszkennelik), azt átküldik, és a célállomáson felépítik. Tehát ténylegesen nem teleportálnak, csak faxolnak tképpen.

Viszont a csillagközi teleportnál még aggályosabb, hogy egy éppen felfedezett technológiát hogyan juttatsz el a múltba, ha az lenne a feltétele az időutazásnak ( a jövő már egyszerűbb lenne)

Egyébként Michael Crichton: Idővonal c. regénye foglalkozik a témával, bár asszem néhány dologra ő sem talált ki választ
daffy
Madridista

2012.06.05. 23:17:32

sjd írta: Ha az időt ugyanolyan dimenzióként kezeljük, mint az összes többit, akkor nem vonatkoztathatunk el attól, hogy az időutazást mindenki úgy képzeli el, hogy ő maga változatlan marad, körülötte viszont minden visszaváltozik egy korábbi állapotára. Viszont ha logikusan nézzük, akkor neked is vissza kéne változnod egy korábbi állapotodra ezzel együtt, tehát valószínűleg egy tényleges időutazás esetén megszűnnél létezni, amint túlhaladsz a saját születéseden vagy előrefelé a saját halálodon. Kb. mintha úgy akarnál teleportálni, hogy elmész New Yorkban, de te közben még Budapesten maradsz.
Persze mindenki elképzeli féreglyukakkal meg ilyenekkel, de egyelőre semmi bizonyíték nincs arra, hogy az időt "meg tudjuk hajlítani"
az én olvasatomban az időutazás során ha a te szemszögeddel nézve 1 évig utazol,akkor te 1 évvel leszel idősebb,míg a többiek nem feltétlen. ha az időutazás pillanatnyi,mint a teleport,egyik kapun be,a másikon ki,akkor nem gondolom,hogy a korodnak változnia kell,hisz a két kapu között meg is halhatnál és akkor se itt,se ott. de az időutazást nehéz felfogni,ezért kell a teleporttal edzeni az elmét :)
Amúgy meg voltak már olyan esetek, h pl szemtanúk állították, h egy öreg néni a semmiből csak úgy megjelent egy néni nyilvános női WC-ben. Persze egyből megindultak a spekulációk, h a jövőből jött, vagy teleportált. Persze el lehet intézni, egy legyintéssel az egészet, de a folyosón a WC előtt kamera is volt. A néni be nem ment a WC-be, de kijött
igen,ilyenről én is olvastam már(konkrétan erről még nem). de nagyon egyszerű,meg kell kérdezni a nénit,hogy mi szél hozta
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.05. 23:16:32

daffy írta:
LG írta: Ha viszont egy párhuzamos univerzumba teszed ezt, akkor azzal a saját univerzumodba nem teszel kárt, és így nem lesz káosz.
végül is,csak egyik pillanatról a másikra eltűnök a jelen világból. ez azért elég nagy probléma :D
De azzal ennek a világnak nem változtatod meg a múltját, tehát nem borul fel minden. Az meg, h nagy probléma? Hát, attól függ kinek? :) Ha gonosz akarnék lenni, azt mondanám, h a párhuzamos univerzumban élőknek, ahová mész? :lol:
Amúgy meg voltak már olyan esetek, h pl szemtanúk állították, h egy öreg néni a semmiből csak úgy megjelent egy néni nyilvános női WC-ben. Persze egyből megindultak a spekulációk, h a jövőből jött, vagy teleportált. Persze el lehet intézni, egy legyintéssel az egészet, de a folyosón a WC előtt kamera is volt. A néni be nem ment a WC-be, de kijött. :roll:
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.05. 23:13:13

daffy írta:ha már mars utazás,akkor megosztom a gondolatom a időgépről.
Ha az időt ugyanolyan dimenzióként kezeljük, mint az összes többit, akkor nem vonatkoztathatunk el attól, hogy az időutazást mindenki úgy képzeli el, hogy ő maga változatlan marad, körülötte viszont minden visszaváltozik egy korábbi állapotára. Viszont ha logikusan nézzük, akkor neked is vissza kéne változnod egy korábbi állapotodra ezzel együtt, tehát valószínűleg egy tényleges időutazás esetén megszűnnél létezni, amint túlhaladsz a saját születéseden vagy előrefelé a saját halálodon. Kb. mintha úgy akarnál teleportálni, hogy elmész New Yorkban, de te közben még Budapesten maradsz.
Persze mindenki elképzeli féreglyukakkal meg ilyenekkel, de egyelőre semmi bizonyíték nincs arra, hogy az időt "meg tudjuk hajlítani"
Kash
Entrenador del Barça

2012.06.05. 23:09:09

Öcsééééém,h levágtad a szóviccet
Bocsánat, csak tudod általános iskolában igy próbáltuk tompitani a szó sulyosságát. Azóta bennem van...
Kép
daffy
Madridista

2012.06.05. 23:07:33

LG írta: Ha viszont egy párhuzamos univerzumba teszed ezt, akkor azzal a saját univerzumodba nem teszel kárt, és így nem lesz káosz.
végül is,csak egyik pillanatról a másikra eltűnök a jelen világból. ez azért elég nagy probléma :D
A teleportálós dolgot meg lehet oldani. Elviszel hajóval vagy repcsivel egy "kijáratot" bárhova. aztán kész. utána megvan a dolog. persze nem lehet nyilván mindenhova rakni,de az elvben megoldható.
és a bolygóközi teleportálás? egy űrhajón kilősz egy bekapcsolva hagyott teleportot? :)
miihii
KHAL

2012.06.05. 23:02:04

Kash írta:
Kash barátom!
"Látni fogják,milyen sokszínű emberkék vannak ott?"
Te ilyen szivárvány srác vagy?
Te most lebuziztál engem?
Egyébként még jómagam sem tudom, hogy hogy értettem.
Öcsééééém,h levágtad a szóviccet :shock:
Őszintén mondom,minden elismerésem,hatalmas léptekkel fejlődsz! Gratulálok az EuroBARCA fórumának,kitartó munkánk nem hasztalan :mrgreen:

Am NEM,nem buziztalak le. Egyrészt,akkor kijelentő módban írom... :P Másrészt meg csak hülyültem,mert magas volt a laszti ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.06.05. 23:01:19

daffy írta:ha már mars utazás,akkor megosztom a gondolatom a időgépről. szerintem sosem találják fel,mert ha feltalálná valaha az emberiség,akkor már visszajöttek volna vele,így rég velünk lenne.
Attól, h hozzád nem látogatott el a "jövő-daffy" nem biztos, h másnál is így van.
Hozzám múlt hónapban jött el "jövő-Bence" és meglepő infókat mesélt. Például eztis, h daffy felfogja vetni a témát :o :lol:
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.05. 23:00:05

daffy írta:ha már mars utazás,akkor megosztom a gondolatom a időgépről. szerintem sosem találják fel,mert ha feltalálná valaha az emberiség,akkor már visszajöttek volna vele,így rég velünk lenne.
teleport dettó. ha építesz egyet,akkor sem tudod kipróbálni,mivel abból 2 kell,mert 1 nem jó semmire,ha bemész rajta,valahol ki is kell jönni. ebből következik,hogy ha pesten van egy teleport és new yorkba akarsz menni vele,akkor előtte oda is kell vinni egyet. ez némileg megnehezítené a bolygóközi utazásokat a teleporttal.
azt hiszem ennyi fárasztás elég is estére :)
Régebben láttam egy műsort, amelyben egy ismert japán sci-fi tudós Michio Kaku erről kifejtette a véleményét. Ha feltalálnák az időgépet (ami elméletileg igenis lehetséges), és vki visszamegy az időbe, az nem a saját univerzumába tenné meg az ő véleménye szerint, hanem egy párhuzamos univerzumba. Ebben én látok rációt. Mert ha a saját univerzumodba utaznál vissza, annak beláthatatlan követkézmenyei lennének, hisz azzal megváltoztatnád a múltat, és azzal együtt a jövőt, és minden felborulna...
Ha viszont egy párhuzamos univerzumba teszed ezt, akkor azzal a saját univerzumodba nem teszel kárt, és így nem lesz káosz.

Egy másik lehetséges magyarázat, h 2012-ben tényleg vége a világnak, ezért nem jött vissza még senki a jövőből. :mrgreen:

Eleve az idő egy annyira bonyolult, és összetett dolog, h az felfoghatatlan.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.06.05. 22:59:48

A teleportálós dolgot meg lehet oldani. Elviszel hajóval vagy repcsivel egy "kijáratot" bárhova. aztán kész. utána megvan a dolog. persze nem lehet nyilván mindenhova rakni,de az elvben megoldható.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
daffy
Madridista

2012.06.05. 22:59:17

Kash írta: Te most lebuziztál engem?
nem,a kisebbségire gondolt. vagy arra,hogy lilára vagy verve...? :-k
Kash
Entrenador del Barça

2012.06.05. 22:56:21

Kash barátom!
Te ilyen szivárvány srác vagy?
Te most lebuziztál engem?
Kép
miihii
KHAL

2012.06.05. 22:54:23

teleport dettó. ha építesz egyet,akkor sem tudod kipróbálni,mivel abból 2 kell,mert 1 nem jó semmire,ha bemész rajta,valahol ki is kell jönni. ebből következik,hogy ha pesten van egy teleport és new yorkba akarsz menni vele,akkor előtte oda is kell vinni egyet. ez némileg megnehezítené a bolygóközi utazásokat a teleporttal.
Nem biztos az. Ha feltalálnám az időgépet,hülye lennék vele visszajönni és elreklámozni. Csak használnám magamnak (meg jópénzééé spanoknak :D ),aztán csoki. Elugrándoznék erre-arra,és legalább nem késnék el sehonnan :)
A teleportos témát meg adom,jogos gondolatmenet ;)

Kash barátom!
Te ilyen szivárvány srác vagy? :P
Kash
Entrenador del Barça

2012.06.05. 22:50:19

Játszottad már a Halo 1,2 és 3. részét? Ott a teleportos elméleted bukta. :lol:
Kép
daffy
Madridista

2012.06.05. 22:47:10

ha már mars utazás,akkor megosztom a gondolatom a időgépről. szerintem sosem találják fel,mert ha feltalálná valaha az emberiség,akkor már visszajöttek volna vele,így rég velünk lenne.
Kash
Entrenador del Barça

2012.06.05. 22:45:18

LG írta:Kash!
Értem én, h nem akarsz a Marsra menni, félsz a kihívástól. De el kell fogadnod, neked ez a sorsod.
Frodó is sokszor gondolkodott azon, h miért ő. Amíg Mordorba ért számtalanszor esett kétségbe. De végül mindezeken felültudott emelkedni, és elérte a célját, hőssé vált, pedig csak egy kis hobbit volt!
Tudod, h csak Te vagy képes rá, h eljuss a Marsra, neked kell a magyarságot és az Eurobarcát képviselned. Hosszú, és viszontagságos út vár rád, de a végén elfogod nyerni méltó jutalmad, és mi majd innen támogatunk!
Ha csak az Eurobarcát kellene képviselnem, akkor állok elébe, leglább látni foigják, milyen sokszinű emberkék vannak ott.
De ha már Magyarországot kell, akkor inkáb küldjétek Miihii-t, mert én csak leégetném a Magyarokat.
Kép
miihii
KHAL

2012.06.05. 22:44:43

Én sem sokat gondolkodnék a Mars turnén,elég ha annyit mondok,h ingyééé Mars csoki dögivel :D (Ha már a Hold cucc nem játszik,pedig az meg sajtból van :P )
Az utat megoldanám,netkapcsolat tuti lenne,onnét meg enyém a világ ;)
Mondjuk az útitársak neccesek lehetnek,de lerendezném őket,ha idegesítenek: MARS INNEN!!! :lol:
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.05. 22:37:12

Kash!
Értem én, h nem akarsz a Marsra menni, félsz a kihívástól. De el kell fogadnod, neked ez a sorsod.
Frodó is sokszor gondolkodott azon, h miért ő. Amíg Mordorba ért számtalanszor esett kétségbe. De végül mindezeken felültudott emelkedni, és elérte a célját, hőssé vált, pedig csak egy kis hobbit volt!
Tudod, h csak Te vagy képes rá, h eljuss a Marsra, neked kell a magyarságot és az Eurobarcát képviselned. Hosszú, és viszontagságos út vár rád, de a végén elfogod nyerni méltó jutalmad, és mi majd innen támogatunk!
Kash
Entrenador del Barça

2012.06.05. 22:15:29

sjd írta:
Kash írta: Nem szeretem a bort, csak Kólával iszom meg, azt is csak akkor, ha már részeg vagyok(Soha).
Kép
Nyilván a zárójelnek van egy szerepköre. :wink:
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.05. 22:09:13

visca el barca írta:
amugy neki sem fog összejönni, mert a celtics megnyeri a gyűrűt, és ugy a pohár fenekére néz, hogy hónapokig nem fog tudni magáról. ugy meg biztos elbukik rögtön az első teszten :lol:
Adja az Isten, hogy nyerjen idén a Celtics :D Már egyik kollégámat régóta fűzöm, hogy ketten dobjunk össze egy amerikai túrára, s akkor a Garden is célpont :D De előtte tuti kicsit a pohár fenekére néznék már itthon is.

Bár amilyen az én formám ez nem az az év, amikor összejönnének a dolgok :P Barca is utolsó fordulókban bukta el a bajnoki címet véglegesen, Celtics se nagy esélyes a gyűrűre, s gondolom Hamiltonnak meg elintézik a bokszban, hogy ne legyen idén (sem ) bajnok :P :lol:

De majd akkor kimegyek a Marsra kárpótlásul :D

(Kash tényleg nem bántásból, de te nagyon fura egyéniség vagy itt a fórumon, néha olyan hozzászólásaid vannak, hogy csak hüledezek, magamat is a nem 100as emberek közé sorolom, de te még az 50et is alulról karcolod :mrgreen: )
Kép
Kép
Kép
Xanthor
Capitá del Barça

2012.06.05. 21:52:19

bence-barca írta:Srácok lenne egy kérdésem!
Valaki tud olyan nyitott helyet, ahol Budapesten lehet majd nézni az EBt?
Anno vbt westend tetőn néztük sokat, ott tetszett, most EBre is lesz ott egy stand a meccsnézésekre? Ill. ha ott nem ki milyen helyet tud? Nem kocsma v ilyesmi kéne, hanem ahol úgy sok ember összejöhet, tehát ezért is írtam, h nyitott hely kéne.
Szabadság téren lesz úgy, mint a VB-n is (gondolom akkor arról se tudtál).
Akkor elég sok ember volt ott a meccseken (több száz) és nagyon jó hangulat volt, nyomtuk a vuvuzelát meg minden :D
http://www.facebook.com/events/404311679594058/
Most támogatja a Borsodi nem emlékszem, hogy a VB-n volt-e sörszponzor, de akkor lehetett is odavinni sört, nem kellett ott venni sok pénzért.
Viszont abban a kerületben x óra után nem adnak ki piát, úgyhogy úgy kell készülni (bár nem messze van bolt ahol lehet venni). Meg valami lepedőféleséget is érdemes vinni amire le lehet telepedni + helyet foglalni vele :D
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.05. 21:40:40

Kash írta: Nem szeretem a bort, csak Kólával iszom meg, azt is csak akkor, ha már részeg vagyok(Soha).
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.06.05. 21:35:50

Ne légy ünneprontó Kash.
Állítólag, ha a válogatás első részén túl vagy, akkor kapsz egy dvd-t a Jóban rosszban összes részével. Legalább kezd el, s ha nem tetszik, akkor még kiszállhatsz.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.06.05. 21:33:23

Srácok lenne egy kérdésem!
Valaki tud olyan nyitott helyet, ahol Budapesten lehet majd nézni az EBt?
Anno vbt westend tetőn néztük sokat, ott tetszett, most EBre is lesz ott egy stand a meccsnézésekre? Ill. ha ott nem ki milyen helyet tud? Nem kocsma v ilyesmi kéne, hanem ahol úgy sok ember összejöhet, tehát ezért is írtam, h nyitott hely kéne.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.05. 21:32:44

Kash írta:
Biztos?
Szerinted mitől vörös? Naná. Bor. Wink
Egy bolygó ami borból van komám.
Nem szeretem a bort, csak Kólával iszom meg, azt is csak akkor, ha már részeg vagyok(Soha).
Köszönöm a szervezést, de nyugodtan abbamaradhat, mivel nem utazom.
A kólán nem múljon már, azt is megoldjuk.
Válasz küldése