Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
hát,ha ilyen dolgos,jó fej emberek várnak haza,akkor én is csak odafelé váltok jegyetmiihii írta: Ha így teszel,vidd magaddal Matyikánkat is (one way ticket-tel) és máris problémamegoldás is a probléma
Te azért hiányoznál... (
jááájjj,a Degec-i születésem és a divatos kifejezésünk szinte kényszeríti a végszót: "nem."De mégsem teszem oda.NEM.
![]()
Ha így teszel,vidd magaddal Matyikánkat is (one way ticket-teldaffy írta: végül is,csak egyik pillanatról a másikra eltűnök a jelen világból. ez azért elég nagy probléma![]()
Yepp,vágom a csíziótKash írta: Igy érthető?
Fúúú, váej, megpróbálom elmagyarázni...:miihii írta:Ezt most nem egészen biztos,h értemKash írta:Bocsánat, csak tudod általános iskolában igy próbáltuk tompitani a szó sulyosságát. Azóta bennem van...Öcsééééém,h levágtad a szóviccet![]()
Mit szoktatok tompítani mivel?És mi van benned?
Ezt most nem egészen biztos,h értemKash írta:Bocsánat, csak tudod általános iskolában igy próbáltuk tompitani a szó sulyosságát. Azóta bennem van...Öcsééééém,h levágtad a szóviccet
én stephen hawkingot javaslom a témában,szerintem jókat mond rólaLG írta:De épp, h befolyásolható az idő. Pl. egy felhőkarcoló tetején máshogy telik az idő(arra már nem emlékszem, h gyorsabban-e, vagy lassabban-e) mint a földön. Vagy egy gyorsa mozgó autóban máshogy telik az idő, mintha sétálnál. Persze ezek az emberek számára nem érzékelhető, nagyon-nagyon apró különbségek. De láthatjuk, h vannak tényezők, melyek befolyásolják az időt.
Én ezekhez nem értek, de a tudósok azt mondják, h egy féreglyuk előállításához nem kell más, csak óriási mennyiségű energia. Annyi, amennyinek jelenleg az emberek a töredékét sem tudják előállítani. DE elméletben lehetséges.
Akit érdekel a téma, olvassa Michio Kaku könyveit!
De épp, h befolyásolható az idő. Pl. egy felhőkarcoló tetején máshogy telik az idő(arra már nem emlékszem, h gyorsabban-e, vagy lassabban-e) mint a földön. Vagy egy gyorsa mozgó autóban máshogy telik az idő, mintha sétálnál. Persze ezek az emberek számára nem érzékelhető, nagyon-nagyon apró különbségek. De láthatjuk, h vannak tényezők, melyek befolyásolják az időt.sjd írta:Ha az időt ugyanolyan dimenzióként kezeljük, mint az összes többit, akkor nem vonatkoztathatunk el attól, hogy az időutazást mindenki úgy képzeli el, hogy ő maga változatlan marad, körülötte viszont minden visszaváltozik egy korábbi állapotára. Viszont ha logikusan nézzük, akkor neked is vissza kéne változnod egy korábbi állapotodra ezzel együtt, tehát valószínűleg egy tényleges időutazás esetén megszűnnél létezni, amint túlhaladsz a saját születéseden vagy előrefelé a saját halálodon. Kb. mintha úgy akarnál teleportálni, hogy elmész New Yorkban, de te közben még Budapesten maradsz.daffy írta:ha már mars utazás,akkor megosztom a gondolatom a időgépről.
Persze mindenki elképzeli féreglyukakkal meg ilyenekkel, de egyelőre semmi bizonyíték nincs arra, hogy az időt "meg tudjuk hajlítani"
De jelenleg a teleportok is azon az elven működne, hogy az anyagot lebontják információra (kvázi beszkennelik), azt átküldik, és a célállomáson felépítik. Tehát ténylegesen nem teleportálnak, csak faxolnak tképpen.daffy írta: az én olvasatomban az időutazás során ha a te szemszögeddel nézve 1 évig utazol,akkor te 1 évvel leszel idősebb,míg a többiek nem feltétlen. ha az időutazás pillanatnyi,mint a teleport,egyik kapun be,a másikon ki,akkor nem gondolom,hogy a korodnak változnia kell,hisz a két kapu között meg is halhatnál és akkor se itt,se ott. de az időutazást nehéz felfogni,ezért kell a teleporttal edzeni az elmét
az én olvasatomban az időutazás során ha a te szemszögeddel nézve 1 évig utazol,akkor te 1 évvel leszel idősebb,míg a többiek nem feltétlen. ha az időutazás pillanatnyi,mint a teleport,egyik kapun be,a másikon ki,akkor nem gondolom,hogy a korodnak változnia kell,hisz a két kapu között meg is halhatnál és akkor se itt,se ott. de az időutazást nehéz felfogni,ezért kell a teleporttal edzeni az elmétsjd írta: Ha az időt ugyanolyan dimenzióként kezeljük, mint az összes többit, akkor nem vonatkoztathatunk el attól, hogy az időutazást mindenki úgy képzeli el, hogy ő maga változatlan marad, körülötte viszont minden visszaváltozik egy korábbi állapotára. Viszont ha logikusan nézzük, akkor neked is vissza kéne változnod egy korábbi állapotodra ezzel együtt, tehát valószínűleg egy tényleges időutazás esetén megszűnnél létezni, amint túlhaladsz a saját születéseden vagy előrefelé a saját halálodon. Kb. mintha úgy akarnál teleportálni, hogy elmész New Yorkban, de te közben még Budapesten maradsz.
Persze mindenki elképzeli féreglyukakkal meg ilyenekkel, de egyelőre semmi bizonyíték nincs arra, hogy az időt "meg tudjuk hajlítani"
igen,ilyenről én is olvastam már(konkrétan erről még nem). de nagyon egyszerű,meg kell kérdezni a nénit,hogy mi szél hoztaAmúgy meg voltak már olyan esetek, h pl szemtanúk állították, h egy öreg néni a semmiből csak úgy megjelent egy néni nyilvános női WC-ben. Persze egyből megindultak a spekulációk, h a jövőből jött, vagy teleportált. Persze el lehet intézni, egy legyintéssel az egészet, de a folyosón a WC előtt kamera is volt. A néni be nem ment a WC-be, de kijött
De azzal ennek a világnak nem változtatod meg a múltját, tehát nem borul fel minden. Az meg, h nagy probléma? Hát, attól függ kinek?daffy írta:végül is,csak egyik pillanatról a másikra eltűnök a jelen világból. ez azért elég nagy problémaLG írta: Ha viszont egy párhuzamos univerzumba teszed ezt, akkor azzal a saját univerzumodba nem teszel kárt, és így nem lesz káosz.![]()
Ha az időt ugyanolyan dimenzióként kezeljük, mint az összes többit, akkor nem vonatkoztathatunk el attól, hogy az időutazást mindenki úgy képzeli el, hogy ő maga változatlan marad, körülötte viszont minden visszaváltozik egy korábbi állapotára. Viszont ha logikusan nézzük, akkor neked is vissza kéne változnod egy korábbi állapotodra ezzel együtt, tehát valószínűleg egy tényleges időutazás esetén megszűnnél létezni, amint túlhaladsz a saját születéseden vagy előrefelé a saját halálodon. Kb. mintha úgy akarnál teleportálni, hogy elmész New Yorkban, de te közben még Budapesten maradsz.daffy írta:ha már mars utazás,akkor megosztom a gondolatom a időgépről.
végül is,csak egyik pillanatról a másikra eltűnök a jelen világból. ez azért elég nagy problémaLG írta: Ha viszont egy párhuzamos univerzumba teszed ezt, akkor azzal a saját univerzumodba nem teszel kárt, és így nem lesz káosz.
és a bolygóközi teleportálás? egy űrhajón kilősz egy bekapcsolva hagyott teleportot?A teleportálós dolgot meg lehet oldani. Elviszel hajóval vagy repcsivel egy "kijáratot" bárhova. aztán kész. utána megvan a dolog. persze nem lehet nyilván mindenhova rakni,de az elvben megoldható.
Öcsééééém,h levágtad a szóviccetKash írta:Te most lebuziztál engem?Kash barátom!
"Látni fogják,milyen sokszínű emberkék vannak ott?"
Te ilyen szivárvány srác vagy?
Egyébként még jómagam sem tudom, hogy hogy értettem.
Attól, h hozzád nem látogatott el a "jövő-daffy" nem biztos, h másnál is így van.daffy írta:ha már mars utazás,akkor megosztom a gondolatom a időgépről. szerintem sosem találják fel,mert ha feltalálná valaha az emberiség,akkor már visszajöttek volna vele,így rég velünk lenne.
Régebben láttam egy műsort, amelyben egy ismert japán sci-fi tudós Michio Kaku erről kifejtette a véleményét. Ha feltalálnák az időgépet (ami elméletileg igenis lehetséges), és vki visszamegy az időbe, az nem a saját univerzumába tenné meg az ő véleménye szerint, hanem egy párhuzamos univerzumba. Ebben én látok rációt. Mert ha a saját univerzumodba utaznál vissza, annak beláthatatlan követkézmenyei lennének, hisz azzal megváltoztatnád a múltat, és azzal együtt a jövőt, és minden felborulna...daffy írta:ha már mars utazás,akkor megosztom a gondolatom a időgépről. szerintem sosem találják fel,mert ha feltalálná valaha az emberiség,akkor már visszajöttek volna vele,így rég velünk lenne.
teleport dettó. ha építesz egyet,akkor sem tudod kipróbálni,mivel abból 2 kell,mert 1 nem jó semmire,ha bemész rajta,valahol ki is kell jönni. ebből következik,hogy ha pesten van egy teleport és new yorkba akarsz menni vele,akkor előtte oda is kell vinni egyet. ez némileg megnehezítené a bolygóközi utazásokat a teleporttal.
azt hiszem ennyi fárasztás elég is estére
nem,a kisebbségire gondolt. vagy arra,hogy lilára vagy verve...?Kash írta: Te most lebuziztál engem?
Egyébként még jómagam sem tudom, hogy hogy értettem.
Nem biztos az. Ha feltalálnám az időgépet,hülye lennék vele visszajönni és elreklámozni. Csak használnám magamnak (meg jópénzééé spanoknakdaffy írta:ha már mars utazás,akkor megosztom a gondolatom a időgépről. szerintem sosem találják fel,mert ha feltalálná valaha az emberiség,akkor már visszajöttek volna vele,így rég velünk lenne.
teleport dettó. ha építesz egyet,akkor sem tudod kipróbálni,mivel abból 2 kell,mert 1 nem jó semmire,ha bemész rajta,valahol ki is kell jönni. ebből következik,hogy ha pesten van egy teleport és new yorkba akarsz menni vele,akkor előtte oda is kell vinni egyet. ez némileg megnehezítené a bolygóközi utazásokat a teleporttal.
Játszottad már a Halo 1,2 és 3. részét? Ott a teleportos elméleted bukta.daffy írta:ha már mars utazás,akkor megosztom a gondolatom a időgépről. szerintem sosem találják fel,mert ha feltalálná valaha az emberiség,akkor már visszajöttek volna vele,így rég velünk lenne.
Ha csak az Eurobarcát kellene képviselnem, akkor állok elébe, leglább látni foigják, milyen sokszinű emberkék vannak ott.LG írta:Kash!
Értem én, h nem akarsz a Marsra menni, félsz a kihívástól. De el kell fogadnod, neked ez a sorsod.
Frodó is sokszor gondolkodott azon, h miért ő. Amíg Mordorba ért számtalanszor esett kétségbe. De végül mindezeken felültudott emelkedni, és elérte a célját, hőssé vált, pedig csak egy kis hobbit volt!
Tudod, h csak Te vagy képes rá, h eljuss a Marsra, neked kell a magyarságot és az Eurobarcát képviselned. Hosszú, és viszontagságos út vár rád, de a végén elfogod nyerni méltó jutalmad, és mi majd innen támogatunk!