Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.01. 23:13:16

sjay írta:Valaki tudna nekem sorozatgyilkosokról szóló, vagy velük foglalkozó krimi-thrillereket ajánlani? Pl. Hetedik, Zodiákus, Csontember. Hasonlóak kellenének.
valós sorozatgyilkosokról szóló filmek (persze nem mozis, látványos, rettegős darabok, inkább dokumentalista jellegűek, de nem dok filmek.)

a szürke ember (albert fish),citizen X (andrej csikatilo) , ted bundy sztori (ted bundy), tébolyult (ed gain)

amugy meg gyilkosság lólépésben, mr brooks, lepkegyűjtő és a többi, most ennyi jutott eszembe
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.01. 23:13:10

sjay írta:Valaki tudna nekem sorozatgyilkosokról szóló, vagy velük foglalkozó krimi-thrillereket ajánlani? Pl. Hetedik, Zodiákus, Csontember. Hasonlóak kellenének.
From Hell, Chugyeogja
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjay
Entrenador del Barça

2012.06.01. 23:01:35

Valaki tudna nekem sorozatgyilkosokról szóló, vagy velük foglalkozó krimi-thrillereket ajánlani? Pl. Hetedik, Zodiákus, Csontember. Hasonlóak kellenének.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.01. 19:59:13

Ha már mesék, ezen mindig meghalok:

http://www.youtube.com/watch?v=DS731fulIjs
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kanty
Llegenda del Barça

2012.06.01. 19:48:54

lui1698 írta:
jelwaz írta:De azért gondolom mindenkinek van valami ilyesmi gyengepontja :P
Egymás után kétszer láttam a Transformers 3-at.
Cápamese mindig minden körülmények között, plusz Rocky 4et is láttam vagy...nagyon sokszor.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.06.01. 19:48:17

Néztem pár filmet mostanában, írok már pár szót róluk :D
Death at a Funeral, 2007
Hát én nem nagyon nézek vígjátékokat, de ezt most jól kifogtam. Könnyesre röhögtem magam, baromi jó film, az egyik legjobb a műfajban. Az amerikai fekete-verzsön legalább megközelíti? :mrgreen: 10/10

28 Days Later
Igazából zombis filmnek van írva, de ezek csak fertőzöttek. De akkor is tök zombik, na mind1 :lol: Jó kis horror, bár az akcióknál úgy rángatják a kamerát, mint valami hülyegyerek. 6,5/10

28 Weeks Later
Na ez sokkal jobb volt. Nagyon jó a története, a zenéje is bejövős.
A drámai részeket nagyon eltaláták, főleg ott az elején. Remélem lesz még 1 folytatás. 8/10

Wolf Creek - A haláltúra
Hát ez elég lepkefing volt :D Kb 50 percig semmi nem történik, utána kezd egy kicsit kimászni a gödörből,de nem nagyon sikerült neki. Egyszernézős délutáni móka. 5/10
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.06.01. 19:46:33

Az Ed Wood tényleg remek alkotás. Nem ismerem Tim Burton filmjeit, nem is vágyok annyira a rajzfilmjei megnézésére, de erre a vámpíros cuccra időt szakítok majd :D
Kép
"And my heart will leave you never."
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.01. 19:44:30

jelwaz írta:De azért gondolom mindenkinek van valami ilyesmi gyengepontja :P
Egymás után kétszer láttam a Transformers 3-at.
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.06.01. 19:37:54

REMY írta:Látta valaki ezeket a filmeket?? érdekelne pár vélemény (a sajátomon kívül :D )

9-es terv az űrből - :D Ed Wood zseniálisan gagyi filmje :D
Modern idők - Chaplin 8)
Nagyvárosi fények - szintén Chaplin
Nanuk, az eszkimó - Kb a legelső dokumentum film lehetett
Dr. Caligai

szerintem kivétel nélkül jó volt az összes :D még a 9-es terv is :lol:
A Nanukot nem láttam, a többit igen. Mind jó, kivéve a Plan 9.
Úgy ültem le az elé a film elé, hogy tudom, hogy rossz lesz, de legalább röhögni fogok azon, hogy mennyire gagyi (érted, annyira rossz, hogy már jó)... de nem! Egyszerűen fárasztó, unalmas, ostoba, gagyi, amatőr és még sorolhatnám.
Egyedül Tim Burtonnek köszönhető, hogy ma egyáltalán bárhol szóba kerülhet az a film...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
REMY
Madridista

2012.06.01. 18:20:25

Látta valaki ezeket a filmeket?? érdekelne pár vélemény (a sajátomon kívül :D )

9-es terv az űrből - :D Ed Wood zseniálisan gagyi filmje :D
Modern idők - Chaplin 8)
Nagyvárosi fények - szintén Chaplin
Nanuk, az eszkimó - Kb a legelső dokumentum film lehetett
Dr. Caligai

szerintem kivétel nélkül jó volt az összes :D még a 9-es terv is :lol:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.01. 16:28:11

kurdt ajánlására megnéztem nemrég a Kifulladásig című filmet
Első tanulság 60as években kellene élni :D Remek ez a francia új hullám.
Sztori:
Michelle (Belmondo) egy igazi pitiáner kis bűnöző, aki az országúton meggyilkol egy motoros rendőrt majd Párizsba menekül.Ahol találkozik nagy szerelmével Patriciaval (nem ismerem, de gyönyörű :D), aki amerikai és Michelle ellentettje művészlélek, Sorbonnera akar menni stb. Michelle pénzt próbál szerezni, mert tudja ő is a rendőrség követni fogja, s Rómába akar menni, de nem jön össze.A rendőrség végig követi, s végül Patricia feladja, s elkapják Michellet és lelövik.

Na a sztori átlagos, de a megvalósítás :D Alapból a ezen korszak egyik fontos eleme a személyes megközelítés, ez annyira jelen van, hogy van olyan amikor Belmondo belenéz a kamerába (ezt elvileg tilos nem??? :D) és nekünk mondja nézőknek a baromságait.Nem tudok mást mondani, mert folyamatosan teljesen oda nem illő dolgok jönnek elő.Patricia meg a másik, aki egyszer tegezi Michelle-t egyszer meg magázza.Látszólag teljes össze-vissza minden.Alap motívum mégis a nő és férfi szerepe a korban illetve szerelem (franciák, nem lepődik meg az ember :D) de ez számomra legalábbis humorosan előadva.De nem tudom bekategorizálni, francia szerelmes filmdrámának írja pl a PORT, de tele van humoros jelentekkel.Először arra gondoltam, hogy mivel mai szemmel nézi az ember, a 60as évekbeli más gondolkodás megvalósítás miatt alakul ki bennem ez az érzés, de nem.
Egyszerűen jellemkomikum az egész.
Kedvencem amikor az ágyban próbálja Patriciát rávenni, hogy feküdjön már le vele.
Egyik szereplő a komolyságot mutatja (de még ez is komikus, Patricia általában minden mondatban megkérdezi adott szó mit jelent :D vagy csak szimplán angolul válaszol) Michelle meg egy életművész, imádja a nőket kocsikat s óriási szövegei vannak. :D Ez a kontraszt és az ő párbeszédeik alakítják a történetet.S amit írtam olykor teljesen oda nem illő mondatok vannak, illetve a tegezés magázás váltakozása.
-Michelle én terhes vagyok (Patricia)
-Vigyázhattál volna....belepisilhetek a mosdóba?? (Michelle)

Majd 2 perc múlva Patricia kérdezi:
-Mit szeret jobban a lemezt vagy a rádiót
-Fogd be, gondolkodom (Michelle)

De nagyon kedves jó film volt.És tényleg ezek a jellemkomikumok annyira jók voltak, hogy végig élveztem.
Egy 8/10 (kurdt lehet én teljesen máshogy közelítettem meg, mert pl az Éli az életét az egy valóban komolyabb hangvételű film, de itt a szereplők egyszerűen elhomályosították, hogy valójában egy üldözés miatt kétségekben gyötrődő embert kellene látnunk, de Michellet olyan hülye :D hogy nem lehetett ezt érezni.A halála is komikus :D
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.06.01. 16:24:30

Halálom gyors és fájdalommentes legyen :lol:

Most néztem meg először a Csupasz pisztolyt. Epic, mit ne mondjak :) Nagyon bejönnek a Z-A-Z trió filmjei :D
Kép
"And my heart will leave you never."
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.06.01. 14:03:42

REMY írta: Félelem és reszketés --> http://www.youtube.com/watch?v=5Jj3wZVc7nw EPIC zene a filmhez 8)
Pont tegnap néztem meg. Tényleg jó kis filmre sikeredett!
Viszont személyes nézeteim miatt egyik csúcspont vt a filmben, mikor feltűnt a kb 25 évvel ezelőtti Flea 8) Videóban 1.10től Depp mellett feltűnő hosszú hajú. Fórumon meg jelenlegi avámon látható, a mostani kiadása :mrgreen:
Illetve sigemnél a borotvahab mögé elrejtve.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.01. 06:11:52

kurdt írta:Gilliam témában meg a Brazilt sem szabad elfelejteni...
Ezt a napokban láttam, nagyon jó kis film.
Kép
kurdt

2012.06.01. 01:01:38

Tim írta: Érdekes viszont hogy külön-külön,már kevésbé lettek sikeresek.
Na jó,azért Gilliam filmjei kivételek,pld.:A halászkirály legendája,vagy a 12 majom simán kötelező. De a Félelem és reszketés Las vegasban sem rossz.
A sikeresség egy dolog, de jobbak biztosan nem voltak külön-külön, mint együtt. És hiába jó a Gyalog galopp és a Brian élete is (és én még az Élet értelmét is imádom), az ő csúcsteljesítményük mégiscsak a Repülő cirkusz.

Gilliam témában meg a Brazilt sem szabad elfelejteni...

Andalúziai kutya: Bunuel tudott valamit, ez nem is kérdés. A 20-as évek szürrealista filmjei egyébként is adták, de ez tényleg különleges.

És ez már off, de tervben van nálam egy ilyan lista összeállítása: zeneszámok, amik egy bizonyos filmről szólnak. Ez az Andalúziai kutyáról jutott megint eszembe, mert Pixies - Debaser.
Kép
Faust
Madridista

2012.06.01. 00:06:02

Hát rohadjatok meg. :D

Alapból annyira nem vagyok oda az ilyen parodisztikus vígjátékokért, és sokakkal ellentétben Leslie Nielsentől sem csöppentem soha el. De a közeljövőben mindenképp megnézem a Csupaszt.

Gyalog galopp meg... :lol: Hát arról órákig lehetne beszélni, bár én személy szerint a Brian életét sokkal jobban szeretem.
Kép
REMY
Madridista

2012.05.31. 23:24:59

látom vannak itt szép számmal filmesek 8)

esetleg ha ajánlhatok egy igazi klasszikust ami a maga 20 percével nem egy hosszú alkotás, de iszonyat brutális, ha a korát nézzük.
1929-es. Andalúziai kutya

Anno Faust ajánlotta és a mai napig bennem van az egész. Nagyon nagy élmény volt. És ha beletudjuk magunkat képzelni a 30-as évekbe ahol a filmek még nagyon kezdetlegesek voltak és nem voltak mindenki számára elérhetők. Akkor átérezhetjük a súlyát az alkotásnak.

érdemes megtekinteni. nálam 9/10
vagy a 12 majom simán kötelező. De a Félelem és reszketés Las vegasban sem rossz.
12 majom !! awesome
Félelem és reszketés --> http://www.youtube.com/watch?v=5Jj3wZVc7nw EPIC zene a filmhez 8)
Tim
Mezei fórumozó

2012.05.31. 23:23:54

daffy írta:
De a Brian élete is a másik ami mindig felvidít
mi a neved zsidó? :D
"Tehát,kit engedjünk szabadon?
-Emgedjétek el Lobelt Ledfordot!
-Ki ez a Lobelt Ledfold?!
-Egy labló.. :lol:

Érdekes viszont hogy külön-külön,már kevésbé lettek sikeresek.
Na jó,azért Gilliam filmjei kivételek,pld.:A halászkirály legendája,vagy a 12 majom simán kötelező. De a Félelem és reszketés Las vegasban sem rossz.
Kép
kurdt

2012.05.31. 23:13:05

Az itt híreszteltekkel ellentétben én nem láttam végig a Sátántantangót, csak az első két fejezetet. De mindenképp tervben van, hogy egyszer egy szuszra letolom az egészet.

A Torinói ló pedig egy egészen fantasztikus film...
visca el barca írta:remy,

nézd meg a családi tűzfészket és a werckemister harmóniákat. azok tényleg jó filmek.
+1
és még hozzáteszem a Kárhozatot is

szerk.:
REMY írta: amúgy az élvezeti témához.... --> Lynch --> Dűne

életem egyik legrosszabb filmes élménye volt. Valaki látta? :D írna pár szót róla?
Tény, hogy nem egy túl jó film, ráadásul elég hosszú is, de engem ennyire nem akasztott ki... :mrgreen:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.05.31. 23:08:35

remy,

nézd meg a családi tűzfészket és a werckemister harmóniákat. azok tényleg jó filmek.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
REMY
Madridista

2012.05.31. 23:03:19

visca el barca írta:
REMY írta:..
a sátántangó még élvezetes is.

a torinói ló. nah az már fejtörő...
Torinói ló már le van töltve :P ... ezen a nyáron tuti megnézem.
Nem tudom.. elég hülye beállítottság, de szeretem az ilyen kihívásokat.

Ezért is kezdem el nézni a régi filmeket.. aztán rájöttem, hogy iszonyat jók vannak közöttük.

amúgy az élvezeti témához.... --> Lynch --> Dűne

életem egyik legrosszabb filmes élménye volt. Valaki látta? :D írna pár szót róla?
visca el barca
Presidente del Barça

2012.05.31. 23:00:52

REMY írta:..
a sátántangó még élvezetes is.

a torinói ló. nah az már fejtörő...
Kép
REMY
Madridista

2012.05.31. 22:58:32

na hátha megjön az emberek kedve egy "rövid" délutáni kikapcsolódáshoz :D

Sátántangó

A csatát megnyerte, de a háborút nem !!! Mit akar egy Tarr Béla film a 421 percével velem szemben ?? szombat délben elkezdtem majd a kondi és a Real meccs és a Barca meccs utolsó 10 perce szakította meg. és most fejeztem be

A film 12 fejezetből áll, mert regényen alapszik, de nálam 3 részre lett bontva a film.

az első 2óra 11 percből állt. Tipikus magyarság jött át a képi világból -> szomorúság, komorság jött át amit a fekete-fehér kamerázás és az eső nagyon jól átadott. Továbbá Alfönd -> tanyák, faluk, szegénység volt látható. Sár és kosz mindenhol, omladozó falak. A legyek röpködésének a hangját is felerősítették ami pluszban jelezte a helyzetet. Tipikusan a régi korban lévő öregek férfiak akik ittak folyamatosan és dünnyögtek, oylan érzést keltett A doktor mint aki leszar mindent az egész életet. Ezt az ő része nagyon jól átadta. ( Ül az asztalnál és iszik, egy nővel kiabál és elküldi a p*csába majd összeesik a piától)

A második rész 2órás volt. Ez egy kicsit másabb volt itt előjön egy kis boldogság hangulat --> tánc és zenélés a kocsmában.
Ebben a részben jóval több volt az olyan jelenet ahol sokáig 1 képet kameráztak akár percekig is. A kedvenc és egyben legdurvább rész is itt volt. A kis gyerek szinte megkínozza a macskáját majd megmérgezi, de ezt még mindig tudják űberelni azzal, hogy utána sétálgat a halott macska tetemmel és még alszik is vele.

A harmadik rész 2óra 49perc. Ez számomra megint más hangulatot mutatott.
A háttér zenét felerősítették amivel talán a történet végét próbálták jelezni, vagy valamú új dolgot, mivel át sétáltak egy új helyre, ahonnan a városba vezet az út, ahol szerintem egy kicsit idegenül mozognak a szereplők a falu után. Egy kicsit olyan mintha "kétségbe esetten" próbálnák a nehezen megkeresett pénzüket megforgatni, egy "barát" segítségével akiben nem nagyon bíznak. A filmnek van egy fura nyomasztó hangulata is néhol, amit főleg az utolsó 15-20 percben éreztem a legjobban, és persze a zene is nagyon sokat segített abban, hogy ezt érezzem.

Nagyon jól használták a kamerát ! Ahogy ráközelítettek az ember arcára mikor beszélt, és ezáltal az egész arc mimikája látható volt. sokszor 5-10perces de fél órás jelenetre is volt példa a filmben. Lehet mondani vontatottnak meg unalmasnak de pl. a Sztalkernál jobban éreztem az unalmat és a vontatottságot pedig az jóval rövidebb film volt, bár azért 6 óra után kezdett elegem lenni . Művész filmnek kíváló! A kamerázás nagyon tetszett.

Viszont a történetet egyszerűen nem tudom felfogni teljesen, úgy jön le mintha nem is lenne, nekem inkább a képi világ beszélt. A történetet csak utána olvasással tudnám teljesen megérteni.

Akitől nem áll távol a művészi film azoknak ajánlani tudom. 1x érdemes neki esni.

szerintem a spoiler gombot nem kell használnom, mert nem az elmondottak lövik le a "poént" ezt látni kell csak úgy lehet átérezni az egész film hangulatát és képi világát. (és am is biztos vagyok benne, hogy nem sokan fogják megnézni)

A film inkább jobb volt mint rosszabb így 7/10-et megér nálam.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.05.31. 22:54:54

visca el barca írta: más nem igazán van neki. max a lóhus folytatása az egy mindenki ellen (asszem' ez a magyar cime, lusta vok utánanézni..)
Igen, az az. Azt is figyeltem, de mivel láttam, h folytatás így elvetettem. Akkor marad a Visszafordíthatatlan. Köszi! :)
REMY
Madridista

2012.05.31. 22:54:25

bence-barca írta:
REMY írta:
na toljátok le a Sátántangót és utána kössetek bele a Madrdistákba :D :D
Amúgy tényleg rajtam kívül megnézte már valaki ?? mert én még nem találkoztam olyannal :D
Ha jól tudom innen kurdt meg visca el barca.
Nekem már tervben van, egyik haverommal beszéltem, h megnézzük, de nehezebb összeegyeztetni.
Előbbi Gaspar Noe s hsz emre vki tud választ/ tipeet adni? :)
esetleg egy értékelést tolja be róla??? hátha jobban megjön a kedv. Átnézem amit írtam és ha valami spoilert találok benne akkor kiszedem :wink:
Válasz küldése