Messa írta:LG írta:Nem is tudom...a német válogatottról van szó, akkor gyakran nálam is nagy a kísértés a T/1-re, de nem teszem meg, mert tudom, h vki biztos így reagálna rá, ahogy te most.
...
Mégsem merek róluk T/1-ben beszélni, mert tudom, h vmelyik szűk látókörű, magát nagy magyarnak valló nehéz felfogású megtalál, és hazaárulással vádol érte.

Hát szerintem akkor itt elég sok nehéz felfogású és szűk látókörű ember van a fórumon. Legalábbis én biztosan beletartozom. De tudjuk, itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
Egyik haverom főnöke mondta ezt meg tökéletesen, ő nem magyar hanem európai. Valld annak te is magad, és senki nem fog hazaárulással gyanúsítani.
Mihuval egyetértek, én akármennyire vagyok spanyol drukker, nem áll rá a nyelvem, hogy T/1-ben beszéljek róluk. Nálam a T/1 az országomat, az anyanyelvemet, a szülőföldemet jelenti. Anélkül, hogy hungarista, meg 'nagymagyar' lennék.
És egy magyar-spanyol meccsen eszembe nem jutna nekik szurkolni.
Én is magyarnak vallom magam, egy olyan magyarnak, aki nem szereti a magyar focit, nem tud vele azonosulni. Értem én a Ti álláspontotokat, h szeretni kell őket, mert mieink, akármennyire is bénák, de én nem tudom se a sajátjaimnak tekinteni őket, se szerezni őket. És nem is azért, mert bénák, nem lenne semmi bajom, ha szerény képességű, de szimpatikus, magukból maximumot kiadó játékosok alkotnák a csapatot, de ehelyett szerény képességű, antipatikus, agyatlan bunkókból áll a csapat, már tisztelet a kivételnek, és még azt sem lehet elmondani, h megszakadnának a sikerért. Higgyétek el, nagyon sok magyar van hasonló véleménnyel a magyar játékosokról. Van rengeteg olyan sportolónk, akikre valóban büszkék lehetünk, mégis ezek a majmok keresik a legtöbb pénzt, ők vannak rivaldafényben, más sportágak klasszisai meg megélhetési gondokkal küzdenek.
Szóval sztem ha vki magyar, akkor annak nem kell szeretni a magyar focit, és a magyar válogatottat, és T/1-ben sem kell róluk beszélnie.
Talán huszti szabika nyilatkozta a svédek elleni vesztes meccs után anno, h aki szerint vereséget érdemeltek a válogatott az nem magyar, hát egészségére.
T/1 személyt pedig olyan esetekben szoktam használni, ha bizonyos emberekkel, csoportokkal azonosulni tudok. Magyarként, ha a magyar nemzetről van szó, használom, mert azonosulni tudok vele.
Ha a magyar válogatottról van szó, néha használom, még ha nehezemre is esik, de sztem ezentúl nem nagyon fogom, max ha lesz majd egy olyan generáció, amit tényleg el fogok tudni fogadni.
A német válogatottal kapcsolatban még nem használtam, de sokszor nagy volt a kísértés. Nem látok kivetni valót, ha egy válogatott szurkolója így tesz, ahogy volt már rá példa a fórumon, illetve a Mihu által idézett blogon is megtörtént. Ezek az emberek nem az adott nemzetiséggel, hanem az adott válogatottal, és annak szurkolóival azonosulnak, ami nagy különbség.

Ha nálatok ez nem fér bele, elfogadom, de ti meg fogadjátok el, h vkiknél igen is belefér, és ne kössetek bele ezért senkibe, ne kérdőjelezzétek meg a magyarságát.