Egy ideje nekem is,asszem itt átvészelem majd az uborkaszezontBob_Marley írta:Kedvenc topikom
Lenni vagy Kecsáp
Kashnak külön rangot!!!!

A rang ügyet ne kezdjük el megint,sokba lesz az

Egy ideje nekem is,asszem itt átvészelem majd az uborkaszezontBob_Marley írta:Kedvenc topikom
Lenni vagy Kecsáp
Kashnak külön rangot!!!!
Nem izgulokKalap1988 írta:Akkor tényleg csak az lehet a magyarázat, hogy rosszat iszol, ne izgulj, én is szoktam inni rosszat, ha nincs másbence-barca írta: Hát nem tudom...általában házipálinkát iszok, ha iszok (nagyon nem szeretem), de ott modnjuk tényleg sokszor az erejével vagyok elfoglalva...Nincs nagy kedvem keresni az ízeket. De van, h próbálok összpontosítani, de akkor sem nagyon szokott sikerülni. Illaton még nagyritkán megtudom érezni, de tényleg csak nagyritkán
A profik arra esküsznek, hogy 45-50 fok közt a legjobb a pálinka, mert már van valamennyi ereje, de még nem csak az van
Az megvan és még értem is. A titkot a kamrás jeleneteknél kell keresni.Bob_Marley írta:Beszerzek neked egy Stahl Judit összes DVD-t
Akkor tényleg csak az lehet a magyarázat, hogy rosszat iszol, ne izgulj, én is szoktam inni rosszat, ha nincs másbence-barca írta: Hát nem tudom...általában házipálinkát iszok, ha iszok (nagyon nem szeretem), de ott modnjuk tényleg sokszor az erejével vagyok elfoglalva...Nincs nagy kedvem keresni az ízeket. De van, h próbálok összpontosítani, de akkor sem nagyon szokott sikerülni. Illaton még nagyritkán megtudom érezni, de tényleg csak nagyritkán
azért bírja,mert még részegkanty írta: Nem tudom, h bírja. Mindig fennmarad.Én összes meccset felvételről nézem, reggel felkelek, letöltöm, oszt kész.
Ketchup del Barca?Bob_Marley írta: Kashnak külön rangot!!!!
Nem tudom, h bírja. Mindig fennmarad.daffy írta:este okc - sas nba meccs,szóval bob itt leszkanty írta: Ami késik nem múlik, ők az éjszakai váltással jönnek.
este okc - sas nba meccs,szóval bob itt leszkanty írta: Ami késik nem múlik, ők az éjszakai váltással jönnek.
Ami késik nem múlik, ők az éjszakai váltással jönnek.lui1698 írta:Bob és VEB ilyenkor hol vannak? Nekik biztos lennének szép erdélyi sztorijajik.
Hát nem tudom...általában házipálinkát iszok, ha iszok (nagyon nem szeretem), de ott modnjuk tényleg sokszor az erejével vagyok elfoglalva...csababarca írta:Én inkább az illatán érzem,hogy miből van. mondjuk az alapja majdnem mindnek szilva/barack,ezeket simán ki lehet szagolniKalap1988 írta:[
Nem vagy műveletlen, csak szerintem rosszat iszol ittál. Az erejétől is függ, mert a nagyon erősnél kevésbé érzed az ízét.
Csak természetes:lui1698 írta: Amúgy persze, nagyon jó hogy itt vagy nekem Te és Csabi a nehéz időkben és fogjátok a kezem.
Az a trükk,hogy nem szabad lehűteni. Sokan elkövetik azt a hibát hogy jéghidegen dobják be. A legjobb szobahőmérsékleten fogyasztani.Ha hűtöd akkor sem az illatát,és ebből kifolyólag az ízét sem érzed csak az erejét.bence-barca írta:Most nem azért, de ugye nem csak én vagyok ilyen műveletlen, h hiába iszok pálinkát, nem tudom megmondani milyen izű? Házipáleszeknél legalábbis...![]()
Én inkább az illatán érzem,hogy miből van. mondjuk az alapja majdnem mindnek szilva/barack,ezeket simán ki lehet szagolniKalap1988 írta:Nem vagy műveletlen, csak szerintem rosszat iszol ittál. Az erejétől is függ, mert a nagyon erősnél kevésbé érzed az ízét.bence-barca írta:Most nem azért, de ugye nem csak én vagyok ilyen műveletlen, h hiába iszok pálinkát, nem tudom megmondani milyen izű? Házipáleszeknél legalábbis...![]()
Biztos nem divaterdélyi, mutatta már a feleségét.kanty írta:Lui!
Nem vicceltem. Szoktam? Nem.
Erdély hatalmas. Lehet, h feléjük más a nyelvjárás. Én csak Székelyföldről beszéltem.
Amúgy lehet, h a barátod ilyen divaterdélyi, aki megtagadja a gyökereit.
Szerintem nincs szükséged ilyen báratokra, amíg itt van Csabi és én
Nem vagy műveletlen, csak szerintem rosszat iszol ittál. Az erejétől is függ, mert a nagyon erősnél kevésbé érzed az ízét. De amúgy kb olyan, hogy megiszod, kicsit kellemesen végig melegíti a szerveidet, ahol átfolyik, majd eztán érzed a gyümölcszamatot, ha az jó pálinka és nem 100 kg cukorral bassz.k telebence-barca írta:Most nem azért, de ugye nem csak én vagyok ilyen műveletlen, h hiába iszok pálinkát, nem tudom megmondani milyen izű? Házipáleszeknél legalábbis...![]()
Tartják/tartjuk, persze nem úgy, mint 50 éve, de így is elég jól állunk ilyen terén, sajnos szinte csak ilyen téren.Kalap1988 írta: Még mindig mennek az kisüsttel a patakhoz főzni? Bár logikus, mert ott olcsóbb a víz és elég hideg is, de örömteli, ha ennyire tartják a hagyományt és nem zárkóznak be a 4 fal közé.
Igen, amiket én írtam, azok inkább "hegyi italok", a szilva, körte, barack stb meg mindenhol, minden mennyiségben megykanty írta:Itt nálunk a szilvapálinka a nagyon elterjedt. Mi is főzünk minden évben, ha a jég el nem veri a termést. Mivel én alkoholt nem fogyasztok, így nekem nem akkora "buli", de azért már voltam pálinkafőzésen. Nagyapám elmegy két napra pálinkát főzni, aztán ahogy befordul az utcán már érezni, h közeledik.Kalap1988 írta: Mégis csak a pálinka a legkecsegtetőbb, teljesség igénye nélkül az erdélyi áfonya pálinka, vagy Wass Albert fenyővize, ami borókapálinka (ezt érdemes ízesíteni, mert ereje van,de önmagában sok íze nincs, pont áfonyával is szokták ízesíteni).
![]()
DE a többi sztorit inkább hagyom.
Kalap1988 írta: Én itthon úgy mondom, ahogy esik![]()
Ha meg nem esik,akkor jó a majonéz is,mi?Kalap1988 írta: Mihii! Eltaláltad, pont ígyNéha még a keszemerkél befigyel.
Itt nálunk a szilvapálinka a nagyon elterjedt. Mi is főzünk minden évben, ha a jég el nem veri a termést. Mivel én alkoholt nem fogyasztok, így nekem nem akkora "buli", de azért már voltam pálinkafőzésen. Nagyapám elmegy két napra pálinkát főzni, aztán ahogy befordul az utcán már érezni, h közeledik.Kalap1988 írta: Mégis csak a pálinka a legkecsegtetőbb, teljesség igénye nélkül az erdélyi áfonya pálinka, vagy Wass Albert fenyővize, ami borókapálinka (ezt érdemes ízesíteni, mert ereje van,de önmagában sok íze nincs, pont áfonyával is szokták ízesíteni).
Persze, így a leírásokból (meg azért nem nehéz elképzelni az ízét sem, mert minden benne lévőt ettem) ki lehet következtetni, hogy ez nem egy nagy étel (túrós puliszka pl az elsősorban román havasi pásztoroknál volt nagy divat,de kinek mondomkanty írta:Puliszka a szegény emberek étele volt régen. A kukorica olcsóbb volt, mint a kenyér, ezért napi szinten került az asztalra puliszka. Viszont nem laktató, főleg akkor nem volt az, ha a falusi ember reggelt bepuliszkázott, aztán irány dolgozni. Lehet enni tejjel, van túrós puliszka és persze pörkölttel is elcsúszik.Kalap1988 írta: Sajnos puliszkát még nem ettem, itthon nem nagy kukoricás senki sem, és nem tudtam őket rávenni, hogy kóstoljuk meg, de ha legközelebb kijutok Erdélybe, akkor biztos ott kóstolom meg először(mégis csak autentikusabb), hiszen regényélményeimben (Nyírő,Tamási,Wass) elég sokat szerepelt.
Amúgy nem igazán ízlik nekem. Mondjuk sokat nem is eszek, max. ha hazamegyek és anyumnak eszébe jut, h együtt a család és ápoljuk kicsit a hagyományokat.