Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%
 
Szavazatok száma: 50
Avatar
miihii
KHAL
Hozzászólások: 8429
Csatlakozott: 2008.04.23. 01:11:00
Tartózkodási hely: Zeg-Zeg-Zeg ZALAEGERSZEG

2012.05.29. 22:23:19

Kalap1988 írta: Én itthon úgy mondom, ahogy esik :D

Kecsepereg?
Kezuhog?
Keszakad?

:mrgreen:
Kalap1988 írta: Mihii! Eltaláltad, pont így :D Néha még a keszemerkél befigyel.
Ha meg nem esik,akkor jó a majonéz is,mi? :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2012.05.29. 22:33:17-kor.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Avatar
kanty
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7783
Csatlakozott: 2009.02.27. 17:29:30

2012.05.29. 22:20:10

Kalap1988 írta: Mégis csak a pálinka a legkecsegtetőbb, teljesség igénye nélkül az erdélyi áfonya pálinka, vagy Wass Albert fenyővize :D , ami borókapálinka (ezt érdemes ízesíteni, mert ereje van,de önmagában sok íze nincs, pont áfonyával is szokták ízesíteni).
Itt nálunk a szilvapálinka a nagyon elterjedt. Mi is főzünk minden évben, ha a jég el nem veri a termést. Mivel én alkoholt nem fogyasztok, így nekem nem akkora "buli", de azért már voltam pálinkafőzésen. Nagyapám elmegy két napra pálinkát főzni, aztán ahogy befordul az utcán már érezni, h közeledik. :lol:
DE a többi sztorit inkább hagyom.
:lol:

Szerk:
Lui!
Nem vicceltem. Szoktam? Nem.
Erdély hatalmas. Lehet, h feléjük más a nyelvjárás. Én csak Székelyföldről beszéltem.
Amúgy lehet, h a barátod ilyen divaterdélyi, aki megtagadja a gyökereit.
Szerintem nincs szükséged ilyen báratokra, amíg itt van Csabi és én :?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kanty 2012.05.29. 22:24:15-kor.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Avatar
lui1698
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7705
Csatlakozott: 2007.10.16. 16:28:15
Tartózkodási hely: A felhők alatt a parton egy tengeröbölben állva...

2012.05.29. 22:14:25

Kanty, most tényleg vicceltél?
Az előbb felhívtam az egyik erdélyi komámat aki rámcsapta a telefont mikor mondtam neki, hogy képzelje el holnap hosszutöltötthúst reggelizek majd, egy kis töltelékes káposztával.
37 éve barátok vagyunk, még Üszköskaparón ismertem meg, mikor a hajfonó versenyen egymás mellett ültünk.
Most lehet, hogy vége....
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Kalap1988
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2638
Csatlakozott: 2007.12.11. 12:29:11
Tartózkodási hely: Magyarország,Pest megye

2012.05.29. 22:13:34

kanty írta:
Kalap1988 írta: Sajnos puliszkát még nem ettem, itthon nem nagy kukoricás senki sem, és nem tudtam őket rávenni, hogy kóstoljuk meg, de ha legközelebb kijutok Erdélybe, akkor biztos ott kóstolom meg először(mégis csak autentikusabb :D ), hiszen regényélményeimben (Nyírő,Tamási,Wass) elég sokat szerepelt.
Puliszka a szegény emberek étele volt régen. A kukorica olcsóbb volt, mint a kenyér, ezért napi szinten került az asztalra puliszka. Viszont nem laktató, főleg akkor nem volt az, ha a falusi ember reggelt bepuliszkázott, aztán irány dolgozni. Lehet enni tejjel, van túrós puliszka és persze pörkölttel is elcsúszik.
Amúgy nem igazán ízlik nekem. Mondjuk sokat nem is eszek, max. ha hazamegyek és anyumnak eszébe jut, h együtt a család és ápoljuk kicsit a hagyományokat. :)
Persze, így a leírásokból (meg azért nem nehéz elképzelni az ízét sem, mert minden benne lévőt ettem) ki lehet következtetni, hogy ez nem egy nagy étel (túrós puliszka pl az elsősorban román havasi pásztoroknál volt nagy divat,de kinek mondom :D Inkább a többieknek), Erdélyben azért a töltött káposzta és hasonló ínyencségek fontosabbak (azokból azért már ettem), de számomra is nagyon fontos a hagyományok ápolása, azt hiszem ezzel nem leptelek meg :D Mégis csak a pálinka a legkecsegtetőbb, teljesség igénye nélkül az erdélyi áfonya pálinka, vagy Wass Albert fenyővize :D , ami borókapálinka (ezt érdemes ízesíteni, mert ereje van,de önmagában sok íze nincs, pont áfonyával is szokták ízesíteni).
Avatar
Messidona10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1650
Csatlakozott: 2007.12.19. 18:44:50

2012.05.29. 22:11:57

Kanty, tőled kérdezem, mint szakértőtől, hogy a puliszka és a polenta között mi a különbség? Csak mert tudtommal mindkettő kukoricakása. Csak a különböző tájnyelvi körzetek miatt van többféle elnevezés?
Avatar
kanty
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7783
Csatlakozott: 2009.02.27. 17:29:30

2012.05.29. 22:09:00

Kalap1988 írta: Sajnos puliszkát még nem ettem, itthon nem nagy kukoricás senki sem, és nem tudtam őket rávenni, hogy kóstoljuk meg, de ha legközelebb kijutok Erdélybe, akkor biztos ott kóstolom meg először(mégis csak autentikusabb :D ), hiszen regényélményeimben (Nyírő,Tamási,Wass) elég sokat szerepelt.
Puliszka a szegény emberek étele volt régen. A kukorica olcsóbb volt, mint a kenyér, ezért napi szinten került az asztalra puliszka. Viszont nem laktató, főleg akkor nem volt az, ha a falusi ember reggelt bepuliszkázott, aztán irány dolgozni. Lehet enni tejjel, van túrós puliszka és persze pörkölttel is elcsúszik.
Amúgy nem igazán ízlik nekem. Mondjuk sokat nem is eszek, max. ha hazamegyek és anyumnak eszébe jut, h együtt a család és ápoljuk kicsit a hagyományokat. :)...és igen egy ilyen hülye témából is ki lehet hozni, h komoly dolgokról beszéljünk. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Avatar
Messidona10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1650
Csatlakozott: 2007.12.19. 18:44:50

2012.05.29. 22:06:27

lui1698 írta:
Kash írta:hogy mi jut eszébe egy Magyar férfiembernek ilyenkor... 8) :roll: :roll:
az, hogy ott a bal felső sarokban látszik, milyen rohadt gyorsan tud Hulk futni.

@Messidona10, ez rágalom a receptet másolta, eredeti szerzője ismeretlen.

Nem találunk ki mi is egy saját receptet? :D
De igen, csak Pepét is főzzük bele légysziiii :D
Kalap1988
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2638
Csatlakozott: 2007.12.11. 12:29:11
Tartózkodási hely: Magyarország,Pest megye

2012.05.29. 22:03:56

kanty írta:
Kalap1988 írta: Ebbe pont nem akartam beleszólni, mert elég érdektelen számomra, de amúgy igen, az :D Egyébként szerintem tudnak itt sokan annyira angolul, hogy elmondjuk: Egyértelműen az előbbi, egész pontosan nem kecsap, hanem kecsáp. Én itthon úgy mondom, ahogy esik :D Nem nagyon érdekel, ráadásul nem is eszek sokat, mert nem kedvelem igazán (pizza és hasonló ételek esetén is jobb kedvelem, ha valódi paradicsomból csinálnak fűszeres szószt, nem pedig ezekből a tartósítószeres, ízfokozós, ki tudja mi van még benne ketchupokból :D )
Kanty! Lelőjem a poént, hogy csak szívatod őket? :D Bár gyanítom többen sejtik. Voltak benne valóban ott használt fogalmak, de egy részét csak te találtad ki :D Plusz pl a puliszka sem az a kenyér, amit általában eszünk, kukoricából készül.
Szerintem meg nem. Paradicsomszósz az, amelyik többé-kevésbé teljesen paradicsomból készül. A ketchup viszont tartalmaz egy rakás dolgot, ami nem természetes. Hm?

Szerk:
Ne tedd(megtetted :D ). Ingen a puliszka kukoricalisztből készül, amúgy ettél? :)
Persze, én is tudom, de amúgy ahogy írtam is, nem sokat eszek, mert épp az általad is írtak miatt nem tartom jó ételnek. Csak azért írtam, hogy legyen paradicsomszósz, hogy Timnek igaza legyen:D Ketchupnak itthon nem a dobozosokat szoktam hívni, hanem amit itthon mi keverünk. Rendes paradicsomból, fűszerezve. Ebben nincs nem természetes anyag és végül is paradicsomszósz, csak fűszeres :) Sajnos puliszkát még nem ettem, itthon nem nagy kukoricás senki sem, és nem tudtam őket rávenni, hogy kóstoljuk meg, de ha legközelebb kijutok Erdélybe, akkor biztos ott kóstolom meg először(mégis csak autentikusabb :D ), hiszen regényélményeimben (Nyírő,Tamási,Wass) elég sokat szerepelt.
Avatar
lui1698
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7705
Csatlakozott: 2007.10.16. 16:28:15
Tartózkodási hely: A felhők alatt a parton egy tengeröbölben állva...

2012.05.29. 22:03:08

Kash írta:hogy mi jut eszébe egy Magyar férfiembernek ilyenkor... 8) :roll: :roll:
az, hogy ott a bal felső sarokban látszik, milyen rohadt gyorsan tud Hulk futni.

@Messidona10, ez rágalom a receptet másolta, eredeti szerzője ismeretlen.

Nem találunk ki mi is egy saját receptet? :D
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Avatar
Messidona10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1650
Csatlakozott: 2007.12.19. 18:44:50

2012.05.29. 21:59:16

lui1698 írta:Eszembe jutott egy recept...
Hozzávalók:
Másfél kiló nyersratyli
egy jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi)
3 csipet cihánta
4 ölej csikmány
kb.5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek

Elkészítés:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem erszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot meg peccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mart hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.
Te át akarsz minket verni, koma! Megveteted a méregdrága zamecslit, de a receptben bezzeg sehol... Ki fogja azt megenni, te? 1 hét bann :D
Avatar
Kash
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1960
Csatlakozott: 2011.06.28. 13:23:33
Tartózkodási hely: Dél-kelet

2012.05.29. 21:58:44

Itt meglepő módon most nem a kép fog dominálni, hanem az alatta lévő hsz-ek:
http://utazona.com/ments-meg/
Mondjuk nincs túl nagy hirértéke, de azért érdekes, hogy mi jut eszébe egy Magyar férfiembernek ilyenkor... 8) :roll: :roll:
Kép
Avatar
Tim
Mezei fórumozó
Hozzászólások: 3213
Csatlakozott: 2007.06.15. 21:52:33

2012.05.29. 21:55:28

visca el barca írta:In New Zealand, yoghurt is preferred by the New Zealand Oxford Dictionary"
tessék. az elméleted máris megdőlt.
Köztudott hogy amikor kalandozó őseink bejárták a világot,arrafelé is elvetődtek,és az őslakosok tőlünk vették át a joghurt szót. Mi viszont a kazároktól vettük át,cserébe az ívelt-talpas faeke titkáért.
Azt kevesen tudják hogy pár magyar letelepedett ott,és belőlük lettek a maorik. Tessék,az elméletem máris bizonyítottnak tekinthető :lol:
Kép
Avatar
kanty
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7783
Csatlakozott: 2009.02.27. 17:29:30

2012.05.29. 21:54:44

Kalap1988 írta: Ebbe pont nem akartam beleszólni, mert elég érdektelen számomra, de amúgy igen, az :D Egyébként szerintem tudnak itt sokan annyira angolul, hogy elmondjuk: Egyértelműen az előbbi, egész pontosan nem kecsap, hanem kecsáp. Én itthon úgy mondom, ahogy esik :D Nem nagyon érdekel, ráadásul nem is eszek sokat, mert nem kedvelem igazán (pizza és hasonló ételek esetén is jobb kedvelem, ha valódi paradicsomból csinálnak fűszeres szószt, nem pedig ezekből a tartósítószeres, ízfokozós, ki tudja mi van még benne ketchupokból :D )
Kanty! Lelőjem a poént, hogy csak szívatod őket? :D Bár gyanítom többen sejtik. Voltak benne valóban ott használt fogalmak, de egy részét csak te találtad ki :D Plusz pl a puliszka sem az a kenyér, amit általában eszünk, kukoricából készül.
Szerintem meg nem. Paradicsomszósz az, amelyik többé-kevésbé teljesen paradicsomból készül. A ketchup viszont tartalmaz egy rakás dolgot, ami nem természetes. Hm?

Szerk:
Ne tedd(megtetted :D ). Igen a puliszka kukoricalisztből készül, amúgy ettél? :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kanty 2012.05.29. 21:59:19-kor.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Kalap1988
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2638
Csatlakozott: 2007.12.11. 12:29:11
Tartózkodási hely: Magyarország,Pest megye

2012.05.29. 21:49:29

Tim írta:
miihii írta:
Hiányozni fogsz,Tim koma :twisted:
Mint lepratelepre a sárgaláz :lol:

Majd jön mindjárt Kalap,és elmagyarázza hogy se nem kecsap,se nem kecsöp hanem paradicsomszósz,és passz. :wink:
Ebbe pont nem akartam beleszólni, mert elég érdektelen számomra, de amúgy igen, az :D Egyébként szerintem tudnak itt sokan annyira angolul, hogy elmondjuk: Egyértelműen az előbbi, egész pontosan nem kecsap, hanem kecsáp. Én itthon úgy mondom, ahogy esik :D Nem nagyon érdekel, ráadásul nem is eszek sokat, mert nem kedvelem igazán (pizza és hasonló ételek esetén is jobb kedvelem, ha valódi paradicsomból csinálnak fűszeres szószt, nem pedig ezekből a tartósítószeres, ízfokozós, ki tudja mi van még benne ketchupokból :D )
Kanty! Lelőjem a poént, hogy csak szívatod őket? :D Bár gyanítom többen sejtik. Voltak benne valóban ott használt fogalmak, de egy részét csak te találtad ki :D Plusz pl a puliszka sem az a kenyér, amit általában eszünk, kukoricából készül.
Avatar
kanty
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7783
Csatlakozott: 2009.02.27. 17:29:30

2012.05.29. 21:43:58

miihii írta:
bence-barca írta: A másik kérdés, meg gondolom elé mondják, h a vastagabb fajtából (hurka) v a vékonyabb fajtából (kolbász).
Azért azt a rendelést leadni a piacon:
kérek egy jó nagy vastagabbik fajta hosszútöltötthúst,a véresből meg egy vékonyabb fajta hosszútöltötthúst,meg mellé 3 szelet puliszkát és egy nagy adag koviubit (amit meg sem merek kérdezni :D )... Meg egy sört,de gyorsan,mert kiszáradtam,mire elmondtam :D
Nem olyan nehéz ez. Véres, illetve májas hosszútöltötthúsrizzsel a becsületes nevük.
De csak úgy kérik: kérek abból az izéből. Amúgy az izé nagyon népszerű és sok mindenre használt kifejezés.

Amúgy van még egy rakás hasonló, de nem untatlak.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Avatar
lui1698
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7705
Csatlakozott: 2007.10.16. 16:28:15
Tartózkodási hely: A felhők alatt a parton egy tengeröbölben állva...

2012.05.29. 21:35:25

Eszembe jutott egy recept, régi Kismalac (azt vette valaki rajtam kívül? ált. iskolai éveim meghatározó lapja volt :D )

Tüttyölt Ratyli recept
Kategória:
Reform ételek

Hozzávalók:
Másfél kiló nyersratyli
egy jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi)
3 csipet cihánta
4 ölej csikmány
kb.5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek

Elkészítés:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem erszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot meg peccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mart hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.

Tanácsok:
Döntsétek el hogy megcsináljátok-e, mindenképpen olvassátok el.

Kannásbor illik hozzá.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: ? kcal
Szénhidráttartalom: ? gramm
Zsírtartalom: biztos sok gramm
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Avatar
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása
Hozzászólások: 4258
Csatlakozott: 2007.10.20. 20:59:24
Tartózkodási hely: Aba/Székesfehérvár

2012.05.29. 21:34:00

kanty írta:
Kash írta: Remélem nem értettetek félre, amikor a Ketchup-ról kérdeztelek titeket...!?
Persze.
Erdélyi vagyok, itt sok mindent másképp neveznek:
krumpli-pityóka
paszuly-fuszulyka
ketchup-töltelékes káposzta
kenyér-puliszka
paprika-árdé
kolbász-hosszútöltötthús
majonéz-becsinált
párizsi-széles szalámi
stb.
Peccsdzsem maszlinás borkányba :lol: :lol:
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Avatar
miihii
KHAL
Hozzászólások: 8429
Csatlakozott: 2008.04.23. 01:11:00
Tartózkodási hely: Zeg-Zeg-Zeg ZALAEGERSZEG

2012.05.29. 21:31:28

bence-barca írta: A másik kérdés, meg gondolom elé mondják, h a vastagabb fajtából (hurka) v a vékonyabb fajtából (kolbász).
Azért azt a rendelést leadni a piacon:
kérek egy jó nagy vastagabbik fajta hosszútöltötthúst,a véresből meg egy vékonyabb fajta hosszútöltötthúst,meg mellé 3 szelet puliszkát és egy nagy adag koviubit (amit meg sem merek kérdezni :D )... Meg egy sört,de gyorsan,mert kiszáradtam,mire elmondtam :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Avatar
lui1698
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7705
Csatlakozott: 2007.10.16. 16:28:15
Tartózkodási hely: A felhők alatt a parton egy tengeröbölben állva...

2012.05.29. 21:28:07

Ilyesmi, hogy épp ma volt nálunk cimborám villanyt szerelni.
Pár hónapja beköltözött a városba tudni kell róla.
Aszonnya a jóembör, hogy "hoz szeget és beszegeli..."
Ez úgy sértette a fülemet, mint mikor a fügyülőst pálinkának hívják.
Ja, és a város ahova ment Szeged. :lol:

És, ha már Szeged, Isten Áldja a Borfesztivált!

Szerintem amúgy a hurkát rizsás-hosszútöltötthúsnak hívják Tonykáék. :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Avatar
Gerard3Piqué
Jugador del Barça
Hozzászólások: 232
Csatlakozott: 2011.08.30. 13:51:34
Tartózkodási hely: Patak

2012.05.29. 21:24:05

Messidona10 írta:Hehe ketchup :D
Itt Kalocsán a pizzériában így van kiírva, fonetikusan, hogy kecsap :D Egyszer elhatároztuk, hogy megnézzük, hogy mikből lehet választani, nem csak az állandó sonkás pizzánkat fogyasztjuk, és akkor láttuk meg. Továbbá olyan bölcsességek vannak még kiírva, hogy vigyázat, a lépcső csúszik (ha vizes)! Meg még van valami fonetikusan, de azt sajnos nem tudom. Legközelebb megnézem.
De maga a pizza az perfekt, aki esetleg erre jár, a Korona pizzériát feltétlenül látogassa meg, mert ilyen jó pizzát még sehol nem ettem.
Múltkor haverommal nézegettük a neten a siófoki Amígó pizzéria rendelési lapját és akkor olvassa a gyerek hogy eros pepperoni ( errosz pepperonininak ejtve ) és megkérdezte hogy mi az én meg mondom hogy paprika erre teljesen k.o.-nak nézett :D. Aztán ráakadtunk egy olyanra hogy sült fogas , rávágtam hogy oké de a fogas akár sütve van akár nem beletörik a fogam . Mivel ő szokott horgászni kioktatott hogy ez egy halfajta , hát ekkor teljesen k.o. voltam :d
bence-barca
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5465
Csatlakozott: 2007.06.14. 17:19:38
Tartózkodási hely: Budapest

2012.05.29. 21:22:30

miihii írta:
kanty írta: ketchup-töltelékes káposzta
kolbász-hosszútöltötthús
párizsi-széles szalámi
Hmmm,és akkor a töltött káposztát minek hívjátok? :D
Hosszútöltötthús... És akkor honnét tudjátok eldönteni,h mondjuk hurkát vagy kolbászt kér az embör? :P
A töltött képosztát meg nyilván ketchupnek hívják. Legalábbis én ezt gyanítom :-k
A másik kérdés, meg gondolom elé mondják, h a vastagabb fajtából (hurka) v a vékonyabb fajtából (kolbász).

De javíts ki kanty, ha rosszul tudom, végülis te laksz ott :wink:
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2012.05.29. 21:20:45

Tim írta:az feltűnt hogy csak nálunk írják/mondják azt hogy joghurt? Minden más nyelvben hiányzik belőle a "H" betű. Vajon miért?
In English, there are several variations of the spelling of the word, including yogurt, yoghurt, yoghourt, yogourt, yaghourt, yoghurd, joghourt, and jogourt.In the United Kingdom and Australia, yogurt and yoghurt are both current, yoghurt being more common[9] while yogurt is used by the Australian and British dairy councils,[10][11] and yoghourt is an uncommon alternative. In the United States, yogurt is the usual spelling and yoghurt a minor variant. In New Zealand, yoghurt is preferred by the New Zealand Oxford Dictionary.[12] In Canada, yogurt is most common among English speakers,[9] but many brands use yogourt,[citation needed] since it is an acceptable spelling in both English and French, the official languages of Canada.

tessék. az elméleted máris megdőlt.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
Tim
Mezei fórumozó
Hozzászólások: 3213
Csatlakozott: 2007.06.15. 21:52:33

2012.05.29. 21:20:31

miihii írta:
Hiányozni fogsz,Tim koma :twisted:
Mint lepratelepre a sárgaláz :lol:

Majd jön mindjárt Kalap,és elmagyarázza hogy se nem kecsap,se nem kecsöp hanem paradicsomszósz,és passz. :wink:
Kép
Avatar
sjay
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1760
Csatlakozott: 2009.07.20. 20:11:36
Tartózkodási hely: Nyíregyháza/Nagyhalász

2012.05.29. 21:18:53

Sárcoooook! Valaki nem tudja honnan tudnám "beszerezni" a Ments meg! című sorozat első évadát, HD felbontásban? (Lehetőleg szinkron, vagy elérhető felirat legyen.) Ezer köszi. :wink:
Avatar
miihii
KHAL
Hozzászólások: 8429
Csatlakozott: 2008.04.23. 01:11:00
Tartózkodási hely: Zeg-Zeg-Zeg ZALAEGERSZEG

2012.05.29. 21:18:22

kanty írta: ketchup-töltelékes káposzta
kolbász-hosszútöltötthús
párizsi-széles szalámi
:shock:

Ez komoly?
Hmmm,és akkor a töltött káposztát minek hívjátok? :D
Hosszútöltötthús... És akkor honnét tudjátok eldönteni,h mondjuk hurkát vagy kolbászt kér az embör? :P
Széles szalámi... És a soproni vagy a zala felvágott meg ilyenek?


Am +1 a kecsöpnek ;)

És valóban itt Mislennek mondjuk a márkát,de elég sok helyen miselinnek,micselinnek ejtik odakünn... De azok nyomik,nem beszélnek mádzsárul :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2012.05.29. 21:20:27-kor.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Válasz küldése