Szóba hozódott az előző filmklub próbálkozás. Na akkortájt a legjobb ajánlás kurdttől volt szerintem, a Tenebaum - A háziátok c. film. Wes Andersontól az volt az első film, amit láttam, a második Az okostojás, de az már nem tetszett.
Még kiemelkedő volt számomra a Dr. Halál és a Scanner darkly is (asszem ezeket egyvalaki ajánlotta)
Az sem volt rossz, már mint az előző (fél) kör, csak sajnos az ajánlások felvettek egy szélsőséges végletet, ami nem tetszett a közönségnek. A jelenlegi kör szerintem jól megy a másikhoz képest, és már mindjárt vége, pedig csak heti egy film van terítéken
Szavazás a blogon, fontos úgy érzem
szerk: Kalap testvérünket próbáltam meggyőzni, hogy csatlakozzon, válasza egy határozott talán.
Deusnál is próbáltam kampányolni, nála kevésbé sikeresen
szerk2:
Szünet valószínűleg nem lesz, 15 tagból 7 eddig a NEM mellett döntött. Úgy lenne a fair, ha megvárnánk a 15 szavazatot, de nem várhatunk karácsonyig
Blowup (Nagyítás)
Hogy a macska rúgja meg. Ez is az élő példája annak,hogy elszúrtak egy jó alapötlettel rendelkező filmet.
Vagyis szerintem szúrták el, másoknak még tetszhet.
Nagyon lassú a film folyása, a párbeszédek hiánya valamint a filmzenék különösen zavartak.
Vártam a megoldást, a krimit a filmben, de sajnos nem jött elő. A főszereplő egy felfuvalkodott gúnár volt az én szememben.
A rendező átmegy a filmben a művészet, a realitás és a képzelet viszonyának boncolgatásába - olvastam valahol. Hát igen, és ezzel szúrta el nálam.
Ahogy többen is említettétek, az első 35-40 perc dögunalom, de szerintem a célját, a kort és a szabadossá váló társadalmat kitűnően bemutatta. Mondom, ezután vártam a pörgést, de mindig valami megszakított a fonalat.
Értékelés: nem igazán szoktam számokban kifejezni, de itt muszáj. A film maga okés, filmtörténeti szerepét elismerve
6/10
Köszi az ajánlást Bob, örülök, hogy színesítetted a Filmklubot az ajánlásoddal