EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.05.28. 16:19:44

őslények országa

az igazat megvallva, nekem így 30+osan is gyengéim a rajzfilmek. sokkal jobban kikapcsolnak mint bármi más.

a dinókért soha nem voltam, viszont a korához képest teljesen rendben volt a rajzfilm, aranyos, megható, meg minden ilyesmi.

röpcsi komoly volt, jó volt neki rudolf péter szinkronja (már ha ő volt :D)

de a legnagyobb az egész mesében a sörhasú t-rex volt :lol: :lol: :lol:

mesével kapcsolatban nem tudok szőrösszívű lenni, ugyhogy jo pontot adok neki. nem akarom hasonlitani a mai modern mesékhez, vagy akár a 90-es évek disneyjeihez, uhogy kap tőlem egy

7,5/10-et

faust, írtad h gyerekkorod egyik kedvenc meséje volt. nah már most ez egy 88-as film, uhogy akkor már Te is a 30 környékét taposod ugye?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.28. 15:54:17

Először is, a kulcs a Filmklub széles palettája, bár nagyon féltem mikor meghallottam mese lesz.

Én utoljára a Mulant láttam mint mese még 10-12 évesen kb.Nem vagyok nagy meserajongó, gyerekem sincs, úgyhogy az új animációs filmek is kimaradtak.Dinoszauroszok sem vonzottak soha, úgyhogy előre látom nehéz lesz a dolog, de kíváncsi vagyok rá.Legalább rövid :D De nem ítélek elsőre, meglássuk.

Köszönjük az ajánlást!
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.05.28. 13:55:24

Ezt már szeretem :D Új, lelkes, aktív tagok, ezek (is) kellenek nekünk :D

REMY: elkönyveltem
jelwaz: oké, várunk türelmesen

Nemsokára, kb. fél óra múlva jövök én is a Nagyítás értékelésével.

szerk: mégsem, majd este. Amilyen formában vagyok, a dinósat is megnézem ma :)
Kép
"And my heart will leave you never."
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.05.28. 13:33:30

Rendi-bendi, köszönöma felvételt, hamarosan jövök akkor az értékelésekkel!
REMY
Madridista

2012.05.28. 12:57:05

Őslények országa

Dinoszauruszok, imádom őket. De annyira nem fogott meg mint ahogy vártam. Kicsit sablon story, bár ha az évszámot nézzük akkor nem biztos. 1988 ugyebár.
A rajzolás szerintem egészen jó volt. és a rajzfilm képi világa teljesen átadta a story lényegét.

Kár, hogy a T-rex-et állították be rossznak mekkora rasszizmus ez már??? csak azért mert húsevő ??? Miért a vegetáriánusokat kell védeni ???

Szinkron hangok kissé idegesítettek -.-" a folytonos nyávogás.
Röpcsit bírtam benne

Összességében egyszer nézhető rajzfilm volt, ami egy jó témát célzott meg, de nem kötött annyira le

6/10
messideco
Presidente del Barça

2012.05.28. 12:52:37

Konkrétan azt írta, hogy pát hétig nem tud filmeket nézni. Oké. De nem tudom teljesen hülyének nézett vagy mi, a blogján termeli rendesen a kritikákat...
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.05.28. 12:48:38

messideco írta:
visca el barca írta: de ezen nem is idegesítem magam.
Nyugi én sem. Konkrétan csak sjay esete idegesít egy kicsit...
ennél már csak az az idegesítőbb, mikor beírják, h holnap húúúúú mennyi szabadidőm lesz, mindet pótolom, aztán ugyanugy semmi.

megértem én azt h nem mindenki a gép előtt tölti a szabadidejét, de akkor ne ígérgessem.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.05.28. 12:44:53

visca el barca írta: de ezen nem is idegesítem magam.
Nyugi én sem. Konkrétan csak sjay esete idegesít egy kicsit...
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.05.28. 12:22:42

messideco írta:visca el barca: a filmklub addig le fog állni, amíg le nem írod a becsületes keresztnevedet :P :lol:

a becsületes nevem jános, de az összes ismerősöm vay mátyásnak, vagy francoisnak szólít.

filmklub: mindegy h várunk e a lemaradókra vagy sem, mert egyik sem jó megoldás. ha várunk, akkor belassulunk, meg az lesz amit a bence is írt. ha meg nem várunk, akkor még jobban fel fog torlódni minden. kellene vmi ultimátum, mindenknek max 1 vagy 2 elmaradott filmje lehessen, aztán ha nem bírja a tempót, Isten vele. tényleg nem tudom mivel lehetne motivalni a lemaradokat, osztogassnuk nekik cukorkát.. nekem az már amugy sem kóser, hogy vki jelentkezik, aztán HETI 1 filmet nem képes megnézni, holott gondolom sokan órákig facebookoznak meg minden. de ezen nem is idegesítem magam.

faust: kicsit komolyabb ajánlásra számított, de jó lesz ez. most amugy is annyi mese van a tv-ben, délután én is megnézek még 1-2-t (lecsó, halott menyasszony, kungfu panda, imádom őket :D )
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.05.28. 11:06:56

Pont ez, meg kell találni az arany középutat, de ez sajnos nehéz. Azt érzem, hogy itt nálunk a ló túloldalára átestünk, főleg egy-két ember.
Kép
Faust
Madridista

2012.05.28. 11:03:39

Faust, most mutassuk meg neki Amúgy itt nálunk egyáltalán nincs szigorúság,talán nem is kell, de remélem nem fog senki nagyon elkényelmesedni.
Én próbálok nálunk rendet tartani, de legtöbbször a Klub jövőjét kell figyelembe venni, szóval ritkán sanyargatom a népet. :D
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.05.28. 10:30:11

Faust, most mutassuk meg neki :D :lol: Amúgy itt nálunk egyáltalán nincs szigorúság,talán nem is kell, de remélem nem fog senki nagyon elkényelmesedni.

kurdt: ajánlhatsz nekem heti egy filmet, ha van kedved/időd. Amúgy nincs facebookod? :)

visca el barca: a filmklub addig le fog állni, amíg le nem írod a becsületes keresztnevedet :P :lol:

szerk2: Faust torrentje a diablon is rajta van :wink:
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.05.28. 10:25:06

Én is jövök minden filmmel délután, meg madridistán is. Szóval ha valamelyik főnőkúr kidob, az ziher, hogy bosszút állok 8) :lol:
Láttam mindegyik filmet, csak még nem volt időm értékelni.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.05.28. 10:18:04

Főiskola? Egyetem? Sok sikert!

Amúgy NAGY baj nincs a lemaradásokkal, ahogy elnézem:

sjay úgy nézem magasról tesz a filmklubra...
Kép
Faust
Madridista

2012.05.28. 10:04:29

Semmi gáz, ebből aztán nem csinálunk balhét. :) Lényeg a zökkenőmentes szervezés.

Jövök nemsoká' az elmaradásommal, csal megint felvételi forduló lesz és már a peckem kivan vele, de lassan befejezem a munkát.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.05.28. 10:00:40

Mondom még egyszer bocsi, nem tudtam meddig leszel távol :oops:

szerk: értékeltem a Carlitot odaát :)

recrea, Remy, jelwaz: kezzétek nézni a filmeket :) (Nagyítás + Őslények országa)

sjay: szólj ha még tag akarsz lenni...

Pótoljátok a lemaradásokat. Az ERŐ legyen veletek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára messideco 2012.05.28. 10:09:34-kor.
Kép
Faust
Madridista

2012.05.28. 09:46:19

Na igen, itt vagyok. :D

Már látom ellőtték a poént, sorry, de nem voltam netközelben egész hétvégén, csak pár percre.

Ahogy ígértem, egy könnyedebb rajzfilmmel jövök, mégpedig gyermekkorom egyik legbecsesebb darabjával. Rólam tudni kell, hogy kb. 4 éves koromtól fogva dinómániás voltam a Jurassic parknak köszönhetően. Heti rendszereséggel néztem a filmet, dinós könyvekből tanultam meg olvasni, egész nap dinókat rajzolgattam, 10 éves koromig paleontológusnak készültem, és még sorolhatnám napestig. Így ez a rajzfilm is egy elég nagy szelet a gyerekkoromból, és biztos vagyok benne, hogy ezért szeretem ennyire.

Őslények országa (The land before time, 1988)

Bár nem várok oszlatlan sikerre - hiszen nem olyan oldalról közelítitek meg, ahonnan én - azért meg kell jegyezni, hogy a dinós mivolta mellett azért egy minőségi darabról beszélhetünk, ellentétben a csillió folytatásával. Szerintem gyönyörű darab, tavaly januárban volt egy pár napos "újraötévesakaroklenni" c. keserédes, könnybe lábadt szemű nosztalgiahullámom, amelyből ez a rajzfilm tevékeny részt vállalt.

Remélem, hogy javarészt tetszeni fog nektek, de abban biztos vagyok, hogy nem fogjátok elpazaroltnak érezni azt az egy órát, amit elvesz az életetekből. :) Páran biztos csalódtok, hogy ilyesmit dobtam be, de egyrészt nem voltam nagyon rákészülve az ajánlásra, másrészt próbáltam kicsit ellensúlyozni az eddigi hangulatvilágot, és egy kicsit színesíteni a Filmklubot. Akinek nem lenne elég, és morog a műfaj miatt, nézze meg a Meztelen ebédet. :D :D :mrgreen:

Mégvalami: valaki PÜ-ben jelezze kérem, hogy hova tudnám Nektek feltölteni a filmet. nMagon fenn van az eredeti szinkronos verzió, és akinek nincs hozzáférése, szeretném vele megosztani. Én nem tudom máshogy nézni, mert azon nőttem fel, de "látatlanban" is biztos jobb, mint az errtéellklubbos verzió. Vagy ott az eredeti hang, olyan verzióval nem tudok szolgálni. :)

Órákig még tudnék gépelni, de felesleges. Nálam ez egy erős 8,5/10, és bár ott a temérdek remek Disney darab, nálam összesítve csak az Oroszlánkirály előzi meg a sorban, merazaviláglegjobbrajzfilmje. Remélem ízleni fog, és remélem, újra gyerkőcök tudtok majd lenni egy kósza óra erejéig. Fogyasszátok egészséggel.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.05.28. 06:14:45

De mit a francot lehet csinálni ezügyben? Kidobni nem akarom az embereket, mert akkor csak öten maradnátok, igen mert még nekem is van pótolni valóm. :oops:
De heti egy filmet igazán meg lehetne nézni... :roll:

Faust meg remélem megjelenik, vagy akkor bedobom az ajánlását ha nem lesz harag belőle :)
REMY írta:Faust üzeni, hogy leghamarabb holnap este tud jönni a filmmel.
Az is már eltelt :S
Bedobjam az ajánlását? Remélem nem haragszik meg :idea:

szerk:
Akkor remélem Faust nem haragszik meg.

szerk2: jelwaz felírtalak.

szerk3:recrea, jelwaz, REMY: a Nagyítás és az Őslények országa vár rátok :D

szerk4: Szavazás a blogon, fontos

AJÁNLÁS
ŐSLÉNYEK ORSZÁGA
Kép
IMDB
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.05.28. 01:52:00

+1 asztalracsapás témában és mégegyszer +1 azügyben, hogy Faust dobja be az ajánlását. Ma karnevál volt, kedden meg reggel nyolcra megyek dolgozni, úgyhogy holnap kb. csak filmeket fogok nézni...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.27. 22:50:55

Igaz szerintem is, határok kellenek, s oda kell csapni az asztalra :D

Hogy állunk lemaradásban, kinél mi hiányzik?Heti 1 film még mindig amiről beszélünk gyerekek :roll: Kicsit legyünk aktívabbak, mert amúgy remek filmek voltak eddig, s jóból marad ki, aki nem látta s lemarad :D
Kép
Kép
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.05.27. 22:45:52

messideco írta:
Szerintem Faust filmje után addig ne legyen ajánlás, amíg nem lesz mindenki napirenden, de ezt még megbeszéljük :)
Elnézést, h beleszólók, mint kívülálló, de a filmklub érdekében szólok.
Csak annyit szeretnék kérdezni, h az első nekiindulás nem-e ott hasalt el ill. kezdte meg a bukását, h hagytatok időt a pótlásra? Mert szerintem így lesz nagyon elcsúszva a dolog és pont emiatt is csökkenhet a lelkesedés, mert, h úgymondjam nincsenek "határok". (nem jut eszembe jobb kifejezés)
Ha nem így van, akkor elnézést, hogy nagy hülyeséget írtam, de én mintha úgy emlékeznék, h múltkor is ez vt és onnan kezdődött a "züllés".
messideco
Presidente del Barça

2012.05.27. 22:31:46

Nem vok én főnök, csak ú.n. igazgató :D
Csatlakozhatsz persze, csak lényeg, hogy aktív légy. A filmeket nem kell pótolnod, csak a jelenlegit (Nagyítás).

Szerintem Faust filmje után addig ne legyen ajánlás, amíg nem lesz mindenki napirenden, de ezt még megbeszéljük :)
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.27. 20:58:39

jelwaz írta:Sziasztok!

Mikor indult ez a filmklub dolog, akkor nem igazán volt időm, ezért nem is akartam bevállalni. De én is nagyon szeretem a filmeket, bár ahogy néztem a hsz-eket én kicsit más szemszögből figyelem őket.
Szóval lehet még csatlakozni? Láttam, hogy meghirdettétek egy kicsit régebben. A Nevem Sam-et és a Könyörteleneket már láttam, a többit meg pótolnám idővel (mondjuk, hogy egy körben megnézem az új ajánlott filmet, meg egyet a régiek közül). Ezt a kettőt meg, amit láttam, akkor mondjuk kedden értékelem, ha úgy jó.
Előd a főnök. Ezért az ő szava a döntő :P , de szerintem simán csatlakozhatsz. Ha nézed rendesen, akkor hamar utolérsz, plusz lehet, h most lesz egy rövid szünet, mert vannak lemaradások.ne legyen, csak rontana a helyzeten.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.05.27. 20:14:59

Sziasztok!

Mikor indult ez a filmklub dolog, akkor nem igazán volt időm, ezért nem is akartam bevállalni. De én is nagyon szeretem a filmeket, bár ahogy néztem a hsz-eket én kicsit más szemszögből figyelem őket.
Szóval lehet még csatlakozni? Láttam, hogy meghirdettétek egy kicsit régebben. A Nevem Sam-et és a Könyörteleneket már láttam, a többit meg pótolnám idővel (mondjuk, hogy egy körben megnézem az új ajánlott filmet, meg egyet a régiek közül). Ezt a kettőt meg, amit láttam, akkor mondjuk kedden értékelem, ha úgy jó.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.05.27. 19:40:10

faust kolléga, ha erre jársz dobd be a közösbe amit tartogatsz, mert "éhen halok" :wink:
Kép
Válasz küldése