USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.15. 20:01:32

Celtics alap, mondjuk onnan Rondot kedvelem. PP viszont nem éppen az ideálom, kb. mint egy Celtics drukkernek Bryant.

Spurst Duncan és Parker miatt. Parkert nagyon nem bírom, Duncannel pedig úgy vagyok, mint Zidaneval, elismerem, hatalmas játékos, sok mindent letett az asztalra, de egyszerűen nem bírom.
Clippers pedig ugye a városi rivális, de olyan kis tesó, akire nem igazán kell figyelni. Egészen az idei évig. CP3 szintén fekete listás, ő is egy zseni, de ez a folyton dumálok, pióca stílus valamiért nem szimpi. plusz még Griffin, aki körül hatalmas a felhajtás, mindenki sztárolja, de az asztalra nem sok mindent tett le.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.15. 19:32:24

kanty írta:
Ma megkezdőik a Spurs-Clippers párharc is. Remélem tömegbunyó lesz a vége és kizárják mindkét csapatot. :lol: Nálam top3as feketelistás mindkettő. A harmadikat sem nehéz kitalálni, h ki az.
Celtics? :D
Amúgy Clippers-Spurs miért?
Clipps mert városi rivális, Spurs már nem rivális mert sokkal jobb mint a Lakers :mrgreen: Akkor miért nem szereted?

Thunder a Dallas ellen megtudta nyerni a nüanszos meccseket is, én egyáltalán nem szeretem az ő játékukat, de el kell ismerni borzasztó erősek.
Game90 írta:Gyerünk 76ers, két otthonit húzzátok be, aztán 4-2-vel tovább lehet jutni 8) De majd szóljatok, ha valamelyik csapat eléri a 100 pontot, mert akkor pezsgőt bontok :lol: Kabaré, hogy néhány játékos milyen %-kal dob.
100at egyik sem éri el, itt kosárlabda van, nem agárverseny :D Kőkemény D-k néha téglák, de az biztos tegnap 3 negyed alatt termelt annyit a 2 csapat mint mondjuk egy OKC meccsen félidőben elért a Thunder :D
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.15. 19:07:24

Nem hiszem, h lesz még egy ilyen meccse a Thundernek. Egyszerűen hengereltek. Vagyis pontosítok, nagyon remélem, h nem lesz több hasonló meccse a Thundernek. :D
A vereségre számítottam, mi egy hét meccses párharc után jövünk, ők pedig 8 napja pihentek. Plusz még fiatalabbak és az övék is a jobb csapat.
Semleges és OKC szurkolóknak hatalmas élmény lehetett ez a meccs és a Thunder játéka. nekem kevésbé volt.

Westbrookot szapultak egész tavasszal, h a PO-ban majd ez az agyatlan játék nem lesz nyerő, sajnos eddig nyerő. Bár agyatlannak nem lehet nevezni, sokat próbálkozik, sok a rádobása, de eddig bejönnek.

Tőlünk pedig sokkal több kell. Gasol ismét felvette a láthatatlan köpenyét, Kobe-t egyszerűen levegőt venni sem hagyja a svájci, Sessions pedig szerintem vállalhatna többet. Egyedül Bynum játéka érdemel dicséretet, de egy fecske nem csinál tavaszt.
Védekezésben is sokkal több kellene, nem szabadna, h Durant és RW ilyen szabadon dobáljon. Mondjuk azt sem értem, h Westbrookon miért Kobe védekezett. Már, ha ezt lehet védekezésnek nevezni, megállt előtte, aztán megfordult és távcsövezte, h merre van az OKC irányítója. Sessions azért egy hangyányit gyorsabb, mint Bryant.
Amúgy még egy dologra vagyok nagyon kíváncsi a Thunderrel kapcsolatban. Eddig átgázolnak az elmúlt három év bajnokán, igazi erődemonstráció amit művelnek. Viszont arra vagypl kíváncsi, h amikor szorul a hurok, akkor mire lesznek képesek. Amikor szoros lesz az állás, amikor nüanszok fognak csak dönteni, akkor is ilyen magabiztosak lesznek, vagy ha nem is ennyire magabiztosak, de akkor is képesek lesznek-e győzni?

Mindegy ez a meccs elment, de még sok van hátra. Most, ha tudnánk hozni a meccset az hatalmas tett lenne. Most ahogy nézek a két otthoni meccs b2b lesz, hát mit mondjak, ez sem a mi esélyeinket növeli.
MWP-re térnék még ki. Komolyan szavakat nem találok rá, most is volt egy az előzőhöz hasonló szitu, csak most nem könyökölte le Hardent. Vajon volt gyerekszobája?
8)
Na, ha már ennyire belejöttem, akkor még az oklahomai közönségnek is kijár a piros pont. Jelenleg talán ott van az egész NBA-ben a legjobb hangulat. Egy emberként a csapat mellett állnak, jó látni az ilyent.

Ma megkezdőik a Spurs-Clippers párharc is. Remélem tömegbunyó lesz a vége és kizárják mindkét csapatot. :lol: Nálam top3as feketelistás mindkettő. A harmadikat sem nehéz kitalálni, h ki az.

Szerk:

Westbrook valami ocsmány. :lol: Younggal indíthatnak valami stílus tanfolyamot.
Volt már róla szó, de én ezeket a szemüvegeket nem értem. Kb. minden második játékos ilyent hord, tökmindegy, h öltönnyel, kakiszínű hawaii inggel vagy csak nudizni. Úgy látszik ez mindennel megy. 8)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
PCsabi
aka Game90

2012.05.15. 18:45:43

Gyerünk 76ers, két otthonit húzzátok be, aztán 4-2-vel tovább lehet jutni 8) De majd szóljatok, ha valamelyik csapat eléri a 100 pontot, mert akkor pezsgőt bontok :lol: Kabaré, hogy néhány játékos milyen %-kal dob.

Éjjel lusta voltam írni, meg csak ámultam, ahogy a Thunder lemossa a Lakers-t, még 3 ilyet :P Lawson után most Westbrook alázza a LAL hátvédeket, már az első másodperctől kezdve extázisban volt, középtávolról gyilkol, a PO-ban eddig az OKC legjobb embere (egyébként én valami ilyesmire számítottam tőle). Durant sokkal jobb most Artest ellen, mint tavaly, Harden 17 pont, de csak 4/11, triplái nem estek neki, de a betöréseknél nem tudják őt megállítani. Akit még kiemelnék, az Mohammed, védekezésben nagyon jó volt. 4 TO meg nagyon kevés, egész meccsen koncentráltak, emlékszem, az alapszakaszban több olyan meccs is volt, amikor 15 TO körül jártak. Kobe-nak nem lehet kellemes, Sefolosha remekül védekezik rajta, helyükben sokkal többet nyomatnám Bynum-ot. Amúgy nekem nagyon körülményesnek tűntek a Lakers támadásai, védekezésben meg nincsen emberük Westbrook-ra és Harden-re.

RW:
http://www.youtube.com/watch?v=eq2zUvIaPis
KD:
http://www.youtube.com/watch?v=GAlhAnJneps

Bob már linkelte, de itt van egy kép is Westy-ről :lol: Nick Young inge azért nálam még mindig überelhetetlen, de ez a hipszter szemüveg - póló kombó is gyilkos :mrgreen:

Kép

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.05.15. 16:48:12

Nagyon fájó volt a vereség, nem erre számítottam, de a Philly padjáról Williams meg Allen nem gyengén hozzátett a felzárkózáshoz.
Ray coming back :!:
Legalább a Lakers nagy verést kapott. 15 TO, 1 steal és 3 block ellenben a 4 TO-val, 13 steallel és 8 blockkal Thunder részről.
Majd bepótolom a meccset.

Irány Philadelphia! lopjuk el mind a 2 meccset és otthon adjunk nekik! :lol:
neobarca
Director del Fútbol

2012.05.15. 09:28:25

Hatalmas verést kapott a Lakers! Sztem OKC direkt mentek rá erre a nagy arányú alázásra. Már csak MWP miatt is... 8) Szép kis erődemonstrációt láthattunk. Mindenki koncentrált, és odatette magát. És amit a közönségtől kapott MWP barátunk, azt sem fogja egy darabig elfelejteni... :lol: Mondjuk látszódott a fején, hogy szétxxxxa az ideg, akármennyire is tette a lazát... :lol: Már azt vártam, hogy mikor változik át és mikor veti bele magát a közönségbe és csépeli le a fejeket. :lol:
De hát Istnem! Ezzel jár... :lol:

NHL is nagyon izgalmas. Finoman szólva is meglepetés csapatok vannak bent. Talán a Rangersre mondanám egyedül, hogy várható volt. De pl amit a KINGS művel... Na arra nem fogadtam volna nagy összegben! Grat nekik! 8)
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.15. 07:46:05

Phillynek grat, így 1-1
Iszonyat milyen jól kezdtünk, azt hittem ha csak 50%ban hozzuk azt a formát sem lehet gond, erre... :D
2-3 negyed katasztrófa volt, 24 pontot sikerült feltenni a táblára, volt olyan mikor percekig egyik csapat sem dobott pontot :lol:
PP-n látszódik, hogy gyakorlatilag vegetál a meccseken, Allen dobásai rövidek, Bradley meg megint ráesett a vállára :twisted:
És még így is megnyerhettük volna, Rondora mérges vagyok a végén +1pontnál elpattogtatta...S a végén meg a meccs megkoronázása volt, hogy ráfújtak egy támadót KG-re, meg talán faultolni se kellett volna -1nél a végén, visszakaptuk volna még 4-5 mp támadóidővel a labdát, de ezek már csak elmélkedések :(
Első meccs amit buktunk otthon :( Most 2 Philly meccs vissza kell venni a pályelőnyt, de rohadt nehéz lesz ahogy az egész sorozat is :D
1 pont döntött az első meg a második meccsen is.
Megint 1 nap pihi, ez a legrosszabb, hogy a sérültjeink nem hogy felépülnének, hanem rosszabb állapotba kerülnek így :D

Lakers meg óriási verést kapott Oklahomában :D
MWP bemutatása:
http://www.youtube.com/watch?v=i-GjaYsGSnA

Westbrookot azért meg kell említeni, meglepően éretten, s jól játszik idáig a PO-ban, de majd úgyis eljön Westy igazi énje :mrgreen:
Ő se rossz ebben a pólóban:
http://www.youtube.com/watch?v=-8FxRmZqKr8
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.05.17. 03:43:25-kor.
Kép
Kép
Kép
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2012.05.15. 04:43:28

Az NHL közben a főcsoportdöntőknél tart!
Keleten a New York Rangers az első meccset 3-0-ra nyerte a New Jersey Devils ellen, így 1-0-ra vezet, nyugaton a Los Angeles Kings idegenben 4-2-re verte a Phoenix Coyotes-t, így az állás 0-1 a Kings javára!
Nemcsak kosárlabdapalánk létezik...
K.
Blaugrana palocista maximalista!
PCsabi
aka Game90

2012.05.15. 00:07:40

Kalap1988 írta: Európában ugye két center van, rendszerint egy "körtés" és egy alapvonali,
Török Péter forevőr :lol:

:?
Bosh out indefinitely, Heat believe he'll miss entire Pacers series.

Gondolom LBJ megy fel PF-be, Pacers-t azért ha nehezebben is, de ütik, utána viszont nagyon fontos lenne Bosh a Boston (?) ellen.

Most meg megyek aludni, aztán fél4kor Thunder - Lakers (azért a vizsgaidőszaknak vannak előnyei is :P ).

http://www.nba1.hu/index.php?lap=blogroll2&uin=410
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
neobarca
Director del Fútbol

2012.05.14. 21:36:11

MessiFan írta:Most tényleg vagy csak előszeretettel használod ezt a smilet? :)
Én egyébként angol wikipédián kerestem rá a pozíciók jelentésére, lényegére, mert engem úgy tanított még régen kosaras haverom, hogy van 2 irányító, 2 bedobó, meg egy center, erre jön az nba hogy Point guard (pont őr), shooting guard(lövész őr? :D), small/power forward (kis/erő csatár)...

Én itt olvastam utána: http://en.wikipedia.org/wiki/Basketball_position
Túl sok újdonságot nem fogsz tanulni belőle.. :D

Szerk: AHHHAAAA szóval ezért írtad hogy sokkal okosabb lettél. :lol:
:lol: Szeretem ezt a smilet! Viccet félretéve, valóban picit utánaolvasgattam, de azért nem lettem sokkal okosabb, mert volt azért fogalmam a dolgokról.

Kalapnak köszönöm a leírást és a többieknek a kiegészítést. (csak sikerült elérnem, hogy valaki leírja... :lol: :lol: :lol: )

Igazából tényleg arra voltam kíváncsi, hogy hogyan alakultak ki ezek a posztok klasszikusan. Valóban talán manapság már a posztok egyre jobban összeolvadnak. Korábban többen pont azt taglaltuk, hogy annak idején más volt az NBA. Nem volt ennyi hybrid talán több volt a karakteres, elegáns stílussal rendelkező ember. Lehet rosszul gondolkodom, de talán ahogy fejlődik és modernizálódik ez a játék is, úgy halványodnak el ezek a korábban jelentős posztok. Ez a sok táplálékkiegészítő mikre nem képes... :D
No mind1. Mostmár 99.9%-ban világos a dolog. Köszönöm szépen még 1x.

Lehet, hogy volt már ez a videó, de sajnos csak most jutottam el a legfrissebb podcast meghallgatásához. Ott említették a srácok és komolyan mondom, én is meghaltam a röhögéstől...
http://www.youtube.com/watch?v=ne247IpU ... r_embedded
Ezek beteg emberek... :lol: :lol: :lol: Lehet szídni az amcsikat, hogy ilyen a kultúrájuk, meg olyan dinkák, de, hogy van humorérzékük, az kétségtelen... :wink:

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Tocy
Director del Fútbol

2012.05.14. 20:58:29

Annyit tennék hozzá, hogy ez csak egy alapfelállás, a valóságban most már elég ritkán szerepelnek a csapatok így, maximum kezdésnél. Ezt most nem csak úgy értem, hogy ha egy játékos kartonjára PF van írva, akkor ha centert játszik, már nagy változás ( egyébként az... ), de sokszor másképp áll fel a csapat szerkezetileg is, pl nálunk egy Wade-Battier-Miller-James-Haslem ötös volt fent múltkor a Knicks ellen, ahol Battier és Miller a triplavonal körül szaladgált tiszta 3as lehetőségét keresve, Wade pattogtatta a labdát, James zárt neki ( ez mjuk ritka eset ), Haslem pedig a palánk alatt próbált helyet csinálni, illetve kimozogni a festékből egy tempóra. Aztán váltottunk, Jamesnél volt a labda, Battier ment be a helyére, de Wade nem ment ki triplára, próbált egy védővel 1v1-ben maradni, hogy ha megkapja, könnyen dobhasson...szóval nem klasszikus feladatokat láttak el a játékosok, nem csak papíron, hanem a valóságban sem volt igazából centerünk, illetve bizonyos esetekben PF-ünk. Szerintem manapság már nem annyira a klasszikus értelemben vett posztokat használják a csapatok, sokkal inkább arra használják a játékosokat, amiben a legjobbak, bizonyos esetekben leszűkítik a feladatukat, de pl James-nél ez fordított, rengeteg feladata van egy meccsen. Ja, és ez csak a támadó oldalon volt, a defense megint teljesen más.
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.05.14. 20:38:06

Bob_Marley írta:Na Kalap szépen összefoglalta.
Shooting guard az SG ez elírás volt valószínűleg.
Illetve Bryant nem pozicionált ennyit, csak már nincs meg a lába hozzá, hogy betörjön annyiszor.
Ez csak kiegészítés pontosítás kedvéért :D
Elírás volt természetesen :) Persze, Bryant nem pozíciózott ennyit, de most mégis jellemző rá és tökélyre fejlesztette. Egyébként bocs az egy-két hibáért, nem néztem át egyből (csak írtam, mint a gép) szerkeszteni pedig mostanság nem nagyon lehet.
Szerk: Most mégis sikerült, úgy hogy javítva :D
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.05.14. 20:38:05

Kalap1988 írta:Messifan! Szerintem a haverod az európai szisztémát akarta elmagyarázni, de azt is rosszul tette :) Ugyanis itt: 1 irányító, két bedobó, két center a szisztéma lényege
Igen én is tudtam hogy az európaira gondolt, de nekem tényleg azt mondta hogy 2 irányítóval játszanak. + hogy van magas-bedobó, meg nem nem magas bedobó :D + a center.
De persze ez biztos nem van így mindenhol, de az nba-ban is szokott 2 irányító egyszerre fent lenni.

Egyébként most úgy mellékesen, de nekem idén nagy kedvenc lett Andre Miller. Annyira megkedveltem azt ahogyan irányít és betör, hogy el tudnám képzelni jövőre nálunk, de nem tudom erre mennyi az esély, mivel neki lejárója van, és nem keveset keres, 8 millió körül. Nekünk meg alapból Rondo keres 10-et.

Meg egyébként a mi Delontenknak is lejár. Ő rá azért nagyobb az esély. Remélem visszatér majd hozzánk... megint :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.14. 20:22:01

Na Kalap szépen összefoglalta.
Shooting guard az SG ez elírás volt valószínűleg.
Illetve Bryant nem pozicionált ennyit, csak már nincs meg a lába hozzá, hogy betörjön annyiszor.
Ez csak kiegészítés pontosítás kedvéért :D
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.05.14. 20:09:53

Messifan! Szerintem a haverod az európai szisztémát akarta elmagyarázni, de azt is rosszul tette :) Ugyanis itt: 1 irányító, két bedobó, két center a szisztéma lényege
Tényleg nagyon röviden az amerikai szisztémáról:
PG-Point guard, az irányító, ami kezdetben valószínűleg nem pont ugyanezt takarta, de manapság a csapat esze. ugye az esetek nagy részében ő hozza fel a labdát, mondja be a figurát, és adja a legtöbb gólpasszt végeredményben. Ez talán a legkönnyebben megfogható pozíció, de mára ez is bonyolultabb lett annyival, hogy sok a dobó irányító (Westbrook-Rose) és kevés az elsőként passzoló irányító (Rondo-Nash-Kidd), na meg vannak a "hibridek" (Paul-Williams). A guard szó egyébként itt nem őrt, hanem hátvédet jelent, még pedig azért, mert egy támadásnál, labdavesztésnél, vagy lepattanónál a hátvédek, nem pedig a center vagy a csatárok vannak legközelebb a saját palánkjukhoz, így ők védik le a gyors indításokat. Ez lehet a név magyarázata körülbelül, bár nem olvastam semmilyen tankönyvben.
SG-Shooting guard- szintén hátvéd, Európában a bedobó prototípusa, az ő feladata támadásban elsősorban a pontszerzés, de ezen a poszton is volt és van is nem egy színes egyénisége az NBA-nek, akik mással is előrukkoltak. Pontszerzésben pedig általában a legszínesebb a repertoárjuk a 3as mellett.
SF:Small forward Kis csatár, gyanítom, hogy ez a poszt úgy alakult ki, hogy a két bedobót egy taktikai színesítéssel megvariálták és így egy kicsit magasabb, erősebb, brusztolósabb játékos betételének lehetőségét is nyitva hagyták. Persze ezt akárhol, ilyen név nélkül is, meg lehet csinálni, de ezt sugallja a dolog. A Kis csatár közelebb van a palánkhoz és többet kapja meg pozícióban a labdát (elvileg, de nézd meg Kobe Bryantet, aki elvileg kettes, de egy meccsen 5-ször annyiszor kapja háttal a labdát pozícióban, mint a hármas "prototípusa" James). A két poszt között árnyalatnyi különbségek vannak, igazából azért lettek a 3-as poszton brusztolósabb játékosok, mert a többi csapatban is az van és másképp nem lehet vele versenyezni... Európában is szokták ezt csinálni, csak ott nincs elnevezésbeli különbség.
PF: Power Forward, erőcsatár és a C:Centert egyben kezelném, mert úgy könnyebb megérteni
Európában ugye két center van, rendszerint egy "körtés" és egy alapvonali, kis különbséggel az NBA C-PF közti eltérés is ez. Az európai körtés center statikusabb, kevésbé mozgékony ( azt nem mondom, hogy rosszabbul dob, ez már csak az NBA-ben tendencia, bár itt sem mindig.), ezért általában vele mennek a fenti 2-2-ök (persze ez nem azt jelenti, hogy a másik center, illetve az NBA PF nem csinál 2-2-öt), míg a társa, a mozgékony alapvonal felől lép be a gyorsaságra és erőre alapozva, többet mozog labda nélkül és kevesebbet dolgozik pozícióból, valamint általában messzebb van a gyűrűtől. Egyik sem törvényszerűség, mert abszolút játékoskarakter függvénye, pl az a center, aki nem tudja bedobni még a 3-4 méteres tempót sem, ritkábban játszik körtést, mert, ha a védelem az irányítóra vált és csak őt hagyja üresen 3-4 méterre a gyűrűtől, akkor nincs mese, dobni kell, hiszen a másik 4 ember közül valószínűleg senki sem üres, az utat pedig elállták a gyűrű felé. Ezért működött pl Shaq vagy működik Dwight manapság az alapvonalon, mert képtelenek bedobni. De van erre sok ellenpélda, mint ahogy az erőcsatárok mindegyike sem dob jól (vagy pl Love, aki állandóan 3-ast szór, Európában pedig a centerek 80%-a szokott 3-ast dobni). Szóval összességében kb ezt jelenti, de mindez semmit sem mond a játékról, ha nincs megtöltve tartalommal, konkrét játékosokkal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2012.05.14. 20:47:06-kor.
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.05.14. 19:41:57

neobarca írta:Vettem a lapot! :lol: És igazatok is van... Utánanéztem! Sokkal okosabb nem lettem... :lol: :lol: :lol:
Most tényleg vagy csak előszeretettel használod ezt a smilet? :)
Én egyébként angol wikipédián kerestem rá a pozíciók jelentésére, lényegére, mert engem úgy tanított még régen kosaras haverom, hogy van 2 irányító, 2 bedobó, meg egy center, erre jön az nba hogy Point guard (pont őr), shooting guard(lövész őr? :D), small/power forward (kis/erő csatár)...

Én itt olvastam utána: http://en.wikipedia.org/wiki/Basketball_position
Túl sok újdonságot nem fogsz tanulni belőle.. :D

Szerk: AHHHAAAA szóval ezért írtad hogy sokkal okosabb lettél. :lol:
neobarca
Director del Fútbol

2012.05.14. 19:28:06

Vettem a lapot! :lol: És igazatok is van... Utánanéztem! Sokkal okosabb nem lettem... :lol: :lol: :lol:

MessiFan
Llegenda del Barça

2012.05.14. 19:04:00

Bob_Marley írta: Azért ez így túlzás :D
Még szép hogy az :D
Egyetértek a leírtakkal, csak kimaradt Bass ugye, akinek a védekezése a magassága miatt nem az igazi, és támadásban sem akarja mindig kamatoztatni a fizikai adottságait, pedig simán be tudná magát gyötörni a gyűrűig, max faltolják.
Pietrus tényleg remek védő, csak én többet várnék tőle a tripláknál, amik nem nagyon találnak be az utóbbi 1-2 hónapban. Nagy zsákoló, ő is megpróbálhatna néha rést keresni a védelmen, és őt is csak faltolnák.
Ez a baj velünk, hogy palánk alatt szinte tehetetlenek vagyunk.
Bradleyt nagyon megszerettem, és tényleg nagyon gyors és ez hasznunkra válik a támadásoknál, védekezéseknél egyaránt.
KG pedig emberfeletti, Allen és Pierce valahogy megvannak, de ez így nagyon nem kóser, hogy nem tud rendbe jönni a sérülés. Ahogy kiestünk vagy megnyertük a PO-t :lol: irány Raynak a műtőasztalra! Ez nem játék.
Következő meccset jó lenne behúzni, és ha valahogy 3-1re valahogy sikerülne hozni, akkor szerintem elég valószínű a győzelem, de még mindig csak 1-0.
Pacerst nagyon sajnáltam, de Granger irtó gyenge volt, George és Hibbert fault problémák miatt 30 perc alatt játszottak, a pad meg nem volt az igazi, főleg Barbosa.
Lebron meg áthajtott mindenkin, Wade pedig oktatott. Kb ennyi.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.14. 18:18:45

MessiFan írta:
Ha már bejuttatod a Bostont a döntőbe, akkor legyen már a másik legjobb PF/C az ellenfele, azaz Duncan. Meg egy Rondo-Parker és egy Ginobili-Allen. De sajnos a Boston padja miatt nem nagyon fog eljutni talán még a konferencia döntőbe se.. Kevés lesz a Celtics Pride 4 emberrel.
Azért ez így túlzás :D
Nem a Spurshöz kell mérni mindent, valóban nem lenne rossz persze egy olyan mély keret, de azért nem teljesen esélytelen a mi padunk sem.KG pótlása az egyetlen gond, az mondjuk óriási, amikor ő nincs pályán a védekezésünk katasztrofális :D
De a Spursnél se úgy kell elképzelni, hogy 12en pályára lépnek minden meccsen, az ő nagy előnyük, hogy minden ellenfélhez tudnak alkalmazkodni, vannak rutinos embereik, univerzális embereik, fiataljaik, tudnak játszani több variációban.De pl nálunk Dooling teljesen rendben van a PO-ra, amikor Rondo pihen 3asokat bevág eddig legalábbis, nem cifrázza túl hoz egy elfogadható szintet.Allen teljesen jó, bár érzi a bokáját, ha eljutnánk odáig, hogy döntő (álomkategória) nem tudom milyen állapotban lenne, s ez a nagy baj.Pietrus jó, bízom benne, hogy végre már befelé mennek a triplái, mert pl a Sixers ellen 3 olyan trojkája volt, ami 25ször forgott meg a gyűrűn, s kidobta...Védekezésben rendben van, Stiemsma meg faultokra jó meg betud pötyögni párat.
Persze korántsem atom ez a pad, de azért elfogadható.És azzal, hogy Bradley kezdő Allen meg csere, azért a padról egy 20 pontot összetudunk hozni.Bradley meg a kezdőben igaz visszaesett támadásban, de továbbra is a Rondo-Avery hátvédpár nagyon jól mozog.

És Döntőről rohadtul nem lehet beszélni itt a Philly is, s kemény dió ez, de vannak olyan jelek amikre bőven lehet alapozni.A védekezésünk az alapszakaszhoz képest is keményebb, s jobb, támadásban persze nem lehet azt elvárni KG-től hogy hozza ezeket a 20-10es meccseket, de már a franc se tudja, amit idén mutat, s a meccseken is látszik rajta van benne erő még sőt megkockáztatom igenis elvárás tőle a 20-10, PP a gond ha az ő térde bírja ezt, akkor én bárki ellen képesnek érzem ezt a csapatot.Egyenlőre szenved.

És az atletikus rohanós csapatok ellen is Bradleyvel a kezdőben van ellenszerünk, plusz idén rengeteget gyakoroltuk a zónát is, ami remekül működött, s amíg a védekezésünk ilyen addig nincs gond.Örök szabály DEFENSE WINS CHAMPIONSHIPS
Kép
Kép
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.05.14. 17:56:05

csababarca írta:Szóval annyi az egész,hogy legyen egy OKC-Boston döntő,7 meccsel,tele hosszabbítással,és nyerjen valamelyik. :D Mindkét csapat esetében van pro érv a fejemben,nem is egy,nem tudnék dönteni,hogy melyiknek drukkoljak. Mondjuk egy Lakers-Heat Finals-nél se tudnám eldönteni,de akkor már inkább nyerjen James egy gyűrűt,mint,hogy Kobet lássam ünnepelni.
Ha már bejuttatod a Bostont a döntőbe, akkor legyen már a másik legjobb PF/C az ellenfele, azaz Duncan. Meg egy Rondo-Parker és egy Ginobili-Allen. De sajnos a Boston padja miatt nem nagyon fog eljutni talán még a konferencia döntőbe se.. Kevés lesz a Celtics Pride 4 emberrel.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.05.14. 17:55:02

LAL-OKC

Hát itt szerintem azon fog eldőlni, hogy Gasol-Bynum alibiznek-e vagy normális játékkal rukkolnak elő. Ha felszívják magukat, akkor simán benne van 7meccs és LAL továbbjutás, ha sz-rnak bele, akkor söprés is benne lehet véleményem szerint.
Blake jó lenne ha mentené a formáját a 7ik meccsről :D Meg Bryant is hozhatná ezt a kis "playmaking" stílust assistokkal, akkor nagyon jó párharc lenne
Tocy
Director del Fútbol

2012.05.14. 17:54:32

csababarca írta:
Tocy írta:Utálom a Lakerst, de idén vhogy a Thunder egy rettentő unszimpatikus csapat lett, én itt most életemben először Kobenak drukkolok :D Boston húzza be, de a 76ers szerintem kevés is, és hát már 1-0. Spurs szerintem sima lesz nagyon, a Clippers Paul-nak köszönhet majd 1, vagy max 2 meccset, de ennyi. Mi meg...hát Bosh nélkül baromi nehéz lesz, akkor nem tippelek, ha tud játszani, akkor viszont itt is egy 4-1, vagy max. 4-2 néz ki szerintem nekünk. Tovább még nem nagyon érdemes számolgatni, de azért egy Miami-Boston óriási párharc lenne a főcsop. döntőben, a túloldalon szintén akárkit kap a Spurs, az baromi nagy sorozat lesz, és biztos, hogy a két legjobb fog a nagydöntőbe jutni.
De miért? sok jelzőt hallottam már,de ezt még az OKC-re nem nagyon.
Túl jók,és azért? vagy mi? komolyan nem értem.
Mondjuk ott van Westbrook akit lehet utálni,ezt elfogadom.
De a többi játékos abszolút szerethető.

Valaki utálja a Lakerst az azért van,mert domináltak sok évig+ Kobe az egyik legutálhatóbb játékos. Vagy a Miamira is mondják,hogy utálják,mert összevásárolt(mondjuk én nem utálom őket,mert Wade pl a kedvenc játékosom,Jamest viszont nem szerettem,már a Clevelandben sem)...de hogy az OKC unszimpatikus legyen,az azért érdekes.

Tippek: Spurs-Clippers 4-2
OKC-Lakers 4-2
Miami-Pacers 4-1
Boston-Philly 4-1

Aztán a főcsoportdöntőkben már bármi lehet,a Miami ha túl is jut a Bostonon,úgy vélem,hogy egy OKC-vel járnának jobban. Szerintem a Spurs megenné őket,az OKC kosárlabdája jobban feküdhet a Heatnek.
Szóval annyi az egész,hogy legyen egy OKC-Boston döntő,7 meccsel,tele hosszabbítással,és nyerjen valamelyik. :D Mindkét csapat esetében van pro érv a fejemben,nem is egy,nem tudnék dönteni,hogy melyiknek drukkoljak. Mondjuk egy Lakers-Heat Finals-nél se tudnám eldönteni,de akkor már inkább nyerjen James egy gyűrűt,mint,hogy Kobet lássam ünnepelni.
Számomra Westbrook az egyik legutáltabb játékos, de talán a hype miatt Durant sem szimpatikus, meg az egész csapat. Nem tetszik a játékuk sem, túlságosan a két(három) dobójukra építenek, a többiek nem is dobhatnak rá kb. Tudom, ez egy Heat-fantól furcsa, mert hát ugye James meg Wade meg minden, de itt mégis tudatosabb a játék, James is sokkal többet védekezik, mint ott a Westbrook-Durant páros együtt. Lehet, hogy ha ennyire nem lennének jók, nem utálnám őket, de így nagyon :) Kosárlabda szempontból tartom most is, hogy egy Spurs-Boston döntő lenne a csúcs, de azért, ha mi jutnánk be a Celtics helyett, az se lenne rossz :P
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.05.14. 17:37:36

Tocy írta:Utálom a Lakerst, de idén vhogy a Thunder egy rettentő unszimpatikus csapat lett, én itt most életemben először Kobenak drukkolok :D Boston húzza be, de a 76ers szerintem kevés is, és hát már 1-0. Spurs szerintem sima lesz nagyon, a Clippers Paul-nak köszönhet majd 1, vagy max 2 meccset, de ennyi. Mi meg...hát Bosh nélkül baromi nehéz lesz, akkor nem tippelek, ha tud játszani, akkor viszont itt is egy 4-1, vagy max. 4-2 néz ki szerintem nekünk. Tovább még nem nagyon érdemes számolgatni, de azért egy Miami-Boston óriási párharc lenne a főcsop. döntőben, a túloldalon szintén akárkit kap a Spurs, az baromi nagy sorozat lesz, és biztos, hogy a két legjobb fog a nagydöntőbe jutni.
De miért? sok jelzőt hallottam már,de ezt még az OKC-re nem nagyon.
Túl jók,és azért? vagy mi? komolyan nem értem.
Mondjuk ott van Westbrook akit lehet utálni,ezt elfogadom.
De a többi játékos abszolút szerethető.

Valaki utálja a Lakerst az azért van,mert domináltak sok évig+ Kobe az egyik legutálhatóbb játékos. Vagy a Miamira is mondják,hogy utálják,mert összevásárolt(mondjuk én nem utálom őket,mert Wade pl a kedvenc játékosom,Jamest viszont nem szerettem,már a Clevelandben sem)...de hogy az OKC unszimpatikus legyen,az azért érdekes.

Tippek: Spurs-Clippers 4-2
OKC-Lakers 4-2
Miami-Pacers 4-1
Boston-Philly 4-1

Aztán a főcsoportdöntőkben már bármi lehet,a Miami ha túl is jut a Bostonon,úgy vélem,hogy egy OKC-vel járnának jobban. Szerintem a Spurs megenné őket,az OKC kosárlabdája jobban feküdhet a Heatnek.
Szóval annyi az egész,hogy legyen egy OKC-Boston döntő,7 meccsel,tele hosszabbítással,és nyerjen valamelyik. :D Mindkét csapat esetében van pro érv a fejemben,nem is egy,nem tudnék dönteni,hogy melyiknek drukkoljak. Mondjuk egy Lakers-Heat Finals-nél se tudnám eldönteni,de akkor már inkább nyerjen James egy gyűrűt,mint,hogy Kobet lássam ünnepelni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Tocy
Director del Fútbol

2012.05.14. 17:21:52

Utálom a Lakerst, de idén vhogy a Thunder egy rettentő unszimpatikus csapat lett, én itt most életemben először Kobenak drukkolok :D Boston húzza be, de a 76ers szerintem kevés is, és hát már 1-0. Spurs szerintem sima lesz nagyon, a Clippers Paul-nak köszönhet majd 1, vagy max 2 meccset, de ennyi. Mi meg...hát Bosh nélkül baromi nehéz lesz, akkor nem tippelek, ha tud játszani, akkor viszont itt is egy 4-1, vagy max. 4-2 néz ki szerintem nekünk. Tovább még nem nagyon érdemes számolgatni, de azért egy Miami-Boston óriási párharc lenne a főcsop. döntőben, a túloldalon szintén akárkit kap a Spurs, az baromi nagy sorozat lesz, és biztos, hogy a két legjobb fog a nagydöntőbe jutni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.14. 16:58:27

Game90 írta: 2. körös tippjeim:
Spurs - Clippers 4-2
Thunder - Lakers 4-3
Heat - Pacers 4-1 (ha lesz Bosh)
Celtics - 76ers 4-2
Game a posztokkal kapcsolatban leírta a dolgokat (kérdés felmerülhet, akkor én minek írok még :D), nehéz meghatározni, főleg, hogy most már a magas emberek között is vannak vajkezűek, s nem csak bent "brusztolnak".Ahogy sok labdajátékban így kosárlabdában is univerzális játékosok vannak, nem hiába a small-ball sem, mert magasságra lehet nem klasszikusak a felállások, de csapatként meg "tök mindegy".
Példák remekek voltak (Westbrook-Nashhel), klasszikus értelemben egy irányító az assistoló a csapat esze, nála van a legtöbbet a labda és kevésbé pont dobó, arra ott a 2es poszt, 3asra egy átmenet van 4-5 poszton meg védekező nagy benga magasak vannak.
James is pl gyakorlatilag 1-4ig minden poszton játszik.
De mára megváltozott a helyzet, azért persze a magasság sokat számít, hogy ki milyen poszton mozog jól, de rengeteg az átmenet.Ami persze jó is, mert lehet taktikázni.

Tippem nekem is hasonló legalábbis továbbjutók szempontjából, de a Thunder-Lakersnél milyen adat, hogy a LA zsinór 11ik meccsét nyerte amikor 7ikre került sor.Így azért óvatosan azzal a 4:3al :D
De iszonyat érdekes mindegyik párharc, s könnyen lehet, hogy borul a papírforma na remélem persze nem a Celtics-Philly párharcban :P :D

Kis kedvcsináló a Lakers-Thunder párharchoz
http://www.youtube.com/watch?v=f2-MbOyV ... =g-all-lik
http://www.youtube.com/watch?v=BH_K4C-G ... re=g-all-u
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.05.14. 17:21:58-kor.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése