Látom, hogy újra a pia és a cigi a téma
Személy szerint már nagyon ritkán iszom "alkoholtartalmú szeszesitalokat", ha mégis, akkor a jóféle borra esküszöm.
Egy kiadós ebéd után nagyon jól tud esni egy jó fehérboros fröccs

Főzéshez is gyakran használok bort - pörköltet vétek bor nélkül főzni, de nem ócska Koccintósra és társaira kell itt gondolni, azt az ételbe is égbekiáltó bűn beletenni!
A sört azt sosem szerettem. Van egyfajta keserű íz- undorom, így nem tudom meginni és a tonikot sem. Főzni viszont sörrel is szoktam.

A sült húsokra isteni finom

Főleg a félbarna Arany Ászok. Illatra is kellemes, ízre sem vadul keserű. Nálunk a családban szeretik még a Löwenbräu-t is, a Zlaty Bazant-ot is - itt van szlovákia egy köpésre és lehet venni eredetit - a Budwar-t is / utóbbi állítólag még alkoholmentesben is finom /
Töményet régebben is nagyon ritkán ittam, szinte csak szülinapkor vagy esküvőn, de akkor is csak szolidabbakat, mert nem osztom azt a nézetet, hogy egy tömény italnak feltétlenül maróan erősnek kell lennie.
Cigi - nah, igen 16 éve gyakorlatilag füstölök. Volt napi 2 dobozos időszakom is, napi 1 dobozzal szívós is. Mostanában napi 10-14 szál az adagom. Sajnos az a fajta ember vagyok, aki stresszhelyzetben már gyújt is rá. Tudom, hogy káros és le kellene tenni, ráadásul a törvényi szabályozás már szinte inkvizíciós szinten üldözi a dohányosokat. Múltkor azért nem ültünk be egy pizzát megenni, mert semmi kedvünk sem volt az utcán cigizni a vendéglátóegység előtt.
Amúgy én is csak ugyanazt tudom tanácsolni, amit Miihii: aki eddig még nem gyújtott rá, az ne is tegye. Ez a "bármikor le tudom tenni, mert nem vagyok függő" dolog nálunk is ment középsuliban, de úgy hülyeség, ahogy van! Egy darabig ki lehet bírni, de aztán úgyis rágyújtasz újra "csak egy szálra - csak még egyre" aztán újra elszívod a napi 1 dobozzal.