Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
25%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
19
37%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 51
Gerard3Piqué
Jugador del Barça

2012.05.14. 17:08:41

Cali írta:Nem tudom, volt-e már ilyen téma itt, de felteszem a kérdést, hogy nektek volt olyan dolog az életetekben, amit megváltoztatnátok?
Pl.:2011 Január 20-án inkább egész nap feküdtem volna.
Meg az egészséges életmód és a rendszeres sport.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.14. 16:26:52

messideco írta:Női megérzésem, hogy a Mr. Nobody lesz az :D :P
Nem :D

Majd jövő héten rám kerül a sor, de lefogom írni a gondolataimat, s azokat a filmcímeket, amik között vaciláltam/vacilálok.
kurdt tudja mikre gondolok, de ne zargassátok meglepi lesz :D Annyit elárulok az öreg kontinens egyik remek alkotása lesz a kiválasztott :D

Felperzselt föld új film, s val. mindenki látta így az már nincs a kalapban nálam, illetve volt az Éli az életét című francia film, de azt meg a fekete-fehér mivolta miatt húztam ki, mert tudom az valakit eltántorít, pedig...Remekmű.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.05.14. 16:10:10

Női megérzésem, hogy a Mr. Nobody lesz az :D :P
Kép
"And my heart will leave you never."
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.14. 16:07:54

daffy írta:ez egy érdekes dolog,a barátnőmmel mi abban egyeztünk meg,hogy én a kis srác sportoltatását teszem erősen javasolttá,ő pedig azt szeretné,ha valamilyen módon a zenéhez lenne köze,akár csak amolyan heti 1 óra erejéig. szerintetek a zene van valamilyen pozitív hatással a fejlődésre?
Vigyétek műkorcsolyára. :D Két legyet egy csapásra.

Az biztos, h semmiképp sem árt. Ahogy Te is írtad próbálja ki, ha nem jön be, akkor hagyja, disznótor nem erőszak.

Mit tennék másként?

Jó kérdés, de jelenleg úgy érzem, h még túl fiatal vagyok. 20 vagyok(basszus öregedek :D ), de most az elkövetkező évek lesznek sorsfordítóak, remélhetőleg pozitív irányú lesz. :)

Bob!

Annyit beszélsz arról a filmről. Ha véletlenül nem az ajánlod, akkor megkérlek, h majd pü-be küld el, kíváncsi lettem. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.05.14. 15:36:25

daffy írta:
egyébként akár milyen vicces,nekem meggyőződésem,hogy a sok legózás jótékony hatással volt a fejlődésemre,a térlátásomra,a problémamegoldó képességemre. természetesen nem a mai legók,amik kb 10 darabból állnak és kész a kastély,hanem a régi jó öreg legók,amik a maguk 19000darabjával órákig elszórakoztattak
Ez nem vicces, hanem tény. A legónak bizonyítottan van ilyen szerepe, ahogy a Kinder tojásban található összerakós játékoknak is. Sőt, a legó előtt, kisebb korban nagyon jók az egyszerű építőkockák.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.14. 15:34:50

Cali írta:Nem tudom, volt-e már ilyen téma itt, de felteszem a kérdést, hogy nektek volt olyan dolog az életetekben, amit megváltoztatnátok?
Nehéz erre válaszolni, mert szerintem ahogy idősödik az ember, kerül más élethelyzetekbe, találkozik új problémákkal, s mivel a fórum nagy része 20 éveit tapossa, így remélhetőleg kevés olyan igazán nagy dolog történt az életében, amit szívesen megváltoztatna.
Személyesen soha nem hagytam volna abba a focit, ha csak rajtam múlik, illetve nem válltam volna el, de valószínűleg 10-20 év múlva már mást gondolnék.

(hozzáteszem filmklubban erősen gondolkozok, hogy pont az élet hibáit alapul vevő filmet ajánljak, még mindig 3 filmem van a kalapban, s nem tudok dönteni :D)
daffy írta: szerintetek a zene van valamilyen pozitív hatással a fejlődésre?
Véleményem szerint mindenképpen, a sport is nem csak fizikálisan nyújt fejlődést, hanem mellette sok mindenre megtanít, s élettapasztalatot ad, s a zene is ilyen.Arra az 1 órára amíg mondjuk gyakorol valaki, elszakad a világtól, s képes átszellemülni, mert a zenének mindig van mondanivalója, legyen az akár szövegileg 2 sor, vagy csak egy akkord, aminél kiráz a hideg.És másként tekintesz a világra, elgondolkozol, s biztos vagyok benne, hogy jellemfejlődésben sokat segíthet, egy gyermeknél.
Szóval részemről ha majd ott tartotok a barátnőddel/feleségeddel 1 óra zenélés pozitívan hat majd egy kis lurkóra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.05.14. 15:37:02-kor.
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.14. 15:28:20

bence-barca írta:
daffy írta:
Kép

Egyébként én is aláírom, hogy van fejlesztő hatása, pl. multitasking szempontból, illetve lesz tőle egy kis hallása is a gyereknek és talán nem Dzsásztín Bíber fog kihallatszódni egész nap a szobájából :P

De ha lehet, akkor azt pártolnám, hogy mind2-t csinálja, aztán majd mire nagyon sok időt kéne fordítani valamelyikre, el fog dőlni, hogy melyiket szereti és melyik megy neki jobban
daffy
Madridista

2012.05.14. 15:24:55

bence-barca írta: De, h úgy mondjam a rendesebb zenei eszközök. Tehát nem a dj meg, h számítógépen... mert az nem nevezhető zenének... De ez már csak az én véleményem, nem akarok ebből vitát senkivel.
nyilván,zongora,gitár,hegedű. amit a gyerek választ,csak valamit válasszon. aztán ha nagyobb lesz és középsuliba nem szeretné folytatni,akkor ne tegye,nem erőszak

egyébként akár milyen vicces,nekem meggyőződésem,hogy a sok legózás jótékony hatással volt a fejlődésemre,a térlátásomra,a problémamegoldó képességemre. természetesen nem a mai legók,amik kb 10 darabból állnak és kész a kastély,hanem a régi jó öreg legók,amik a maguk 19000darabjával órákig elszórakoztattak
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.05.14. 15:24:03

daffy írta:
LG írta: ha egyszer lesz gyerekem, ez nagyon fontos szempont lesz a nevelésénél.
ez egy érdekes dolog,a barátnőmmel mi abban egyeztünk meg,hogy én a kis srác sportoltatását teszem erősen javasolttá,ő pedig azt szeretné,ha valamilyen módon a zenéhez lenne köze,akár csak amolyan heti 1 óra erejéig. szerintetek a zene van valamilyen pozitív hatással a fejlődésre?
De erőltetni nem kell semmit, ha megszereti, akkor akár mindkettő belefér. Sportolni kell, ha nem is élsport szinten, de egészségesen élni és mozogni, a zenét meg vagy megszereti vagy nem. Természetesen pozitív hatással van a fejlődésre, olvass csak utána neten az úgynevezett Kodály-módszernek. Nem véletlenül világhírű, működik és minden más képességet is fejleszt a zene mellett.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.05.14. 15:14:06

daffy írta:ő pedig azt szeretné,ha valamilyen módon a zenéhez lenne köze,akár csak amolyan heti 1 óra erejéig. szerintetek a zene van valamilyen pozitív hatással a fejlődésre?
Biztos!
Most nem tudnám neked megmondani, h miben és ez hol jön ki, de biztos vagyok benne!
De, h úgy mondjam a rendesebb zenei eszközök. Tehát nem a dj meg, h számítógépen... mert az nem nevezhető zenének... De ez már csak az én véleményem, nem akarok ebből vitát senkivel.

Ha másképp nem így:
Kép

:mrgreen:
daffy
Madridista

2012.05.14. 15:06:53

LG írta: ha egyszer lesz gyerekem, ez nagyon fontos szempont lesz a nevelésénél.
ez egy érdekes dolog,a barátnőmmel mi abban egyeztünk meg,hogy én a kis srác sportoltatását teszem erősen javasolttá,ő pedig azt szeretné,ha valamilyen módon a zenéhez lenne köze,akár csak amolyan heti 1 óra erejéig. szerintetek a zene van valamilyen pozitív hatással a fejlődésre?
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.05.14. 14:57:07

Érdekes kérdés. Így 22 évesen nem tudnám megmondani. Rengeteget hibáztam, de lehet, h ezek kellettek a személyiségfejlődésemhez. Hogy jó-e az út amin járok, arról fogalmam sincs, majd 30 év múlva okosabb leszek ilyen téren.

Egy dolog van, amin biztos, h változtatnék: Elég későn tértem rá az egészséges életmódra, és a rendszeres sportolásra. Ezt biztos, h másképp csinálnám, és ha egyszer lesz gyerekem, ez nagyon fontos szempont lesz a nevelésénél.
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.05.14. 14:47:13

Sajnos akad bőven olyan döntés a részemről, amit megváltoztatnék, de nem feltétlenül, mert így is tökéletes minden, mert él a családom, vannak nagyon jó barátaim, és boldog vagyok ezek miatt.
messideco
Presidente del Barça

2012.05.14. 14:35:48

Biztos van mindenkinek, csak nem ugrik be senkinek. Számomra sorsfordító változás úgy érzem nem volt. Az idő távlatából rájöttem egy-két dolog hasznára ill. haszontalanságára.
Kép
"And my heart will leave you never."
daffy
Madridista

2012.05.14. 14:05:15

más számokat írtam volna a lottóba,mást nem
Cali
Entrenador del Barça

2012.05.14. 14:02:07

Nem tudom, volt-e már ilyen téma itt, de felteszem a kérdést, hogy nektek volt olyan dolog az életetekben, amit megváltoztatnátok?
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2012.05.13. 21:49:14

http://www.youtube.com/watch?v=C8Wu3Bps9ic
Nekem Ők a kedvenceim. Haláli a gyerek :lol:
Kash
Entrenador del Barça

2012.05.13. 18:20:44

Deus írta:
Kash írta: Tudnátok nekem linkelni hasonló vicces/nem veicces főzős videókat, amin lehet ámulni és bámulni!? mert ha igen, akkor nagyon megköszönném.
Hogyan lehet főzni 2 perc alatt?

http://www.youtube.com/watch?v=8TVpQiCIqp4

(bár utána a takarítás az 1 óra)
Ez nagyon jó :lol: :lol:
A további találatoknál megnéztem a többit is, hát, mit ne mondjak... :D
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.05.13. 18:11:52

Kash írta: Tudnátok nekem linkelni hasonló vicces/nem veicces főzős videókat, amin lehet ámulni és bámulni!? mert ha igen, akkor nagyon megköszönném.
Hogyan lehet főzni 2 perc alatt?

http://www.youtube.com/watch?v=8TVpQiCIqp4

(bár utána a takarítás az 1 óra)
KépKép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.05.13. 17:53:31

kanty írta:
Tim írta: És most következzék,valami egészen más:
http://www.youtube.com/watch?v=g8gJOCwBuFc
Japánok.. :shock:
Egy anorexiás mókus félfogára valószínűleg elég lenne.
ez attol fuggetlenul, hogy ehető, sztem nem kaja, hanem gyerekeknek játék.

viszont van olyan, h porból hús. probaltam most keresni de nem találtam, nah az a komoly :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Kash
Entrenador del Barça

2012.05.13. 17:49:28

És most következzék,valami egészen más:
Japánok.. Shocked

Ezen a "semmin" röhögök már 30 perce. :lol: Mennyibe kerülhet egy ilyen!?
Tudnátok nekem linkelni hasonló vicces/nem veicces főzős videókat, amin lehet ámulni és bámulni!? mert ha igen, akkor nagyon megköszönném.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.13. 17:02:20

Tim írta: És most következzék,valami egészen más:
Egy anorexiás mókus félfogára valószínűleg elég lenne.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Tim
Mezei fórumozó

2012.05.13. 16:37:48

El fanático írta: Főzéshez is gyakran használok bort - pörköltet vétek bor nélkül főzni, de nem ócska Koccintósra és társaira kell itt gondolni, azt az ételbe is égbekiáltó bűn beletenni!
Én is azt mondom hogy főzéshez csak olyan bort,amit meginnál. Az mondjuk régen rossz ha esetleg valakinél a koccintós és társai iható kategória :lol:

És most következzék,valami egészen más:
Kép
El fanático
Entrenador del Barça

2012.05.13. 14:56:06

Látom, hogy újra a pia és a cigi a téma :D

Személy szerint már nagyon ritkán iszom "alkoholtartalmú szeszesitalokat", ha mégis, akkor a jóféle borra esküszöm.
Egy kiadós ebéd után nagyon jól tud esni egy jó fehérboros fröccs :)
Főzéshez is gyakran használok bort - pörköltet vétek bor nélkül főzni, de nem ócska Koccintósra és társaira kell itt gondolni, azt az ételbe is égbekiáltó bűn beletenni!

A sört azt sosem szerettem. Van egyfajta keserű íz- undorom, így nem tudom meginni és a tonikot sem. Főzni viszont sörrel is szoktam. :D A sült húsokra isteni finom :) Főleg a félbarna Arany Ászok. Illatra is kellemes, ízre sem vadul keserű. Nálunk a családban szeretik még a Löwenbräu-t is, a Zlaty Bazant-ot is - itt van szlovákia egy köpésre és lehet venni eredetit - a Budwar-t is / utóbbi állítólag még alkoholmentesben is finom /

Töményet régebben is nagyon ritkán ittam, szinte csak szülinapkor vagy esküvőn, de akkor is csak szolidabbakat, mert nem osztom azt a nézetet, hogy egy tömény italnak feltétlenül maróan erősnek kell lennie.

Cigi - nah, igen 16 éve gyakorlatilag füstölök. Volt napi 2 dobozos időszakom is, napi 1 dobozzal szívós is. Mostanában napi 10-14 szál az adagom. Sajnos az a fajta ember vagyok, aki stresszhelyzetben már gyújt is rá. Tudom, hogy káros és le kellene tenni, ráadásul a törvényi szabályozás már szinte inkvizíciós szinten üldözi a dohányosokat. Múltkor azért nem ültünk be egy pizzát megenni, mert semmi kedvünk sem volt az utcán cigizni a vendéglátóegység előtt.

Amúgy én is csak ugyanazt tudom tanácsolni, amit Miihii: aki eddig még nem gyújtott rá, az ne is tegye. Ez a "bármikor le tudom tenni, mert nem vagyok függő" dolog nálunk is ment középsuliban, de úgy hülyeség, ahogy van! Egy darabig ki lehet bírni, de aztán úgyis rágyújtasz újra "csak egy szálra - csak még egyre" aztán újra elszívod a napi 1 dobozzal.
Kép
Válasz küldése