Cali írta:Annyira nem akarok belefolyni a témába, pedig tudnék mesélni pár húzós hétvégéről, duplázásokról, triplázásokról meg rengeteg totálkár buliról...

A lényeg, hogy ha sör akkor: zlatyi bazant! különösebb okokat nem tudok mondani, csak, hogy ennél finomabb sört még nem ittam.

Ott a pont, valóban a legjobb sör! Legalábbis azok közül a márkák közül, amiket kóstoltam, és azért van ilyen jó pár. Bár a lejjebb emlegetett belga sörökhöz még nem volt szerencsém. A magyar sörök közül a
Soproni a kedvencem. Meg van egy cseh sör, amit szintén nagyon szeretek, de nem jut eszembe a neve, kevésbé ismert, de kiváló ízű márka, nálam magasan veri a Pilsnert, a Budvart, vagy a Kozelt.
Tömény:
Nálam elsősorban a pálinka a nyerő. Abból, ahogy lejjebb egy kolléga irta, a
jó házit mindenképpen meg kell becsülni, de sajnos nagyon sokan készítenek otthon pálinkát, de ezekből kb. 5 százalék az, ami valóban finom is. De ami tényleg jó, azzal nem tud versenyezni semmilyen üzleti márka sem. Eddigi 22 éves életem során mondjuk összesen 4 alkalom volt, amikor igen jó házihoz volt szerencsém. Ezektől nem rázott ki a hideg, nem volt rossz utóíz a számba, nem kell rögtön fék után kapni, teljesen élvezetesek voltak, holott 52 fokosak voltak. Mindegyik egy élmény volt, ezért emlékszem így rájuk.
Az üzleti pálinkák közül az abszolút kedvencem egy szlovák márka:
Spiš Originál. Ha vki SVK-ban jár, ne hagyja ki.
A magyar pálinkák bármennyire is dicsérve vannak, nem jönnek be annyira. Rengeteg drága márkát kóstoltam meg, de nem igazán jöttek be. Két alkalommal sikerült igazán jó italt kóstolnom, az egyik
Kecskeméti Szamóca volt, a másik
Ágyas cigánymeggy. Cseh pálinkák közül kiváló a
Jelínek.
Vodkázni is szeretek. A
Bols a kedvencem. Ezek mellett csipem a
Finlandiát is. Olcsóbb márkák közül a
Nicolaust. Aztán, amikor szűk anyagi keretek között akarok nagyon beinni, akkor jöhetnek a legalja márkák.
Nem vagyok nagy Wsiky-s, néha a változatosság kedvéjért iszom, inkább a lágyabbak jönnek be, mint a
Jim Beam.
Konyakot, brandyt, rumot nem szeretem.
Növényekből készült italok, mint pl. a Jager nem igazán jönnek be.
Kivéve egyet: szintén szlovák mára, szintén ajánlom:
Tatranský čaj! Az eredeti 52 fokos, de ma már 30, 42, 62, 72, 82 fokos változatok is vannak. Édeskés, kiváló ízű, és hatású ital!
Bor: A házi részről ugyanaz igaz mint a pálinkára. Amúgy itt márkákban nem vagyok annyira otthon. Az édes vörösborokat szeretem, még ha lejjebb vki azt is írta, h az női ital.
Bár nem volt téma, írnék egy kicsit a fékekről is:
Sörrel, borral szvsz csak akkor érdemes fékezni, ha be akarunk rúgni.

Illetve én hasonló céllal szoktam Jin-tonic-kal és Martinivel is fékezni pl. a vodkát. Egyébként kedvenc fékem az energiatál, abból is a
zöld Monster. Régebben kólával is szoktam, ma már inkább szódával, v. ásványvízzel, esetleg gyümölcslével, gyömbérrel.