@szszabolcs19: Szerintem nincs szükség 3 erős támadásra. 2 erős támadással és egy jobbfajta pontrúgóval már lehet vitézkedni, a 3 erős támadás mellett pedig nagyon drágán tartható csak fenn az erős védelem és középpálya is egyaránt. A 2 erős támadás úgy legyen,h opgy 1 szél + közép, vagy 2 szél. Gyakorlatilag mindegy, hogy melyiket akarod, szerintem a 2 szél olcsóbb, ezért én azt alkalmazom. No meg én szélsőket edzek.

(Illetve a középső támadásom is remek-nagyszerű, de harmadban és lenyűgöző szélső támadások mellett ez nem túl jelentős.

). Ha ragaszkodsz hozzá, akkor lehet 3 támadóoldal, de számolj vele, hogy akkor 4 játékost (2 csatár, 2 szélső) kell relatíve drágán beszerezned, úgy, hogy az erős középpályához pedig csak a 3 középpályás fog hozzájárulni. (

Magasabb játékszervezés kell nekik, magasabb fizujuk lesz.) Ha csak 2 támadóoldalad van, akkor lehet védekező csatárokkal és középre tolt szélsőkkel operálni, ami jelentősen hozzájárul a középpályához. A plusz birtoklás pedig mindig fontosabb (szerintem), mint a két támadóoldalhoz még egy harmadik.
Egyébként ha csapatot építesz, akkor mindig úgy csináld, hogy kitalálod meddig akarsz eljutni néhány szezonon belül és olyan játékosokat vegyél hozzá. Néhány posztra készen kell venni a játékosokat, más helyekre magadnak kell edzeni őket. De ehhez tudnod kell ,hogy hanyad osztályban akarsz velük vitézkedni és meg kell nézni, hogy az adott szinthez milyen játékosokat kell beszerezned.
Ha az a célod, hogy minél nagyobb taktika szabadságod legyen, akkor ajánlom a szélső edzést. Én is arra váltottam védőedzés után és nekem nagyon bejött. 2 szezon alatt 2 csoportot ugrottam vele és sikerült megvetnem a lábam a harmadban, sőt a másoddal szemezgetek mostmár.

A 10 védőből 2-t megtartottam szélsővédőnek, őket edzem, vettem egy 20-21 éves középpályást, akinek wtm poszton tolom a szélsőjátékot, illetve 3 fiatal szélsőt, akiket még edzek. (A másik két szélsőhátvéd poszt kihasználása változó, most nem részletezném.) De az a lényeg, hogy szélsőedzéssel gyakorlatilag 442 kontra, 352 támadó, 253 (bár ezt nem szeretem), 451 kontra és támadó, 550 bunker felállások mind haszbnálhatók. Szóval minden felállás játszható, ahol szerepel 2 szélső. (Akár 532, 541, 523, 433, szóval minden.)
Csatáredzés is jó még, de ott viszonylag nagyobb a megkötés, mert csak 433 kontra, 343, 253, 523 játszható. De az is lehet jó megoldás, ha az tetszik Neked. Azzal simán lehet 3 erős támadóoldal, de szélső megvételével 2 biztosan. Csak akkor a védelmed relatíve gyenge lesz.
A játékszervezés edzést akkor ajánlom, ha van türelmed 1-2 szezont vegetálni és csak utána elindulni fölfele. Eleinte nagyon meggyengíted magad vele, de aztán a sajátnevelésű középpályások később hatalmas előnyt jelentenek.

Ebben az esetben is kisebb a taktika repertoár, de nagyobb vmivel a csatáredzésénél. 253, 352, 451, 550 játszható ugyebár.
Az átadás edzést pedig akkor ajánlom, ha van egy rakat pénzed venni huszonkevés éves középpályásokat, szélső(ke)t, csatár(oka)t. Én ezt fogom szélső edzés után csinálni, ezzel célzom majd a felsőbb osztályokat, de ehhez tényleg hatalmas indulótőke kell.
Remélem segítettem!

leírásomból talán a szélsőedzés tűnik a legkedvezőbbnek, de ne vezessen félre! Azért vagyok vele ilyen pozitív, mert én is azt edzem és volt azért elég pénzem, hogy középpályásokat és csatárokat vegyek melléjük. Ha kevesebb a pénzed, akkor játékszervezés vagy gólszerzés edzés lehet kifizetődőbb HOSSZÚtávon.